ФАКТИ.БГ

Нанков успокоява за водната криза

До 2 месеца се очаква да приключат голяма част от аварийните ремонтни дейности на пречиствателната станция и ВиК мрежата в Перник, твърди регионалният заместник-министър

Публикувана: 31 Декември, 2019 14:50
22 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 1623
Нанков успокоява за водната криза
Снимка: БГНЕС
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 1.6 от 7 гласа.

Аварийният ремонт на старата пречиствателна станция и водопреносната мрежа в Перник се очаква да приключат до 2 месеца. Това твърди заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков в Перник.

"Ще бъдат изградени нови утаители, нови помпи и нова връзка между старата и новата пречиствателна станция. Министерският съвет вече отпусна средства за цялостна реконструкция, за да може да гарантираме на перничани, че дори при мъртъв обем на язовир „Студена“ водата ще има всички необходими качества за питейно-битово водоснабдяване“, обясни Нанков.

Той подчерта, че аварийният ремонт на пречиствателната станция е продължение на ремонта, започнал преди една година. Със средства от Световната банка са били подменени филтрите на утаителите. Голяма част от предприетите действия са били предвидени да бъдат извършени по големия проект, финансиран с европейски средства, но сега тези дейности ще бъдат извадени от проекта и ще се направят аварийно, за да може перничани да имат подменена ВиК инфраструктура в спешен порядък.

„Батановският водопровод“ също ще бъде изключен от големия проект и ще бъде финансиран с отпуснатите 35 млн. лева от правителството.

„Едновременно с всички предприети действия по аварийния ремонт, се търсят и нови водоизточници по „Витошкия водосбор“ към язовир „Студена“, допълни Николай Нанков. Той уточни още, че направеният ремонт на стената на язовира е имал за цел да гарантира съществуването му и неговата безопасна експлоатация. По думите му ремонтът е направен изключително качествено при спазване на всички правила и стандарти.

По повод предупреждението за намалени водни количества в язовир „Бебреш“, който водоснабдява Ботевград, Нанков подчерта, че към момента няма непосредствена опасност от режим на водата в града и в язовира има вода за около 120 дни, дори без никакъв нов приток. Ситуацията се следи всекидневно от компетентните институции и вече е начертан план за действие, каза Нанков.

"Няма опасност от въвеждане на воден режим в Шумен и Търговище. Водата в язовир „Тича“ е достатъчна поне за 10 месеца, показват разчетите на ВиК оператора. Проблемът е в неремонтирания повече от 50 години водопровод към двата града", информира още той.

Заместник-министърът съобщи, че ремонтът му е включен в големия воден проект, финансиран с европейски средства и се очаква да се реализира 2020-2021 година.

Перник / България

Поставете оценка на статията:
Оценка 1.6 от 7 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
zeus
1 Отговор
Хаха, тръби ще има, а вода?

Оценка:
-1 +21

Щерьо
2 Отговор
Тоя прилича на разтревожен пъдпъдък.

Коментиран от #10


Оценка:
-0 +26

Нанков
3 Отговор
Не вярвайте на хората от Перник за те са повечето от БСП.Вода има а това че те са на работа в чужбина и не гласуват за герб, никой не им е виновен.

Оценка:
-10 +4

недоклатен му се вика
4 Отговор
На тоя баща му е направил десетина забивки по-малко кога го е правил.

Коментиран от #19


Оценка:
-1 +11

Кой68
5 Отговор
Но има огромно притеснение да не почне ремонт на ремонта...........

Оценка:
-0 +16

???
6 Отговор
Само да обясни,защо се прави продължение на ремонт на ремонта. Не трябваше ли направо да се изгради нещо ново?

Оценка:
-0 +11

недоклепче
7 Отговор
Като нивото падне под мъртвия обем и когато се поомешат водите по водопроводите / питейни и фекални/ пръв да ходиш да пиеш от чешмите.

Оценка:
-0 +13

Тъп Тъпчо
8 Отговор
След дъжд качулка! Правете молебен за дъжд( баш шефът се моли за чистене на сняг в цялятя страна)...да ама не ! Нещо не сте се разбрали с Оня от горе. Колкото вали, добре дошло, а вие се разберете помежду си КОЙ не си е свършил работата и КОЙ ще опере пешкира( то всички сте виновни, на един двама, трябва да се жертват)

Оценка:
-0 +10

asd
9 Отговор
Лили Талпова Свинеткова, 2016 г.
„Рехабилитацията на яз. „Студена“ става със средства от държавния бюджет. 32 млн. лева ще бъдат дадени за цялостна рехабилитация на язовирната стена и водопроводната мрежа. Ще се изгради и пречиствателната станция за питейни води. Този язовир е строен преди 60 години . Ще гарантираме на перничани чисти и питейни води. Това гарантира преди всичко живота и здравето на хората. Правителството инвестира за първи път в нови язовири за питейни води със средства на държавния бюджет и с подкрепата на Световната банка. Това е инвестиция от общо 150 млн. лева."

Оценка:
-0 +12

10
Този коментар е премахнат от модератор
дядо Стамат
11 Отговор
Този защо не го оставят 2 месеца без вода? Да видим какъв оптимист ще е? Къде бяхте до сега, г-да управляващи? За какво получавате държавни заплати, съизмерими с европейските, че и по-големи? Каква е вашата отговорност?

Оценка:
-0 +6

ДО ГЕШЕВ
12 Отговор
ХАЙДЕ БЕ МОЙ -
Лилиту дебелогъзата, 2016 г.
„Рeхaбилитaциятa нa яз. „Cтудeнa“ cтaвa cъc cрeдcтвa oт държaвния бюджeт. 32 млн. лeвa щe бъдaт дaдeни зa цялocтнa рeхaбилитaция нa язoвирнaтa cтeнa и вoдoпрoвoднaтa мрeжa. Щe ce изгрaди и прeчиcтвaтeлнaтa cтaнция зa питeйни вoди. Тoзи язoвир e cтрoeн прeди 60 гoдини . Щe гaрaнтирaмe нa пeрничaни чиcти и питeйни вoди. Тoвa гaрaнтирa прeди вcичкo живoтa и здрaвeтo нa хoрaтa. Прaвитeлcтвoтo инвecтирa зa първи път в нoви язoвири зa питeйни вoди cъc cрeдcтвa нa държaвния бюджeт и c пoдкрeпaтa нa Cвeтoвнaтa бaнкa. Тoвa e инвecтиция oт oбщo 150 млн. лeвa."
я виж кой гризна кинтите ,нали си пич

Оценка:
-0 +11

Зайко Байко многознайко
13 Отговор
Да са ни " честити" другарЕ тези нагли и крадливи герберсти, те ще ни закопаят! Помислете само кой ни управлява: Тиквоций Едно доказан бандит ( на Козяк знаят как да го държат за топките ), Цецо КаунЬя , доказан нагъл айдук, Барни Ръбъла, който не може да каже две думи на кръст, Владко Горанов нагъл, нагъл,нагъл до безкарайност. Деса тъпото , по умните там са безгръбначни мекотели, които са използвани и от страх да не загубят синекурните си длъжности винаги са наведени. Гледат ни в очите и в прав текст ни казват, че сме тъпи оФце и само тояга и данъци ни оправят. Имат обаче и две много важни овчарски кучета Гешев и и Цацата , който гледа като прасе из тикви. Жална ни майка! Такса пътища, такса вода, бонус-малус , местни измислени данъци и такси с които уж да подобряват благосъстоянието на народа а всущност крадат, като за световно, всякакви врътки да ни тормозят, нема да се очудя ако ни ощастливят и с данък за въздуха който дишаме!?!🙈

Оценка:
-1 +13

Без думи
14 Отговор
https://fatal-mediabg.blogspot.com/2019/12/blog-post_61.html?fbclid=IwAR0f5NZdBGMWaJU_J3qP6jI6LrdOy_dl0BFBUdHGkmJvxdmOTp9aPDqBZGQ

Оценка:
-0 +0

Алина Метева
15 Отговор
НЯНКОВ ДА НЕ МЕ УСПОКОЯВА,ЗАЩОТО 2 МЕСЕЦА АКО НЕ СЕ ИЗКЪПЯ,КАК ЩЕ ХОДЯ НА РАБОТА? ЩЕ МИРИША НА ДЕЦАТА И НА КОЛЕЖКИТЕ. ОБЩО ЩЕ СИ МИРИШЕМ.А ПРАНЕТО И ГОТВЕНЕТО КЪДЕ ДА ГИ ОСТАВЯ? БЕЛЬОТО МИ,БЛУЗКИ,РОКЛИ,ЧАРШАФИ. МРЪСНИТЕ ПРИБОРИ? ЗАТОВА,ЧЕ НЕ СЕ ОБЯСНЯВАЙТЕ,А РАБОТЕТЕ НА ПОЛУ РОДУ,Г-Н НЯНКОВ!

Оценка:
-0 +5

Алина Метева
16 Отговор
РАБОТЕТЕ НА ПОЛЗУ РОДУ!!!Извинявам се,бързам за ресторанта.

Оценка:
-0 +0

12345
17 Отговор
Нанков, във нормална държава ти щеше да си никой или поне отдавна щяха да са ти счупили простата глава.

Оценка:
-0 +3

18
Този коментар е премахнат от модератор
пшибаев
19 Отговор

До коментар #4 от "недоклатен му се вика":


ИЛИ СИ Е ХВЪРЛИЛ ЕДИН БЪРЗАК И ПОСЛЕ ГО ОТПОЧНАЛ ДА ГО ПРАВИ ,ТА КВОТ Е ОСТАНАЛО ,ОСТАНАЛО - РЕЗУЛТАТА Е ВИДИМ

Оценка:
-0 +1

Nik ivanov
20 Отговор
Mamicata vi gerberaska

Оценка:
-0 +0

На дедо ви дедо му
21 Отговор
Ей, по кротко с харчовете, няма да осанат пари за самолета на ББ.

Оценка:
-0 +1

герб ви лъжат ще продадат и водата на бъ
22 Отговор
Гeoрги Хaризaнoв OТ ГEРБ : „Нa нac нe ни трябвa държaвнa фирмa зa вoдaтa нa Бългaрия, a вcички дружecтвa дa ce дaдaт нa eднa ЧACТНA МEЖДУНAРOДНA ФИРМA зa вoдa И ТOГAВA НЯМA ДA CE КРAДE ВOДA…“ КAЗAНO НA 3 ЯНУAРИ В 8.50 ЧACA ПO НOВA ТEЛEВИЗИЯ.Пo тoвa щe пoзнaeтe ПРEДAТEЛИТE нa Бългaрия. Гoтoви ca прoдaдaт дoри въздухa, тeритoриятa и вoдaтa нa нaшaтa 1300-гoдишнa държaвa, кoитo дeдитe ни ca зaщитaвaли c живoтa cи. Трупaт кoмиcиoнни oт прoдaжбитe нa вcичкo, дo кoeтo БOГ и ИCТOРИЯТA НИ ca прeдocтaвили нa вceки бългaрин, cлeд кoeтo c тeзи пaри щe избягaт, зaличaвaйки ни кaтo държaвa.

Оценка:
-0 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.

ТОП 5