Last news in Fakti

4 Юли, 2020 15:01 13 923 19

Кошмарни новини за COVID-19 в Пловдив

  • covid-19-
  • коронавирус-
  • пловдив

Още една жертва от Перущица, общински съветник също е заразен

Кошмарни новини за COVID-19 в Пловдив - 1

От новодиагностицираните с коронавирусна инфекция в Пловдив и областта 22 лица, само две са хоспитализирани. Останалите са на домашно лечение. 

За съжаление имаме починал пациент –жена на 59 години от Перущица с придружаващо заболяване бронхиална астма.
От новите случаи 9 са от Пловдив. 

В това число общински съветник от ОбС –Пловдив. РЗИ извършва епидемиологично проучване и се изследват контактните лица. В тази връзка ще бъде организирано тестването на всички общински съветници, за да се гарантира спокойното протичане на предстоящата сесия в четвъртък.
„Няма място за паника. Навсякъде може да се случи подобно нещо. Ще бъде извършено всичко необходимо и според изискванията на здравните власти, коментира областният управител Дани Каназирева.

Сред пловдивските случаи е един положителен на работещ в дискотека „Сикретс“. Заведението е затворено за дезинфекция за 14 дни и ще бъде изследван персонала. Свързан с дискотеката е и друг случаи на посетител, който е пловдивчанин. И тук се извършват необходимите противоепидемични мерки и се връчват предписания.

Три от днешните случаи са свързани с поделението в Асеновград, като два от новорегистрираните са от града  и един от Пловдив. 
 Останалите случаи са от община Кричим, но не са свързани с шивашкия цел, общините Родопи, Стамболийски и Карлово –установените положителни  са контактни лица на предишни случаи.

Общият брой за областта е 263, излекуваните са 103-ма, на домашно лечение 112, хоспитализираните са 42.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Истински ужасена

    49 27 Отговор
    Аууу, истински кошмар.
    Ей сега слагам една маска отпред у една отзад у слизам да се заключа в мазето.

    Коментиран от #3, #4

  • 2 любопитен

    60 18 Отговор
    защо не пишете за "игра на дронове" на бойко пачките, министърката на земеделието, която дава съвети кака да се краде от еврофондовете, барселона...
  • 3 хаахааа

    21 21 Отговор

    До коментар #1 от "Истински ужасена":

    беше праг 3 дни по сто заразени, сега за вчера 182 ма. За 1 септември 1000 за 1 октомври 2500. А ти си нахлузи гащи на главата от където се излива диа..та ти.
  • 4 Гост

    31 31 Отговор

    До коментар #1 от "Истински ужасена":

    Болниците са пълни с хора, които не са вярвали в ковида.
  • 5 criminal

    15 18 Отговор
    Айде стига бе грип като грип, но смъртността е по голяма.........
  • 6 Вели

    39 13 Отговор
    Докато вие се паникьосвате с един вирус, то шайката политици краде като за последно. От всички обществени поръчки, пътища, строежи, евро проекти и т. н. Те ще ходят на море, а вие с мизерни те си заплати, дори и това няма да направите. Роби
  • 7 Град Батановци

    19 19 Отговор
    Сутрин по БТВ показаха как цигани в Ябланица почистват махалата. Това вече е ужас в кои коптори живеят, това е направо ужас, каква мизерия. И те са български граждане като нас и те имат същите права, защо държавата не им раздаде поне фургони и да им включи ток и вода. Двайсет и първи век сме. Имат малки деца и ги гледат без ток и вода. Те не са виновни, че се родили цигани.

    Коментиран от #13, #14, #16, #17

  • 8 Обява

    10 12 Отговор
    Записвам доброволци за заразени :
    1200 лв под карантина
    1600 за болнично лечение

    Имейл [email protected]

    Коментиран от #9, #15

  • 9 Възползвай

    4 4 Отговор

    До коментар #8 от "Обява":

    Се ти т..... к
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Ко речи ко

    2 2 Отговор
    Хахахахахаха
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Кондьо

    16 0 Отговор

    До коментар #7 от "Град Батановци":

    И ние не сме виновни, че сме се родили българи.
  • 14 имаш

    10 1 Отговор

    До коментар #7 от "Град Батановци":

    милиарди се дадоха за интеграция. в народния фолклор се говори за случаи, в които палят паркета в общинския апартамент, който им е даден, за да се топлят. А конят си има собствена стая.

    НЕ искат да живеят нормално. Така си им харесва и техните хора си прибират парите за "интеграция" и всичко е ток.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Гост

    11 1 Отговор

    До коментар #7 от "Град Батановци":

    Ако затова, че си циганин ти се дава безплатно жилище или фургон, то какво трябва да се дава за турци, американци, руснаци или китайци. Разберете, че всичко което държавата дава, всъщност е взетото от данъците на работещите. Не е справедливо едни да работят и за себе си, и за децата си, и за пенсиите на родителите, и за всички на държавна издръжка, че и за жилищата на работоспособните цигани. Нека се замислим, как би реагирал циганина, ако го накараш да си поеме сам и изработи всичко за себе си и семейството, плюс фургон (жилище) за мързеливите българи?
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 АНОНИм

    7 0 Отговор
    "Кошмарни новини за COVID-19 в Пловдив!"
    Браво! Вие ударихте в земята ДНЕС с това заглавие!

    По същество в Пловдив е същото каквото в София и на други места!
  • 19 Матей

    6 0 Отговор
    Айда-даааа,грип било,ама трънки,нищо и половина.Няма болни,няма умрели,само набедени за вирусоносители.Е,това не е ли умишлена мистификация и пълно извращение на медицинската практика?Слушайте ги само какви ги плещят по БНР,ПО ОПоРНИ ТОЧКИ,ЗА мутации на вируса ,нови щамове,за Тома неверни и конспиративни теории.Извъртат,преливат от пусто в празно,и все К-19 извъждат пред скоби,намекват за усложняване на обстановката и затягане на мерките.Което е тъпня,стар трик и се излагат.