Last news in Fakti

13 Май, 2020 19:07 7 947 42

Бивш депутат от ГЕРБ: Божков се подигра на Борисов, показа пародията

  • методи андреев-
  • васил божков-
  • левски-
  • бойко борисов

Мнение на бившия депутат от ГЕРБ Методи Андреев

Бивш депутат от ГЕРБ: Божков се подигра на Борисов, показа пародията - 1
Снимка: БГНЕС

Жестът на Васил Божков е пародия на отношенията футбол-държава и държава-футбол. Той се подигра с премиера. Божков все едно му кака: „Хайде, след като искаш всичко да решаваш, сега реши и този въпрос“. Това каза пред "Фрог нюз" бившият депутат от ГЕРБ Методи Андреев. Ето какво още обясни той:

Г-н Андреев, вчера стана ясно, че премиерът Бойко Борисов и финансовият министър Владислав Горанов са на противоположни позиции относно предложението да се намали ДДС-то за хотелиери и ресторантьори. Възможно ли е нещо друго да стои зад това различие между двамата?

Сега ли в премиера Бойко Борисов се появи желание да свали ДДС-то за хотелиери и ресторантьори. Това нещо хората го искат от 10 години. Защо досега той не го направи?!Много ясно защо. Според мен това решение на министър-председателя е свързано с изявленията на Васил Божков и разкритията, че той се е виждал с Владислав Горанов. В момента се разиграва следното - излиза премиерът и казва, че ако Владислав Горанов не е съгласен с намаляването на ДДС-то, може да си ходи. Защо тези му думи да не са свързани с медийната поява на Божков?! Може ли да си мислим, че Божков притежава сериозни улики за нарушения, извършени от висши държавни служители, свързани с комисионни, с непозволени лобирания, с корупция дори, както и с конфликт на интереси и злоупотреба с власт. Ами ако това нещо се отнася за финансовия министър?! Ако това се окаже вярно и се подкрепи с доказателства, би трябвало не само финансовият министър да си подаде оставка, но и цялото правителство да падне.

Съзирате друг сценарии?

Да, защото би могло да се каже, че финансовият министър ще подаде оставка заради несъгласие с желанието на премиера да се свали ДДС-то за определен кръг бизнеси. Защо да не се мисли и в тази посока? Иначе беше редно да се запитаме защо мярката с ДДС-то не бе приложена още в началото на „извънредното положение“? Хората предлагат не просто намаляване на ДДС за увеселителния бизнес. Те настояват това са се случи за основни храни, лекарства и книги. Тогава кръгът от тези, които ще бъдат облагодетелствани, е много по-голям. Всичко, което се разиграва пред очите ни, може да е контекста да се спаси правителството от падане.

Изненада ли ви решението на Божков да даде акциите на ФК „Левски“ на министър-председателя?

Не съм запалянко, не гледам футбол, но имам приятели, които се интересуват много от този спорт. Те тази сутрин ми казаха, че това не е прецедент. Такъв случай е имало и навремето, когато бил изгонен Майкъл Чорни. Тогава акциите на ФК „Левски“ били дадени на тогавашния вътрешен министър Георги Петканов. Тогава той се отказва от тях. Така, че Борисов, след като е бил главен секретар на МВР, вероятно знае какво трябва да направи с акциите. Тук по-важен е жестът на Васил Божков.

И какво според вас е посланието на този жест?

Без да обиждам приятелите на футбола, резултатите от този спорт у нас не отговарят на вниманието, което му отдава първия държавен и партиен ръководител. Ако имаме силен футбол и той носи слава на България, нямам нищо напротив да му се обръща такова голямо внимание. Ние сме малка държава и всяко нещо, което може да ни рекламира, трябва да е на вниманието на най-висшите държавни ръководители. При нас, обаче не е така. Публично известно е, че футболът, в по-голямата си част, се ползва от задкулисни сили и служи за финансови интереси, включително и за пране на пари. Въпреки това, на него му се отделя такова внимание, че все едно става дума за здравеопазване. За мен е ненормално изпълнителната власт да се меси в работата на частните клубове. И жестът на Васил Божков е пародия на отношенията футбол-държава и държава-футбол. Той се подигра с премиера. Божков все едно му кака: „Хайде, след като искаш всичко да решаваш, сега реши и този въпрос“.

Искам дебело да подчертая, че в никакъв случай не съм от тези, които защитават Васил Божков. Напротив, смятам, че държавата закъсня по отношение на реакцията си спрямо подобни бизнесмени. Но да не забравяме и другият факт-защо сега и каква е причината Божков да бъде ударен? Това е фундаменталният въпрос. Дали защото държавата иска да въздава справедливост или защото са се появили други фактори, които са решили да завземат определени ниши, върху които до този момент не са могли да сложат ръка.

Интервю на Катя Илиева, "Фрог нюз"


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 38 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГешеФ

    61 2 Отговор
    Трябва да се направи разследване за случилото се с акциите на Левски!

    Коментиран от #12

  • 2 Бате Левски Борисов

    63 7 Отговор
    Новият собственик на ФК Лесни 1914 ще наобиколи “Гейарена” в квартал Подуяне тези дни .Компания ще му прави бездомният Влатко,който ще е следващата жертва на чичко Череп.Кеф,баце,кеф.
  • 3 Случаен

    52 2 Отговор
    Пародията е от 15г.....................
  • 4 КОНТРАТА

    69 3 Отговор
    Мето Андреев много бързо смени декорите забрави когато величаеше главатара и партията му!

    Коментиран от #15, #40

  • 5 Тошко

    22 92 Отговор
    Борисов не е участник в този екшън, който разигра душеприказчика на Цветан Василев и Васил Божков пишман журналиста Сашо ПедерикоФ от кабеларката Евроком. Щастливи от това са Бабикян такива като него.

    Коментиран от #10

  • 6 гхфмж

    77 8 Отговор
    Абсолютна подигравка. Добре го насади,трябва да се признае.
  • 7 Сандо

    66 4 Отговор
    А според мен Божков казва:Борисов,ти назначаваш собствениците на Левски,ти назначи и мен.Ето акциите,назначи нов собственик.Впрочем,не само на Левски - спомнете си само срама с Локо Пд и Марешки.
  • 8 Късно е либе за китка

    46 3 Отговор
    Методи Андреев, както винаги предпазлив до болка, кажи им всичко, нали беше шеф на Държавния архив, ти знаеш почти всичко, какво се правиш на ощипана мома.
    Свидетел съм как Цветанов ,те ползваше да вербуваш В Парламента, Патриотите,за каузата на ГЕРБ.
    Тя и тогава и сега е една и съща , долна работа .
    Сега ги критикуваш, късно е либе за китка!
    А и как ги критикуваш, та , почти защитаваш.
  • 9 Вида

    11 53 Отговор
    Сашо изръси доста лъжи,обиди набеждаване по адрес на премиера и следва главния прокурор да се самосезира и да разбере от кой получи Сашо тези акции и казва е връзката им.

    Коментиран от #11

  • 10 Помниш ама забравяш

    13 3 Отговор

    До коментар #5 от "Тошко":

    Доган е началника на Цветан Василев, а и съдружник ,забрави да добавиш.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Прекръстиха го на Доганов

    14 0 Отговор

    До коментар #1 от "ГешеФ":

    Отдавна, смени каскета с бурка.
  • 13 Montreal

    6 3 Отговор
    This country is rapidly turning into a three-ring circus.
  • 14 Неделко

    44 2 Отговор
    Нямаше как да не се стигне до война между мутрите на държавно ниво ! Подобен срам , никога не се е случвал в държавата ! Мислете българи и четете истината и фактите за тези , които ви управляват - те са навсякъде , в книгите за мафията , в снимките и интереютата в интернет пространството и в докладите на наши и чужди криминални служби !
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Allo hemliga arme

    6 3 Отговор
    Ако не разбрахте истината тук, посетете, Frognews.bg
  • 17 Малкия холандец

    17 0 Отговор
    А защо акциите не се предадат на феновете. Национализиране на всички клубове, пренасочване на партийните субсидии към клубовете, развиване на ДЮШ. ИЗРИТВАНЕ НА ВСИЧКИ МУТРИ, ПЕРАЧИ НА ПАРИ И ЧЕРНОТОТОВЦИ ОТ СПОРТА.
  • 18 Нео

    8 28 Отговор
    Щеше да е подигравка, ако Борисов бе приел акциите, а то бе пълна простащина и стана ясно, че Божков е спечелил парите си с убийства, бандитизъм и подкупи, а не с ум!

    Коментиран от #34

  • 19 Хаджи хаджи Българин

    18 5 Отговор
    Спорт, култура и образование бяха приоритетите на НРБ! България в момента, се ползва от ЕС за донор на квалифицирана работна ръка( инжимери, мед персонал др! и не толкова квалифицирана, като периферен обслужващ персонал! Това е кражбата на десетилетието! Или на последните 30 години! Независимо кои са на власт! ЕДНА МАЛКА ПОДРОБНОСТ! ЗА ТРАНСФЕР НА ФУТБОЛИСТ ИМА СТРОГИ ПРАВИЛА! КЛУБА ! ПРИТЕЖАВА ТЕЗИ ПРАВА! КОИТО СЕ ЗАПЛАЩАТ! ИСКАШ НАПАДАТЕЛ, ВРАТАР, ЗАЩИТА- ПЛАЩАШ НА КЛУБА! АЗ ПРЕДЛАГАМ! ДА Е СЪЩОТО И С ОСТАНАЛИТЕ ПРОФЕСИИ! ТОВА Е БИЗНЕСА НА ПОСЛЕДНИТЕ ПРАВИТЕЛСТВА!СЛЕД 90 ТА ГОДИНА! И ЗАТОВА ГИ ТОЛЕРИРАТВ ЕВРОПЕЙСКАТА ИНДУСТРИАЛНА МАШИНА! НАРЕЧЕНА ЕС! ЗАЩО САЩ ВЪВЕДОХА - СЛУЧАЙНО " ЗЕЛЕНА КАРТА""? ЕВРОПА СЕ УСЕТИ И Я ПРИЛОЖИ 10 ГОДИНИ СЛЕД ТОВА! ЗНАЕТЕ ЛИ КОЛКО ГОЛЯМА КОМИСИОННА СЕ ПЛАЩА ЗА МЕД СЕСТРА В ГЕРМАНИЯ! 3000- 5000€ НА КАЛПАК! МИСЛЯ ЧЕ СХААХТЕ, ЗАЩО ТАНТЕ МЕРКЕЛ И ЮУНКЕР, ТЪРПЯТ И ГАЛЯТ ББ ПО ГЛАВАТА!?

    Коментиран от #20

  • 20 Бай българин

    20 2 Отговор

    До коментар #19 от "Хаджи хаджи Българин":

    БГ е източник на евтина работна ръка и пазар за евтини боклуци, затова си затварят очите пред безчинствата на Вожда
  • 21 име

    4 18 Отговор
    за пореден път божков признава борисов за началник. а се бори с/у него. пародия.
  • 22 JEFF

    12 4 Отговор
    Голямата ръка на Пеевски ще обхане футбола.
  • 23 Ръмпези

    4 12 Отговор
    ГЛАСУВАМ ЗА ПЕЕВСКИ МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ...

    Коментиран от #25

  • 24 Има продължение

    16 4 Отговор
    Баце Велики насаден на пачи яйца от Васе Иронията.
  • 25 Благодетелят П

    8 3 Отговор

    До коментар #23 от "Ръмпези":

    Таман да си осветли паричиците.
  • 26 Ако акциите,

    5 2 Отговор
    Са на приносител, не поименни, какво прави притежателят им? Плаща задълженията, на фирма далавера ! С какво?
  • 27 Футбола не е спорт а казино

    20 2 Отговор
    Феновете са глупаци дето се бият докъто ритнитопковците стават все по богати😂😂😂😂шефовете им крадат милиони от държавата ...футбола трябва да се забрани и стадионите разрушени
  • 28 Преди Божков

    19 2 Отговор
    да изпрати доказателства срещу Горанов той ще бъде свален от Борисов-така се постъпва,за да оцелее Борисов.Горанов е поредния бушон,но жалкото е ,че няма да влезе в затвора
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 До #7

    14 2 Отговор
    Не е вярно това, което казвате. Да не забравяме факта, че при срещата на Борисов с Божков в Министерския съвет само Божков не е облечен официално. На въпрос, защо не е с костюм и вратовръзка, той отговаря:" те всичките при мен работят, аз им плащам".
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 ФИНЦИ

    9 3 Отговор
    ооохо начи някои хора почат да се усещат че чудото герппппп е към края си
  • 33 Чнг

    15 1 Отговор
    Божеее, къде живея? Имам чуството че съм в някъкъв паноптикум.Кой ще ми каже има ли един нормален човек от така наречените партийци.
  • 34 ахааа

    5 1 Отговор

    До коментар #18 от "Нео":

    А кой е подкупвал Божков? Леля Пена- чистачката в Министерски съвет ли? И леля Пена защо ги е взела парите и си е замълчала ?
  • 35 НАБЛЮДАВАЩ

    8 1 Отговор
    Мога спокойно да кажа,че съм доста на вътре в нещата и ВлаТко ще е първия изгорял покрай заверата на ПееФски и БорисоФ.Да не говорим,че черепчето има много компромати срещу всички в управлението и най-вече насочени към БорисоФ така че може и цялата пасмина да си подаде оставката скоро, за 3ти ПЪТ.
  • 36 Историк

    4 1 Отговор
    Аз пък си мисля,че ще има повторение на една случка от 2.10.1996г
  • 37 АУУУУУ

    8 0 Отговор
    И какво стана накрая.....никой не ги иска. Ако беше Манчестър Юнайтед щеше да стане бой а тези като нищо да ги дадат за вторични суровини !!!
  • 38 ГЕШЕВ

    3 3 Отговор
    Арабите ми се обадиха.че са уведомили ВБ със кой самолет го връщат в БГ ! ЗАТОВА е ТОЗИ ПОСЛЕДЕН ЦИРК !!! От летището ...в килията на Г.М. Дим. ...а там няма журналисти и телефони ! Събрали сме и доказателства - ще го ЗАКОВА за МОКРИ ПОРЪЧКИ.....а това значи - доживот без замяна !
  • 39 Ситема

    2 0 Отговор
    Борбата ще продължи,кои ще добие перачката за пари.Да са живи и здрави феновете.
  • 40 Ново

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "КОНТРАТА":

    На всички ни е ясно че депутат като направи един милион евро напуска парламента затова е бивш
  • 41 Васил

    1 1 Отговор
    Божков направи за смях премиера на България и показа че е над закона
  • 42 baihui

    2 1 Отговор
    Този хамелеон със селски изказ никога не съм го харесвал, но в случая е прав !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове