30 Декември, 2019 15:29 3 027 47

В ГЕРБ: Няма да подадем трета оставка заради водната криза

  • герб-
  • водна криза-
  • перник-
  • вода-
  • красимир велчев

Отново опитват да ни припишат вината, оправдава се зам.-председателят на партията Красимир Велчев

В ГЕРБ: Няма да подадем трета оставка заради водната криза - 1
Снимка: БГНЕС

"ГЕРБ няма да подаде трета оставка заради водната криза. В последно време се получава така, че някои наши опоненти и заинтересовани среди правят така, че цялата вина да се припише на правителството". Това каза Красимир Велчев, зам.-председател на управляващата партия.

"Срещаме една аналогия. Ако започна, когато Борисов стана кмет, два месеца след това се появи кризата с боклука. 2013 г. подаде поставка заради цените на тока. Същото беше направено с цената на горивата, подобна е ситуацията, която се гласи в момента", каза още той.

"Опитва се да се припише вината за водната криза на ГЕРБ. След като Борисов стана кмет на София се появи кризата с боклука, а после всичко беше инсценирано и със сметките на тока, както и с цената на горивата. Подобен сценарий се гласи и в момента".

Така започна брифингът на ГЕРБ-Перник по повод водната криза в града. Изявление от името на местната партийна организация направи Красимир Велчев, депутат и зам.-председател на ПГ на ГЕРБ.

"Затова премиерът е наредил пълна проверка на всички ВиК в страната. Още преди 1,5 години ГЕРБ предложи да се обединят всички ВиК. Тогава кметовете на Троян и Ботевград бяха против. Посещението на Корнелия Нинова в Перник е наглост, меко казано. В последните 30 години само 4 години ГЕРБ е управлявал Перник. Главният водопровод и пречиствателна станция номер 1 са строени 1954 г. Няма такава станция или магистрала с толкова дълъг живот, каза Велчев, цитиран от "Канал 3".

"През 2014 г. ВиК са изтеглили 3,5 млн. за ремонт на магистралния водопровод и участъци от града. След проверката ще е ясно кой каква вина има. Не отричаме нашата, но за разлика от другите партии, когато се установи нередност, премиерът Борисов взема светкавични мерки. В момента правителството прави всичко възможно", сподели той.

"В момента пречиствателната станция е с обем 300 л. , новата ще е с 500 л. Благодарим за съдействието на шефовете на "Стомана" Перник. Днес трябва да подпишат договор за дарение с кмета за земите на новия водопровод. Новите тръби ще минават успоредно със старите тръби. Ще има и отсечка извън "Стомана". Необходими са още 2 млн. още освен тези 3,5 млн. През 2008 г. е ВиК е приватизиран. Не се оправдаваме с времето", заяви Велчев.

"Когато дойде г-жа Церовска завари 35 млн. задължения, никаква документация за воден цикъл. За 4 години са осигурени 120 млн. по европрограми. Не е справедливо вината да се хвърля върху предните 4 години управление. Не го правим, защото ние сме си виновни. 15 млн. от дълга на Перник е върнат през предните 4 години. 3,2 млн. вече са отпуснати за кризата в Перник. Остават още 2 млн. за новото трасе. 6 млн. лева ще са нужни на първи етап за водопроводната мрежа. В момента се прави магистралния водопровод. Идеята е и двете пречиствателни станции да се включат във водопроводната мрежа, за да се защити населението в бъдеще", допълни той.

Първият етап е пречиствателната станция, вторият-магистралният водопровод, третият е да се измести водопровода извън ТЕЦ-а, а четвъртият - подмяна на градската мрежа. Корнелия Нинова се появява навсякъде, където има протести, това е останало още от Мая Манолова. Като не си направил нищо, не разбирам как идваш да претендираш за нещо. Продължаваме да настояваме за едно общо ВиК дружество, за да може да ползва евросредства, а не всеки кмет да дърпа към себе си. Така и управлението ще бъде по-ефективно. Точно преди 1,5 година с г-жа Церовска ходихме при министър Горанов, за да отблокира сметките. Тя беше донякъде с вързани ръце", коментира Красимир Велчев.

