Last news in Fakti

28 Декември, 2019 20:01 40 206 79

Манолова захапа Борисов: Това е монопол!

  • вик-
  • монопол-
  • бойко борисов-
  • мая манолова-
  • изправи се

Ще има нов държавен монопол, алармира платформата на Манолова

Манолова захапа Борисов: Това е монопол! - 1
Снимка: БГНЕС

Във връзка с изявлението на министър-председателя, след заседанието на Министерския съвет на 27 декември 2019г., за създаването на едно държавно ВиК- дружество, Гражданската платформа „Изправи се.БГ” смята, че това ще доведе до въвеждането на нов държавен монопол, без да е ясно как ще бъдат защитени правата и интересите на българските граждани при ползването на ВиК-услугите.

Съгласно чл.19 от Конституцията законът трябва да създава и гарантира на всички граждани и юридически лица еднакви правни условия за стопанска дейност, като предотвратява злоупотребата с монополизма и защитава потребителя.

По този повод от гражданската платформа Изправи се.БГ зададоха десет въпроса на премиера Бойко Борисов:

1. Всичките 45 броя ВиК-дружества ли ще бъдат обединени в едно държавно дружество и как след като само 15 от тях са със 100 % държавна собственост? Как държавата ще действа при останалите 30 дружества, чиято собственост не е държавна? Какви ще бъдат последствията специално за Столична община и гражданите на София, ако договорът за концесия, който изтича през 2025 г., бъде предсрочно прекратен?

2. Кога възнамерява да създаде новото ВиК-дружество, след като Народното събрание е задължило министъра на регионалното развитие и благоустройство да представи проект за нов закон за регулиране на ВиК-услугите за обществено обсъждане до 15 май 2020 г.?

3. Предвидено ли е в управленската програма на правителството и в коалиционното споразумение на управляващите подобна мярка на въвеждане на държавен монопол на ВиК-сектора?

4. Колко ще струва на данъкоплатците реализацията на обявеното намерение за създаване на общо държавно ВиК-дружество?

5. Комисията за енергийно и водно регулиране ще бъде реформирана или закрита, щом в страната ще има само едно държавно ВиК-дружество? Ще отпадне ли водното регулиране от дейността на КЕВР и ако да, кой ще го осъществява?

6. Кой ще е органът, който ще следи за злоупотребата с монополизма и защитата на потребителите при ползването на ВиК-услугите?

7. Въвеждането на държавен монопол във ВиК-сектора ще подобри ли качеството на водоснабдяването и на питейната вода за гражданите, как ще се отрази на цените на услугата и на загубите, които в момента са над 60 %?

8. Ще бъде ли въведена единна цена на ВиК-услугите за цялата страна, щом ще има едно ВиК-дружество и кой ще я определя? Исторически, за последно при аналогична ситуация с едно ВиК-дружество, това е правено от Политбюро на ЦК на БКП. Тоест, и сега ли това ще се прави от държавен орган и кой? Как и кой ще определя социалната поносимост на цената на ВиК-услугите?

9. Защо Министерският съвет е приел Наредби за регулиране на цените и на показателите за качество на ВиК-услугите за периода 2017-2021 г., съгласно които не се отчита от КЕВР (при определянето на цените) изпълнението на показателите от бизнес-плановете за първата и втората година от ВиК- дружествата?

10. Защо има областни градове - Търговище, Кюстендил, Хасково и Пазарджик - на които все още не са одобрени бизнес-планове от КЕВР за периода 2017-2021 г., при положение, че повече от половината от времето от регулаторния период е изтекъл? Защо министър-председателят не е поискал от областните управители да изпълнят задълженията си по закон?


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 90 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El pepi

    139 21 Отговор
    ТОВА Е МАФИЯ! :\

    Коментиран от #75

  • 2 въпросче

    82 16 Отговор
    Къде го е захапала госпожата? Щяло да има два газопровода. Газът щял да е от Катар. Тъй каза БеБе.
  • 3 Рамбо

    104 29 Отговор
    ПЪЛНА ИСТИНА !!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 4 град козлодуй

    152 24 Отговор
    ТОВА Е МАФИЯ народа ще обеднее тотално олигарсите ще забогатеят БРУТАЛНО
  • 5 Николай Дракополов

    34 97 Отговор
    Я трая ма госпожо всичко е монопол на мен и началника. Ако искаш ела да ти кажа за какво става въпрос.

    Коментиран от #6

  • 6 Мая Манолова

    73 20 Отговор

    До коментар #5 от "Николай Дракополов":

    Къде да дойда бе николайчо?

    Коментиран от #49, #71

  • 7 отегчен

    63 83 Отговор
    Кой иска да ни внуши че преди Борисов не се е крадяли.

    Коментиран от #21, #52

  • 8 ИМПЕРИАЛИСТ

    85 11 Отговор
    Лошото е "злоупотребата с монополното положение" , а не самият монопол сам по себе си...
  • 9 инстинкт

    46 9 Отговор
    Защо не вярвам?

    Коментиран от #10

  • 10 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    79 21 Отговор

    До коментар #9 от "инстинкт":

    господине вярвят БАЛАМИТЕ НА ВЛАСТ Е МАФИЯ И ОЛИГАРСИЯ
  • 11 Далавера

    112 16 Отговор
    Схемата е ясна -държавата е лош стопанин, разпродава се за стотинки на наши хора, които фалират, защото могат само да крадат от държавата, сега ще одържавим отново, за да се налеят държавни пари - и отново ще ги раздадем на нашите хора. Лошият стопанин се оказва дойна крава за милиционери и комунисти. Гласувайте дибили!!!
  • 12 Чума

    54 53 Отговор
    Едва ли Борисов разбира какви въпроси са поставили, а и не го интересува! И аз не Ви разбирам, мадам Манолова! Разбирам обаче прекрасно, когато г-н Борисов се изтъпанчи пред правилните медии и бабаитски заяви - ,,Отпускам 100 000 000 000 000 на Перник да решим проблема! Да се доставят веднага фуги! Икономическа полиция да ги подхваща….!" Чувствам, че въпросите ви са правилни и компетентно поставени, но не са електорално разбираеми и ефективни! Те, затова Баце ще е № Първи още 30 000 лета, че и отвъд летоброенето!

    Коментиран от #19, #73

  • 13 Гешеф

    99 31 Отговор
    То и сега си е монопол. Я се включи в друга тръба или си поръчай вода от Банкя ? Няма ! Каквото ти пуснат, по кавито има тръби, това е. И тока е монопол, и вестниците са монопол и каналите , и магистралите. Всичко е на Буда - бившата мутра от ИПОН.
  • 14 Ван дер Любе

    106 31 Отговор
    Това спонтанно изказване на Борисов само показва, че човекът няма никаква идея, че той е виновен за случая е Перник, а и не само там. И за да насочи нещата в друга посока, пуска случайно избрана идея, за да отклони вниманието. Просташкото взима връх. Това е подигравка с Перник, но и с всички останали.

    Коментиран от #26

  • 15 Челмето

    101 15 Отговор
    Мафията отдавна управлява държавата.Итова не е само ГЕРБ.Там събраха най тъпите и крадливите.Баш мафията се крие зад тях.Баш мафията е в ДПС,,БСП ,,,,ВМРО така наречените патриоти.Това се оправя само по един начин и историята го е показала.На стената и девет грама
  • 16 Боко мъдреца

    76 16 Отговор
    Когато чуете нещо умно от мен значи извънземните са ме подменили !
  • 17 Въпрос

    51 17 Отговор
    И къде ли Манолова е захапала Борисов?!
  • 18 Отговор

    60 24 Отговор
    За дебелия мутренски врат на сикаджията
  • 19 ДО 12

    70 72 Отговор

    До коментар #12 от "Чума":

    М. ГАЛЕВА е обезумяла от загубата. Но Кюстендилци се радват, да се отърват от нея, където все още се носят спомените за бурното и минало. Майче, кога ще предоставиш доклад за начинът на изразходеният бюджет, като омбудсман? Обясни, как неправомерно си увеличи заплатата от 8 000 на 10 000 лв. И какви суми от порядъка на (2000-4000лв.), раздаваше на придружаващите те, наричайки ги "екип"? По какъв начин изразходвате този бюджет знаейки, че това са парите на данъкоплатците? Кои ви финансираха кметските избори, закупиха шатри и т.н.? Кои финансираха палатките, блузите, плакатите и протестите на тъй наречените, забравили дългът си "майки"? Какви суми им заплащахте? Моралът и достойнството са важни за кмет на София, качества, които вие не притежавате.

    Коментиран от #65

  • 20 Това Женище

    57 61 Отговор
    Е ТОТАЛНО ИЗТРЕЩЯЛО И НЕ ЗНАЕ КАКВО ПРАВИ И КАКВО ГОВОРИ , ОБРАЗЕЦ ЗА ПРОМЕТ МОЗЪК С РУСКА ВОДКА НА МЛАДИНИ
  • 21 ДО 7

    70 47 Отговор

    До коментар #7 от "отегчен":

    Когато се говори за корупция, да се започне от видната приватизаторка К. ИМПЕКСОВА, Р. ОВЧ. и Р. ГЕЧЕВ (виновен за банковият фалит, 1996-1997 г.), т.е., тези, които фалираха, разграбиха чрез масовата приватизация (боновите книжки) и приватизацията чрез РМД-та, над 200 млрд. $; изнесените 55-60 млрд.евро при у-нието на Станишев и 3-ната коалиция+дългосрочните договори, неизгодни за Б-Я и празната хазна, които заложиха като бомба за следващото правителство, което се оказа ГЕРБ. Кога Станишев, Г. Първанов, В. Лечева, Р. Петков, Р. Овчаров, Огнян Дойнов (лекарствената индустрия), Орешарски (при когото фалира КТБ), ще понесат отговорност за предателството им към Б-Я? Няма държава, в която подобни безобразия, биха останали ненаказани! Днес, Станишев си живее живота в къща край Женевското езеро. Мунчо е направил президенството на кокошарник,в който се шири корупцията. Да се започне с президентството и вредите, нанесени от Мунчо котелното на ВВС!

    Коментиран от #28

  • 22 Йозеф

    56 39 Отговор
    България ще се оправи, когато и последната комунистическа издънка увисне на въжето пред царския дворец.

    Коментиран от #23, #39

  • 23 Консерватор

    62 44 Отговор

    До коментар #22 от "Йозеф":

    Тая женица е изрисуван комунистически демагог. Тръгнала е от ЦК на ДКМС – оттам започва школовката на патологичния измамник и изкусен популист!
  • 24 Сесерем

    45 36 Отговор
    Тая ква се явява в случая?
  • 25 Казуар

    56 23 Отговор
    Борисов вече е пътен инженер, ВиК инженер.

    Коментиран от #57

  • 26 ИСТИНАТА

    60 43 Отговор

    До коментар #14 от "Ван дер Любе":

    Колко лесно се отправят обвинения. Водопроводната мрежа в Перник не е писана над 50г., не са подменяни никакви тръби, а къде са били перничани през всичките тези години? На луната ли са живяли? Това е резултатът от соц.комунистическото у-ние, които оставиха фалит, разграбване, приватизация и разруха. Наглостта ви е, че искате всичко само от една партия да ви разчиства сметките. Какво направиха БКП/БСП; 3-ната коалиция, от които партии всички са милионери? Да не говорим за кредитните милионери, за които никой не смее да споменава и да попита, кога ще възстановят кредитите си! Такива милионери са социолозите А. Райчев, Червен Кольо и мн.др. Що за безмозъчни и късипаметни паразити сте? Как не се срамувате от себе си? Перничани честитиха ли Коледа на работниците, които се стараят да подменят тръбите и да им подсигурят вода и по-добри условия. Едва ли. Толкова много се гордеят с техните винкели, но те не утоляват жаждата. Виновни са перничаните, които са си мълчали 50г.и са очаквали да дойде феята с магическата пръчка. Бездействали са 50г.и днес олеле. А какво друго са очаквали? Всички управлявали през тези 30г.носят отговорност, заедно с населението.

    Коментиран от #59, #70

  • 27 Абе хора защо пишете ГЛУПОСТИ.

    75 27 Отговор
    ББ отново иска да окъпе българският народ да ремонтира водопроводите. Манолова ви казва от 45 Дружества само 15 са държавни. Останалите 30 са частни, които за 30 години са приватизирани и частниците само са събирали пари от хората без да поддържат водопроводите построени от Т. ЖИВКОВО време. Тези частници не искат да инвестират в ремонт и поддръжка на водопроводите и искат само пари да събират. Така ББ ги освобождава от отговорност за ремонт и поддръжка като ги прави ДЪРЖАВНИ, т. с. отново САМО народа данъкоплатец да плаща за ремонта и поддръжката им. Манолова е права, как ще смесиш тези, които си вършат работа с тези частници които са крали, с цел народа отново да плаща. Тези частници, като са придобили тези дружества, трябва за собствена сметка да извършат ремонтите. Но не, стават отново Държавни и отново само народа ще плаща всичко. Хитър е Боко ААА!!! ТОВА е замисъла олигарсите ЧОРБАДЖИИ само да събират и да не инвестират.

    Коментиран от #63

  • 28 Дедо Ванчо

    46 34 Отговор

    До коментар #21 от "ДО 7":

    Тройната коалиция остави 8,9млрд на тиквата през 2009. Орешарски получи от ГЕРБ 3,7 млрд през 2013,като 1,4 от ТЯХ бяха на НЗОК, одържавени от Дянков. Кабинет Боко 2,наследи 8,7 млрд от Орешарски.
  • 29 Е и

    53 5 Отговор
    Държавният монопол не е нещо лошо, когато целта е да се държат ниски цените. НО идеята е нова шапка некадърни чиновници с високи заплати. Защо не прекарате един ден с ремонтна група на авария, псевдожурналистчета?

    Коментиран от #56

  • 30 Куронага💀

    35 53 Отговор
    Тази дърта червена шаврантия се обажда от коневръза
  • 31 ДЖЕМИЛ

    46 7 Отговор
    в ТЪРГОВИЩЕ комунистите точат от ВОДА И КАНАЛИ а ДПС от общински пазари бившият кмет на ОМУРТАК е ДИРЕКТОР а бащаму ИНКАСАТОР прибират парата КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ
  • 32 О соле мио

    33 19 Отговор
    Майче, колко ти платиха от "Веолия" за да защитаваш интересите им?!!!
  • 33 Лея

    38 36 Отговор
    Абе тая само дебне да хване и най малката реплика или недомислица на Бойко,и вече е яхнала метлата.И започва да се "бори"за правата на народа и да хвърля прах в очите на хората! Изобщо не се свени да се прави на супер загрижена за обикновения човек, при положение, че се пръква от партията, управлявала най-дълго в нашата история и носеща най-голямата вина за перманентната криза, която търпим толкова много години!И това заради едно изречение на Борисов, казано мимоходом!?Комунягите винаги са били гьон-сурати и демагози, ама тая изби рибата...
  • 34 onq s konq

    45 19 Отговор
    Мая ЗАМЕНИ ОМБУТСМАНСТВОТО ЗА "ПЛАТФОРМА"/някаква/.Е да,ама като Обмутсман МОЖЕШЕ ДА ВНАСЯ ЗА РАЗГЛЕЖДАНЕ в Парламента Всякакви Въпроси за разглеждане и дори Проектозакони,докато сега...НИЩО,защото е просто една Никоя Платформаджийка!Задава въпроси на Правителството?...Няма да има Отговори,защото новата Длъжност на Мая е "НИКОЙ". Сигурно й е кофти,ПЛАЧЕ Й СЕ поради ЗАГУБЕНАТА ВЛАСТ,но...Лакомо дупе ...и т.н.:)
  • 35 Начо

    19 13 Отговор
    Мое ми захапе дедовия
  • 36 Ало тъпата

    24 11 Отговор
    То и сега е монопол, ако не знаеш. ВиК дружествата са смесени - държавна и общини. Частни няма и не може да има. Да си чувала за "естествен монопол"?
  • 37 истината

    26 25 Отговор
    От кога сливите от Кюстендил започнаха да разбират от ВиК.Дайте и на нея да реши проблема а не да дрънка.
  • 38 Васил

    15 5 Отговор
    То и сега е монопол каква ще е разликата?
  • 39 Будинов

    8 7 Отговор

    До коментар #22 от "Йозеф":

    Най точния коментар от почти всички останали.Браво
  • 40 този е пълно шменти капели

    18 10 Отговор
    Бацко просто върти палачинката , кога как му отърва , от пълно дистанцирани на администрацията във всякакво участие в икономически дейности ( нещо което няма как да бъде в реалността) , до създаване на държавен монопол ( което също не е в реда на нещата) . Само приказки , без ясна представа за друго , освен да е отгоре и да краде.
  • 41 гост

    34 1 Отговор
    И аз мисля ,че не е редно частна компания да купува водата за 1-2 стотинки от язовира и да я продава на 2-3 лв. шефа и да получава над 50 000 лв заплата и да не се прави нищо.Да не говорим обаче , че язовирите се източват за далавери я за ток я за вода и хората после нямат качествена вода. При Народната Република беше ясно за такова нещо- диверсия и Белене. Ама сега не е така.
  • 42 Свободно падане

    29 16 Отговор
    Майче, ама ти говориш като за пред юристи ма. Не забравяй, че Той е еднокнижник т.е. от това дето си изговорила и изписала Той няма нищо да разбере. Неговата школа е 90-те т.е. еднолично мутренско и единствено само в своя полза решение. Само Той да държи кранчето - и с тока е така и с парите дето "раздава" и с болниците дето спасява, директно от жипката дето сам си я кара завратил ръкави като селски бабаит, какъвто си е само че страхлив. Жалко, че нямаме психоаналитици, такъв жив суров материал едва ли ще им се падне вече.
  • 43 Гений просто

    20 2 Отговор
    Боби задмина и "Хидроинженера" по интелект.

    Коментиран от #44

  • 44 кух е като тромба

    19 5 Отговор

    До коментар #43 от "Гений просто":

    Задмина клаксона на джипа по сватбарско бибипкане.
  • 45 Morgoth

    18 18 Отговор
    Единственото което е захапала Манолова е дървото. Затова сега се чуди на къде да се извърти, че да не я забрави народа до следващите избори, че току-виж секлано кранчето напълно.
  • 46 Леонид

    28 3 Отговор
    Г-жо Манолова а енергийните дружества не са ли монополисти! Цената на електричество не отговаря на исканите от тях цени всеки знае че реалната цена е многократно по ниска! Няма ли някой в държавата да направи реални проверки на тези крадливи дружества!

    Коментиран от #48

  • 47 Георги!

    21 15 Отговор
    Мая Кречеталото кога ще я разследва прокуратурата за Костинбродската афера? В напъна си да спечелят комунистите с измама,Мая и сие червени мафиоти искаха да излъжат народа с" фалшивите "бюлетини,джипове с двойни дъна и т.н.Последваха протести,много загуби за охрана от полицията и т.н.От това зациклило самонадеяно отроче на комунисти,което вреди,време е прокуратурата да го вкара в релсите!
  • 48 кухи и крадливи

    12 2 Отговор

    До коментар #46 от "Леонид":

    Абе елементарно е , но тия много им сложни нещата. Поставяш цел - обществен интерес и сигурност и подбираш подходящи подходи. Каквото е по-добре да е държавна собственост , като водни , енергийни източници и разпределение , да е държавно , където е по-добре да се размива частната инициатива , да е частно , където трябват иновации , предприемчивост и пр. А те ми навлекли и чужденци , често при това държавни фирми да ни грабят. При държавното е възможно и провеждане на социални политики , при частното нови технологии , ноу хау и пр. Всяко си има силата , ама да е в интерес на обществото.

    Коментиран от #54

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Алфа Вълкът

    19 5 Отговор
    А бе прости хора сте, ББ ги освобождавал от отговорност? Ми те така или иначе няма да инвестират в нова водопроводна и канализационна мрежа и лека полека всички ще пием фекалии един ден като перничани.
    Нинова пак натисна бутона Манолова и тролята засипа сайта с тъпизми.
    ВиК трябва да е държавна собственост и питейните водните басейни да се охраняват от армията и да се следят водните потоци за чистотата. За пример ви давам идиотщината на Таско Ерменков за живака в питейната вода на София. Тоя човек осъден ли е, полага ли обществено полезен труд?
  • 51 Иван

    20 1 Отговор
    Няма ЧАСТНИ ВИК дружества. Има концесии. Там където дружествата са смесениq то е с държавно и ОБЩИНСКО участие. Общинско е за да може независимо кой и на власт в парламента, по места да има и за другите за крадене. Така местния директор/и снасят и на местната власт и към централната. Това е истината.
  • 52 456

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "отегчен":

    Но не Толко нагло
  • 53 ТОЧКАТА

    19 3 Отговор
    Водата е СТРАТЕГИЧЕСКИ РЕСУРС!!!Абсурдно е ТЯ да е обект за ПЕЧАЛБА,и неправомерна консумация/тоалетна с м.в. или поливане на голф игрище/..Частното притежание на този ресурс /ЯЗОВИРИ,КЛАДЕНЦИ,МРЕЖА,ИЗВОРИ/ доведе до това положение в Перник,а на практика почти навсякъде!!!Защото ДОСЕГА! имахме шанс с ВАЛЕЖИТЕ!!!!!А ,,комунистите,, преди 50 години предвидиха колебанията и построиха 6 000 язовира ,за да остане този СТРАТЕГИЧЕСКИ РЕСУРС В БЪЛГАРИЯ!!!!!За да сме добре и застраховани поне за 2 години!!!!!Е капитализмът го прецака това.
  • 54 ТОЧКАТА

    11 1 Отговор

    До коментар #48 от "кухи и крадливи":

    офффф,то така правят скандинавските страни!!!...То затова и най ДОВОЛНАТА !!!!!!миграция е там!!!!А ние сме бледо америчко копие,опитно поле за либерални стратегии!!!!!!
  • 55 Byg

    14 9 Отговор
    Реве и се направо на женицата , усеща че ще бъде в забвение скоро и всячески се мъчи да напомни за себе си. Уви с такива глупости само ускорява политическата си смърт.Разбира се че е по разумно държавата да отговаря за водата , защо да е частник , когато е от национално значение по добре да е държавна фирма. Все пак не е стока с която да се прави бизнес,а за да съществува частника ще си търси печалбата , по добре в случая е да го прескочим търговеца. Аз не съм за национализация , но някои неща , такива от които не трябва да се търсят дивиденти по добре да са отговорност на държавата.
  • 56 Консерватор

    11 3 Отговор

    До коментар #29 от "Е и":

    Погрешно мислене! Ключовата дума "държиш" показва грешката, защото в пазарно стопанство има конкуренция, търсене и предлагане! Това убива конкуренцията, унищожава пазара и насърчава мързела и държавното дундуркане!
    Защо социалната Франция не става за живеене, ами защото данъците са 50%, за да може всеки който го мързи, първо да се образова и после да работи, и той да може да се лекува и да получава пенсия НОООООО дойде времето някой да плати сметката! Стачки по три месеца, бунтове на комунистически анархисти по една година!
    Като научиш прасето да влиза вътре, не се учудвай, че един ден ще поиска да спи с жена ти!
    П.С. Скоро идва ред и на Австрия
  • 57 Нов

    4 5 Отговор

    До коментар #25 от "Казуар":

    Щом президента ще оправи конституцията защо тои да не си върши работата
  • 58 стоян

    8 17 Отговор
    Галевица като каква коментира държавни дела като в момента е ,никоя =проста лайкучка която я нагушика покрай изборите за кмет
  • 59 ИСТИНА...

    3 7 Отговор

    До коментар #26 от "ИСТИНАТА":

    Уродиии. От 30 години управляват "Демократи" и само 20 години Соц. Управление на водопреносната мрежа на Перник! Прав е Б. НЕ КАЧЕСТВЕН МАТРЯЛ! Това е останало!
  • 60 Сиси

    5 3 Отговор
    https://www.mediapool.bg/predi-3-godini-gerb-obeshta-pernik-da-ima-voda-bez-ogranicheniya-news301759.html
    Дали Б.Б. ,ще прати мис поничка-2003/ Лили винетката в Сливен. Или перничани имат къса памет и колко бяха там и ръкопляскаха на това измислено чучело ,съсипало толкова неща в държавата ,включително отговорна и за кризата ви.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Офицер от бялата гвардия

    10 10 Отговор
    Аман от изтрити персонажи, от които нищо не зависи. То не беше чалгарят Трифонов, то не беше червения президент Радев, сега и това плямпало, дето даже не е адвокат - Манолова. Тия, ако два дни не си ведят имената из разните сайтове ще умрат скоропостижно.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Антисоциалист

    11 9 Отговор
    Господа, би било добре г-жа Манолова да се въздържи от изяви особено след провала си на кметските избори. Би било добре и да помни, че прокуратурата може и на нея да да й зададе напълно редни въпроси. Малка част от тях са:

    - каква част от документацията по жалбите на гражданите е "загубена" под нейно ръководство в службата на Омбудсмана?
    - каква част от разходите на службата на Омбудсмана под нейно ръководство имат законно основание? Примерно, за украса с картини и килими, за отваряне на приемни във влак.
    - къде са документите от библиотеката създадена от Омбудсманите г-да Ганев и Пенчев, а и самата библиотека и може ли документално да обясни ликвидирането им?
    - имала ли е законно основание като Омбудсман да събира парични и в хранителни стоки дарения от фирми и граждани и с какви документи може да ги отчете?
    - имала ли е законно основание да изпраща служителите на Омбудсмана в супермаркети за изпълнение на лични й инициативи за раздаване на помощи?

    Много малка част от дивотиите на г-жата могат да се оправдаят с оскъдното й образование...

    Коментиран от #66

  • 65 Кой

    5 9 Отговор

    До коментар #19 от "ДО 12":

    МАЯ ЩЕ ОТГОВОРИ,КОГАТО БОРИСОВ ОТГОВОРИ, КАК РАЗДАДЕ~КАЗВАТ 2 МИЛЯРДА БОНОСИ НА ВИСШАТА СИ АДМИНИСТРАЦИЯ,,,ИНАЧЕ ПРОПИЩЯ СВЕТА С УВЕЛИЧЕНИЕТО НА ПЕНСИИТЕ С 6,7% Т,С, 5~1О лв, ПРЕЗ ЛЯТОТО,А СЕГА ПЕНСИОНЕРА ДА КАРА ЗИМАТА КАКТО МОЖЕ,АКО НЕ МОЖЕ,,,,ОЩЕ ПО~ДОБРЕ,,,,
  • 66 бузю

    5 1 Отговор

    До коментар #64 от "Антисоциалист":

    Ами като е виновна Манолова , да и търсят отговорност. А дано , ама надали . Колкото са потърсили отговорност на всички управници до сега и за в бъдеще.
  • 67 Къде го захапа

    3 1 Отговор
    За вожата ли застреля ги 240 тогава си от нас
  • 68 random

    7 1 Отговор
    който не може да управлява, се прави на опозиция или се предлага на опозицията, ако въобще има такава!
  • 69 яку

    2 0 Отговор
    чачкай тикми,Майче!!!
  • 70 Пройчо

    4 0 Отговор

    До коментар #26 от "ИСТИНАТА":

    В един малък провинциален град с името Гоце Делчев, кметът управлява вече мисля си седми мандат и е от БСП. Та в този град за предишния му мандат се подмени ВиК мрежата в 80% от града, както и в част от селата. Да попитам на предишната кметица на ГЕРБ колко години са и били нужни за да реализира такъв проект. И това, че Перник е областен град, с областен управител на ГЕРБ, а и Лиляна Павлова се бе ангажирана с града през 2016 година.

    Коментиран от #76

  • 71 Един от Марс

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "Мая Манолова":

    Е, всичко ще мине по кАНАЛНИЯ ред! За него се готви, Мая!
  • 72 УИЧО

    2 0 Отговор
    докога ЩЕ БЛЕЕММММММ
  • 73 Няма да е

    3 1 Отговор

    До коментар #12 от "Чума":

    Няма да има на кой да се прави на интересен бацето ти! Вече не минава номера!
  • 74 До Мая

    3 2 Отговор
    Майче,защо не си седя ондбустманче ами послуша Курито,скоро БСП няма да се върне на власт да може отново да ФАЛИРА държавата.Хората не са прости.Прости са само комунистите,защото си мислят ,че вечно могат да крадат
  • 75 Димитър

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "El pepi":

    Учителите на Борисов от най крадливата и най опасната партия Бсп (Мая Манолова) пак се опитват да напомнят за себе си като се правят на интересни. Явно, че Манолова Галева вече е забравена и по този начин напомня за себе си. На тази менте жена не ли омръзна да ни досада с простотийте си. Явно пропуска факта че тя е един от депутатите на Бсп които гласуваше многократно законите които обслужва ха червената олигархия и мафия, обслужвайки руските интереси. Един от законите бе закона за енергетиката касаещ топлофикация и грабежа на българският данъкоплатец да плаща парно при положение, че не ползва парното. Нагла жена и лицемерен човек е Мая, явно и личат депутатските мераци.
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Чичо Ви

    0 0 Отговор
    Коя беше тази Манолова? А това за обединяването на ВиК дружествата няма да стане, ще си остане само едно изявление.
  • 78 сам

    1 0 Отговор
    До Мая Манолова.
    Водоснабдяването, енергопреносната мрежа, железните пътища, пощите, язовирите снабдяващи с питейна вода населението и големите пристанища са стратегическа инфраструктура на една държава. Пълен "Монопол" на държавата просто е задължителен ако последната иска да си гарантира основните жизнени функции.
  • 79 dif ot cc

    2 0 Отговор
    9Mm za cialata gerberska kradliva paplac
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове