Last news in Fakti

21 Април, 2020 10:52 71 447 93

Илия Царски огласи смразяваща версия за смъртта на Милен Цветков

  • милен цветков-
  • катастрофа-
  • илия царски

Българинът няма култура и възпитание да спазва правилата по пътищата, заключи многократният рали шампион 

Илия Царски огласи смразяваща версия за смъртта на Милен Цветков - 1

Навръх Великден дрогиран шофьор причини катастрофа до столичен мол и уби журналиста Милен Цветков. Според очевидци 22-годишният Кристиан Николов е карал с над 100 км/чaс при ограничение в този участък от 50 км/ч.

"Милен беше много добър, уважаван български журналист с чувство за хумор. Жалко, че на този светъл празник ни напусна по много нелеп начин", коментира автомобилният състезател Илия Царски пред Bulgaria ON AIR.

Многократният рали шампион огласи най-вероятната причина, довела до смъртта на Цветков. Царски сподели, че в автомобилния спорт се използват специални анатомични седалки, които няма в нормалните автомобили, защото те не са удобни за шофиране.

"Именно тази седалка след този удар, който ние го наричаме "камшичен удар", най-вероятно след такъв удар при Милен се е получило пречупване във вратните прешлени. Тези седалки пазят от този удар. Автомобилът е оръжие, което, когато не боравиш правилно с него - може да бъде опасно", категоричен е Царски.

"Много пъти съм казвал, че в редица държави има практика, че младите шофьори, които взимат книжка в началото, имат право да управляват автомобили с обем на двигателя не по-голям от 1,4. Без турбо компресор, защото той повишава мощността на двигателя. Този период от 2 години, като през това време се следи дали този шофьор има нарушения и чак след тези години има право да се качи на по-мощен автомобил", продължи Царски.

Той посочи, че голямата скорост в градски условия намалява времето за реакция, а най-опасни са челните удари или тези отзад, когато автомобилът е с 0 км/ч.

"Препоръчвам на всички млади шофьори, а и не само на тях, да посещават школи, да контактуват с автомобилните пилоти, които могат да им помогнат в надграждането на шофьорските умения. Един шофьорски курс е крайно недостатъчен да се рутинираш, да направиш тази практика, за да опознаеш автомобила. Българинът няма култура и възпитание да спазва правилата по пътищата", коментира още Царски.

Автомобилният състезател припомни, че е недопустимо под въздействието на каквито и да било опиати да седнеш зад волана.

"Реакциите на водача са забавени. Може би трябва да има по-сурови наказания и промяна в закона", допълни Илия Царски.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 209 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 вие БЧК не сте ли карали бре

    66 32 Отговор
    Ми много ясно, затова никога не сядам във влак на седалка с противположона на движението. И оше вчера ви казах, че "помагачите" дето са му извадили езика и са го местили са го доуморили.

    Коментиран от #12, #15, #70, #82

  • 3 Отегчен

    137 6 Отговор
    "Смразяващата" версия е ясна от самото начало на всеки човек с мозък .

    Коментиран от #90

  • 4 Общество няма

    90 4 Отговор
    Абсолютно-българина няма култура не само на пътя,правила и закони не са за него.Праеилатаци законите за българина са за да се газят и после да се похвалят пред приятели как са ги нарушили и не са ги видяли,не са ги наказали,как им се е разминало,което не им пречи да се възмущават после след инцидент как някой друг не ги е спазил.Като този Кристиян има още много на всякаква възраст и трезви и пияни.
  • 5 КОЕ Е МОМИЧЕТО ОТ ДЖИПА

    131 7 Отговор
    ДЪЩЕРЯ НА ОФИЦЕР ОТ ИКОНОМИЧЕСКА ПОЛИЦИЯ..ХА ХАА

    Коментиран от #49

  • 6 не разбрал

    164 2 Отговор
    Кой да промени закона? Нали децата на тия които го създават, са най-големите нарушители.
  • 7 Последния софиянец

    33 47 Отговор
    Виновна е кризата. Преди на Хладилника денонощно имаше колони автомобили движещи се с пешеходна скорост. Нямаше възможност за високи скорости.
  • 8 Problem-Reaction-Solution

    30 73 Отговор
    След катастрофата с Милен, ще стане така, че джип ще могат да карат само богопомазаниоте от Шайката, а младите редови шофере ще имат право само на голфчета.

    Коментиран от #18

  • 9 НАГЛОСТ ВЛАСТ

    117 3 Отговор
    Всяка смразяваща версия за смърт при безбройните катастрофи води към неработещата НАГЛА Невидима съдебна ВЛАСТ.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Boss

    61 3 Отговор

    До коментар #2 от "вие БЧК не сте ли карали бре":

    Възможно е. Там, където живея е забранено да се помага в такива ситуации, освен ако няма наоколо квалифициран лекар, дори е подсъдно в последствие.
  • 13 ...

    41 4 Отговор
    Пак изсмукана от пръстите статия. Това го знае всяко хлапе
  • 14 Някой

    36 2 Отговор
    Искаме го мъртъв
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 бжцз

    68 17 Отговор
    В Бг не се отдава голямо значение на алкохола и дрогата. В Бг има закони за пушачите. Цялото общество е заклеймили пушачите като най- опасни убийци- то забрани за пушене в заведения, на обществени места, то проверки от органите, то актове, глоби, затваряне на заведения... Тютюнът е проблемът в Бг, според някои.

    Коментиран от #68

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Опа

    77 3 Отговор

    До коментар #8 от "Problem-Reaction-Solution":

    На всякъде в нормалния свят е така, бабати в Германия кара Поршето не внука й. Но как да го разбереш като в България е важно каква кола имаш а не колко ти е акъла
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Прав е автомобилния състезател

    53 4 Отговор
    Това което казва е за Европа, за САЩ режима и отговорностите са по-строги. Там има и отговорен придружител на новия шофьор,в началото.Тук и курсовете за шофьори е пунта мара,всичко е фиктивно и корумпирано.Вижте само как маса таксиметрови шофьори са мутгави,които не могат да четат и пишат,докато в други страни минават 2-седмичен курс с изпит за оказване на първа помощ,съдействие на полицията,познаване на града и летищата,други опасности и противодействие.

    Коментиран от #34

  • 21 Българин

    24 3 Отговор
    Цял живот съм спазвал законите!
  • 22 Някой си

    74 5 Отговор
    Защо са побегнели, А? Още едно действие, което доказва безотговорността на такива мамини и татини. Нито един като тях няма да поеме “удара” с гърди и да каже - “виновен съм”. А тъжното е, че те и такива като тях ще дърпат конците на куклите - ония страхливите и с овчето мислене.

    Коментиран от #32, #53, #64

  • 23 Идиотски заглавия и изказвания

    60 8 Отговор
    Се отнасят само за възпитаните по мутренско време деца , предимно с ново-, ненормално забогатели мутри и политици, като общо привилегировани ! НЕ НАРИЧАЙТЕ БЪЛГАРИТЕ ПРОСТИ ЗАРАДИ "ИЗБРАНИТЕ" т.н. ЕЛИТИ

    Коментиран от #46

  • 24 Geo

    77 0 Отговор
    Докато закона не важи за такива келешчета защото и да ги хванат тати или мама ще се обадят по веригата и ще ги пуснат или ще скрият акта няма да има оправия. Демек докато има корупция в България а при сегашната система на управление тя няма да изчезне ще продължава да ги има и няма да изчезнат.

    Как мислите че катажията който е назначен там защото е приятел на началника си който е началник щото е роднина на министъра ще глоби синчето на министъра или синчето на някой "бизнесмен" който е поставил министъра в борда на директорите на неговата фирма.

    Управляват ни "бившите" партийци от БКП но сега преименували се ГЕРБ със същите приоми - преди синчетата на партийците от БКП бяха недосегаеми а сега синчетата на партийците от ГЕРБ са недосегаеми - никаква промяна че даже е по зле.
  • 25 Стига се правете на разбирачи

    4 41 Отговор
    ГОСПОД решава всичко.Свършили му дните.

    Коментиран от #27

  • 26 ВИНАГИ ИМА ЗАМЕСЕН ОТ ГЕРБ

    63 2 Отговор
    Синът на депутата Лъчезар Иванов от ГЕРБ е замесен и във въоръжени грабежи на 3 бензиностанции.През 2014 година той бе разследван за грабежа на три бензиностанции.
    Тогава стана ясно, че Георги Иванов, по онова време 17-годишен, заедно с негов съучастник тръгнали с кола към бензиностанцията на ОМV около 23,15 ч.
    Малко преди нея автомобилът на обирджиите спрял. Според предварителния план от нея излязъл Георги Иванов, който нахлупил маска на лицето си и с пистолет в ръка влязъл в бензиностанцията и креснал: “Давайте парите!”, Служителите се подчинили и му дали наличните около 100 лв. и малко цигари.
    Тогава момчето избягало и се качило обратно в чакащата го наблизо кола. Само минути по-късно обаче полицаите влезли в дирите на обирджиите. След кратко преследване те спрели за проверка колата, но междувременно Иванов вече бил слязъл.когато той бе на 15 години и бе обявен за безследно изчезнал от семейството. По-късно се появи и призна, че доброволно се е махнал от вкъщи заради родителски тормоз.ТОЗИ КРИМИНАЛ Е ГОДЕН МАТЕРИАЛ ЗА ПОРЪЧКОВО УБИИСТВО.
  • 27 никой

    25 7 Отговор

    До коментар #25 от "Стига се правете на разбирачи":

    Ти да не говориш с Господ. Не Господ, Кристиянчо е решил така
  • 28 ВИНАГИ ИМА ЗАМЕСЕН ОТ ГЕРБ

    39 3 Отговор
    ДА БЕ ДА ОСОБЕНО АКО СИ ПОРЪЧАН. СИНЪТ НА ДЕПОТАТА ОТ ГЕРБ ЛЪЧЕЗАР ИВАНОВ Е ИЗАВЕН КРИМИНАЛ И ПСИХОПАТ ПОДВЛАСТЕН НА ОБРАБОТКА ЗА ДЯВОЛСКО ДЕЯНИЕ. А ЩОМ СА ПРИЯТЕЛИ С УБИЕЦА И ТОЙ Е ОТ СЪЩИЯ СОРТ.

    Коментиран от #47

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Страхил

    86 2 Отговор
    Всички тримата бяха дрогирани, единият караше, другите се хиляха и му казваха ,давай,покажи кой главния тук,в България,Показаха, дрисла наркоманка, обирджия наркоман, алкохолик наркоман, всички от корумпирани мутренските семейства,както и този дето убил за 10 лева момчето в градината и цялото училище мълчи.
  • 31 Dedo

    18 0 Отговор
    Точно този ли, ще ми говори за култура на пътя 😠

    Коментиран от #45

  • 32 Гошо

    57 3 Отговор

    До коментар #22 от "Някой си":

    Най вероятно са побегнали защото са имали наркотици в тях
  • 33 Гошо

    30 2 Отговор
    И с 1.4 да си пак да се забиеш с 100 км.същата работа пак ще се размажеш

    Коментиран от #37

  • 34 Гошо

    9 1 Отговор

    До коментар #20 от "Прав е автомобилния състезател":

    И с 1.4 да си пак да се забиеш с 100 км.същата работа пак ще се размажеш
  • 35 Антони

    17 5 Отговор
    Всичко е въпрос на силно общество и способни хора. Царски е тесен специалист в контрола над автомобил, но нищо не разбира от организация на движението, а именно там трябва да са взетите мерки. За съжаление и Кат нищо не разбират. Глоби, ограничения и подобие може да спре частните случаи на хора с отклонения от обществото, а като се има в предвид, че масово са неспособни водачи как ще стане. В мен се е спирал без спирачен път с 20-30 км в час в час пик, човек на средна възраст, преподавател в университет и като го питаш какво е направил, не осъзнава даже какво се е случило. Единственият начин е професионалните школи да обучат шофиорите като за целта е запознаване на младия шофиор с всички възможни аспекти на шофирането и техническите характеристики на автомобила. Както Царски е станал пилот, но по-обобщено. Едва ли е седнал в колата само и въртял наляво и надясно, напред и назад. В Германия навремето нашите книжки е ги признаваха и трябваше да се кара курса наново и тогава вижда човек разликата, за какво става на въпрос при вече няколко години опит. Едно време и ние карахме с газ до дупка на годините на момчето, но движението беше друго и дисциплината се самоналагаше, а като цяло манталитета ни е такъв, без ограничения. Затова в Германия няма ограничения по магистралата. Тук не смея вече с кола да излезна, а искат да ограничат и електрическите превозни средства и да не може човек сам да си поправя колата. Ето за това го съжалявам това момче зад волана, защо
  • 36 Реалиста

    24 6 Отговор
    Виждал съм Царски как раздава правосъдие на пистата аре да не дава акъл защото това което съм виждал ама изобщо не беше ок шампионе то има и клипове вижте в ю туб

    Коментиран от #57

  • 37 JEEP

    12 1 Отговор

    До коментар #33 от "Гошо":

    Да, но ще се размажеш ти, защото няма кола с мотор 1.4 и тегло 2.5 тона. А иначе за белята...мой съсед навремето идиот с трабант го уби на пешеходна.
  • 38 въпросче

    6 1 Отговор
    "Праеилатаци" 4-ти,КАКВА Е ТАЗИ ДУМА?
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Гост

    29 6 Отговор
    Брао бе, Царю! Младите шофери да минат на курсове при някой автомобилен състезател, че за вземат съвсем да си повярват колко са тренирани и обучени от лауреати, и да почнат сите да летят с 200 по улиците. Работа на безработните си колеги ли се мъчиш да уредиш?
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Гошо

    19 0 Отговор
    Старта на оправията трябва да започне от семейството и училището! Като не му увира куфалницата на пишлегара бой до насиране! Имаме прекрасна приказка за стомната. Вече белята е станала и Царски, и Кралски да питате Милен няма да се върне. Трябва публично на тоя келеш да му се €б€ м@М@Т@ за да знаят джендърчетата кво ги чака! Няма друг начин българина разбира само от бой и €б@н€!
  • 43 Купени книжки

    14 0 Отговор
    Във времето е имало предложения за промени.Промени за купуването на книжки,промени за това в какъв период от време след вземането на книжка да има ограничения и се чудя,защо когато не минават в Парламента,защото някой бранш се вдига против мерките,защото ще го ударят в печалбата никой не се противопоставя.Тяхната печалба коства животиСами се оставяме да се определя цената на живота ни.Колло са и неграмотните,които не могат да четат,не могат да си напишат името,но имат книжки?Колко са и деца на богати,които с цел да не ги изложат на изпити им купуват книжките?

    Коментиран от #71

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Гост

    16 1 Отговор

    До коментар #31 от "Dedo":

    Помним го царчето, каква култура имаше, като излезе на бой насред пистата на Калояново.
  • 46 Лупи

    15 2 Отговор

    До коментар #23 от "Идиотски заглавия и изказвания":

    Българите са си прости, като цяло. Ако не си го разбрал след 30 години свободни избори и възможности за протести и реакция на хората значи и ти влизаш в това просто число. За да върви напред една държава с толкова простаци, колкото има тук трябва ред и дисциплина, така както трябва ред и дисциплина на клоаки от ранга на Сирия, Ирак, Либия и много други. Правата и свободите в такива кални дупки трябва да са преценени много добре и да се поднасят много внимателно на диваците вътре.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 УСЛОВНО

    23 4 Отговор
    ОЧАКВАМ САМО ОЩЕ ЕДИН ЦИРК И НАКРАЯ УСЛОВНА ПРИСЪДА -- ТОВА ПОВЕЛЯВА ЕВРОСЪЮЗА .... ПО ЛОШО ЩЕ СТАВА , МНОГО ПО - ЛОШО С ТИЯ КРАДЦИ И ПРЕСТЪПНИЦИ КАТО ЛЪЧО МОЗЪКА !
  • 49 7786

    11 0 Отговор

    До коментар #5 от "КОЕ Е МОМИЧЕТО ОТ ДЖИПА":

    как се казва, дай да видиме малката кифла в джипа
  • 50 Руди

    35 1 Отговор
    Проблемът е не толкова, че шофьора е млад, а че е НАРКОМАН. Колко време този индивид е карал дрогиран и е засташавал.живота на хората ! Мнооог дълго, докато не уби известен журналист. И никой ли не е установил нито едно нарушение на наркомана, с огромни финансови възможности!!! МИСЛЕТЕ и питайте !
  • 51 Линейкаджия

    30 0 Отговор
    Глупости на търкала! Искам да ми обясниш как със счупен врат ще идеш да седнеш на тротоара. Милен е получил натоварване от порядъка на 12-13 G, при което се получава спукване на кръвоносни съдове, последвано от вътрешен кръвоизлив. Не е имал шанс за живот повече от няколко минути. Почивай в мир, Милене!

    Коментиран от #56

  • 52 Ъгълов

    7 3 Отговор

    До коментар #39 от "ОБЪРКАНА":

    Пиши си спокойно на цигански. Така може и да ти се разбере нещо.
  • 53 Адвокат на червени свине

    3 8 Отговор

    До коментар #22 от "Някой си":

    И защо не ми кажеш в какво са виновни тези, които са побегнали "мамините и татините" ? И гледай да е по кодекс, без морални и прочие категории. Нали си капацитет - клавиатурен.

    Коментиран от #73

  • 54 Факти

    9 0 Отговор
    Този царски не е изказал нищо ново и смразяващо кръвта.
    Всеки знае какво се получава като си в покой и следва камшичният удар .
    Даже преди две седмици имаше предаване по Дискавари или там по някоя телевизия не знам точно коя но може някой да го е гледал точно за тези удари.
    Казаха че пилот на изтребител за което се изисква дълга подготовка понася 6 или 8 G натоварване което не е никак малко а при удара от зад се получава 10 или 12G може да не съм много точен но при този удар шиините прешлени заминават дори и гръбнака да не говорим че някой писа и вътрешните органи.
    Следва да се остави човека на място или да седи легнал до идване на спешна помощ а те хората в незнанието си са го сложили да седне на бордюра и полицайте му дали да пие вода от това може и да се е удавил или да се е прекъснала важна артерия водеща до вътрешен кръвоизлив който е имал сигурно не знам не съм лекар .
    Но не е трябвало изобщо да го пипат айде езика му извадили добре е това сигурно но искам да кажа че оказването на първа помощ все пак трябва да има някаква компетенция в такива случаи защото при опита си да помогнат хората в този момент не осъзнават че могат да навредят.
    За това трябва да има предавания веднъж седмично за да ни образоват и какво трябва да правим в такива случаи.
    Свидетел каза дойде линейка и в нея нямаше ......... какво нямаше никой не писа може би носилка или легло или лекар компетентен.
    Еми да ви хвърлят в микробус на земята и да ви лашкат до пирогов със стр

    Коментиран от #75

  • 55 Лайнски

    8 2 Отговор
    Предлагам на тоя специалист да седне в такава анатомична седалка и да го тресна с БТР-КуКу 7 отзад със 150 и ще го чакам да излезе удминат да си направиме селфи.
  • 56 Какво спорите

    15 1 Отговор

    До коментар #51 от "Линейкаджия":

    Вероятно сте изгледали видеото от камерите за наблюдение.Милен си спира бавно,внимателно.Чака си светофара! До него спира по същия начин и таксиджия.Минават спокойно поне 10 сек,и надрусаното до козирката говедо ,директно без никакъв признак за намаляване на скоростта,директно го удря така,че Милен е изхърлен на другия край на кръстовището.Какво спорим,за камшичен удар и тути- кванти.То е ясно,че го удря връхлитащо и внезапно.Другото е физични закони!
  • 57 Опа

    26 0 Отговор

    До коментар #36 от "Реалиста":

    Малко хора го знаят това, и как даваше на догледника си мощни коли (а още нямаше книжка) и колко е (шампион) в клас с две равностойни коли. Всичко опира в парите, тези допълнителни курсове са за пари нали? А сега гледай колко минуса ще получа, ама не ми пука!!!!!
  • 58 Дейвид Линч

    19 0 Отговор
    Да доста по-сурови наказания:,
    - като на пример бой със сурова дрянова тояга само за шофиране под наркотик,
    - каторга в урановите мини за телесна повреда;
    - незабавно бесене на най-близкото дърво или уличен стълб при причинена смърт.
    Само това ще спаси нещата.
  • 59 кико

    12 0 Отговор
    Тоя гоуем специалист... Казвал на камшичния удар -
    "камшичен удар"... Браво! Те ползват, рацерите, специални анатомични седалки, при които такъв камшичен удар няма. Явно и аз съм рацер, защото в колата ми има такива седалки. Е, в москвето навремето наистина нямаше такива седалки, и подглавници нямаше. Ама от едни 30-тина години във всяка кола има подглавници. И във всяка читава кола седалките са много или малко анатомични. Сега, ако беше овързан здраво с 5 точков колан на състезателна седалка, наистина работата щеше да е по-друга. Жалко, че надрусания келеш с 2 тона джип, убил един, не се е блъснал в 4 тонния джип на надрусания Йоско, дето уби двама. Щеше да е забележително.
  • 60 авто

    10 1 Отговор
    "камшичен удар", най-вероятно след такъв удар при Милен се е получило пречупване във вратните прешлени",четох че е излязъл от колата и седнал на бордюра,е това с "пречупени" вратни прешлени няма как да стане,а иначе за по-мощите коли и младите шофьори мисля че е прав.
  • 61 Галя 5та

    1 0 Отговор

    До коментар #41 от "Гошо":

    Прав сте бой и е... Не се връща, а се помни как обработват про.. ките
  • 62 Факти

    3 0 Отговор
    Не знам защо са вземали интервю от този да му дойдели да ги обучавал ами хубаво но защо трябва да ти плащам на теб за обучение като при рали надали сте изпитвали удар от зад.
    За това има предавания който в България трябва да се излъчват постоянно по нова и бтв защото ми писна реални и относителни неща да се пускат само бо бнт1 2 3 4 5 6.
    или парите са ви малко.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Борис

    15 0 Отговор

    До коментар #22 от "Някой си":

    Защото тоя който е избягал е взел наркотици с него да не ги приберат за притежание то е логично иначе за кво да бяга?
  • 65 ПенаОтНощнатаСмена

    0 0 Отговор
    ти луд ли си бе, къде ще намериш кола
  • 66 А БЕ

    7 2 Отговор
    И автомобили с 1400куб . мотор развиват също висока скорост . Възпитание , възпитание и пак възпитанието липсва от РОДИТЕЛИТЕ ДО ЛИГАВИТЕ ИМ ОТРОЧЕТА ! ДЕМОКРАЦИЯТА И ЗАКОНИТЕ СА ЗА ИНТЕЛИГЕНТНИ ХОРА, ТУК Е РУСОФИЛЩИНА , ГНЕЗДОТО НА ПРОСТАЩИНАТА !
  • 67 ivo

    7 0 Отговор
    не колите убиват а дрогирани мамини копелета и като се съберат депутатски коп баща та е първия хванат шеф на лекарска комисия в парламента
  • 68 baihui

    3 1 Отговор

    До коментар #16 от "бжцз":

    Тютюнът е проблем на евангелистите(протестантите)! Наркотиците-не!
  • 69 Дедо1

    2 0 Отговор
    Бог да го прости
  • 70 Volvo for life

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "вие БЧК не сте ли карали бре":

    И да не го бяха местили, крайният изход щеше да е същия. Точно като Шабан Шаулич. Прецакан е в момента на удара от невъобразимото ускорение, което човешкото тяло няма как да преживее и се умира от вътрешните наранявания, няма нужда да ти е счупен гръбнака.
    Във влак няма начин да се получи толкова голям камшичен удар, но и не пречи да си се возиш както ти е по-спокойно! същото като нонесето на маски - не вреди, но и не помага особено, само малко :)
  • 71 baihui

    7 1 Отговор

    До коментар #43 от "Купени книжки":

    Стига с тея купени книжки! Това е най-малкият проблем! Големият проблем е НАРКОМАНИЯТА за която много отдавна никой от ГЕРБЕРАСТИТЕ не обелва дума! Сигурно има "келепир"?! Нали?
  • 72 Трудовакъ

    5 2 Отговор
    Преди време се возих в градски условия в една машина на познат на мой приятел. Тунинговано чудо, форсирано, с компютърно управление на двигателя и скоростната кутия, с две допълнителни бутилки за добавка към горивната смес, едната мисля че беше нитрометан. Та човека каза, че предвидливо си монтирал седалки, за които говори Илия Царски (удобни са между другото) и ХИКСОВИ КОЛАНИ, такива, които гледаме в автомобилите от рали - шампионатите. И какво станало - от Пътна полиция го санкционирали - не можело, не били одобрени и прочие. А че спасяват човешки живот, че обикновените колани трошат ребра и нанасят маса поражения - нямало значение, важното е да се отчита дейност. Та си мисля, ако колата Милен Цветков е била оборудвана със спортни седалки и ХИКСОВИ КОЛАНИ, да бил ранен, но със сигурност да е останал жив. Но това вече няма значение за него, Бог да го прости и светла му памет, ние живите ще продължаваме да отчитаме дейност...
  • 73 1.Виновни са като свидетели,участници в

    2 1 Отговор

    До коментар #53 от "Адвокат на червени свине":

    автопроизшествието,които са избягали. 2.Виновни са,че не са попречили на шофьора да управлява МПС,след употреба на опиати,което също е престъпление по НПК. Сега можеш да станеш и адвокат на мутренски боклук!
  • 74 Gjhfgnj

    3 1 Отговор
    Стига си говорил за всички българи бе Царски, какво значение имат конските сили проблема не е в колата проблема е в дрогирания шофьор. Ами този може да има повече от две години шофьорски опит
  • 75 Ййкннн

    3 0 Отговор

    До коментар #54 от "Факти":

    За лашкането в линейките си абсолютни прав. Бил съм в линейка и по павета може да изхвръкнеш от носилката. Линейките са просто едни товарни бусове возят много по зле от лека кола
  • 76 Свидетел

    9 9 Отговор
    ДО ДЕН ДНЕШЕН ВСИЧКИ ЗАМЕСЕНИ В ПОДОБНИ ТРАГЕДИИ СА ДЕЦАТА НА ЧЕРВЕНАТА НАРОДНА ВЛАСТ ИЛИ САМИТЕ ТЕ ! ТАКА СВИКНАХА ОТ ВРЕМЕТО НА КОМУНИЗМА, ПРЕКРИВАХА , КАТО ПАРТИЗАНИ В ШУМАТА И СЕГА ПРОДЪЛЖАВАТ ПО ТОЗИ НАЧИН, ПРЕЗИДЕНТА ПРИКРИВА ЕДИН ХИТЛЕРИСТ И ЖЕНА С НЕАДЕКВАТНО НАЗНАЧЕНИЕ ! В ПАРЛАМЕНТА СЪЩО БСП СЕ ДЪРЖИ КАТО ПАРТИЗАНИ ! ВСЪЩНОСТ ВСИЧКИ СА ПРОСТИ ХОРИЦА АЛЧНИ И БЕСНИ ЗА ВЛАСТ , КАКТО 1946 година ПРЕДАВАТ БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ В РУСКО РОБСТВО, С ЕДИНСТВЕНАТА ЦЕЛ ДА УПРАВЛЯВАТ !

    Коментиран от #85, #86, #88

  • 77 Marinov

    1 1 Отговор
    Имаше публикации че с един от най големите проценти на пътни нарушения са при категорията на автомобилни състезатели, та малко по внимателно с някой от казаните виждания от Господина?
  • 78 Дебора

    0 0 Отговор
    Илия ела ме лашкай и дай пари че няма не дрънкай глупости обади ми се
  • 79 Някой си

    3 0 Отговор
    На видео записа се вижда че ако удара беше след секунди щеше да има и пешеходци убити
  • 80 Чoвeк

    4 2 Отговор
    Милен Цветков, а и всички ние, сме ЖEРТВA НA AВТOМOБИЛНAТA ВAКХAНAЛИЯ нa КAРУЦAРA БOКo и БКП+ДC-ШAЙКAТA му! БОКо увеличи максимално разрешената скорост от 120 на 140 км/ч! БОКо чрез тълкувателно решение на неговия новокомпониран на 43 годишна възраст конституционен съдия (пенсионер с президенстски привилегии и многохилядни облаги) Красимир Влахов премахна предимството на пешеходците на пешеходните пътеки в полза на профучаващите авто-правоимащи! Фандък-ханъм наслага бутони за зелен сигнал за пешеходците, с което им отне законовото право на предимство при пресичане и ги направи нарушители за сметка на даване противоправно предимство на десетките хиляди държавани и общински ЛИМУЗИНИ ЗА ЛИЧНО ПОЛЗВАНЕ ОТ ЧИНОВНИЦИТЕ - отделно е опасността от предаване на вируси и зарази посредством самите бутони, както и напълно ненужното многомилионно РАЗХИТИТЕЛСТВО на общински средтва в полза на партийни фирми за инсталирането и поддръжката! БОКо даде на НСО-УБО (и на себе си като каруцар на УБО-джипка) право да нарушава безнаказано всякакви правила на движението, като по закон вината за това се прехвърли предварително на спазващите правилата и закона участници в движението! Още няколко страници с БОКо-вски КАРУЦАРСКИ ВАКХАНАЛИИ могат да бъдат изброени!
  • 81 Желание

    6 0 Отговор
    Иска ми се момчето да го кръстят "Милена", та в затвора всеки път като му викнат: "Милена, ела да ми лапаш ч_лена!", да се сеща, за човека, когото е убил, и че това му е възмездието от Съдбата!
    Вечна памет на жертвата! И проклети да са к_пелетата на крадците-паразити, които тъпчат изчадията си бездарни с пари за наркотици и охолен живот, дават им джипове по-скъпи от апартаменти, които трудовите хора не могат да си позволят цял живот!
  • 82 Гошо

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "вие БЧК не сте ли карали бре":

    Абсолютна грешка! Космонавтите в капсулата са в легнало положение,защото цялата повърхност на тялото поема натоварването при старта.Така позицията във влака с гръб към движението е по добра при катастрофа.Проблема е ,че този пред теб с лице по посоката на движение при катастрофа ще изхвърчи напред и трябва да поемеш удара от него! За камшичният удар ,който се е случил при катастрофата си прав.Проблема е че опорите за глава при повечено коли са наравно със повърхноста на седалката тоест главата обичайно е на около 10 тина см.напред.При удар отзад главата отива рязко назад и се удря в опората тоест вратните прешлени до тук изпитват две натоварвания.Ако опората и облегалката са меко еластични след компресирането изхвъллят главата и тялото напред ,което е трето натоварване и след това идва четвърто при стопа във възглавницата или от контрата на ремъка. Мой познат преди години беше пометен отзад при изчакване за ляв завой.Извади късмет,че облегалката не издържа удара и той се намери по гръб на задната седалка с крака нагоре.Ходи с яка два месеца заради контузия на вертебралните лигаменти !Ако си забелязал във Формулите въведоха специални фиксатори на шлема към гърдите и седалката за да отстранят камшичния удар.Това мисля го въведоха след смърта на Сена .
  • 83 Джо

    5 0 Отговор
    Не може да слагаш всички шофьори под един знаменател. Има млади шофьори които управляват машини 1.8 двигател с 90кс. Проблемни са мами и те свинчета с лъскави SUV та не зачита и закона заради възпитанието си.
  • 84 Джо

    0 0 Отговор
    Да е..а и коректора!
  • 85 бай Шиле

    1 0 Отговор

    До коментар #76 от "Свидетел":

    Нямаш дори и бегла представа как 16 годишни хлапета вземат шофьорски книжки в САЩ.
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Corbyn

    0 1 Отговор

    До коментар #86 от "бай Шиле":

    Да, но по него време е имало режим и идеологията е била друга. Сега не може да има режим или ако има такъв недай си боже то ще е по друг. Не можеш да се върнеш в едно време, времето върви само напред. Едно време хората не са можели да си купят кола или телевизор и са чакали години наред. Живеем в други времена и странно защо хората не могат да го проумеят. Мерките които трябва да се вземат сега, трябва да са адекватни на времето си. Няма нужда от коли, а от транспорт особено в такъв голям град като София. Ще карате колело и с автономните коли 20 км/ ч и това е хем въздуха ще е чист, хем града безопасен!
  • 88 Царския

    0 0 Отговор

    До коментар #76 от "Свидетел":

    А ти 1946 там ли беше, че знаеш или само си отваряш устата вятър да те надуха
  • 89 водач на МПС

    1 0 Отговор
    Имам представа.Знам какво е, минал съм по този път. Преди години при ПТП оцелях, макар и със счупени шийни прешлени, тежка черепно-мозъчна травма и голяма кръвозагуба. Така ми било писано - да оцелея ! Божа работа е това - едни оцеляват, а други - не.
  • 90 И аз

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Отегчен":

    Стара мода сред журналята - гръмки заглавия със сатанински привкус, а съдържанието...
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 дсдс

    0 0 Отговор
    При полжение, че колата е на фирмата на мама какво значение има каква е? На Запад не може да караш ей така каквато кола си искаш. В застраховката се нанася кой може да управлява колата и оттам зависи колко плащаш. Ако в талона е въведено името на безупречен баща-шофьор с голям стаж, застраховката на сув е 800евро например, ако е въведена и майката, която е имала птп преди година, застраховката се вдига на 1000евро, а ако впишат и младото синче без опит, застраховката може да стигне и 2000евро. И това е редно да е така. Защото у нас всеки кара каквото си иска, дори да го спрат му издават само акт, който нарушителя не плаща и продължава да си кара. В развита страна за неплатени глоби при последващ арест отиваш зад решетките и докато не внесеш гаранция и не покриеш глобите няма излизане. Какво очаквате да се промени?
  • 93 dsсса

    0 0 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: да контактуват с автомобилните пилоти"Ш

    Да ме извини Илия Царски! Без съмнение много добър автомобилен състезател. Но младите не трябва да контактуват с автомобилните пилоти. Не се съмнявам, че Царски би им дал много полезни съвети за безопасно шофиране, но резултата ще е друг. Пишлимето ще си помисли, че е добило уменията на Царски и ще си мисли, че ще може да спре от 100 км/час до нула за един метър разстояние. Въобще няма да осъзнае, че това не е възможно и на робот управляващ колата. Спирачната система не е предвидена за такъв вариант, защото по закона на Нютон ще се получат такива сили, че колата ще стане на кус кус, а на шофьора мозъка ще изтече през ноздрите.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове