Last news in Fakti

9 Декември, 2019 17:16 1 359 26

Фандъкова: ГЕРБ внася закон срещу горенето на отпадъци

  • горене на отпадъци-
  • софия-
  • мръсен въздух-
  • йорданка фандъкова

Мерки срещу мръсния въздух

Фандъкова: ГЕРБ внася закон срещу горенето на отпадъци - 1
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ ще внесе закон с текстове, които санкционират хората, които горят отпадъци, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова, предаде БГНЕС.

"В последните дни има значителни превишения, а най-големите превишенията бяха вчера вечерта. Ясно е, че не трафикът е виновен за тях, а отоплението с твърдо битово гориво и горенето на отпадъците. Знаете, че по отношение на отоплението с твърдо битово гориво, мерките които предприемаме и апелираме към хората, които се отопляват с дърва и въглища да се включат в проектите на Столична община за осигуряване на безплатна подмяна на отоплението с по-екологично.

В същото време горенето на отпадъци е също голям проблем в някои райони като "Красна поляна". Това е голям бич за хората там, затова поисках и в последните месеци се работеше в Народното събрание да приемат инкриминирането на горенето на отпадъци, защото само за последната седмица са направени над 60 проверки за горене на отпадъци на открито, съставени са над 20 акта, но сами по себе си те не вършат никаква работа. Заедно с инициативния комитет в "Красна поляна" поискахме тази промяна и утре група народни представители от ГЕРБ ще внесат искането ми за промяна на закона, за да може да има по-сериозни, по-строги санкции, така че да не може да се горят отпадъци и това да стане престъпление", коментира още Йорданка Фандъкова.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 9723

    33 1 Отговор
    Да не забравите да направите работна група, да обсъдите в комисия и да продуцирате още няколко параграфа текст в закона. И да си раздадете бонуси за тежката работа.
  • 2 Иван

    38 0 Отговор
    Ето защо НЕ трябва да се дава влласт на хора, които нямат представа как да се справят. Утре примерно ще ми спрат водата. Като не можеш ти, отстъпи! Друг може. Не да ми спреш топлината. Аз ако имах какво да горя друг, екологично и чисто, дали всеки ден щях да се завирам в печката, а не д аси цъкна като теб климатичето? Ама не знаете какво е да нямате, затова.
  • 3 Хохо

    30 0 Отговор
    Не бе направи билета 2 лв дигни данаците добре ни е гниди
  • 4 Грауч.

    28 1 Отговор
    Е с тоя закон определено сами си отрязаха клона на който стоят Герб като оставят електората си на студено ще чакат михаля вече да гласува за тях.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Лдсфсд

    23 0 Отговор
    Ще вземете на голия цървулите
  • 7 В София

    29 0 Отговор
    Провежда се истински геноцид срещу 2,5 милиона българи. ВЪРНЕТЕ СОФИЙСКОТО ЖИТЕЛСТВО. Т
  • 8 Перник и София

    18 1 Отговор
    Първо ни спряха водата, сега и въздуха. София е покрита от плътна пелена от дим, а вятър няма. Като в газова камера сме. Мирише лошо.
  • 9 123224

    16 0 Отговор
    Сития на голия давал насока за живота, за птичките и чистия въздух. Пожелавам ви и вие да дойдете при нас. За живеенето се живее, понякга като за последно.
  • 10 коки

    27 1 Отговор
    интересно как ще глобяват ТЕЦ-овете,които горят боклуците на цял свят,а Боко и компания се правят на леко разсеяни
  • 11 Гербераси долни

    15 0 Отговор
    А Ковачки знае ли ? Или на думи сте силни но големите като замърсяват си траете,проверете и повечето ТЕЦове защо нощно време не си пускат сервочистките.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Иван

    11 0 Отговор
    Затова съм против монопола в партиите: 99,9 % ще видят къде е гласувал босът и ще натистнат същото копче, без да се замислят на какво обричат народа. Ха си натиснал друго, обяснения има.
  • 14 Зайко Байко многознайко

    12 0 Отговор
    Гарван гарвану око не вади. Държавата ни е малка и всичко за всички се знае. ДС срещу ВКР , там е заровено кучето. Корона, ВИС, СИК, 777, Аполо и Болкан, ТИМ. Вътрешно партийните борби между клановете на БКП, доведоха държавата ни до това състояние. Първо народа целенасочено беше обезоръжаван, след това гражданското общество беше унищожено в зародиш, благодарение на Зелю Зелката, Филип Димитров и Драгалевския натурален индо-европеец. Последствията са съсипване на образователната система преиначаване на историческата истина, разграбване на пенсионния и здравния фондове. Съсипване на печелившите отрасли в промишленоста ,особено в енергетиката, спомнете си Козлодуй 1,2,3 енергоблокове. "Мариците" продадени на безценица а сега, когато световният енергиен концепт се промени се оказа, че трябва ние а не собствениците да плащат т.н. такса вредни емисии. За коя поредна година ни лъжат, че още малко и влизаме в Шенген, но всъщност си не влачат, като шарани на дънна въдица. Заболява ме мозъка, като си помисля за пропуснатите шансове, благодарение на нашите " умни" управляващи. 2009 , обещанието на ГЕПИ ( герб ) , беше , че първо ще се заемат с Доган , но излъгаха , както лъжат и сега! Мерзавски ибрици безродни. Единственито успокоение на нас , които скачахме като маймуни по площадите е следната поговорка : " Ковчегът няма джобове"

    Коментиран от #16

  • 15 мали мали

    11 0 Отговор
    Кои идиот е-гласувал за тях ,данъци не бяха о обещаха че нема да дигат,сега за капак и това ,да идва царя че умее да лъже
  • 16 мали мали

    1 6 Отговор

    До коментар #14 от "Зайко Байко многознайко":

    Толкова некадърен коментар не съм чел през живота си,ама ти верно ли помисли че кто управят и бандит. При бандит отива а ти и едни друти чакаш коментари
  • 17 бб бб

    13 0 Отговор
    Направете безплатен градския транспорт за два три месеца, за да се използва метрото, трамваите и автобусите, вместо личните си дизеляци на селските скъперници!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 данко хайрсъзина

    5 0 Отговор
    Браво бе модераторе.Вече признанията на кметицата не ти харесват та на секундата изтри поста.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 гост

    5 0 Отговор
    красна поляна , цигани
  • 22 поли

    6 1 Отговор
    Преди 30 нямаше ли мъгли??Не се ли отопляваше на въглища?Престанете да създавате допълнително напрежение.Това е само претекс за увеличение на данъци.Всички пенсии до 2014г.трябва да се преиззчислят.ще стане като във Франция.Няма повече да чакаме.Вие живеете с 4000лв а ние с 400лв.
  • 23 Сливи за смет

    3 0 Отговор
    Много моля да изгорим Вас като отпадъци! Имам 7 парцела в гробщата в Орландовци
    Викок ваем нама да ви взимам
  • 24 данко хайрсъзина

    4 0 Отговор
    красна поляна, цигани
  • 25 Сливи за смет

    5 0 Отговор
    Баба Фънда и РАЦИ сдъвква, но все нясога ще дава отчет на Рогатия си господар и тотава няма да може да се отмята. АМИН!
  • 26 Гошо Тъпото

    4 0 Отговор
    Нама лош в горенето на отпадъци ! НО ако са от политическите партии. Можем да ги горим на площада на мястото на мавзолея !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове