29 Април, 2020 18:22 3 015 11

Жертва на COVID-19 в дома за стари хора в Гара Орешец

  • гара орешец-
  • видин

Възрастният мъж е от първите четирима заразени, хоспитализирани в болницата във Видин преди около седмица

Починал е един от обитателите на дома за стари хора във видинското село Гара Орешец.

Възрастният мъж е от първите четирима заразени, хоспитализирани в болницата във Видин преди около седмица. Информацията е на кмета на Община Димово - Светослав Славчев, на чиято територия е социалното заведение, предаде bTV.

Заразените с коронавирус пациенти от дома за възрастни в Гара Орешец вече са настанени във врачанската многопрофилна болница.

Седем души от дома бяха транспортирани до болницата с две линейки и вкарани през изолиран вход в ранния следобед. Настанени са в инфекциозно отделение, разкрито по спешност в условия на извънредна ситуация на мястото на бившата кардиология.

Пациентите са добре. За тях в продължение на 14 дни ще се грижат двама кардиолози, акушерка и санитари, командировани от други отделения. Снабдени са необходимата екипировка, каза управителят на врачанската болница. Достъпът до отделението е отцепен.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сутринта по ТВ

    9 0 Отговор
    говореха, че били в отлично състояние и нито един не е за болница.
  • 2 Разнасят заразата

    6 2 Отговор
    Тия видимските доктори и сестри пили кафета по стаите, че им било обичай...
  • 3 пациент

    2 0 Отговор
    Всичко е много добре(малко закъсняла реакция) и няма как някой от персонала да не даде фира.А между другото акушерката за какво им е на дядо Стефчо и дядо Кольо-по на осемдесет години.
  • 4 Истината

    8 1 Отговор
    Е, че просто оставиха хората да си умрът защото са възрастни и според тях няма смисъл да се лекуват! Защо да препълват болници и прахосват напразно лекарства! Ако не се беше вдигнал шум още щяха да са там!
  • 5 Нова

    13 1 Отговор
    А бе лъжци! Закрийте този щаб все повече лъжи изрича. Сутринта имаше сумати въпроси за този дом, на който Кунчев дори каза, че кмета преувеличава.. Утре сигурно ще има още починали.
  • 6 ПОТЪРПЕВШ

    11 1 Отговор
    ЦЕЛИЯ СТРЕМЕЖ НА ЩАБОВЕ И ПЪЛКОВОДЦИ Е ДА СЕ ПРИКРИЕ ИСТИНАТА,ЧЕ ЗДРАВНАТА НИ СИСТЕМА Е ПЪЛЕН ПРОВАЛ.ЕДНА ГЛУТНИЦА ДОКТОРИ-МИЛИОНЕРИ СЛАГАТ СТЕНДОВЕ,СТАВИ,КАТЕТРИ И ПРАВЯТ БЕЗКРЪВНИ ОПЕРАЦИИ ЗА МИЛИОНИ,ТОЧЕЙКИ КАСАТА И ДОЕЙКИ ПАЦИЕНТИТЕ.ТОВА Е ГОРЧИВАТА ИСТИНА!!!!!!!!!!!!!!!
  • 7 Нова

    9 1 Отговор
    Какво става с лекарите? Защо при 1400 заболели има толкова болни лекари? Едва ли причината е пиенето на кафе в стаята за почивка
  • 8 шофьор на катафалка

    5 1 Отговор
    Нали трябваше да има камиони с трупове.Ето както каза Б.Б.ще има.Най много за една ИФА да съберат ,но ще има,КАКТО Е КАЗАЛ ВОЖДА.
  • 9 Boy&Co ltd

    12 0 Отговор
    Сега стана ли ви ясно що бегат от болницата. Няма ни един умрел в следствие на домашно лечение. Факт.
  • 10 Истината

    8 0 Отговор
    Кунчев сутринта каза, че там болни нямало, имало само заразени, всички от щаба са за затвор и то доживотен
  • 11 Е~еее

    3 1 Отговор
    А бай киро какво се изцепи преди малко. Ми те са искали облекла от държавния резерв и това са им дали - парцали. Герберастия да ге.