Last news in Fakti

14 Май, 2020 15:36 14 783 29

Люба Кулезич: Бойко Борисов и Васил Божков свършиха работа на отровители (ВИДЕО)

  • люба кулезич-
  • бойко борисов-
  • васил божков-
  • ''левски''

''Сбиха се до кръв задочно. Единият от Дубай, където го натириха, явно за назидание, че си е навирил носа прекалено много, а не се отчита както трябва, на когото трябва, в задкулисието'', заяви журналистката

Люба Кулезич: Бойко Борисов и Васил Божков свършиха работа на отровители (ВИДЕО) - 1
Кадър: ''Честно казано с Люба Кулезич''

''Омерзение, погнуса, безнадежност. Ето това е отровна смес, особено ако се впръска във вените на едно обществено тяло. От тази смес се умира по особено мъчителен начин, по-мъчително от COVID-19, умира се с пяна на уста. И точно тази работа на отровители, свършиха премиерът на републиката Борисов и хазартният бос в изгнание - Васил Божков. Сбиха се до кръв задочно. Единият от Дубай, където го натириха, явно за назидание, че си е навирил носа прекалено много, а не се отчита както трябва, на когото трябва, в задкулисието. Това обиталище на корпулентни апетити и тумбаци от години гледа на държавата като на бащиния. И сега в него ври и кипи'', това заяви журналистката Люба Кулезич в своя традиционен монолог, изказван винаги преди частта с нейните гостите в собственото ѝ предаването ''Честно казано с Люба Кулезич по ТВ Евроком.

''Докато се надцакват за останките от поредната разпердушинена империя, този път на Черепа, той се осмели да стреля виртуално право в лицето на премиера Борисов в София. Където пък заради десетте години все по-еднолично разпореждане с властта, му излезе име на бащица. С други думи - началникът на бащинията. Тоест човекът, успял да се докопа до ролята на разпределител на всички онези дебелашки интереси, за които България е само и единствено дойна крава. Но сега кравата е напът да обърне петалата. Дори на това тъй търпеливо животно му дойде до гуша да се гаврят с него узурпаторите на държавния обор, защото предмет на разпрата е не друго, а името на Апостола, на Васил Левски, на самия Левски, на Дякона. Да, на пръв поглед става дума за съдбата на едноименния отбор по футбол. Той отдавна е разсипан като емблема на българската спортна гордост от алчни, некадърни управления, които му се изредиха през годините под носа на продажни политици и управници. Но сега джиросването на акциите му от страна на последния му собственик Васил Божков на името на министър-председателя Борисов - прилича на жигосване с клеймото на предателството. И това е жестоко послание. Не казвам мафиотско, но всички българи сме чувствителни и обременени на тема предателство. Затова посланието на Божков има един прочит: насоса ми акциите, за да вдигна ''Левски'' на крака, а ти да се дуеш пак като спасител, сега ти ги връщам обратно, оправяй се сам, след което твои копои с твое одобрение ми съсипаха бизнеса, заради който лично ти ми възложи да измъкна от батака ''Отбора на народа'', а после ми заби нож в гърба''. Ето тази размяна на любезности, чрез подмятането на акционерна собственост като мръсен парцал, прилича на сцена от мафиотски филм. Дори гений като Копола би се подписал под тази сцена, защото тя съдържа символика по-кървава и от най-кървавата саморазправа в стил ''Кръстника'''', заяви още Кулезич.

''Премиерът, на една уж демократична страна, членка на Европейския съюз, е уличен като съучастник в нелигитимни действия за уреждане на собствеността на частен футболен клуб. Уличен от кого? От хазартен бос, единствен, номер едно 30 години. Над клуба пък тегнат подозрения за ред съмнителни финансови операции през годините, довели до невероятен дълг от десетки милиони. Но най-трагичният залог в тази мръсна игра на покер, между един премиер и един хазартен бос, е името на Дякона. Както написа колегата Калин Тодоров: ''Джиросаха Апостола''. Превърнаха светлия му саможертвен пример в изтривалка за мръсни ръце и лекьосани съвести зад прикритието на великата игра на футбол. Тя пък не рядко е възприемана, и то далеч не само от запалянковците, а и от редица талантливи автори, като метафора на колективния национален дух. На неговата борбеност, целенасоченост, готовност за феърплей, за честна, за всеотдайна игра в името на публика, която е жадна за битки, но с благородни подбуди. И цялата тази магнетична същност на футбола, и то под знамето на Левски, Апостола на българската непримиримост с унижението на робството, беше окончателно подиграна, озлочестена в жалкия цирк с акциите на отбора. Да, Божков заби шамар в лицето на властта, Борисов със страхливата си реакция не успя да отмие унижението, но за всички нас, третирани като дебилна публика на пошло зрелище, с все по-страшна сила виси въпросът на Левски: ''Народе????''.

Монолога на Люба Кулезич можете да видите в самото начало на видеото:


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 40 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дърта кожа

    24 32 Отговор
    И аз да кажа нещо нали за това ми плащат нищо че съм стар налъм.
  • 2 бум бам

    33 19 Отговор
    Бареков към Люба Кулезич: Пеевски те назначи в TV7

    Коментиран от #21

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Снайперист

    18 12 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Сашко Дикофф

    20 15 Отговор
    Ало, лифтинг?!
  • 7 Промит

    22 9 Отговор
    А бе,важното е населението да чеше клавиатурата.
  • 8 оня с коня

    17 48 Отговор
    ДА ЗДРАСТВУЕТ "Евроком" - НАЙ-БЪЛГАРСКАТА Руска Телевизия!

    Коментиран от #18

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 левскар

    48 17 Отговор
    Бойко и влаТко гораноФ за ръчичка и в кафеза
  • 11 Червения Дядо

    24 12 Отговор
    Що ми се струва, че по едно време и тя близа дисагите на Премиера.

    Коментиран от #15

  • 12 Русенец

    26 23 Отговор
    Любке, няма как хем да критикуваш Бащицата, хем да му се подлагаш ! Избери си едното от 2-те и джиткай !
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Антидот няма

    26 7 Отговор
    Любе, не ти е лош монологът, но в ситуацията е като кой ще направи по –голямо балонче от дъвка и кое ще се спука първо. Иначе Валерката вчера нагло го обобщи( по друга тема)– кучетата лаят, керванът си върви.
  • 15 Кръчмар

    16 9 Отговор

    До коментар #11 от "Червения Дядо":

    И то как ги близа
  • 16 Крис

    21 25 Отговор
    тази и Диков ще ближат дисагите на всеки който киха кинти
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Сандо

    42 5 Отговор

    До коментар #8 от "оня с коня":

    Евроком е една нормална телевизия със скромни финанси.Можем само да мечтаем богатите телевизии да бъдат като нея,но те и за това са богати.И в края на краищата никой не е задължен да гледа която и да е ТВ.
  • 19 1914

    44 10 Отговор
    Шамарът от приятеля на Бойко Методиев Борисов ,Васил Божков е оглушителен. Къде е Прокуратурата? Къде е Гешев- не го бъркайте с великия полицай -Никола Гешев/.Къде е раздаващата и приемаща целувки от Бойко Борисов-Херо Мустафа?Къде е най-слабата в цялата история на България, Външна Министърка-Екатерина Захариева/изпращаща и подписваща писма, които ще ни вкарат в беля/?Джиросването е само повод на Васил Божков ,да напомни кой е истинския Бойко Методиев Борисов-комунист,агент Буда,СИК,Барселона,пране на пари според в. Ел Периодико и съответното разследване.Отще много неща ще прочетем.Ние ги знаем, но позволяваме да ни лъжат-цялото Правителство и Герб.А кой създаде Герб-Фондация "Ханс Зайдел" и Фондация"Фридрих Науман".Двете фондации се поддържат с долари от сащ.

    Коментиран от #23, #28

  • 20 Активист на БКП

    13 4 Отговор
    Той и братовчеда ти Банев намаза от народните парички...
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Asterix

    4 14 Отговор
    Болшевишка лопата.
  • 23 Пла

    2 12 Отговор

    До коментар #19 от "1914":

    Научи се да пишеш правилно и чак тогава давай мнения

    Коментиран от #27

  • 24 тя той

    10 0 Отговор
    точно казано
  • 25 селянин 1

    19 3 Отговор
    То само по кабеларките-можеш свободно да кажеш мнението си за пандемята,къде сгреши муфтич/оти не,,облече,,/още в началото медиците..а се юрнаа с тиквич да дират конци,мушами и коя фабрика да ги шие.
  • 26 Куку

    26 2 Отговор
    Аз пък мисля че крайно време спортните отбори да спрат да използват имената на нашите светини .Недопустимо е онзи "ревльо" Тити да сравнява футболния отбор и Васил Левски като светини.Нито Левски нито Ботев могат да се монополизират от "милионите" феноеве /привърженици за българоговорящите /.Те са и на останалата "малка част българите / с извинение ако предизвиквам потрес във фенофити.
  • 27 Сандо

    10 1 Отговор

    До коментар #23 от "Пла":

    Граматическите грешки не променят фактите.
  • 28 Бобо

    1 5 Отговор

    До коментар #19 от "1914":

    Хей, йоркипе, да ти дам 10 копейки и да се скриеш, а?
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове