Last news in Fakti

18 Май, 2020 06:48 1 833 4

Решават за автобусите до Витоша

  • билети-
  • автобуси-
  • витоша

От днес нито контрольорите, нито шофьорите на градския транспорт в столицата ще продават билети

В София от днес нито контрольорите, нито шофьорите на градския транспорт ще продават билети заради противоепидемичните мерки, съобщи Българското национално радио.

Климатиците на превозните средства ще работят в горещите дни, обясни за БНР Димитър Дилчев - директор на Центъра за градска мобилност:

„При температури над 25 градуса климатиците в градския транспорт ще работят. Продължаваме с контрола за носене на предпазни средства в градския транспорт, а започва и контрол по редовността на пътниците“.

„Приканваме всички внимателно да плануват пътуванията си с градския транспорт и да се снабдяват с редовни превозни документи“, добави Дилчев.

Дали да бъдат възстановени автобусните линии до Витоша ще обсъдят днес общинските съветници от Комисията по транспорт в Столичния общински съвет.

Според председателя на комисията Карлос Контрера трябва да се прецени колко на брой автобуси ще обслужват линиите и на какъв интервал, за да не се получава струпване на хора по време на епидемичната обстановка:

„Очакваме предложения от колеги-съветници, както и от ЦМГ по отношение на Витошките линии. Безспорно е, че трябва да намерим вариант да пуснем обществен транспорт до Витоша, но не трябва да създаваме никакви рискове за здравето на хората“, добави Карлос Контрера.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оранжев автобус

    4 1 Отговор
    климатици т.е. отворени врати.

    Коментиран от #2

  • 2 Петър

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Оранжев автобус":

    Икарусите,в които се возехме до преди 4-5 години имаха чудесни климатици.
  • 3 Само

    0 2 Отговор
    Дърпгали се возят за витоша нека си ходят пеша
  • 4 ГЕРБ В ЗАТВОРА

    1 0 Отговор
    КОНТРОЛ ЗА МАСКИТЕ НЯМА , КОНТРОЛЬОРИТЕ ПОДМИНАВАТ ЦИГАНИТЕ И ЗА БИЛЕТИ И ЗА МАСКИ - ДОРИ НЕ ГИ ПОГЛЕЖДАТ ТОВА ГО НАБЛЮДАВАМ ОТ НЯКОЛКО ДНИ ---- СТИГА НИ ЛЪГАХТЕ ПО ФАНДЪШКИ БЕ КРАДЦИ