Last news in Fakti

9 Март, 2020 10:12 10 015 14

Българка се заразява доброволно с коронавирус в търсене на ваксина

  • коронавирус-
  • ваксина-
  • вирус-
  • мария пиргова

Компанията Hvivo, която държи лаборатория в Източен Лондон, дава 3500 паунда, за да прекарате две седмици под карантина, излегнати пред телевизора, с книга в ръка или пък да играете компютърни игри

Българка се заразява доброволно с коронавирус в търсене на ваксина - 1
Снимка: БГНЕС

Доброволци ще бъдат заразени с форма на коронавирус във Великобритания в опит да се намери по-скоро успешна ваксина срещу вируса убиец, съобщи вестник „Таймс“, цитиран от БНР. Вестникът пише за опита на българка в Лондон, участвала в подобни експерименти.

Звучи примамливо - 3500 паунда да прекарате две седмици, излегнати пред телевизора, с книга в ръка или пък да играете компютърни игри, пише вестник „Таймс“. Но има една съществена подробност – ще бъдете заразен с коронавирус и няма да имате никакъв физически контакт с околния свят.

В рамките на този глобален експеримент групи от по 24 души ще получават заплащане срещу заразяване с коронавирус по програма за намиране на ваксина за Covid-19, за която са заделени 2 милиарда долара.

Компанията Hvivo, която държи лаборатория в Източен Лондон, е само една от повече от 20 фирми и обществени организации, вземащи участие в изработване на ваксина срещу вируса, убил повече от 3500 по света.

Преди да се превърнат в опитни мишки доброволците ще бъдат подложени на пълни тестове.

„Таймс“ пише, че 26-годишната българка Мария Пиргова, студентка по право в Лондон, която е прекарала две седмици миналия месец в лаборатория на Hvivoв рамките на експеримент за намиране на ваксина срещу респираторен синцитиален вирус, е наясно какво може да очаква човек на такова място.

Пиргова е цитирана да казва:

„Университетските ми курсове са доста интензивни и нямам време да си намеря работа. Използвах парите, за да си платя сметките, докато се подготвям за изпитите ми през май“.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Митко

    18 0 Отговор
    ✅ Тук в България щеше да им е в пъти по-евтино!!!

    Коментиран от #9

  • 2 Blackthorn

    6 3 Отговор
    Аз бих се съгласил, но ако ме оставят да се оправя по мои методи, позволявайки им единствено да следат жизнените ми показатели, но да ме бодат с незнайно какво не бих позволил!
  • 3 Шшшшшш

    18 2 Отговор
    Ей докъде я докараха, ако не с проституция друго ще измислят
  • 4 Спиро

    11 0 Отговор
    А ракия в изолатора ще има ли?
  • 5 Факт

    5 1 Отговор
    Преди години ми предложиха да участвам в експериментална програма за лечение на инфекции, при мен дадоха резултат.
  • 6 Факт

    12 2 Отговор
    Както разработиха и вируса!?
  • 7 Анелия

    7 2 Отговор
    Хора, предпазвайте се от коронавируса, смъртността в Китай е ниска заради по-доброто им здравеопазване.
    Тук пише как да се предпазвате:
    https://mobilnamedia.com/archives/4652
  • 8 Хасан4о

    1 1 Отговор
    Съгласен. Туй живот ли е ? Или -или . По-честно и почтено от много други "професии". Полезно за всички ако е успешно.
  • 9 Идвайте към БГ

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Митко":

    А що народ щеше да се навие, особено орките в факултета:-)
  • 10 STEFCO

    3 2 Отговор
    TAYA SİGURNO E GROZNA NASHİTE PROSTİTUTKİ İZKARVAT MNOGO POVECHE
  • 11 На тая явно и е омръзнало

    3 4 Отговор
    да проститува и е решила да изкара лесни пари .Малоумщина 3500 £ срещу уникалната възможност да умреш от коронавирус - далавера а.
  • 12 лично мнение на един българин

    0 2 Отговор
    за 100лв и аз бих се заразил.Ще изкарам цял месец в БГ като бял човек в ЕС.
  • 13 Гледах

    1 0 Отговор
    подобна серия от "Двама мъже и полонина".Алън Харпър беше в обриви и с капеща коса....Страхотен сериал,но без Чарли Шиин не е същия.
  • 14 По-добрият вариант

    0 0 Отговор
    Много по-добър вариант от колкото да си седя в къщи в БГ, защото ме разпуснаха от работа и освен, че няма да взема никакви пари, сметките си пристигат, а на всичко отгоре трябва да слушам всеки ден глупостите на някви страхливи глупаци, колко бил страшен вирус дето има симптоми на грип и пневмония. Поне там ще си почивам, ще ме хранят, ще ме наблюдават лекари, а и пари дават хората. А тука като мине тая паническа олигофрения с карантината, ще се чудя от къде да взема пари, за сметки и храна.