Last news in Fakti

1 Май, 2020 18:18 23 303 46

Поредният абсурд!!! Шофьор на ТИР под карантина

  • шофьор-
  • тир-
  • паркинг

Курсовете са в самоизолация, а отскоро сме с маски

Поредният абсурд!!! Шофьор на ТИР под карантина - 1
Снимка: БГНЕС

Защо е необходимо шофьорите на товарни автомобили също да спазват карантина при положение че в работата си на 90 процента са подложени на самоизолация, а в останалата част са принудени безприкословно да спазват стриктни правила, въведени в целия ЕС /хигиенни и противоепидемиологични/.

Това посочва в коментар до ФАКТИ Явор Великов.

Към момента от тях се изисква да крепят почти спрялата икономика и се очаква ежедневно да подсигуряват всички нужди /хранителни,медицински.../ на населението. Във случаи, в които е необходимо да се предприемат мерки за тяхната увеличена продължителност на работното време, тези мерки се вземат за минимално време, а никой не отчита, че това може да доведе до изключително отрицателни последици, от тяхното дълго и голямо натоварване, като тук не изключвам и смъртни случаи в следствие на катастрофи от недоспиване.

Мисля, че трудът на тези хора е също толкова жизнено важен и безценен, както на всички други, които работят на първа линия - като медици, полицаи и др, но това за съжаление остава неразбрано и недооценено от обществото и институциите, които би трябвало първи да отчетат заслугите на шофьорите, работещи също на така наречената "Първа линия". И по повод въпросната карантина, дори и в случаите на желание за тестване с PCR тест за собствена сметка, 14 дневната изолация пак си остава в сила.

Тази заповед е изцяло противоречива и абсурдна! Бих искал да добавя, че това не е само мое, а мнение на голяма част от колегите ми, уточнява Явор Великов.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 112 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    28 87 Отговор
    Ай сега!!! Спазвали самоизолация!? А магистралните труженички?

    Коментиран от #5, #15, #26, #40

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Шофер

    25 53 Отговор
    Че кой ти пречи - разтоварваш, товариш, и бегаш. В карантина си, да не се шляеш на село, като си се върнал от Италия.

    Коментиран от #34

  • 4 Васил

    23 56 Отговор
    Прав е премиера за едно че Българите сме калпава материал

    Коментиран от #28, #44

  • 5 ееее

    58 30 Отговор

    До коментар #1 от "Емил":

    Явор Великов стани тираджия и тогава говори, тоя си мисли че шофера седи само в кабината и пие кафе..... Шофера е първия който говори персонално с дистибутора, товарачите, счетоводители (които оформят товарителницата) и още цяла верига от хора като бензиджии, митничари, местни санитарни органи, пътни полицай и т.н. ....Вие вкарайте пристигащите от ЕС някъде под ключ, че ви се губят цели самолети еее докога с глупостите.

    Коментиран от #30

  • 6 ТИР

    72 11 Отговор
    Дали на шофьорите ще благодарят эа Работата им по време на пандемия не е толкова важно,.Но след нея Пак ще Започнат да казват Тирове Убиици .Карат бързо., Предпоставка са эа катастрофи,Кат и Даи Ще дебнат эа налагане на Глоби
  • 7 Гого

    105 4 Отговор
    Една неоценена и неблагодарна професия

    Коментиран от #8

  • 8 nskdopds

    66 8 Отговор

    До коментар #7 от "Гого":

    Но във Европа, в щатите ,Канада ,Австралия положението е различно ,там се ценят и плащат добре.
  • 9 Ха ха

    43 14 Отговор
    Дори още по-недомислено е, че под каранатина са самите шофори, а семействата им не. Половинките им могат спокойно да си ходят на работа?!
  • 10 Къртев 💬

    41 1 Отговор
    Аз уважавам всички професии, защото така съм възпитан. Но според мен, не е нужно да има специални благодарности и почести. Нужно е да бъдем хора не само в извънредно положение, защото във всяко положение и ситуация, живеем заедно, дишаме един въздух, ходим по една земя и под едно небе. Колкото и невероятно да звучи : Нуждаем се от едно и също! Когато постигнем целта ставаме едни и същи!
  • 11 Сирма

    50 8 Отговор
    Моя съпруг е международен шофьор и беше под карантина . На 17 хмарт при влизане от Румъния са му дали документ да подпише къде ще я кара и заповедта е била задължителна .Абсурда е че на 18 март вече заповедта е била ако преминаваш транзит няма да си под карантина , на 16 март пък изобщо нямаше заповед .Така той извади късмет и беше единствен от неговите колеги и познати под карантина . Колегжи дошли от Италия Ангжлия свободни а хмоя хмубостник под карантина . Започнахма всеки ден да го проверяват ченгета като най големия мафиот . Първите дни звъняхма по телефона и той се показваше на вратата като те стояха на 3 хметра -щото нали хмогже да е заразен .Аз ги питах -защо тогава го доведохте тук при мен и детето.а те се смеят .Следващите дни ченгетата направо бибибкахма от колата си пред блока ни . Събугждаха детето и хмен и хмахмалата в 8, 30 ...и всички разбираха че идват при онзи с карантината . Моя мъж спеше в кухнята на канапе , аз в хола, а детето в неговата си стая. Всеки ден чистих дръжките на вратите , масите лаптопите с белина , щях да ги отровя от чистота. Той не излезе 14 дни изобщо , приятелите му се смееха на късмета по телефона . Той изгледа много филми по това време и от претиснение започна да вдига кръвно . Здрав прав мъж , хморален и трудолюбив щеше да си иде от ифаркт ...изплаших ме се.Последния ден от проверката им каза на ченгетата да хмодят да си хмващат оези с престъпленията Те му се извиниха и казаха че така ги карат онези от горе Сл
  • 12 слаботоков

    14 2 Отговор

    До коментар #2 от "Тъка де":

    Нашата Джамболина ли визираш? ?😄😃😄😃😄
  • 13 гледам

    8 24 Отговор
    Говорят си по паркингите на уше, като госпожици

    Коментиран от #29

  • 14 1944

    8 23 Отговор
    карантината е фиктивна , пътуват в страната и европа. стига драми.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 exfactor

    51 4 Отговор
    Изобщо не сте вдянали идеята на поста мили ми професори. Въпросът е защо е нужно да се спазва 14 дни карантина, ако при прибиране в отпуск, по собствено желание и за своя сметка шофьорът си направи прословутите тестове и резултата е отрицателен? Пълен идиотизъм е да затвориш доказано здрав човек под карантина. А по време на работа се спазват всички мерки за дистанция и дезинфекция. Почти навсякъде мерят температура, дават маски и дезинфектанти...

    Коментиран от #17, #37

  • 17 Бай Влад

    25 3 Отговор

    До коментар #16 от "exfactor":

    Така е - прав си. Но карантината е задължителна защото " може да си преносител или да си хванал вчера и още да нямаш симптоми". Това ни казват всеки път ... Ти с радиото можеш ли да спориш? 😂🤣😂

    Коментиран от #18

  • 18 Exfactor

    35 5 Отговор

    До коментар #17 от "Бай Влад":

    Да ти кажа честно по-голяма вероятност има някой да ме зарази в БГ, отколкото да го лепна навън. 🙂🙃😉😉
  • 19 Blood

    34 5 Отговор
    Като се има предвид, че навън мерките и самодисциплината са на много по-високо ниво.... Да има много по-голяма вероятност да се заразите в България! Ако въобще има Covid-19. Относно темата, абсурдно е да си затворен в кабината 24/7 да излезеш в отпуск и да си затворник в собственият си дом..... Само защото смятат, че може би си заразен, без реално да е доказано.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Бай Георги

    6 0 Отговор
    Свърши ми карантината днеска.
  • 24 Бай Георги

    2 0 Отговор
    Свърши ми карантината днеска.

    Коментиран от #32

  • 25 Шаран БГ

    9 2 Отговор
    На № 11 "Сирма " Толкова недомислени неща имаше и има с обявената в цял свят пандемия/ в частност и у нас/, че на моменти са абсурдни !! Явно някъде, някои люде трупат "бели пари за черни дни " Вие сте разказали за един от многото случаи, преживени от хиляди български граждани !? Какво да кажем за блокадата на областните градове за автомобили и в същото време влакове и автобуси си разнасят вируси - от хубави по-хубави ! Явно управниците искат да сторят нещо за опазване здравето и живота на хората- на НЯКОИ хора !! А останалите хора - Бог да ги пази ! Около 4 /четири/милиона плебеи така и до сега не разбраха, какво е това санитарна маска, не са помирисвали дезифектант..... За тестове да не говорим - колко медицински лица и полицаи имаме вече заразени?? Ама на тях им се подхвърли по някой друг кирлив лев и........кой оживее - оживее....Това е позорно !!. Горе написаното е вярно ! Мисля, че № 5 " ееее" също има право, НО се е увлякъл - и той галиба не е тираджия !? Един водач не може да общува със всички изброени от него лица от целия свят.Поради характерът на работата си контактува с точно определени и малко на брой човеци ! Това е искал да каже г-н Я.Великов.За мен лично - държавата ни НЕ Е способна да опази гражданите си, управниците ни се лутат - СЕБЕ СИ и СВОИТЕ БЛИЗКИ да вардят или демоса ?? Медици не достигат - пари също. Неадекватни по размер глоби / едва ли някой ще ги плати/ няма да напълнят хазната !!
  • 26 Христо

    8 3 Отговор

    До коментар #1 от "Емил":

    А бе тиква къде видя на магистралата труженички и друго там където ги има не спират тирове а леки коли такива като тебб
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Ivan

    7 0 Отговор

    До коментар #4 от "Васил":

    Има голяма разлика от човек до човек... Ти ако си калпав никои не го вълнува!
  • 29 Стоян

    4 2 Отговор

    До коментар #13 от "гледам":

    А тиии? Би си седял в кабината като отшелник ли? Не мисля!
  • 30 Аз съм шофьор на камион

    15 2 Отговор

    До коментар #5 от "ееее":

    Май ти не си в час. В Европа навсякъде почти така е направено контактуването между шофьор и персонал на фирмата от която товариш или разтоварваш, че е сведено почти до минимум.
  • 31 фиииууу

    15 0 Отговор
    Не е лесно да живееш в кабината на камион 24 часа и да си притопляш консерви на газов котлон по паркингите
  • 32 Exfactor

    6 0 Отговор

    До коментар #24 от "Бай Георги":

    А моята започва утре. А най-забавното е, че съм отпуск 14 дни. 😁
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Ако ти си " шофер" Аз съм Далай Лама

    6 3 Отговор

    До коментар #3 от "Шофер":

    Ето такева нискочели ентелегентини ,дошли от пичковица определят кой как да си ползва свободното време ?
    Ако не са "простите" шофьори на тирове и не само ще ми ядеш долуподписания ако ще да си мениджър или човек на " изкуството
  • 35 СоМат

    9 1 Отговор
    Две карантини карам при Пепи ( любовница) , обичам си жената и гледам да я пазя. Преди два дни се запихме с колега и се изтърва, че Кольо мисира карал 14 дена карантина у нас с жената. Съсипаха я тази държава, просто нещо е жената, я е пазим, тя се не пази.
    Я съм 1.70 см. жената е по ниска от мен, малкия син е на 20 години и е 1.80, сега ми стават ясни някои неща, поне учи в университет, не е прос като големия ( и он кара камион). Обичам ги сичките да са ми живи и здрави.
  • 36 Шофьор

    5 3 Отговор
    ТИКВАТА БОГАТЕЕ ЗА СМЕТКА НА НАРОДА..ДА СЕ ШИБАТ ...КАРАНТИНА ЗА КАКВО????ЗА СВЕТОВНА КОНСПИРАЦИЯ.....ХАХА ХАЙДЕ У ДЕСНО ПРИ ТИКВАТА.....
  • 37 Наблюдател

    2 3 Отговор

    До коментар #16 от "exfactor":

    Кой е доказано здравия човек рожбе, при инкубационен период от седмици или месеци. Заразяваш без да знаеш. Каза се че бързия тест не е сигурен резултат за здраве. Карантината е за да се спазва. Има и разминавания и в заповеди и в поведение. Защо квичиш? Нали имаш жив мъж? Иначе пази боже за какво щеше да квичиш? Че не го опазила държавата.

    Коментиран от #42

  • 38 Прост народ

    2 1 Отговор
    Пак да си гласувате за боко
  • 39 Ffff

    5 0 Отговор
    Чета коментарите и се чудя. Ще уточня, аз също съм международен шофьор. Първо проститутки няма. Второ основната им клантела са местните малумници от близките села и градове, както и турските ни колеги. Да нас никой не ни кара насила да я работим тази професия, но съм забелязал че точно тези най-много ни критикуват са най-големите нарушители. Изпреварват ни с моторите си от дясно през авариините ленти на магистралите. От не осъзнаване и неразбиране(липса на професионално наблюдение на дадена ситуация) изпреварват и набиват спирачки. Въобще не се осъзнава с това последното, каква беля могат да направят. Да, докато един камион изпреварва друг, става бавно. И така трябва да бъде. Камионите са с ограничител на скоростта 90км.,защото композицията 17,69метра,не 2или 3метра.височината е 4м.,ане 1,7или 2,3метра.Няма как с такива габарити тази машина да се държи на пътя, като Q7, Astra, BMW и т. н. Камиона има доста по специфично оправление и маневри. Какво би се случило ако един изнервен, но не разбиращ фошьор започне да набива спирачки пред камиона? Съществува много реален риск от прекомерното рязко използване на спирачната система, да загуби въздушното налягане. Това значи да не може да спре в един момент. Шофьора на камиона е на 2,10метра височина, а тъпанара пред него на половин метър средно. Резултата ще е фатален за този пред камиона. За справка при помнете си ситуацията с М. Цветков, абсолютно същото ще се случи. Защото 40т без спирачки води до това. Виждал
  • 40 Шофьор на тов.автомобил

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Емил":

    Такива като теб се възползват от услугите им
  • 41 Професор

    2 1 Отговор
    До коментар 37 Наблюдател

    Да на всички им стана ясно че бързите тестове не са достоверни, само на щаба и правителството не, защото продължават да тестват така наречените огнища с тях и да изнасят информацията като достоверна. Безброй лъжи. Дори и отрицателен PCR тест пак не се признава. Според теб карантина до живот за всички защото МОЖЕ НЯКОЙ НЯКЪДЕ. Стой си вкъщи умирай от страх после ходи да залагаш телевизора за цигари. Успех
  • 42 Exfactor

    1 0 Отговор

    До коментар #37 от "Наблюдател":

    Ти верно си само един наблюдател. Но добави и "тъп", да ти е пълно порт фолиото. 😉😘
  • 43 Хюч драйв

    1 0 Отговор
    Одим зареждам борса къра с домат като искочи Пенка касиерката на фирмата па кат започне да ме целува да ме гали аз и кажем че е пандемично но тя го обича повече от леба и това си е.
  • 44 Ggg

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Васил":

    Napred s nego
  • 45 Красимир Илиев

    3 0 Отговор
    Карантината ни е абсурд,мисля да напускам Бранша,семейството и децата от които ме изолират след всеки курс не се издържа
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.