"Ако това беше направено в предишен мандат, нямаше да има проблеми с водата. Никога не сме бягали от отговорност, но не е честно, когато сме заварили такова положение и сме върнали 15 млн. лв. на държавата. Нали смятате колко неща щяхме да направим за Перник, ако не връщаме тези пари. През 2013 г. БСП и ДПС на власт, след това ние поправяхме това, което те разрушиха. Дано не стане така, че Общината да потъне в дългове", отбеляза той.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бочко

    64 2 Отговор
    Е как няма да подадем оставка.От къде иначе ще грабим народа и ще си пълня тарбуха с парички.Всичко в България е 6
  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    66 4 Отговор
    кокала държите здраво но народа не ве иска казано направо
  • 3 главанаци на баци

    52 3 Отговор
    Дръжте я властчицата , че повече надали.
  • 4 Йосарян

    35 0 Отговор
    Няма вече живи, да ви я искат. Въртиии
  • 5 Герпеераст

    49 3 Отговор
    Ще дерем кожата до послено докато не остане и едно месо на нея!
  • 6 Никой

    53 2 Отговор
    Не ви искаме не само заради водата на Перник.
  • 7 ehe

    48 2 Отговор
    То водата да беше само добре ама....
  • 8 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    50 2 Отговор
    ГЕРБ не им пука как живеят хората у нас
  • 9 мали мали

    15 2 Отговор
    Мнооо българи влязат на цигани,ма и ставаме по мургави-ген
  • 10 Грешка

    3 21 Отговор
    Бе създаването на АПК-тата и ДСО-тата през соца. Повече разходи за администрация! Държавникът е длъжен да се учи от грешките преди него. Но... какво ще подобри обединението?
  • 11 гост

    36 1 Отговор
    Какъв е смисъла от оставки наистина като изборите след това са дирижирани според същите? Ето, в моята избирателна секция никой не бе гласувал за кмета-гербер, а той отново спечели с над 50%, на всеки мандат си сменя служебната кола, има още 5, и поздравява усмихнато всеки, но споделиш ли различно от неговото мнение и вече не те познава. Все се опитва да строи някъде, не останаха тротоари и междублокови площадки от него, празни търговски площи, няма кой да плаща високи наеми за непосещавани магазини. Обнови зеленчуковия пазар и вдигна двойно таксите за масите, при което много хора се отказват, защото не могат да отделят 1500-2000лв за допълнителен разход, при положение, че това им е печалбата.
  • 12 Багаин

    50 1 Отговор
    Този, Гнусар е още едно доказателство, че Победилата Посредственост, Не Решава Проблемите, А Ги Задълбочава!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Активист на БСП

    49 1 Отговор
    Не ви искаме оставката ! Искаме съд и затвор !!!

    Коментиран от #16

  • 15 Тъй казало магарето

    20 0 Отговор
    Ама като го праснали със дряновицата тръгнало.
  • 16 onq s konq

    0 29 Отговор

    До коментар #14 от "Активист на БСП":

    Няма лошо Вие от БСП да искате "съд и затвор" за "Някого".НЕРУШИМАТА БЪЛГАРО-СЕВЕРОКОРЕЙСКА ДРУЖБА/единствени в Европа имаме Договор със С.Корея от 1978г за "братство и взаимопомощ",неразвален и до днес/ обаче е родила Крилатата фраза:"Едно е да искаш,друго е да можеш,3 и 4-то е това да се случи":)

    Коментиран от #32

  • 17 Леле леле

    41 0 Отговор
    "Опитва се да се припише вината за водната криза на ГЕРБ".
    А на кой бе? На Димитър Благоев ли? Или на Др Тодор Живков.
  • 18 До коняра

    46 0 Отговор
    10 години ГЕРБ на власт, 4 години кмет на ГЕРБ в Перник. Резултат: В Перник има режим на водата. В яз. Студена няма вода. Те това са фактите. А ти си пиши колкото искаш глупости за БСП и за Севрна Корея.

    Коментиран от #25

  • 19 не съм комунист

    34 0 Отговор
    А бе пе..л непоръбен колко години сте на власт и все още се оправдавате с предишните.Крадете всичко до което се докоснете а после друг ви е виновен.Едни пъти дъж много после нема дъж нема угодия .Тоа където прави ремоннта на стената на язовир студена предишния-Нинова- ли ви го избра.Какво безочие и наглост.Как още несте се сети ли да обвинявате бай Тошо щот го е построил.Вашта работа е малко кат оная кой ми сра в гащите.Не стига че сте се усрали ми си показвате задника.А за евро фондовете всички знаем какво се случва хем са “усвоени„ хем няма нищо построено.
  • 20 Стават свръх нагли

    37 1 Отговор
    10 г . сте на власт бе тъпунгер.
  • 21 Тестват племето

    31 1 Отговор
    до колко може да му издържи търпението.
  • 22 ???

    24 0 Отговор
    Въздуха чист, мръсен, с прахови частици, ако можеха да го вземат и той щеше да изчезне.
  • 23 боцмана

    36 0 Отговор
    Перничани ги имах за по барутлии , да не би случайно да нямат по едно парче винкел под ръка за да сурвакат тези гниди?
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 onq s konq

    3 25 Отговор

    До коментар #18 от "До коняра":

    Ха,значи глупости съм пишел...А вие МОЛЕБЕН ЗА ДЪЖД правихте ли и КОЛКО ПЪТИ,та да ви напълни Язовирчето?Естествено че нито Веднъж,щото сте и Мързеливи,и Антихристи.Затова и сега ще ми пиете "Дядовия":)
  • 26 Еми ето

    14 0 Отговор
    пак написА некви глупости.
  • 27 921

    22 0 Отговор
    Много трудно се пуска кокъла лапка им се още

    Коментиран от #34

  • 28 Ххх

    24 0 Отговор
    Нямало да подават повече оставки ? Че то това при тях си е стандартна процедура ! Създава се някъде напрежение, самодържеца "раздава правосъдие", гърмят един два бушона, колкото да се хвърли прах в очите на хората, да се размине отговорността, и единствения и неповторимия отново да излезе сух от положението, да не пуска кокала, защото не се е напечелил достатъчно, може би ще трябва да купува и на внуците на внуците си къщи в Барселона и гръцки острови. Пък и след като е случил на такъв народ, има и свестни, честни и обективни хора, но има и доста коне с капаци, субективни и тенденциозни, доволни и обвързани материално с властта и статуквото на Борисов, защо да не продължава, както и досега. Както казваше бай Тошо на времето "Партията така ли ще я оставиме ?". Та и Борисов така. С малката разлика, че той не се бори за партии, идеи или национални каузи. Единственото за което се бори е личната му кауза, власт и пари на макс, единствено той да е отгоре, единствено собствената си кожа да запази и да продължава да трупа. А може би се притеснява, като всеки диктатор и самодържец, да не свърши зле, ако в някакъв момент престане да разполага с управленските лостове. Историята ни дава доста примери в това отношение - Чаушеску, Саддам, Кадафи. Пък, дори да не стига до такива крайности, стига някой да му поизвади част от кирливите ризи, нещата пак са си за притеснение.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Разбира се

    23 0 Отговор
    Няма да подавате оставка. Ще бъдете изгонени с камъни. В бял автобус
  • 31 Behemoth

    11 3 Отговор
    БАЦЕ е невинен !
  • 32 май

    13 0 Отговор

    До коментар #16 от "onq s konq":

    а ДА ДУАШ МОЖЕШ
  • 33 Герб

    15 0 Отговор
    си отиваааа , пригответе камъните.
  • 34 хахаха

    10 0 Отговор

    До коментар #27 от "921":

    ДА ИДАТ НА ОКОЛОВРЪСНОТО ПА ДА ЛАПКАТ
  • 35 ГЕРП

    8 1 Отговор
    Добре си живеем, добре Ви крадем, ва веки веков
  • 36 Дядото

    10 0 Отговор
    Благоденствието на децата ни в тази крадлива и оглозгана държавица може да се осигури ЕДИНСТВЕНО С КРЪВ НА ПЛОЩАДИТЕ!!!! Ама де я я тая смелост ...у българите !??!?
  • 37 Не е необходимо ГЕРБ

    6 1 Отговор
    да бяга пред вятъра.
    Важното е да се предприемат необходимите мелки: преструктуриране на ВиК, стратегия в целия воден сектор, ограничаване водополмването на малките депутатски ВЕЦове и др.
  • 38 Иван Бояджиев

    9 0 Отговор
    Тоз сценарии ви и си го скалъпихте.И то от некадърност,безхаберие и безкруполност,драги от гроб.
  • 39 КралиМарко

    8 0 Отговор
    Немислимо - властта не се дава , тя се взима само и единствено с натиск!
    В БГ няма смисъл от избори - те са прах в очите на простолюдието, узаконяване на решението на задкулисието и машина за изписване на пари.В БГ от над 75години само семами,лъже,краде,изписва, приватизира, усвоява,източва..Това го правят хората овластени с привилегията, че са Безнаказани!В БГ няма кой да наказва - съдът е част от властта , а народа е толкова смахнат, че търка билетчета от лоатрията със социални помощи, рови по кофите, облича се от вехтошарниците,храни се с отрови,лекува се с менте лекарства и доктори, изплаща от телефон, до апартамент на зверски завишени цени, и си е продал труда и времето си за жълти стотинки, с които неможе да си купи нищо без да вземе кредит или заем.Такъв народ е умряло куче.Това е целта - прекрасно се справят и все по успешно досъсипват и малкото качествени и оправни хора останали да се мъчат сред тази отровна среда.Цялата нация е един пресъхнал и изчезнал язовир Стубена, останаха само утайките - едните в администрацията, а другите в гетата и социалните помощи - и от едните, и от другите не става нищо , освен бреме и тежест с която се потъва към дъното.Та тея за какъв растеж ми говорят.. с еднокнижник сложен за водач, и безлични лизачи по министерства и кметства какво очаквате - хубав живот, умни деца, здрава нация, ред и законност?!
  • 40 Челмето

    9 0 Отговор
    И на тоя му натиснаха копчето.Явно има да наваксва с лъжите.Палячо
  • 41 Гост

    9 0 Отговор
    Ми ... некадърници сте и това си е! И ти и твоя кумир, заради когото си продаде бизнеса, за се набуташ в дълбоките води, обещани ти от съседа ти, от които да ловиш голяма риба! Иди си на село Банкя и посрещай и изпращай комшията ти Борис-тиквунов! Стой си на задника или се захващай пак за занаят!
  • 42 Кой68

    6 0 Отговор
    Защо тогава допуснахте това да се случи в Пк.Въпреки че предния кмет и областен бяха ваши в Пк?Тоя язовир "Студена" не се е изпразнил за един ден/нощ?Докато няма реално виновни за това което е в момента и осъдени за стореното,хората ще ви намразят още повече....Играете си със националната сигурност и живота на хиляди.Спасява ви това че има празници.Но София,а и България сигурно ще я обхванат протести в началото на 2020г..Хората искат справедливост.Колко е просто?
  • 43 ТОЧКАТА

    5 1 Отговор
    Боооже ,то на хан АСПАРУХ са му подливали вода ,ама СЪЗДАДЕ И ПОСТРОИ БЪЛГАРИЯ....А на бай ТОШО КОКОМ/помните ли тези санкции?/НЕ му попречи да построй ПРОМИШЛЕНО /АГРАРНА СРЕДНО РАЗВИТА БЪЛГАРИЯ.....От която още скубят,и крадат.
  • 44 Коректен

    3 1 Отговор
    Де жа вю. И бсп така викаха, преди да ги изритат позорно от властта. ГЕРБ = БСП = ДПС
  • 45 :::

    5 0 Отговор
    То е ясно че няма да подадете оставка, но вас ви чака нещо по лошо от оставката за което ще съжалявате всички гербери долни млъсни
  • 46 Шаран БГ

    5 0 Отговор
    Какъв кокал ? Това трябва да е иносказателно. Голият кокал е за народа. Управниците са само на шол и суха луканка. Не помните ли, луканката я мъкнеше един чак от другия край на Родината !! И сега сигурно има донори.... За някого е позволено я уши, я опашка, я джолани.......
    НИКАКВА ОСТАВКА ! И да има - няма страшно. Методът за печелене на избори е отработен, проверен, сигурен. "Нашите" хора са на възловите места !!
    Дори да стане някакъв фал / ама не вярвам/, ТЕ са си вземали тяхното.Че съм лапни шаран е вярно, ама защо не ми се вярва, че всичките милиарди, дето ужким са за някакви самолети, действително всичките са за хвърчилата. Аз даже не вярвам, че някой ги е поискал предварително. Онези може да са грозни капиталисти, ама и те имат нещо като принципи, ред, морал го наречете, в бизнеса си.
    Предварително може само някой да ги е ПРЕДЛОЖИЛ !!
    А и за десет години ако не си напълнил кошницата до горе, за какъв чеп си стоял толкова време да те псува и ругае цял народ ? Като отидеш оттатък Голямата локва, че като напишеш едни спомени, че като вземеш и от там един тлъст хонорар...... На Балканите онези неблагодарници да се хапят, дето не се стигат !!
    Разве не так, Михаил Сергеич ?!?!
  • 47 ШОПО

    0 0 Отговор
    ченге остафка не фръла, само напуща по саканье!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове