Last news in Fakti

21 Април, 2020 07:56 133 210 202

Ето какво е погубило Милен Цветков

  • милен цветков-
  • катастрофа

При сблъсък отзад има няколко характерни особености. Първата е, че предпазният колан почти не помага

Ето какво е погубило Милен Цветков - 1

Ускорение около 13 пъти по-голямо от земното ускорение погубило журналиста Милен Цветков.

Това сочат първоначалните данни от катастрофата, информира в. "Труд".

Този извод като възможен потвърди проф. Станимир Карапетков, зам. ректор на Техническия университет, председател на Съюза на автотехническите експерти, автор на множество научни статии и автотехнически експертизи.

Първоначалните данни сочат, че автомобилът “Субару Форестър” с тегло по каталог за този модел от 1250 кг на Цветков е бил спрян на червен светофар.

В него се удря автомобил “Ауди Q7” с тегло от 2000 до 2200 кг, според модела, в който седят водач и още двама пътници. По сведения от очевидци вторият автомобил удря първия с 80 км/ч и без спирачен път. Колата на Милен Цветков изминава 20 метра, а след сблъсъка аудито продължава и спира в защитна ограда до входа на метростанция “Витоша”.

Скоростта на автомобила “Субару” от 0 км/ч мигновено e възможно да стане 50 км/ч (изчислява се в зависимост от вида на предавателната кутия и в какво положение е била тя преди удара).

За времето за изменение на скоростта, респ. за времето на удара средно от около 0,1 секунди, автомобилът при скорост след удара 50 km/h придобива ускорение над 138 метра за секунда на квадрат, тоест ускорение, което е над 13 пъти по-голямо от земното ускорение – 9,81 метра за секунда на квадрат.

“Не желая да коментирам конкретно казуса с Милен Цветков, защото е в процес на разследване, а и освен това разполагам само с данни от медиите. Но мога да говоря по принцип за този тип катастрофи, при които е налице удар отзад, – обясни професор Карапетков.

"При подобни пътнотранспортни произшествия хората, които са в автомобила, загиват от преносни инерционни сили, които предизвикват силно натоварване на вътрешните органи и възможно движение на тялото.

Тези сили са толкова по-големи, колкото по-голямо е ускорението. Може да си представите за какво ускорение говорим, когато от покой скоростта стигне до 20-30 или 50 км/ч за 0,1-0,2 части от секундата. Тук доминиращо значение имат не абсолютната стойност на скоростта, а нейното изменение за времето на удара, респ. ускорението, което придобива автомобилът за това време.

Ако се ударите със 140 км/ч в друг автомобил, не челно, а с малка контактна площ и с малко изменение на скоростта за времето на удара, напр. да загубите скорост 10-15 km/h, но запазите управление, може и изобщо да не пострадате.

Ако обаче се ударите дори и с 40 км/ч в дърво или стълб и автомобилът остане до него, настъпват сериозни травми, много вероятно и смърт.

При сблъсък отзад има няколко характерни особености. Първата е, че предпазният колан почти не помага. Човекът загива от т. нар. камшичен удар, при който главата се оттласква силно назад, а тялото се движи напред със седалката.

Другият смъртоносен фактор са разкъсванията на вътрешните органи под действие на инерционните сили. В зависимост от големината на ускорението възникват вътрешни кръвоизливи, порязава се първо слезката, после черният дроб, сърцето и т. н.”, разказа още проф. Карапетков.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 234 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ха ха

    493 87 Отговор
    Погуби го синчето на червената милионерка.!

    Коментиран от #5, #9, #25, #60

  • 3 Николай

    78 21 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Ускорение около 13 пъти по-голямо от земното ускорение погубило журналиста Милен Цветков.

    Коментиран от #4, #147

  • 4 Николай

    326 31 Отговор

    До коментар #3 от "Николай":

    Случая е ясен ускорението е виновно, пускайте момчето да си ходи, даже няма нужда да се образува дело срещу неизвестен извършител. Освен това скоростта на Ауди-то е била около 130

    Коментиран от #54, #134, #162, #166

  • 5 тнт

    132 17 Отговор

    До коментар #2 от "Ха ха":

    На НДСВ !

    Коментиран от #15

  • 6 Manhart

    47 138 Отговор
    Колана ВИНАГИ предпазва!!! :(

    Коментиран от #47, #86

  • 7 факт

    361 10 Отговор
    Депутатско синче, седнало до тарикатско-наркоманче!
  • 8 Вашето мнение

    542 39 Отговор
    За мен по интересно е не какво е погубило Цветков. това е ясно дрогиран келеш го погуби. Много по-интересно е поведението на лъчо мозъка. Този подчовек демонстрира нагледно морала на гелберунгела. След като стана ясно, че и неговото надрусано синче е било в колата и е избягало, този примат се отрече от детето си. не пожела да носи никаква отговорност. Това води и до следващото, ето за това бойко методиев борисов кълне внуците си. За тези хора властта е всичко, за тях няма ценности, майчиното си мляко ще продадът само и само да спасят задниците си. Хора осъзнайте се, вие сте нищо за тях, вие сте офци за стригане и доене.

    Коментиран от #41, #143, #174

  • 9 Вашето мнение

    275 17 Отговор

    До коментар #2 от "Ха ха":

    Някък си случайно компания на дрогирания правеше сина на лъчо мозъка.
  • 10 Чумата

    168 26 Отговор
    Ето за такива като убиеца на Милен да се въведе чипирането! По махалите ромски също!

    Коментиран от #21

  • 11 мутафа

    300 10 Отговор
    бяха 100 км сега са 80, утре ще са 60....

    Коментиран от #23, #120, #121, #198

  • 12 Е какво сега

    91 30 Отговор
    би било извинението на ,, експертите,, относно колана ??? Нали спасявал животи ???

    Коментиран от #92

  • 13 Стига дискусии

    254 22 Отговор
    В празна София , почти без хора (свидетели) и интензивно (пречещо) движение на коли , 22 годишен блъсна Милен в колицата му с тежък джип и го уби ! Малко преди разследванията му за фурмите и Божков да видят бял свят......

    Коментиран от #193

  • 14 цербер

    231 10 Отговор
    Айде стига сте размивали ситуацията с излишни,странични обяснения! Виновният убиец трябва да бъде осъден и да си изтърпи последствията. Точка по въпроса! В Бългерията винаги се търси под вола теле и обяснения. Много обяснения.А мъртвия-кучета го яли.
  • 15 комунар

    104 21 Отговор

    До коментар #5 от "тнт":

    НДСВ не са ли ДС болшевишка креатура?

    Коментиран от #22, #32, #99

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 079

    160 49 Отговор
    Както коланите,така и фаровете са измислени простотии.Омръзна ми да дозареждам акумулатора,понеже не пускат да караме наволя.Преди 20-30 години като карахме без включени светлини да не би да имаше повече ПТП-та.....ааааа?!..... кьорав карти не играе.......айде моля Ви се другари управляващи идиоти.ИЗМЕТ.

    Коментиран от #93, #104, #156, #159, #170, #194

  • 18 Хайде стига

    188 15 Отговор
    Другарьо експерте , убит е в удобен ден , в безлюдна София - без никаква следа от спирачен път !

    Коментиран от #152, #181

  • 19 Ковид специалиста

    25 139 Отговор
    Странни неща има в тази катастрофа.Ударът е по опасен за наркоманчето,защото е челен.Факт е че и на тримата в аудито им няма нищо.Вчера четох някъде че Милен Цветков е седял на задната седалка,значи не е бил сам.

    Коментиран от #26, #44

  • 20 Георги

    179 16 Отговор
    Ако жертвата бях аз или някой от вас, никой нямаше да разбере и да се разпространи по новините. Нямаше да се събират пари за семейството.....

    Коментиран от #50, #123

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 DBS

    149 15 Отговор

    До коментар #11 от "мутафа":

    Накрая тройната експертиза ще покаже ,че Цветков е намалил рязко в опит да прави неразрешен ляв завой от платното за направи (например) . Синчето е опитало да спре ,но за съжаление не успява ,поради внезапната маневра на другия водач. После от стрес е дръпнал малко тревица да се успокои.
    От съда ще излезе с условна и обещание че повече няма да прави така . Книжка ще му вземат , но какво от това. Тя не ти трябва ако имаш лев .... или карта.И пак скача на кюто.
    Докато се измъкват с лев или карта така ще е .
  • 24 Ххх

    88 13 Отговор
    Коментират, че камшичен удар е убил Милен Цветков. Но на повечето коли предните седалки имат и удължение за полагане на главата. Така че надали главата му е останала назад. Не знам в каква степен това ускорение е съпоставимо с ускорението при катапултиране от военните самолети. Защото там в повечето случаи оцеляват, макар и някои да получават травми от ускорението.

    Коментиран от #190

  • 25 Tozi

    161 24 Отговор

    До коментар #2 от "Ха ха":

    Погуби го момчето на герберски милионер.

    Коментиран от #103, #145

  • 26 Ххх

    76 11 Отговор

    До коментар #19 от "Ковид специалиста":

    За тях ударът е челен, но са в по - тежка и здрава кола. Реклама за Q 7 с добро представяне на краш теста.

    Коментиран от #49

  • 27 милен хайредински

    160 8 Отговор
    всичко това се повтаря за енти път-жертвата си отива от този свят-баровецът наркоман си купува свобода и спонойствие и така до другата бройка от стадото- обръщам се към всеки който има достъп до групи в соц.мрежи или медия-нека се обединим около това да се промени тотално закона за употреба на наркотици при шофиране -веднаж заловен-никога книжка-това или трябва да стане факт-или днес ще испатим милен а утре е следващият
  • 28 Тъжен

    269 15 Отговор
    Докато беше жив Цветков се опитваше да събуди народа - не успя!
    Дано успее да ни събуди от онова другото, по-красиво и по-справедливо място.

    Въпросът не е какво го уби, а КОЙ го уби.

    Убихме го ние БГ народ с липсата ни на споделеност на каузите, в които вярваше.

    Уби го нашето бездействие - позволихме за 31 г. да убият образованието ни, медицината, правото.
    Убиват ни с горене на боклуци от цял свят, липса на вода, убиха 2 милиона млади и можещи българи, които няма да се върнат в БГ.
    Убиват ни по пътищата.
    Убиват ни некачествени храни, въздух, бедност, нищета на духа.
    Убиват родителите ни докато спят.

    Системата убива.

    Системата е обявила негласна война на българите - демографски срив, инфарти, инсулти, липса на достъп до качествено здравеопазване.

    Лишаване от жизнено пространство чрез презастрояване.
    Търговски дружества в държавни болници.

    Не сменим ли системата, утре ние ще сме на мястото на Милен, или децата ни.
    Заради една шепа политици и слугите им управлявали и грабели БГ 31 г.

    Докато целият този октопод и производните му не бъдат свалени от власт и вкарани в затвора с отнето имущество, нищо и никой не гарантира живота и имуществото ни, още по-малко бъдещето на децата, родителите ни, и нашето.

    Видя се, че бягството от БГ не е изход, а временен мост между Ада и Чистилището, в Рая отиват само чистите опитващи се да събудят Ангелът в изкуствена кома, който сами трябва да реанимираме и спасим-от самите нас.

    Когато добри

    Коментиран от #38, #45, #175

  • 29 1234578

    65 13 Отговор
    Най-накрая да се появи един истински експерт и да каже смислени неща. Пък се е намерил и истински журналист да го публикува вместо да драска глупости.

    Очевидците няма как да знаят точно каква е била скороста на джипа.

    Скороста може да се определи приблизително както е казал експерта като се знае теглото на двата автомобила и къде/на какво разстояние/ е отхвръкнала колата на Цветков. Но има и още много фактори като сцеплението, поглъщането на част от енергията при деформацията на 2-та автомобила, ротацията им ...

    Само за сравнение Юри Гагарин при първият си полет е понесъл претоварване 8-10 g, което е много голямо дори и за млад и трениран космонавт. А при нетренираният и възрастен Милен Цветков претоварване от 13 g.

    Доколкото знам пилотите на изтребители трябва да са в специални костюми за да понасят претоварване до около 6 g и при по-голямо губят съзнание.

    Коментиран от #68, #192

  • 30 Тъжен

    103 4 Отговор
    Когато Доброто бездейства, Чудовищата пируват - пируват като оядени кърлежи, които доброволно няма да пуснат жертвата си, тя е източник на кръв, и среда за увеличаване на дебелашкото им самодоволство.

    Коментиран от #161

  • 31 robin

    9 49 Отговор
    Ей това,ако може някой да ми обясни,аз не разбрах:

    Aкo ce удaритe cъc 140 км/ч в друг aвтoмoбил, нe чeлнo, a c мaлкa кoнтaктнa плoщ и c мaлкo измeнeниe нa cкoрocттa зa врeмeтo нa удaрa, нaпр. дa зaгубитe cкoрocт 10-15 km/h, нo зaпaзитe упрaвлeниe, мoжe и изoбщo дa нe пocтрaдaтe.



    Aкo oбaчe ce удaритe дoри и c 40 км/ч в дървo или cтълб и aвтoмoбилът ocтaнe дo нeгo, нacтъпвaт ceриoзни трaвми, мнoгo вeрoятнo и cмърт.

    Коментиран от #82, #83, #153

  • 32 тнт

    27 5 Отговор

    До коментар #15 от "комунар":

    Не бяха ли монархисти? Боже ,Царя ни пази и подобни заклинания?!

    Коментиран от #87

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Справедлив

    73 3 Отговор
    Докато шофиране под въздействие на вещества и алкохол не се наказва с отнемане на книжка доживот. Същото важи и за неспазване на предимство, дистанция, и сигнализация.

    А при повторно нарушение затвор доживот - ще продължават да ни убиват БЕЗНАКАЗАНО.

    Системата трябва да се смени, както и законотворците 31 години, въвели Закони оправдаващи потенциалните и убийците на пътя.

    Коментиран от #39, #150

  • 35 Евала та

    114 3 Отговор
    Доста по-важно е,че наркоманчето е било яко надрусано и няма да помни нищо.Ако, изобщо го вкарат в панделата след като го пуснат пак ще направи нещо подобно,а след 20г.когато всичко се забрави може и депутат да стане и да управлява България.Сега ще започнат едни преговори между адвокатите на жертвата и наркоманчето за кинти Мама има и от това колко ще даде на близките и разни други шахъни зависи наркомачето дали ще си смърка в къщи.Лек ден!
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Активист на БСП

    121 29 Отговор
    Погуби го един гръцки остров,една къща в Барселона и една банкова сметка в Панама ! На един дебел чичко...

    Коментиран от #107, #160

  • 38 ххх

    45 1 Отговор

    До коментар #28 от "Тъжен":

    Съжалявам,обаче аз не нося никаква вина.Вината е лично на пълнолетния водач на джипа!Сега той ще научи ,що е отговорност по трудния начин.
  • 39 Евала та

    64 6 Отговор

    До коментар #34 от "Справедлив":

    Е до живот няма как да стане,но е добре духаш,показва над нормите автомобила автоматически се взима от общината и се продава на търг,книжката се реже с една ножица пред теб и на боклука и 2г.в панделата бачкане.След като излезне келеша нов курс за книжка.Ей така ще се оправят нещата но няма да стане защото те самите депутати си карат и пият редовно.Няма да си развалят кефа я.
  • 40 Само един Франкенщайн

    53 5 Отговор
    Като този младеж,може да свърши при градски условия това гадно нещо,а който харесва ,че Цветков е отишъл на по хубаво място ,нека и той да отиде там,аз съм казвала ,много приказки и на пазара вече не помагат,Светът стана още по лош ,щом неграмотния ,злобния ,пошлия ,гледа да ,,ръководи,,живота на някого..!(След дъжд качулка...!)Разследвайте колкото си искате..!
  • 41 еш па тоа

    100 4 Отговор

    До коментар #8 от "Вашето мнение":

    А въпросния депутатин на 18.12.19 е внесъл в НС предложение за намаляване на наказанията за шофиране под въздействие на наркотици!
  • 42 Баварец

    26 4 Отговор

    До коментар #36 от "Професоре,":

    Чети "Теоретична механика", дял "Динамика", глава "Удар", опитай се да вникнеш- не е лесно. Като не вникнеш, иди да "ивеш" професора.
  • 43 Обикновен човек

    84 8 Отговор
    Банда нагли ,прости с самочувствие без покритие ,тъпи ненормални, невъзпитани с увреден мозък от пари и наркотици отрочета на също така като тях генно увредени хора с власт и пари!!!!!Не го е погубила инерцията ,той не карал космически кораб ,а това ускорение дето говори този е описано от Жул Верн където изстрелват хора които се намират в снаряд с оръдие към луната ...Как евтино се опитват да ни промиват мозъците ...Първо бяха сто и трийсет километра в час ,после сто а днес осемдесет ???!! За да се получи този ефект дето говори този трябва Наркоманчето да е карало най -малко с сто и осемдесет че и повече ,къде ги намериха тия "свидетели" толкоз бързо и то свидетели с имплантиран радар детектор в главата?????
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Бостан Тиквичков

    27 5 Отговор
    Всеки автомобил има подглавник точно поради тази причина. В случая Милен е залепнал на седалката. Изключение прави, ако е бил наведен напред или настрани.

    Коментиран от #100, #114

  • 47 Коmapak🆘️

    9 3 Отговор

    До коментар #6 от "Manhart":

    И фаровете колега!
  • 48 Лошо

    35 3 Отговор
    Че не чаках, аз на червено с танка!
  • 49 Ковид специалиста

    21 7 Отговор

    До коментар #26 от "Ххх":

    Да,тяхната кола е по-тежка,но физ.закони важат и за тях

    Коментиран от #66

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 ани

    73 4 Отговор
    Там можеше да е и едно 4 членно сеймейство или други млади хора,
    в обикновенна трошка каквато аз карам !!!
    Щеше да ге размаже буквално по асфалта .
    Бива бива простотия , ама явно дрогата е нещо мнооого страшно
  • 53 Значи ускорението го е убило

    43 3 Отговор
    Не наркомана с жипката😂😂😂
  • 54 Защитна теза

    62 2 Отговор

    До коментар #4 от "Николай":

    Не не си прав днес стана ясна защитната теза на адвокатите. Платили са на очевидец който твърди, че Милен е бил адекватен след сблъсъка пренесен е до тротора там му е дадена вода, но се е задавил глътнал си е езика и се е задушил. Тоест не е умрял от сблъсъка и няма убииство. Ще го осъдят на година затвор ще приспаднат ареста и готово.

    Коментиран от #155

  • 55 адвоката

    40 4 Отговор
    ще намерим смекчаващи вината обстоятелства, ще се оттърве момчето с 1 условна и толкоз ......
  • 56 Танкист от Черния полк

    31 4 Отговор
    Няма ли камери на това кръстовище и в тая столица. Няма спирачен път при АВС а професора се прави и на лекар травматолог.

    Коментиран от #74

  • 57 Танкист от Черния полк

    20 6 Отговор
    АВС няма спирачен път.
  • 58 Софиянец

    15 5 Отговор
    АВС няма спирачен път.
  • 59 нещо намирисва тука

    32 6 Отговор
    абе нещата много намирисват ясно е че никой нормален не би изпратил детето си да му изкупува греховете пред вожда но все пак тия от горе не са много нормални !!! ясно е че милен започна да рови в лайната на управляващата мафия и много се съмнявам дали в линейката не са му инжектирали правилното болкоуспокояващо...преди години бях сеидетел на подобна катастрофа самоче беше с автобус и такси автобуса удари таксито на светофара и таксито мина през кръстовището и спря на на другия тротоар но на шофьора и пътника им нямаше абсолютно нищо колата беше тоталка

    Коментиран от #69

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 12345

    64 3 Отговор
    Наркомана е летял поне с 150 км/ч какви 80 км./ч ви гонят ....
  • 62 Някой

    43 3 Отговор
    Да го сложат в почти здравия му джип ,да го спрат на някой прелез и влака да свърши останалото.Ще почувства джитатата.
  • 63 Subaru fan

    30 5 Отговор
    Егати "автоексперта". Той не може да влезне и да провери колко тежи едно Subaru Forester дори.
    Как ще е 1250 кг.-това са пълни глупости, тази кола е между 1400-1600 кг.
  • 64 тото

    18 9 Отговор
    има спирачен път.....
    При автомобилите с ABS в случай на аварийно спиране спирачният педал се натиска винаги с максимална сила заедно с педала на съединителя. ABS само оптимизира процеса на спиране, осигурявайки максимална ефективност на спирачките. Но системата не може да намали спирачния път под един физически праг, зависещ в много голяма степен от скоростта на автомобила и коефициента на сцепление между гумите и пътя. Дължината на спирачния път се определя главно от състоянието и вида на пътната настилка.

    Коментиран от #88

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 1234

    25 3 Отговор

    До коментар #49 от "Ковид специалиста":

    Ако на светофара беше 180-тонен БЕЛАЗ сигурно щяха да усетят въздействието им малко по-силно.
  • 67 тото

    57 4 Отговор
    този убиец изобщо не е натиснал спирачките......
    не е гледал напред........
    ако е гледал напред е можел да завие.....
    убиец....

    Коментиран от #129

  • 68 Ехоми

    13 2 Отговор

    До коментар #29 от "1234578":

    “Истински журналист”, който не може да скалъпи едно просто изречение? Ти въобще опита ли да прочетеш и разбереш какво идиотщина е написала? Вероятно акълът ти не стига чак до там. Единственото, което спасява статията е цитата на т.нар. експерт, иначе е пълна смехория.
  • 69 ЪРП

    7 7 Отговор

    До коментар #59 от "нещо намирисва тука":

    ЧУЙТЕ МНОООГО, МНОООГО ВНИМАТЕЛНО ВСЯКА ДУМА НА ПРЕКИЯТ СВИДЕТЕЛ НА КАТАСТРОФАТА, КОЙТО Е ИНТЕРВЮИРАН В ЦЕНТРАЛНАТА ЕМИСИЯ НОВИНИ ПО "БТВ" ОТ 19 ЧАСА ,СНОЩИ!!!!!!!
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Бай Манчо

    28 1 Отговор
    Бог да го прости Милен , разбра се кои са "юнаците" в колата но коя е била "девойката" и тя ли е била дете на някой баровец , депутат или консул ?
  • 72 незнайко

    31 1 Отговор
    Това всички го знаят, няма нужда от това обяснение !!! Какво ще стане с УБИЕЦА е по ВАЖНО !!! Ще му резнат ли мъжеството за назидание на МАЙКА му и да стои в панделата до навършване години за пенсия !!! Това трябва да е наказанието за ДРОГАТА !!!
  • 73 Дани

    31 2 Отговор

    До коментар #65 от "Накрая всички ще умрем":

    Има ли по-голям олигофрен от тебе в семейството ти и въобще в България? Или ти си върховният малоумник?
  • 74 Гад

    25 2 Отговор

    До коментар #56 от "Танкист от Черния полк":

    И аз това се чудя. Бах тая София, бах тва кръстовище дето една камера не е "хванала" катастрофата. Да не сме 1990 бе?

    Коментиран от #187

  • 75 Джони Ринго

    33 1 Отговор
    Айде сега земното ускорение убило Милен Цветков, Тошко свидетеля пък каза , че Милен бил слязъл от колата, седнал , пил вода и т.н. та затова общо взето починал. Както се вижда , до няколко часа може и светофарната уредба да е виновна , че е светила червено и да се окаже, че жертвата са тримата наркомана.

    Коментиран от #133

  • 76 Ха ха

    17 2 Отговор
    Очевидците скоро ще кажат, че с 30 км/ч се движело Аудито ха ха пък записите от камерите тю тю хи хи
  • 77 Голям експерт голямо нещо

    22 0 Отговор
    В какво ли положение била скоростната кутия на кола, спряла на червен светофар ? Само "експерт" се затруднява мсй
  • 78 Сашето

    8 1 Отговор
    Ванка, Ванка какво става тук?

    Коментиран от #84

  • 79 въпрос

    36 2 Отговор
    нашият спасител защо така оглушително мълчи за убийството на милен?

    Коментиран от #125

  • 80 Факт

    30 1 Отговор
    От затвор се излиза, от гроб не!
  • 81 неЕксперт

    22 1 Отговор
    Този така наречен експерт, да вземе да си намери нова работа, защото този модел не е 1250 кг, ами 1500 ???
    Аман от експерти......ама нали все ние си ги избираме

    Коментиран от #135

  • 82 авто експерт

    13 0 Отговор

    До коментар #31 от "robin":

    Има се в предвид, че ударът е леко "косо" спрямо центъра на тежестта на двата обекта коли.Този център условно е, като прекараш по диагонал две линии през тези обекти.
    Оттам зависи и т.н МУ(място на удара), описвано в снимковия материал в досъдебните производства(ДП-та при разследващ полицай).Това нещо има значение особено когато е пълно с хора в една кола и как това претоварване влияе върху всеки един от тях.Понякога от смачкани коли излизат живи хора, а от здрави коли излизат мъртви т.к от мястото на удара зависи кой какви инерционни сили/претоварвания на организма следва да преодолее.
    Този експерт трябваше да каже, че линията на живота е 72км/ч при директен удар(друг обект под никаво отклонение на центъра на тежестта спрямо посоката на движение), без спирачен път при 1.2-1.5 тонна кола.Всяка друга скорост над нея при такива обстоятелства, означава смърт на Пантелей-пътникът

    Коментиран от #138

  • 83 Физика роби

    1 2 Отговор

    До коментар #31 от "robin":

    https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B8%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%B0_%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B3%D0%B8%D1%8F
  • 84 Ванката

    25 0 Отговор

    До коментар #78 от "Сашето":

    Нищо Саше, след два три дни ще е само статистика. А дрогираниия ще продължи да вкарва и други в статистиката! За съжаление това е БГ
  • 85 fire sale

    22 0 Отговор
    Излязоха снимки на тест удар в същата кола отзад с 80км/ч. Ясно се вижда по поражениеята, че случаят с Милен е станал с много по-висока скорост.
  • 86 Димитрова

    6 2 Отговор

    До коментар #6 от "Manhart":

    Не винаги! Преди години точно това беше обяснено от състезател във ф-ла1(не помня името му), но се впечатлих от думите му. Камшичният ефект вследствие на този удар не може да се предотврати с колана. За съжаление фактите са такива. Така че нищо не е ясно. Обясненията са следствие от този тип удари. Нека мислим повече преди да се "и казваме".

    Коментиран от #140

  • 87 Antymediator

    14 1 Отговор

    До коментар #32 от "тнт":

    Много трябва да ти се обяснява !
    Царя го доведоха като котка в чувал от Мултигруп и другите червени мултаци.
    Не е тук мястото да обсъждаме това.
  • 88 go6ku

    1 7 Отговор

    До коментар #64 от "тото":

    В грешка си! Ауди-то е с деформирана предница като всичко е изкривено нагоре. Това ще намали сцеплението на предните гуми. Освен това, функцията на ABS е точно да няма отчетлив спирачен път във вид на черна следа по асфалта, което говори за блокиране на колелото и "пързаляне" на гумата по настилката.
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Мачете

    28 0 Отговор
    Драги наркомани и наркоманки качили се в джипове,няма отърсване пред Всевишния.
  • 91 Танасе

    8 4 Отговор
    Тоя голям професор,и децата го знаят,при катастрофа всичко се променя,материално и не материално,видимо и невидимо.Невидимото е скоростта.При атомен взрив,няма как да видиш ударната вълна,това става за част от стотната.Учил съм физика,тоя нищо ново не каза.Голем изследовател няма що
  • 92 чеки

    11 1 Отговор

    До коментар #12 от "Е какво сега":

    колана пази при челен удар, а не при удар отзад бе тъпо

    Коментиран от #163

  • 93 До 079

    6 5 Отговор

    До коментар #17 от "079":

    ...Преди 20-30 години като карахме без включени светлини да не би да имаше повече ПТП...Да истината е такава. Преди 30г. с 10 пъти по-малко коли , загиналите в ПТП са били 600-1300 човека годишно.
  • 94 qwerty

    2 11 Отговор
    По тази логика водачите на супер автомобилите, които развиват от 0 до 200км/ч за 5-7 секунди трябва да са се натръшкали всичките.
  • 95 яко ни лъжат управляващите и фалшивият щ

    35 0 Отговор
    Cинът нa дeпутaтa Лъчeзaр Ивaнoв oт ГEРБ e зaмeceн и във въoръжeни грaбeжи нa 3 бeнзинocтaнции.Прeз 2014 гoдинa тoй бe рaзcлeдвaн зa грaбeжa нa три бeнзинocтaнции. Тoгaвa cтaнa яcнo, чe Гeoрги Ивaнoв, пo oнoвa врeмe 17-гoдишeн, зaeднo c нeгoв cъучacтник тръгнaли c кoлa към бeнзинocтaнциятa нa OМV oкoлo 23,15 ч. Мaлкo прeди нeя aвтoмoбилът нa oбирджиитe cпрял. Cпoрeд прeдвaритeлния плaн oт нeя излязъл Гeoрги Ивaнoв, кoйтo нaхлупил мacкa нa лицeтo cи и c пиcтoлeт в ръкa влязъл в бeнзинocтaнциятa и крecнaл: “Дaвaйтe пaритe!”, Cлужитeлитe ce пoдчинили и му дaли нaличнитe oкoлo 100 лв. и мaлкo цигaри. Тoгaвa мoмчeтo избягaлo и ce кaчилo oбрaтнo в чaкaщaтa гo нaблизo кoлa. Caмo минути пo-къcнo oбaчe пoлицaитe влeзли в диритe нa oбирджиитe. Cлeд крaткo прecлeдвaнe тe cпрeли зa прoвeркa кoлaтa, нo мeждуврeмeннo Ивaнoв вeчe бил cлязъл.кoгaтo тoй бe нa 15 гoдини и бe oбявeн зa бeзcлeднo изчeзнaл oт ceмeйcтвoтo. Пo-къcнo ce пoяви и признa, чe дoбрoвoлнo ce e мaхнaл oт вкъщи зaрaди рoдитeлcки тoрмoз.ТOЗИ КРИМИНAЛ E ГOДEН МAТEРИAЛ ЗA ПOРЪЧКOВO УБИИCТВO.

    Коментиран от #115

  • 96 Язе

    10 0 Отговор
    "Първоначалните данни сочат, че автомобилът “Субару Форестър” с тегло по каталог за този модел от 1250 кг"
    Ай стига.Едната ми кола е доста по-малка от това Субару и тежи 1100кг на кантара.Това трябва да е от пластмаса!!!!
  • 97 abv

    25 0 Отговор
    При тази катастрофа имаме 3 много сериозни нарушения.

    1. Управление на МПС под въздействие на упойващи вещества
    2. Управление в населено място със скорост, която превишава разрешената от 50 км/ч
    3. Предумишлено убийство, а не убийство по непредпазливост.

    По закон от 3-15 г. При тези нарушения максимума.

    На такива идиоти трябва да им се отнемат свидетелствата за управление до живот.
    Тези с джиповете по мое лично мнение са най опасните на пътя.
    супер нагли и арогантни без никаква толерантност.

    Моето семейство щеше да загине заради един такъв водач на BMW X 5 цвят бял с регистрационен номер СМ 5555. Не помня последните букви , но в малка област като Смолян няма много такива петици с този номер и цвят.
    Пазете се от този ако го видите . Супер нахален и рисков Изпреварва автобуси и влиза в завои без никаква видимост отсреща.
    Ако не бях реагирал правилно в моя случай този щеше да ни премаже, защото изпреварваше автобус в завой. Отсреща се появи друг автомобил. Боклука с BMW то върна газта и се опита да влезне между мен и автобуса. Ако не бях върнал газта да му отворя място нямаше да мога да напиша това.

    Коментиран от #119

  • 98 abv

    28 1 Отговор
    Да добавя :

    Тези с джиповете са най-слабите водачи на пътя. Пълни комплексари.
  • 99 хаха

    6 0 Отговор

    До коментар #15 от "комунар":

    че те кои не са?
  • 100 Професионалист

    5 0 Отговор

    До коментар #46 от "Бостан Тиквичков":

    При това високо ускорение, удължението на седалката не помага.
  • 101 Български офицер

    19 0 Отговор
    За Паразитчето и Създателите му .....РАЗСТРЕЛ и след Затвора .....!
  • 102 Коментар

    26 2 Отговор
    Бог да прости г-н Цветков, беше човек изразяващ свободно мнението си.
    Именно, поради горното, а и поради нулевия спирачен път, е нужно да се направи разследване за предумишлено убииство!
    Трябва да се изиска пълна разпечатка от мобилния оператор на шофьора с аудито, дали не е бил инструктиран чрез смс или по друг начин да направи именно това и да се оправдае с дрогата!!!

    Коментиран от #108

  • 103 гост

    17 1 Отговор

    До коментар #25 от "Tozi":

    Дaли e чeрвeнa или гeрбeрcкa, нямa знaчeниe. Чoвeкa cи oтидe. A тe гeрбeритe ca cи фрaкция нa чeрвeнитe. Eдин и cъщ прecтъпeн и диктaтoрcки рeжим ги e cъздaл. A и тe мутричкитe и cинчeтaтa им ca cи нacлeдници нa държaвнa cигурнocт, тези с червените партийни куфарчета, откраднати от народа още преди 89та и са си безнаказани и до сега. Както някога на партийните членове и тези на ДС им се е разминавало, същото се случва и сега, защото те са си същите. И e oчeвиднo, чe държaвитe в кoитo e имaлo луcтрaция ca нa cвeтлинни гoдини.
  • 104 Имало е

    5 0 Отговор

    До коментар #17 от "079":

    1990 г има към 1300 убити на пътя. При много по редуцирано движение.
  • 105 Спиро

    22 0 Отговор
    Обнародвайте записите от камерите, ние сами ще видим колко е скоростта, не сме толкова прости!
  • 106 RIP

    30 1 Отговор
    Какво ще се случи със шофьора ???
    Каквото се случи със синът на шефа на НАП Пловдив, който блъсна и уби баба в Пловдив с Мерцедеса и нищо не се случи; потулиха му и предходно обвинение за Хулиганство.
    Всички пред закона са равни, но някои са по-равни!!!
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Има логика

    14 1 Отговор

    До коментар #102 от "Коментар":

    На пълно съм съгласен с теб,подкрепям те!! Това подлежи на разследване,но ми е много интерестно ако е нагласено убийство и това се докаже (което е много съмнително),то другите двама спътници в колата ще бъдат обвинени в СЪУЧАСТИЕ В ПРЕДУМИШЛЕНО УБИЙСТВО!!! При това единият синче на ДЕПУТАТ ОТ ГЕРБ....или той тати като такъв ще оправи положението!
  • 109 Шайба

    16 3 Отговор
    "Ти какъв беше,когато нямаше нищо? -Нормален софийски дришлъо. - А още пушиш ли козче? -Питай ме някое друго въпросче! -А,че немаш една стотинка верно ли е? -Притежавам десетки левове,кяри ме колко Бритни..." Интервюто на Милен с профила на убиеца му,нехаен младеж употребяващ наркотици,нямащ и една стотинка изкарана,но притежаващ пари отнякъде,продукт на деградацията и моралния разпад на обществото,закърмен с дрога,леки жени и пошла музика,събирателен образ на едно цяло загубено поколение,което ни се отплаща подобаващо.
  • 110 Васко

    35 2 Отговор
    Не ви ли е срам да пишете че удара е бил с 80км бе БОКЛУЦИ МРЪСНИ!!! 20 Метра е изхвърчал .
    Най малко е карал с 130км.
    Писна ми да ни правите на малоумни .
    Това копеленце трябва да го осъдят на 20 години минимум.

    Коментиран от #118

  • 111 Да се изяснят подобни случаи

    2 8 Отговор
    Разсъждаваме без да знаем всички факти. Въпреки това има неясноти при свидетелите. Някои твърдят, че Милен е излязъл от колата и е седнал на тротоара където са му дали да пие вода докато чакат линейката. Защо веднага не са го закарали с друга кола в болница при положение, че се е движел. Може би трябва да се измени правилника при такива случай. До момента знаем, че не се пипа човека до идването на линейка. Ако е неподвижен, разбирам. Но ако е подвижен защо да не спестят минути за спасяването му?
  • 112 Инженер

    2 3 Отговор
    Скоростта може да се определи само от експерти. Колата на Милен е изминала доста метри, но най-вероятно колата му е с ръчни скорости и не е бил на ръчна спирачка защото там е равно. Всъщност скоростта със сигурност е била по-висока от разрешената, но тя в този случай далеч не е основната вина.
  • 113 разбрах

    3 1 Отговор
    Пробвах, но не завърших МИ Ленин! Защото, на: размаза го Q8 на светофара, те му викат: ускорение, което му разкъсало вътрешните.... - дообре. И цялата им работа е такава.
  • 114 sda

    2 1 Отговор

    До коментар #46 от "Бостан Тиквичков":

    На 1 от снимките има подглавник на земята, до задна дясна гума. Нищо чудно да е излетял от камшичния удар.
  • 115 ЗАЩО БОЙКО ГУЗНО МЪЛЧИ

    19 0 Отговор

    До коментар #95 от "яко ни лъжат управляващите и фалшивият щ":

    Е ПА БАЩАТА НЕ Е ПО ДОЛЕ ОТ КРИМИНАЛНОТО СИНЧЕ.Лъчо Мозъка 2011 год представител на американската компания “ОСТЕОТЕХ“ сащ фирма износителка на ЧОВЕШКИ ОРГАНИ,трупни донори,стволови клетки ,тъкани кожа сухожилия на български граждани и селяни
    ОСТЕОТЕХ изнася човешко месо за САЩ по данни на “Агенция Митници“ м-у 2-3 ТОНА е износа всяка година от България за САЩ,ИСПАНИЯ и Израел
    Заради скандала и лобизма за “Остеотех“ ГЕРБ уволняват ТРИМА МИНИСТРИ на Здравеопазването/Божидар НаневАнна-Мария Борисова,Мирослав Ненков бивши хирурзи и анестиолози/тия дето упояват преди да хирурзите да вземат органите за трансплантации/
  • 116 станала белята

    15 2 Отговор
    Колко ще лежи, няма да стопли никой, дано вземат няколко милиончета кръвнина, от мама муминка!
  • 117 Димитров

    21 1 Отговор
    Човекът си е заминал вече, лека му пръст, моите съболезнования на близките му. Поне да се накаже строго извършителя със затвор 40/50 години, за да знаят, какво ги чака за в бъдеще и другите наркомани с пари и като цяло убийци на пътя! Когато човек няма самосъзнание и е опасен за околните и трябва да действат законите, за това са те, да създават ред и контрол в едно не съвършено общество..
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 некъв спомен

    4 0 Отговор

    До коментар #97 от "abv":

    Тия 5555 не бяха ли на маргарините, неотдавна?
  • 120 Ха ХА Ха

    7 1 Отговор

    До коментар #11 от "мутафа":

    И накрая я е бутал и затова не е видял колата на светофара. Не е причина дрогата.
  • 121 Malian

    19 2 Отговор

    До коментар #11 от "мутафа":

    В други ден може да се окаже, че Милен Цветков е дал назад и се е ударил със 180 км в маминото наркоманче.
  • 122 Винету Борисов

    18 1 Отговор
    Погуби го едно дрогирано кретенче! Останалото са празни приказки.
  • 123 Malian

    16 1 Отговор

    До коментар #20 от "Георги":

    Прав си! Много си прав, но много ми се иска някое от тези нагли копилета да си получат заслуженото. Сега ние си пишем по форумите, а те вече са платили на адвоката и след няколко дни изродчето ще е на вън и пак отначало, дрогирано, напито и в джипа.
  • 124 Malian

    9 1 Отговор
    В други ден може да се окаже, че Милен Цветков е дал назад и се е ударил със 180 км в маминото наркоманче.
  • 125 Винету Борисов

    2 0 Отговор

    До коментар #79 от "въпрос":

    Проверява дали амфетата са от неговите или някой го подяжда, внасяйки контрабанда.
  • 126 сашко

    4 1 Отговор
    вторият автомобил удря първия с 80 км/ч и без спирачен път.Наркотика не прощава незнае кое е червено кое зелено
  • 127 писна ми от нещастни изроди

    13 1 Отговор
    Това мамино нещасрниче трябва да изгние в тъмница.Такива оправяне нямат.Само в Сибир на заточение.Ама сега ще яидим Главния прокурор дето се перчи,дали ще си седи на мястото или ще абдикира пред мутрагените и пак ще им се размине.

    Коментиран от #197

  • 128 Тодор

    4 3 Отговор

    До коментар #70 от "Димитър":

    или майката на наркомана
  • 129 Reptile

    7 1 Отговор

    До коментар #67 от "тото":

    Сигурно е гледал, но марихуната изкривява сетивата. Вероятно му се се струвало, че колата пред него иска да го надбяга и кара бясно на червено...
  • 130 Винету Борисов

    19 2 Отговор

    До коментар #65 от "Накрая всички ще умрем":

    Според теб - битият, бит... умрелият, умрял! Иди го кажи на близките на Милен Цветков. Впрочем, прав си, няма значение дали убитият е публична личност или случаен човек. Болката за близките е една и съща. Според теб, станалото станало, но животът продължава.... даже за дрогирания келеш. И трябва да сме снизходителни към него, защото е 22 годишен българин? Не е ли малко късно? Защото излезе информация, че същият джип, каран от същия келеш, и друг път е преминавал на висока скорост на червено. Тогава мама, тати, институциите и такива като теб, вече са проявили снизходителност. Резултатът е налице. Затова му пожелавам 15 годинки за размисъл, а като излезе след 10, вече ще е зрял мъж и... надявам се поумнял. А на теб не ти пожелавам някой пиян или дрогиран кретен да убие твой близък, защото с тази снизходителност току виж си го помолил да се пробва и на някой друг твой роднина. Така де, тя родата голяма, пък и животът продължава.
  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 ЕДИН КОМУНИСТ!

    8 0 Отговор
    Статията е уникално некомпететна!
    Просто се чудя на лаическите съждения по темата изписани от "журналистката"!
    Просто в последно време се чудя има ли журналистика в България!
    Милен го уби безверието и беззакинието, което цари в майка България!
    Бог да го прости!
    Никой не коментира обаче, колко невинни жертви си отидоха по дъщия начин! Колко и до кога и на тези случаи, кой им обърна внимание!
    Да subaro е около 1600 кг. и яко да на факта, че аудито се е движило с много повече от 80!
    Виждал съм много ударени автомобили! Но така сплескан наполовина, като subyto не бях виждал!
    Майка му на този, къде е?!? Защо му дава ключовете от колата!?!!
    Доживотен затвор за всички, които употребявят наркотици!!!
    Доживотно лишаване от право на управленив на мпс за всички като този келеш!
  • 133 Reptile

    6 0 Отговор

    До коментар #75 от "Джони Ринго":

    Че не е слязъл - не е, ама в първите часове един разправяше, че го били извадили от колата и бил в съзнание. Това е нормално - потънал е от вътршен кръвоизлив.
  • 134 qwerty

    0 3 Отговор

    До коментар #4 от "Николай":

    Абе вие с радари сте стоелк всички? Със 130 катастрофа виждали ли сте? Има в нета.
  • 135 Reptile

    4 0 Отговор

    До коментар #81 от "неЕксперт":

    Празен сигурно има версия и 1250 кг, което ме съмнява. Колата не е била празна и може да се измери точно колко тежи.
    Да не намекваш, че експерта иска да свали 20% от скоростта на джипа с тази малка "неточност"?!
  • 136 Инструмента

    4 1 Отговор
    А , сега в една от многото им лимузини , отзад сядат майка му да е..а и баща му да е..а и гадината да се вреже в тях със същата скорост , за да влезе там от където е излязъл.Инструмента
  • 137 ЕДИН КОМУНИСТ!

    11 1 Отговор
    Вдигаха глоби и какво ли не?!?
    Анализите показват, че нарушенията ставяъ все повече и повече!!! С всяка измината годинна!
    Строг, централизиран и изцяло държавен контрол върху всички, които имат право да обучават шофьори!
    Курсове само и единствено във СБА, както беше преди 30 г.
    Да се узакони боя в училищата, да се върне и наборната служба! Малко днешните келеши да се осъзнаят, че получаването на ерекция не ги прави мъже! Пролетни, летни есенни и зимни бригади за всички учащи!безработицата и свободията са деградивни за ума и тялото на всвки индивид! Да се научи всеки да бачка до припадък! А не всеки да припада от ядене, пиене и наркотици и леки женици тунинговани и имащи големи гърдици!
    Стига криворазбрана демокрация! Тя води единствено до преждевременна и нежелана еакулация!
    Да се върне гражданството за всички и ергенския данък!

    Коментиран от #141, #144, #180

  • 138 Reptile

    3 0 Отговор

    До коментар #82 от "авто експерт":

    Да, де, ама нашата ситуация не е постановката, която си описал.
    Имаме предаване/поемане на импулса и ускорение т.е не е сблъсък със стена. Имаме уникално смачкан преден автомобил т.е имаме и голяма деформационна зона. Всичко може да се измери, не е проблем, но по всичко изглежда, че става дума за удар с над 100 км/ч.
  • 139 Бай Манчо

    14 0 Отговор
    Има вече клип в нета от камера заснела удара , а се оказа , че на задната седлака е била дъщерята (Симона) на прокурорка така , че това наркоманче ще се оттърве с мин присъда .
  • 140 Manhart

    18 0 Отговор

    До коментар #86 от "Димитрова":

    Мит №1. Коланът пречи за бързото излизане от автомобила при запалване или потъване: Този тип пътно-транспортни поризшествия не е толкова често срещан, но все пак е възможен. Факт е, че при старите предпазни колани може да се получи проблем (а оттам и забавяне) при откопчаването. При новите обаче всичко става само с едно натискане.
    Мит №2. При ниска скорост може да не се поставя колан:
    Да, при сблъсък със скорост до 30 км/ч няма да загинете, но ще получите сериозни травми. А ако настрещният автомобил се движи с по-висока скорост? При челен удар с 50 км/ч теглото на човека нараства до 3 тона. Така че, ако шофьорът няма колан, той ще разбие с глава челно стъкло и ще загине в 9 от 10 случая.

    Статистиката кочи, че 80% от катастрофите се случат при скорост до 65 км/ч. Ако решите да скочите от 6-ия етаж, тялото ви ще се удари в земята с 60 км/ч. Какви обаче са шансовете да оцелете? Горе-долу същите, като пътувате без колан със същата скорост и се ударите челно. При 80 км/ч ударът е равен на падане от 9-ия етап, а при 90 км/ч – от 12-ия.
    Мит №3. При пътуване на кратко разстояние коланът е излише:
    Статистиката сочи, че 75% от катастрофите с фатален край за шофьора стават в пределите на 40 км от дома му. Дори при пътуване до съседната улица съществува опасност от инцидент. Има случаи, при които човек катастрофира тежко и на 10 метра от дома си.

    И т.н. :)
  • 141 Doctora

    9 1 Отговор

    До коментар #137 от "ЕДИН КОМУНИСТ!":

    Пий си хапчетата работяга.
  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 Христо

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Вашето мнение":

    Браво, много точен коментар. 🇧🇬👍
  • 144 Гост

    4 1 Отговор

    До коментар #137 от "ЕДИН КОМУНИСТ!":

    Я се успокой бе чиче!
  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 Бай Знай

    4 1 Отговор
    Едва ли само проф. Карапетков знае, че при такъв удар отзад нищо не помага. И.....всички ла бяха дрогирани камикадзета в колата? Били са трима. Мислете!!
  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 vasik atanasova

    6 2 Отговор
    започват да клонят везните към убийство
    как да повярва човек че това е случайност

    Коментиран от #177

  • 149 ZAPOZNAT

    2 3 Отговор
    Какви са тези глупости, защо е необходимо да се говори толкова глупости по този казус.
    Има ПТП причинено от дрогиран шофьор.
    Какво значение има с колко се е движил Милен или не се движел?

    Стига с глупостите в тия форуми!
  • 150 НТ 742

    1 0 Отговор

    До коментар #34 от "Справедлив":

    От твойта логика излиза че всичи трябва да си върнат книжките...
    Споко още малко и ще имаме автономни коли.... Само има няма 40г.
    Може би.
  • 151 Мнение

    11 3 Отговор
    По добре да го осъдят на 5 години и 2 млн. кръвнина, Милен има 2 деца, този дрисльо съсипва няколко живота не само на Милен. Син на герберски депутат в колата време е Бойко да го привика и да му осигури време до края на живота да си възпитава децата, уж се борят с престъпността, а ядат и пият с престъпниците.
  • 152 Мими

    8 0 Отговор

    До коментар #18 от "Хайде стига":

    Прегледайте записа от камерата.Не е безлюдно.На пешеходната пътека,поне 6 човека се разминаха на косъм със смартта!!!
  • 153 Мими

    1 1 Отговор

    До коментар #31 от "robin":

    Толкова е просто,от удара колата се премества,а дарвото-не!
  • 154 Руслан

    0 0 Отговор
    Умрял е от разкъсване на аортата.
  • 155 Volvo for life

    1 2 Отговор

    До коментар #54 от "Защитна теза":

    От вътрешните наранявания не се умира на място! Да си ланкат колкото искат! Волво има система WHIPS против камшичен удар, дано и други производители монтират такава в седалките!
  • 156 Крис

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "079":

    Коланите помагат.
  • 157 Валентин

    3 4 Отговор

    До коментар #65 от "Накрая всички ще умрем":

    Много си (сте) прав!!! Само след две седмици ще лети отново с превишена три пъти допустима скорост в населено място,с поредния джип за който няма да е платил и стотинка от стойността му с лични средства..... Това мисля аз! И ще си позволя да те (ви) попитам : ако в тази кола беше твоя син,дъщеря,майка или баща,може би брат ,сестра, пак ли щеше да си (сте) толкова широко скроен????? Не отварям тема за наркотици ,алкохол или тоталното безхаберие и липса на отговорност! Това са допълнително утежняващи неговата вина обстоятелства!
  • 158 инж Химик

    3 0 Отговор
    За камшичният удар си има подглавници. Ако е бил с колан -умрял е от вътрешни травми от голямото ускорение. Ако без колан- то е ясно. Кво нещо е живота!?!
  • 159 Иванов

    1 1 Отговор

    До коментар #17 от "079":

    Купи си свестна кола- дето и зарежда генератора. Личи ти ,колко си прост с тва изказване. Като не ти изнася закона- продавай си курника и тръгвай с рейса.
  • 160 Барселона завинаги

    0 2 Отговор

    До коментар #37 от "Активист на БСП":

    Абсолютно,проблемът е че обикновенния човечец,насран от страх да не умре от грип,с мозъчето си изобщо не може и да допусне че такава организация е не само възможна ,а се прилага непрекъснато..
  • 161 Шоп

    1 2 Отговор

    До коментар #30 от "Тъжен":

    Рядко се среща такъв прецизени и точен анализ.Ясно точно и право в отворената рана на нашето общество.Отегчени изгубени млади хора с празни погледи и безизразни лица,това са по- голямата част от днешната младеж.Жал ми е,че няма сила,която да ги върне в реалния живот.Нещата толкова са деградирали,че явно трябва да се случи чудо.Където и да разрови човек ще се окаже помийна яма.Съгласен със Вас и всичко,което сте написали.Боли ме,че ей така нелепо ,едни човек си отива от този свят.Оставя деца сирачета и любими хора да скърбят.
  • 162 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 163 кажи честно

    0 4 Отговор

    До коментар #92 от "чеки":

    наистина ли не схващаш идеята ? при повечето катастрофи общо взето се ще има един отзад, един отпред, и разбира се понякога може и отстрани да е, но при първото положение, който е отпред ще яде дървото при всички случаи 50 на 50, та в този смислъл за какво ми е гаранцията на колана, като може да се окажа като Цветков отпред, та това, което имам предвид е, че колана не трябва да е задължителен, а по преценка на водача, а не разни лицемери да твърдят, че били загрижени за живота ми, та като са толкова загрижени що не са взели мерки и за удар отзад, питам ?? и понеже, явно си много умен, кажи в ПзДП уточнено ли е, колана от коя посока на удар спасява животи ??

    Коментиран от #164

  • 164 кажи честно

    2 6 Отговор

    До коментар #163 от "кажи честно":

    и още нещо. на мен лично колана ми пречи, а в правлника пише:- Преди да потегли водача, да си осигури максимално удобство !!! Та питам се за какво иде реч, след като ми пречи (отклонява ми вниманието ФАКТ)!? принуждават ме да съм предпоставка за инциденти, щото решили, че статистиката така показвала, че и били загрижени за живота ми, ама какво ще ям утре за да живея, не им дреме, лицемерна папл.ч......
  • 165 Почна се

    7 1 Отговор
    Започна се с подменяне на фактите и за вменяване на уж информация от свидетели.
    Всички , които го повтаряте сте съучастници.
    Кой каза , че Q7 цата се е движела със 80 км. , мисля че показанието на човека , който е пресичал е 130-150 км. Или вече се не е удобно да се говори

    Коментиран от #172

  • 166 сис

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Николай":

    а пишат 80.Как може такава съвест да имат раэследващиъе!

    Коментиран от #168

  • 167 Reptile

    1 3 Отговор
    Колеги, може да е глупаво, но обмислям покупката на един триосен Зил с модифициран двигател от Урал. Газова уредба, олекотявам и ще го добутам до 50/100 разход газ! Не виждам друг начин да останеш жив по нашите пътища.
    Не знам защо, но японските возила са много кекави, олекотени - не стават.
    Не е нормално джип да се превърне в смачкана безформена маса, а в Аудито да нямат и драскотина.
    Ясно е, че има предване на импулса и статичния елемент поема импулс за да се ускори, ама представете си, че статичният елемент беше 4-5 тона, какво става с пасажерите на Аудито?!
    И въпреки това ще повторя, че са много здрави на удар тези Q7, много здрави.
    За съжаление идиота се оказа в по-здравият автомобил, а загубихме поредният качествен, отговорен и мислещ човек!
    Токова е жалко и гадно, че не искам да изирчам всичките глупости за богопрощаването....

    Коментиран от #171

  • 168 Reptile

    1 0 Отговор

    До коментар #166 от "сис":

    ...ааа съвест нямат, нямат, това е сигурно!
  • 169 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 170 червена мумио

    3 4 Отговор

    До коментар #17 от "079":

    Фаровете помагат изключително много за разпознаване на движеща се кола и нейната скорост, особено при мрачно време! Коли, които иначе се вливат с пейзажа ярко се открояват заради фаровете.

    Коланът щеше да спаси живота на Миленчо, но бай Ганя знае най-добре!!!
  • 171 влечуго

    1 2 Отговор

    До коментар #167 от "Reptile":

    Смачканите ламарини поемат огромната енергия при удара и я изразходват за деформацията си!

    Така се намаля рязкото ускорение / промяна на скоростта при удара!!

    Модерните коли почти винаги гарантират оживяване при скорости до 80 км, която дрогираният келеш изглежда не е превишил.
  • 172 свърших

    1 3 Отговор

    До коментар #165 от "Почна се":

    от видеото, дори като умножим по 2 защото изглежда забавено, стигаме до 72км/ч
  • 173 опс

    4 1 Отговор
    Нали винаги се сравняваме с другия-цивилизован Свят, някой знае ли и да ни каже, за такова деяние какво наказание се полага например в Германия, Франция, Испания...Гърция? Напишете и да видим ние с кои сме!
  • 174 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 175 Един българин

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "Тъжен":

    Браво за коментара!
  • 176 Анонимен

    5 1 Отговор
    Не се ли разбрахме вече? Погуби го едно наркоманче, отроче на една другарка приближена до мафията и спонсорираща БСП.
  • 177 Абсолютно

    0 2 Отговор

    До коментар #148 от "vasik atanasova":

    Червен убиец, то е ясно!
  • 178 Невежа съм

    2 0 Отговор
    Какво се случва със еарбеците?
  • 179 A3e

    2 0 Отговор
    Очевидци са извадили Милен Цветков от колата и са му правили изкуствено дишане в 18:04 ч. Линейката идва в 18:23 (сигнал получили в 18:16, учудващо е), и пътува още до Пирогов, защото само 3 болници в София имат противошокова зала. Милен е бил жив повече от 20 мин след катастрофата. бил обезобразен и дихателните му пътища пълни с кръв, починал е на входа на Пирогов.
  • 180 gosho

    0 0 Отговор

    До коментар #137 от "ЕДИН КОМУНИСТ!":

    i chl 1
  • 181 Прилича на сплашване

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Хайде стига":

    Предполагам че е сплашване ,но се е престарал под влияние на наркотиците.
  • 182 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 183 истината 2

    3 3 Отговор
    гледах видеото с катастрофата,при която загина МИЛЕН ЦВЕТКОВ И СИ ПРАВЯ ИЗВОДА ,ЧЕ ПРОСТО НАРОЧНО Е УБИТ ТОВА Е МОЕТО ЛИЧНО МНЕНИЕ
  • 184 v = S / t

    5 3 Отговор
    Всички модерни автомобили имат на седалката, ПОДГЛАВНИЦИ който минимизира възможността от камшичен удар. ПОДГЛАВНИЦИ+КОЛАН=ЖИВОТ...Audi-то се е движило със 68км/ч.
    лесно може да се изчисли!
  • 185 Друга гледна точка

    1 1 Отговор
    Много коментари тук и почти всички до един лицемерни. Кой е този Милен, че толкова негативни мнения за 22 годишното момче? Ако беше някой неизвестен, едва ли щеше да има толкова призиви за линчуване на наркоманчето. Да допуснем че Милен беше останал жив и здрав, а беше се претрепало наркоманчето заедно с другите две келешчета. Тогава ВСИЧКИ щяхте да ревете как нелепо са си отишли от този свят млади, много способни и интелигентни хора, пред които е стояло светло бъдеще и бля, бля глупости. А сега само за миг да допуснем, че същите бяха катастрофирали в светофара и се бяха пребили без да има други пострадали. Е тогава щеше да има реки от сълзи и сополи и щяха да бъдат най-праведните на тази планета нищо, че пак щяха да са си същите л@йна. Бог да прости г-н Цветков.
  • 186 uwofufekufl

    0 0 Отговор
    доктор гнойко каза че отпускал мерки-по двама в парка прави и без алкохол.честно не бих се сетел за такова отпускане
  • 187 Николай

    1 0 Отговор

    До коментар #74 от "Гад":

    Има видео от две камери в района, 6 човека на пешеходната пътека отърваха кожата на косъм.
  • 188 Професор

    1 2 Отговор
    A кoй e бил в кoлaтa нa Милeн? Кoй e кaрaл? Aкo e умишлeнo убийcтвo, тo нямa кaк дa e изпълнeнo бeз cъдeйcтвиeтo нa ocтaнaлитe двaмa (?) души в Cубaрутo. Aкo e вярнo, чe Милeн e бил нa зaднaтa ceдaлкa caм, a другитe двaмa нeгoви cпътници ca били нa прeднитe двe ceдaлки и им нямa нищo, кaк пък някoй нe ce ceти дa зaдaдe тeзи въпрocи???
  • 189 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 190 Й.А.

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Ххх":

    Меродавно е мнението на ПРОФЕСОРА! Останалите, може да кудкудякате в форумите безуспешно!!!
  • 191 Факти

    2 1 Отговор
    Видеото ми се струва леко на забавен кадър, много мудно се движат пешеходците ?
    Пътниците тествани ли са за наркотици ??? Никой в колата ли не е гледал напред ?
    При ПТП пострадалия не се мести !!!
  • 192 Й.А.

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "1234578":

    Само да подсетя: Скоростта на джипа може да се определи достатъчно точно от видеоматериалите, но е работа за експерти, не за лаици!?
  • 193 Сърлев

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Стига дискусии":

    Тупан
  • 194 Костадинов

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "079":

    То от такова "каране на воля" стана тая беля.
    А акумулатора го дозареждаш, щото колата ти е трошка, а не защото светят фаровете, докато караш.
    (има и трети вариант, да си залупена блейка, дето си забравя включени светлините, и на всичкото отгоре да ти се свидят 10 лева, за да отидеш до сервиз, който да ти го направи да се включват и изключват автомат...)
  • 195 Нане

    2 0 Отговор
    Доживотен затвор за такива убийци по пътя и не само!
  • 196 даскал Генчо

    2 0 Отговор
    Ще кажа няколко работи, смятайки е познавайки работата на българското правосъдие: - апропо - собствената ми дъщеря загина при подобна катастрофа. Делото продължи 5г. Накрая вината за катастрофата беше поделена между водача и починалата ми дъщеря.
    1. Проф. Карапетков правилно и точно загатва за това какво е станало и какво може да се очаква.
    2. Адвокатите ще искат поне петорна експертиза за да забавят делото.
    3. Пътуващите в джипа убиец изведнъж ще получат пълна амнезия, граничеща с малоумие, може да излезе че те не са били в колата.
    4. Протакането на делото ще продължи поне 5години. Системата го позволява.
    5 С времето всичко избледнява.
    6 И накрая споделена вина и затвор до 5г.
    Този път го минах и смятам че така ще бъде и тук.

    Коментиран от #201

  • 197 айдук

    1 0 Отговор

    До коментар #127 от "писна ми от нещастни изроди":

    Гарван гарвану око не вади. На Сифона тейко й е прокурорин. Па и тя живеела на семейни начала с Крисчо- не трябва да се разваля хубавото наркоманско семейство. По-важното е: Помнете Милен Цветков!
  • 198 Изкривената истина

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "мутафа":

    Така е, ще намаляват километрите докато накрая ще се окаже, че явтомобилът на Милен Цветков е давал назад със страшна скорост. Движил се е с огромна скорост назад.
  • 199 йокин

    0 0 Отговор
    А ако депутатът,искаше,да спаси сина си,щеше да има вой до небесата,а сега пак не бива.
  • 200 Бат Мишо

    0 0 Отговор
    Катапулта на самолета Е НЕЩО СЪВСЕМ РАЗЛИЧНО -1 имаш костюм 2 има кресло 3 след ускорението не спираш с глава в таблото 4 ускорението на пиропатрона е по плавно и РАВНОУСКОРИТЕЛНО за по дълто време преди достигане на същата скорост И Е МНОГО ПО МАЛКО ОТ 13 ЖЕ ..... И ПО ТЕЯ ПРИЧИНИ ПОСТРАДАЛИ ПРИ КАТАПУЛТ ПИЛОТИ ЗА ИСТОРИЯТА НА БГ АВИЯЦИЯТА я има 1-2 я не
  • 201 Бат Мишо

    0 0 Отговор

    До коментар #196 от "даскал Генчо":

    Даскале мир на душата и на дъщеричката ти съболезнования и ако можеш накажи пендела
  • 202 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове