Last news in Fakti

23 Юли, 2020 08:15 6 617 51

По време на протести: Иван Гешев излезе в отпуск

  • иван гешев-
  • прокурор-
  • отпуск

Главният прокурор ще почива 20 дни

По време на протести: Иван Гешев излезе в отпуск - 1
Снимка: БГНЕС

Главният прокурор Иван Гешев е излязъл в отпуск. Новината е потвърдена от прокуратурата.

По време на многолюдни протести, в които се иска оставката на правителството, както и неговата, той ще се оттегли от ежедневните задължения за 20 дни. Главният обвинител е в отпуск от 20 юли до 9 август.

"Главният прокурор работи най-добре, когато е в отпуск. Тогава има възможност да се заеме с работа по стратегическите приоритети на прокуратурата - борба с корупцията по високите етажи на властта, борба срещу организираната престъпност и противодействие на битовата престъпност", обясни пресслужбата на прокуратурата пред в. "Сега".

От обвинението защитих Гешев като обясниха, че всеки ден е на работа, макар и формално да е в отпуск. "Така може да се концентрира върху изпълнението на стратегическите приоритети, без да се занимава с купища документи".

През изминалия ден две партии изразиха гласно, че искат оставката на главния прокурор - БСП и "Да,България!". Социалистите поискаха Гешев да бъде изслушан пред Народното събрание. Лидерът на "Да,България!" Христо Иванов поиска премиерът Борисов да нареди на правосъдния министър Данаил Кирилов да инициира дисциплинарна процедура срещу главния прокурор.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сериозно

    53 3 Отговор
    ли ?

    Коментиран от #51

  • 2 Да говорим с факти

    85 4 Отговор
    От сутрин до вечер БМВ се хвали как сиреч са му отпуснали 29 млрд с цял 1 млрд повече, най-много пари били му отпуснали на него, бил уважаван от Европа и т.н.
    Всички власт обслужващи медии спомагаха тази лъжа повторена 100 пъти да се приеме за истина.

    Истината е в числа:
    За Гърция 72 млрд, за Румъния 80 млрд, за БМБ 29 млрд.

    Коментиран от #9

  • 3 Асен

    77 4 Отговор
    Мръсн-к и страхливец!
  • 4 666®

    74 4 Отговор
    Пускайте съдии, прокурори и полицаи в отпуск, че току виж са се разработили и са започнали да си вършат работата. Не само да бият деца по площадите.
  • 5 гешо се скри на сянка

    84 5 Отговор
    Тоя е объркал формулярите , вместо този с оставката е пуснал този за отпуската , да му помогнем да се поправи.
  • 6 Европа

    64 4 Отговор
    ОСТАВКА!
  • 7 Ами

    14 53 Отговор
    ОНЯ КЪДЕ Е КЪДЕТО ВДИГНА ЮМРУКА, В МИША ДУПКА ЛИ СЕ ПОКРИ ?!
  • 8 Али Баба и 4000те ДСта

    17 49 Отговор
    Гешев имаше блестящи акции, като запорирането имотите на Банев, Арабаджиеви, Божков . . . но осра всичко с посегателствата над Радев, все пак да не забравяме че той е ЕДИНСТВЕНИЯТ осмелил се да пипне олигарси които са най-големите престъпници - присвоили държавни активи, Само Банев е съсипал 7-8 от НАЙ-ГОЛЕМИТЕ БЪЛГАРСКИ ПРЕДПРИЯТИЯ, РАЗБИРА СЕ ВСИЧКО ТОВА Е СТАВАЛО С ПРОКРОВИТЕЛСТВОТО НА БСП /ДСтата тогава и сега/

    Коментиран от #17, #33

  • 9 go6ku

    6 13 Отговор

    До коментар #2 от "Да говорим с факти":

    И отнесено към глава население?

    Коментиран от #15

  • 10 ИВАН

    11 67 Отговор
    Факти, пак лъжите. Къде ги видяхте многолюдните митинги? Ако събереш всички хора за цяла седмица, я има и 2000 човека.

    Коментиран от #13

  • 11 КАСКЕТЪТ ДА НЕ ОРГАНИЗИРА

    34 4 Отговор
    "Глaвният прoкурoр рaбoти нaй-дoбрe, кoгaтo e в oтпуcк. Тoгaвa имa възмoжнocт дa ce зaeмe c рaбoтa пo cтрaтeгичecкитe приoритeти нa прoкурaтурaтa - бoрбa c кoрупциятa пo виcoкитe eтaжи нa влacттa, бoрбa cрeщу oргaнизирaнaтa прecтъпнocт и прoтивoдeйcтвиe нa битoвaтa прecтъпнocт", oбяcни прeccлужбaтa нa прoкурaтурaтa прeд в. "Ceгa".

    ----- ВЪТРЕШЕН ТУРНИР ПО БОРБА НА ХУНТАТА. КАТО ОСНОВНИ ИГРАЧИ ДА Е ПРИВЛЯКЪЛ - ШИШИ, КЪПУТ ПЪРВИ, КЪПУТ ВТОРИ, ТЪПАТА КЪРДЖАЛИЙСКА ПаТКА, ДЕБЕЛА ЦАЦА, ВЛАДИ ГОРАНОВ И ДРУГИ ЗНАЙНИ И НЕЗНАЙНИ ЗАСЛУЖИЛИ СВИНЕ НА МУТРЕНСКИЯ ПРЕХОД?
  • 12 Закон

    40 4 Отговор
    Не може да се разботи по време на отпуск! Разгледайте си законите най-после! Може ли толкова да сте некомпетентни!

    Коментиран от #14, #16

  • 13 Сектант

    8 27 Отговор

    До коментар #10 от "ИВАН":

    Затова им плащат-да лъжат като долнопробните сайтове на бабикян.
  • 14 КАСКЕТЪТ ПО ВРЕМЕ НА ОТПУСКА СИ

    29 5 Отговор

    До коментар #12 от "Закон":

    СЪВСЕМ КОМПЕТЕНТНО И ЗАКОННО ОТКРИВА ТОПЛАТА ВОДА! РАБОТЕЛ НЕЗАКОННО 20 - ТИНА ДНИ, АМА ПЪК ПОСЛЕ ЩЕ СИ ПОЧИВА СЪВСЕМ ЗАКОННО НА РАБОТНОТО СИ МЯСТО....
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 ааа бил съм бил в отпуск

    28 4 Отговор

    До коментар #12 от "Закон":

    Това е в стил '' Многострадална Геновева '' за лов на простолядие . Мноо работи човекот и личното си време посвещава на работа на обществото . А като работи през отпуск , кой отговаря за действията му , не че и иначе е много отговорен. Тъпотия нашенска.
  • 17 И какво реши

    8 2 Отговор

    До коментар #8 от "Али Баба и 4000те ДСта":

    съдът за Банев ?
  • 18 Йордан

    21 4 Отговор
    Сега има време да мисли къде и кога е сгрешил и дано по-бързо му уври главата да си подаде оставката,а не да минава по трудния и унизителен път,водещ към същия изход.
  • 19 хе хе

    6 7 Отговор
    Докато съм в отпуск не можете да ми искате каскета.
  • 20 Бегай Ванчо, че става лошо!

    23 4 Отговор
    Важно заедно с любимата си се преместил в резиденция Бояна за по-сигурно. Интересно, нали Ванчо е борец за Народна справедливост, защо не започне с тези 1.5 милиона евро в шкафчето на Единствения и Неповторим премиер, както и за златните му кюлчета? Горкият Ванчо, колко смел беше, а къде се скри сега? А утре когато партията ГЕРБ изчезне и с нея нашето Слънце, Ванчо ще трябва да си купи БТР и с него да отскача до супера за мляко. Каквото човек сам си направи, никой друг не може да му го направи. Народна мъдрост, но дали някога Ванчо я е чувал?
  • 21 До дрОгаря милицунер

    19 5 Отговор
    Хей, прокуроре, имам една малка виличка в Стара планина. Ще ти я преотстъпя безплатно, само и само да не ти гледам противната мутра, особено когато си с каскет на голата тимба.

    Коментиран от #23

  • 22 JEFF

    18 4 Отговор
    Нормално е преди прекратяване на трудов договор човек да изчисти отпуските си . ОСТАВКА !
  • 23 подсигурет е

    15 4 Отговор

    До коментар #21 от "До дрОгаря милицунер":

    За него има една малка килийка в Централния вече.
  • 24 Велин

    6 8 Отговор
    Дреме му, боклук
  • 25 Реалност

    12 4 Отговор
    Явно освен при напускане на работа и при влизане в затвора изискват да се изчистят старите отпуски.
  • 26 Браво Гешев

    6 9 Отговор
    Зависимите сайтове и тяхните тролове е време за ги навести прокуратурата

    Коментиран от #28

  • 27 Националист

    6 10 Отговор
    Вече имаме истински прокурор ,всеки който е с тъмно минало се притеснява и протестира

    Коментиран от #31

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Next

    6 4 Отговор
    Кво стаааа бе гешо? Свършиха ли "чадърите"?
  • 30 Комунистите са виновни

    5 7 Отговор
    Искаше ми се преди отпуската да притесни още малко фърчилото
  • 31 Да бе да

    10 3 Отговор

    До коментар #27 от "Националист":

    Горе в сектор "Крими" всеки ден можеш да четеш за страшните присъди, които осигурява Гешев на убийци - от условни до домашен арест:Д Криминалния контингент е много притеснен, а наркодилъри чакат с дни да им бъде върнат иззетия наркотик:Д

    Коментиран от #41

  • 32 Мимчят

    11 3 Отговор
    Главната излагация им е показноста на нахлуване ,все едно бандити превземат президентството и то пред погледа на почетния караул..Излагация е малка дума...
  • 33 Мъка

    11 4 Отговор

    До коментар #8 от "Али Баба и 4000те ДСта":

    Хайде да се опитаме да помислим. Казваш Гешев имаше блестящи акции. Абсолютно вярно, но за съжаление поръчкови. От тук и всичко написано от теб, се обезсмисля вече. Казваш единствения осмелил се да пипне олигарсите, които са най-големите престъпници. Това твърдение би било вярно, ако нямахме фактите, чии интереси и поръчки обслужва Гешев. Всички тези олигарси, които цитираш и нещата които описваш, че са направили, е точно така. И ако Гешев не обслужваше определени интереси за грабеж на тия крадци, нещата щяха да са идеални. Наистина, щяхме да живеем в правова и добра страна. За съжаление реалността е друга. Понеже не може да пишем романи, ще ти дам един пример да се замислиш. Иначе са хиляди. Става въпрос за Божков. Подхванаха го първо за 700 мил. неплатени данъци. По скоро бих казал спестени, тъй като те са законно спестени с използваните вратички и правенето на такива чрез лобитата си министри и депутати.
  • 34 Мъка

    12 4 Отговор
    Прoдължeниe: Ceгa aкo бяхмe прaвoвa държaвa, c иcтинcки глaвeн прoкурoр, a нe нeчия пoдлoгa, и e рeшил дa пoтърcи oщeтeнoтo oт държaвaтa, нeщaтa, щяхa дa ce рaзвият пo друг нaчин. Пoмня думитe нa Бoжкoв прeд фeнoвeтe нa Лeвcки. Тoй кaзa пo cпoмeн нeщo oт coртa "Aкo дължимe нeщo щe гo плaтимe" Тoй бeшe гoтoв дa плaти тeзи пaри. Aкo имaхмe инcтитуции, кoитo ги интeрecувaшe интeрeca нa държaвaтa, a нe нa зaдкулиcнитe гocпoдaри, тoвa щeшe дa ce cлучи. Зa cмeткa нa тoвa oбaчe чрeз пoдлoгaтa cи Гeшeв му cъчинихa eднa кaмaрa oбвинeния, зa дa зaгрaбят фирми, имoти, пaри и куп други oблaги. Пoдoбни фaкти имa и зa другитe oлигaрcи. Ceгa рaзбирaш ли зaщo тoзи прoкурoр c тoвa прaвитeлcтвo ca нe caмo зa ocтaвкa, нo и зa зaтвoр. Нo aкo ce cпрe caмo дo cвaлянeтo им, нямa дa прoмeниш нищo, зaщoтo зaдкулиcиeтo, щe cи пocтaви други пиoнки нa тяхнo мяcтo и cлeд гoдинa двe, щe cмe в cъщoтo пoлoжeниe. Нaдявaм ce ceгa, щe рaзбeрeш, зaщo ужким cмe нa eднo мнeниe, нo ce oкaзвa, чe cмe c рaзлични цeли. Нaдявaм ce, чe щe пoтърcиш и други фaкти и щe рaзcъждaвaш пo нaдълбoкo. Уcпeх ти жeлaя.

    Коментиран от #39, #44

  • 35 БГ успех

    14 3 Отговор
    Гешев е ТОТОЛЕН ПОЗОР за системата! Оставка каскет!
    Протести до дупка , този иска да се скрие.
  • 36 милиционерът

    9 3 Отговор
    Дали, ше ни прати снимка само по каскетче от вилата си в Гърция ??? Нали така правят инфлуенсърките ?
  • 37 Гост

    11 2 Отговор
    "Oт oбвинeниeтo зaщитих Гeшeв кaтo oбяcнихa, чe вceки дeн e нa рaбoтa, мaкaр и фoрмaлнo дa e в oтпуcк. " Това показва единствено, че Гешев е лош мениджър и не се справя с обема на работа в работно време, и трябва да го прави във времето отредено за почивка. Почивката дефакто вдига производителността, но явно Гешев измисля нови мениджмънт стратегии. Най-вероятно ще иска от подчинените си да правят същото. Това са отчетливи признаци, че не става за този пост. Изобщо няма да коментирам плоската ирония в прессъобщението на т. нар. институция. Достатъчно е да кажат, че е в отпуска. Допълнителните словоблудства, които са наредили показва, някакво натегачество и принизяват институцията до махленско ниво. Май им остава единствено да лъсват с простотия, защото май, май толкова си могат.

    Коментиран от #42

  • 38 Обикновен човек

    9 3 Отговор
    Как човек може да работи по добре когато е в отпуск отколкото когато е на работа!?????Абе вие избихте рибата ....половин час мозъкът ми отказва да дешифрира това ....Браво на" журналистите" в България възприели методите и тактиките на "великият" Гьобелс!!!!!СРАМ И ПОЗОР ЗА БЪЛГАРСКАТА ЖУРНАЛИСТИКА!!!!
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 нмн

    5 2 Отговор
    Постъпил е по- коректно с отпуска, за разлика от ония министри, които излязоха в карантина, щом стана напечено около тях.
  • 41 нмн

    10 3 Отговор

    До коментар #31 от "Да бе да":

    За сметка на това в затвора се вкарват кокошкари. Оня с тоновете суджук- условна. А открадни едно парче суджук от магазин и виж какво ще последва! Ще разследват целия ти живот 20-30 год. назад, с години ще те разнасят из целия град, че си най- големия престъпник, ще търсят някой, който ти има зъб или просто е неудовлетворен от живота да свидетелства срещу теб, ще отнемат всичките ти права без да имаш присъда, ще те преследват, разследват до пълно физическо, икономическо, психическо съсипване и няма кой да те защити. Разследването ще го превърнат в мъст и тормоз. Нито ти можеш да се защитиш сам, защото те са с власт и правят каквото си искат с тази власт.
  • 42 веселяк

    11 1 Отговор

    До коментар #37 от "Гост":

    Това са мохабети от сорта на корейските-Когато Ким се качил през зимата на свещената планина Пектусан, черешите в миг разцъфнали! Така и когато каскета спи, той пак разследва престъпления,решава случаи и арестува престъпници!
  • 43 Последния Софиянец

    12 1 Отговор
    Още вчера ви казах че е страхливец.Пред съдебната палата винаги имаше легиони милиционери.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Мъка

    4 1 Отговор

    До коментар #44 от "Бизнес консултант с 3400 месечна заплата":

    Понеже виждам, че си копирал това което си писал в другата тема, та и аз ще копирам това което те попитах. Макар, че като видя някой да забие и да копира на всякъде едно и също, явно за тролене става въпрос.
    Публикувано във факти.бг: Ако не ти плащат за фейк компромати, защо го правиш? Не си ли Българин. Като си лягаш вечер не се ли замисляш?
  • 46 chi

    7 1 Отговор
    Олицитворението на мафията ще почива...
  • 47 Гост

    4 1 Отговор

    До коментар #44 от "Бизнес консултант с 3400 месечна заплата":

    Ти или си много п.ост, или си мислиш, че като ти нямаш проблем, проблем не съществува егоистче д.лно. Какво ми се хвалиш каква заплата взимаш, щом хората взимат по 3 бона, трябва да си затварят очите за очевидните кражби, неадекватно и продажно управление, което демонстрират недосегаемите.
  • 48 Свинегледач

    6 1 Отговор
    Спокойно Гешев,че си отиваш е ясно, но поне имаш избор на кой да си ибрикчия, на Прасето или на хидроинженера.С първия ще ти е по-добре,пасват си идеално!
  • 49 Сиси

    4 0 Отговор
    Във вечна ваканция не само той ,а цялото мутренско управление. Рано или късно ще им се търси отговорност,крият се не крият,ще носят отговорност за тяхното поведение,няма да им се размине. Най много още 3,месеца могат да се крият в дупките си и да треперят какво ги очаква
  • 50 Росен

    7 0 Отговор
    Гешев трябва да бъде съден веднага щом партията му падне от власт.
  • 51 Ново

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "Сериозно":

    Те всички престъпници са на протеста радев и съветниците бсп и нинова а от кога 1 000 душист назовават многолюден митинг/ тогава на всички мачове на а група ходят между50 000и 60 000 души
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове