Last news in Fakti

23 Юли, 2020 13:50 16 642 39

Доц. Славов: Гешев е капитулирал морално, САЩ ще оттеглят доверието си от него (ВИДЕО)

  • атанас славов-
  • доц. славов-
  • конституционалист-
  • правителство-
  • иван гешев

''Необходими са избори през октомври, за да се състави ново правителство'', смята конституционалистът доц. Атанас Славов

Доц. Славов: Гешев е капитулирал морално, САЩ ще оттеглят доверието си от него (ВИДЕО) - 1
Кадър: ''Честно казано с Люба Кулезич''

''Ако правителството не подаде оставка, то ще е обречено. Това е краят на политическата им кариера. Те знаят, че техните командири ги е страх да си подадат оставката. Борисов иска да си подаде оставката, но не му дават''. Това заяви конституционалистът доц. Атанас Славов в предаването ''Честно казано с Люба Кулезич'', излъчващо се по ТВ Евроком.

Припомняме, че във вчерашния ден доц. Славов гостува и в студиото на ФАКТИ.

''Исканията на протестиращите ще са удовлетворени, ако има рестарт на системата чрез избори. Когато си загубил доверието на обществото, няма как да произведеш стабилно управление. Няма как да проведеш някакви мерки. Необходими са избори през октомври, за да се състави ново правителство. Орешарски подаде оставка юни месец и есента имахме ново правителство'', припомни конституционалистът. 

''Демокрацията няма нужда от проливане на кръв, това е за деспотичните режими. Правото на протест и съпротива е гарантирано в повечето конституции на демократичните държави. Това право е естествено право и става тогава, когато правителството злоупотребява с властта си'', отбеляза той.

''Президентът има важен ход - да обяви публично какви ще са промените. Да се убеждаваме за конституционни промени - няма смисъл. Ако не подадат оставка, трябва промените публично да се обявят. Има конкретни идеи, обявени на протестите. Те са съвсем практични. Промените предложени от ''Демократична България'' са много конкретни. Ако искаме промяна трябва Конституцията ни да се промени. Президентът има собствено основание да поиска конституционни промени, предложени от ''Демократична България'' и граждански организации'', обясни доц. Атанас Славов.

''Когато стане напечено положението излизаш или в отпуск, или в болнични (б.р. визира главния прокурор Иван Гешев, който излезе в отпуск). Някой му е нашепнал, че бумерангът се завръща. Започва проверка за Росенец, за ТЕЦ "Варна". Прокуратурата трябва нещо да симулира. Отпуската е прекрасно нещо - не може да има дисциплинарна сесия. Но морално Гешев е капитулирал. Въпрос на време е САЩ да оттеглят доверието си и да му се отнеме достъпа до класифицирана информация'', категоричен бе експертът по конституционно право.

Цялото интервю на Люба Кулезич с доц. Атанас Славов можете да изгледате след 31:00 във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 49 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 след 5г може

    36 12 Отговор
    За САЩ БГ е последна грижа. Ще си го дондуркат докато им е кеф, няма да си и мръднаъ и пръста за тази периферна туземна администрация.
  • 2 Бай Дончо

    21 5 Отговор
    Няма да закачате стратегическите партньори, щото..
  • 3 Хрониките на герберлунгия

    57 10 Отговор
    Оставки, отпуски, рокади ние искаме затвор и това няма да се промени. Край вече с увъртанията.

    Коментиран от #25

  • 4 Гост

    20 16 Отговор
    И тоя бълнува, хубави работи, но измислени. САЩ дори не знаят, къде е БГ камоли кой и е главния прокурор.

    Коментиран от #11, #21

  • 5 9774

    23 5 Отговор
    САЩ Е през 10 морета , важното е ние кво мислим !
  • 6 Не знам

    38 10 Отговор
    защо се потриват още и не подават оставка ? Шансове за управление - никакви , както и нулева подкрепа в страната и от чужбина !

    Коментиран от #39

  • 7 Хрониките на герберлунгия

    37 7 Отговор
    Иначе доцента е прав, банкянски е перфектия слуга на небългарски интереси. Него ще го търпим докато господарите му намерят заместник. Без бунт и всенародно въстание, господарите му имат време и ще намерят такъв.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 въпросче

    30 5 Отговор
    Все САЩ ли трябва да ни управляват? Не можем ли сами да се занимаваме с тая си дейност?
  • 10 месара

    11 51 Отговор
    не ме интересува САЩ , Гешев си върши работата ! това че на бсп и фигуранта не им харесва , също не ме интересува !

    Коментиран от #23, #32

  • 11 Уилям Бар

    5 2 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Знаем,знаем кой е!
  • 12 МАЙНА-ОСТАВКА НА ОКТОПОДА!

    26 6 Отговор
    ВСИЧКИ ПОДЛЕЖАТ НА СЪДЕБНО РАЗСЛЕДВАНЕ!!!ВСИЧКИ
  • 13 Геро Мустака

    16 6 Отговор
    Глупости пука им на американците за някакъв милиционер с каскет, докато фет брадърс Шишибойко си плащат такса спокойствие всичко е точно !
  • 14 359

    17 11 Отговор
    Смяна на статутквото искат българите, а такава смяна се нарича РЕВОЛЮЦИЯ. А революция по мирен път не се прави, дори и да е в името на демокрацията. Така че или въоръжен преврат с много кръв и НАРОДЕН ТРИБУНАЛ или продължават поредните 30 години...
    И не мога да разбера защо САЩ или друга страна трябва да си оттегля доверието. Нашата страна си е наша работа. Трябва да се дистанцираме от всякаква намеса на трети лица!
  • 15 bbb

    11 32 Отговор
    Кое е това общество бе тия 2-3 хиляди свирчовци на жълтите павета.И ти май бързаш да ставаш министър
  • 16 Гост

    10 13 Отговор
    Ама и от името на САЩ ли почнахте да говорите и да се упражнявате по кабеларките?От емирствата ли е хонорара или през "да България мина и те си удържаха комисионната?
  • 17 Видов ден

    8 21 Отговор
    Гешев дотук свърши огромна работа колкото никой не е направил за 30 год и погледнете кой иска да го свали с цялото правителство Ами тези същите които ги чака да отговарят за туй онуй За предприятия хотелчета пари в офшорки имоти и много други далавери

    Коментиран от #18, #24

  • 18 898

    11 2 Отговор

    До коментар #17 от "Видов ден":

    Прав си!Без малко да събори и Баце от глупост!
  • 19 Опа

    8 6 Отговор
    Нямам думи, няколко пъти прочетох статията и пак нищо не ми е ясно. Най скътаната служба президента ще дава насоки за бъдещето на България, а Гешев бил назначен от САЩ? Е няма да се оправим скоро
  • 20 Наблюдател

    10 2 Отговор
    За САЩ е важно да им копуваме самолетите все 1 колко е крадливо и корумпирано правителството. Тяхните интереси са над всякакви скрупули ако ще дори човекоядци да са на власт!
  • 21 Мъка

    11 3 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    И защото не знаят къде е България, затова постоянно се мешат в енергийните ни проекти и налагат санкции.
  • 22 6398

    4 0 Отговор
    Да,ама "НЕ".
  • 23 Мъка

    6 1 Отговор

    До коментар #10 от "месара":

    Сигурно от толкова незаинтересованост си станал като кон с капаци и говориш недомислици.
  • 24 Мъка

    6 0 Отговор

    До коментар #17 от "Видов ден":

    Не е лошо човек да се огледа за някой факт около себе си, преди да реши да пише някоя никому ненужна недомислица. Сега поне доказани факти дал господ. Достатъчно е да си отвориш едното око.
  • 25 Димитър

    8 11 Отговор

    До коментар #3 от "Хрониките на герберлунгия":

    Твърдо против предсрочните избори. Догодина Борисов ще загуби изборите, а ако сега се проведат в президента Радев Решетников ще се съсредоточи много без контролна власт, защото парламента ще е разпуснат и служебното правителство ще прави каквото си пойска, като то ще подготви идването на власт на руската партия Бсп, Дс. На президента Радев трябва да му се пойска оставката заради обхванатото от корупционната мрежа на братя Бобокови както и назначаването на двама посланици и един окръжен прокурор и натиска да бъде изтрито криминалното досие на един престъпник чужденец всичкото това по искането на олигарсите братя Бобокови. Ареста и повдигнатите обвинения на двама президентски съветници. Съветник П. Узунов за корупция и търговия с влияние, а другия съветник за незаконно придобиване на секретни документи от държавната агенция Дар. Обвиненият Милушев е давал тези секретни документи касаещи националната сигурност на руснаците. Българите предатели винаги са били от руската партия Бсп, Дс. Кагабееца Леонид Решетников има най голямата шпионска организация от средите на Бсп, Дс.

    Коментиран от #27

  • 26 САЩ

    6 0 Отговор
    ОСТАВКА на Мутрите от СИК и ВИС завинаги!

    Коментиран от #35

  • 27 Мъка

    9 1 Отговор

    До коментар #25 от "Димитър":

    Докато четох това което си написал, имах чувството, че ми рецитира Сийчето, говорителката на подлогата ни с каскет. Няма смисъл да се опитвате да правите анализ, като цитирате "компроматите" от Догановите медии. Монетата винаги има две страни и с истината е същото, но там фактите говорят, но не и съшитите с бели конци.
  • 28 баце

    8 0 Отговор
    Пиши в прав текст #Кой не позволява на ББ да си подаде оставката. Ако трябва хората да ходят да протестират на ул.Козяк пред посолството на САЩ - "Оставка на Борисов, избори, машинно гласуване, мажоритарен вот ..." Херо може даде некой $ да не дигат джангър докато учи български.
  • 29 Време е за Национал-капитализъм

    3 10 Отговор
    Глупости! Рoкaди в прaвитeлcтвoтo нямa, a Гeшeв e нecмeняeм! Отиват на море на Бахамите, Малдивите и Дубай и ще ви управляват пак те, по скайп! Керванът си върви, а протестиращите си протестират абсолютно безрезултатно и това ще продължи до изборите 2021 година! На тях им харесва да протестират защото 30 лева на ден плюс тези за безработни са си добра заплата, но какво и колко ви кефи вас, които ги подкрепяте в интернет?

    Коментиран от #30

  • 30 Мъка

    7 1 Отговор

    До коментар #29 от "Време е за Национал-капитализъм":

    А на теб колко ти плащат за едни и същи фейкове. Цял ден по темите копи-пейст.
  • 31 ПЕНКО

    1 4 Отговор
    КАКВО ЗНАЧИ КОНСТИТУНИАЛИСТ -ПРЕД ЕВРЕЙКАТА КУРЛИЗИЧ ????? АЗ НАПРИМЕР СЪМ БЪЛГАРОЛИСТ И СПОСОБЕН НА УБИВАНЕ НА КУРЛИЗАЧИ ПО ВСИЧКИ МЕДИИ !!!!!!!!!!!!!!!!
  • 32 а пък мен

    5 0 Отговор

    До коментар #10 от "месара":

    Ме интересува това,че всичките измислени престъпления на Гешев по този и онзи ,после завършват в Страсбург с ....народа плаща обезщетение. Осъдени няма и народа плаща!
    Искам да плаща Гешев,а не аз! Тогава да видим дали ще си измисля престъпления .
  • 33 Аве Адолф Хайлллл

    3 2 Отговор
    Благоприятно време за всички капацитетници да получат своята безплатна минутка слава по всяка телевизийка и радиостанцийка , та комедията продължава .

    Коментиран от #36

  • 34 Ех.Каскет,Каскет!

    2 0 Отговор
    Защо Фешеф(т) е блокирал интернета на подчинените си носители на каскети и неносителибна такива?!Нима се страхува от коментарите им ,изразяващи тяхната"любов" и морална"подкрепа"!?
  • 35 Опа

    2 1 Отговор

    До коментар #26 от "САЩ":

    Поне бъди в час. Бойко е мутра от ИПОН. Какво ли още не вие ясно!!!!!
  • 36 Опа

    1 0 Отговор

    До коментар #33 от "Аве Адолф Хайлллл":

    Аааа, е те тука си много прав.
  • 37 Професор

    2 0 Отговор
    И този смотаняк бил доцент!Мила майко!
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 МУТРАТА МЕТЕЖНИК НА СЪД И ЗАТВОР

    2 3 Отговор

    До коментар #6 от "Не знам":

    Оставка няма да подава НИКОЙ..Не сте ли го разбрали,все още????Ние МИЛИОН И ПОЛОВИНА ИЗБИРАТЕЛИ на това правителство НЕ РАЗРЕШАВАМЕ НА Борисов да подава оставка..НЕ ВИЕ ,НЕ ПРЕЦЕДЕНТА ,НЕ БОРИСОВ решават.РЕШАВА МЕ НИЕ ..Не искайте повече оставкка от Борисов..НЕГОВАТА ОСТАВКА ИСКАЙТЕ ОТ НАС,милион иполовината българи ,гласували за него и СМЕ ЗАБРАНИЛИ НА БОРИС ДА ПОДАВА ОСТАВКА. ЯСНИ ЛИ СМЕ??????????
    Когато достигнете цифрата милион и половина , до изборите догодина имате време, и гласувате ,тогава може да имате правителство избрано от вас НО ,СЕГА НЕ,В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ . Много сте малко в сравнение с нас ,и излезем ли ,ще ви изметем заедно с вашия МЕТЕЖНИК КОМАНДВАН ОТ МУТРОМИЛИАРДЕРА БОЖКОВ..Друг е въпроса ,че не се усещате ,че ви употребяват ,за да оттърват истинските мутри милионери от правосъдие. НИЕ ПЪК ТОВА НЯМА ДА ДОПУСНЕМ!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове