Last news in Fakti

1 Август, 2020 07:46 2 805 11

Поне още месец с маски на закрито

  • коронавирус-
  • заповеди-
  • мерки

Допускат по един човек на квадратен метър в барове и дискотеки

Поне още месец с маски на закрито - 1
Снимка: БГНЕС

Носенето на предпазна маска остава задължително на закрити обществени места и през следващия месец. Здравният министър издаде три заповеди, с които регламентира мерките по време на удължената извънредна епидемична обстановка до края на август.

Освен че спортните мероприятия ще продължат да се провеждат без публика, културните и развлекателни събития ще се провеждат при запълване на 50% от капацитета на залата. Посещение на дискотеки, барове и нощни заведения се допуска при заетост един човек на един квадратен метър. Групови празненства са разрешени при спазване на дистанция от метър и половина между хората. И през август няма да се разрешават свиждания в болниците и в старческите домове.

Промяна в граничния режим за влизане в страната няма.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мечо

    7 34 Отговор
    супер така триябва

    Коментиран от #5

  • 2 Това

    30 1 Отговор
    "поне" отиде до Нова година !
  • 3 завод

    23 2 Отговор
    МАСКИ И КАСКИ. Толкоз.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Мецана

    12 3 Отговор

    До коментар #1 от "мечо":

    Така ли трябва - на закрито с публика, на открито без?
  • 6 Ужас

    30 4 Отговор
    Жал ми е за министърчето, от три месеца събира трупове на деца по детските площадки и после лично ги извозва с хладилни камиони, а ето че въпреки къртовския труд и то безвъзмездно, който полага за благото на родината намери и време да напише цели три заповеди:)

    Коментиран от #10

  • 7 Почти

    8 29 Отговор
    сигурно е, че тази мярка ще се удължава независимо кой ще ни управлява. В съседна Румъния вече са задължителни и на открито в района на Арджеш. В съседна Румъния имат не 42,а над 400 пациенти в критично състояние. А северното Черноморие е пълно с румънци. Желани туристи са, защото други чужденци почти няма. Но 100% вкарват и нови случаи в България. Неизбежно е.Удължаването на носенето на маски на закрито е най-малкия проблем. Дано развитието на нещата не наложи по-строги мерки отново.

    Коментиран от #8

  • 8 Миризлив пор

    5 6 Отговор

    До коментар #7 от "Почти":

    Не само Румъния, във цяла Европа къде се повишат случаите ги връщат на закрито.
  • 9 Шнорхел

    19 2 Отговор
    Масово затъпяване.
  • 10 Спрете вече. Има 19 годишен починал

    3 9 Отговор

    До коментар #6 от "Ужас":

    у нас. Не се съобщава за придружаващи болести. Един от множеството заразени абитуриенти след баловете. Бог да го прости момчето.Съболезнования на родителите за загубата. А вие най-накрая се спрете с това, че вирусът не е опасен за млади и здрави хора. Не се гаврите с трагедията на хората, които са загубили близки. И спрете да триете коментари,които казват истината за ситуацията.
  • 11 В е л и к и я

    5 7 Отговор
    Какъв още месец бе идиоти , трябва да се носят маски на закрито и в всякакъв транспорт до като не се имунизира цялото население .А и носенете на маски е отличен начин един да не заразява друг в закрити помещения като магазини и спупермаркети , не само от корона а и от различни други видове грип а има и други зарази .. Сега всеки мазен циганин идва от некъде си от Европа и не искам да му душа гадостите и заразите от гърлото в супермаркета.