Last news in Fakti

10 Октомври, 2012 14:53 5 145 67

Лихвите по депозити ще се облагат с 10%

  • лихви-
  • депозити-
  • данък-
  • 10%
Лихвите по депозити ще се облагат с 10% - 1
Снимка: БГНЕС

С 10 % ще се облагат лихвите от депозитите на физическите лица от 2013 г. Това заяви на пресконференция след заседанието на Министерски съвет вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков.

На практика ще се облагат и лихвите по депозитите на българите в банки в рамките на страните от ЕС или от Европейското икономическо пространство.

В България има единен данък върху физическите лица и търговските лица и той е 10 %. Това е най-ниският данък в ЕС, подчерта министър Дянков. По думите му необлагането на лихвите от депозитите е едно изключение и това е регресивно, защото по-големи банкови депозити имат по-богатите.

Някой, който работи на минимална работна заплата плаща данък, а някой, който има голям капиталов доход и си го държи в банка в момента не плаща такъв доход, подчерта финансовият министър.

България е единствената страна от тази година, която няма данък върху лихвите от депозитите. До миналата година така беше и Румъния. Ние сме единствените и това е правилно. Фискалният ефект на това ще бъде около 120 млн. лева, каза още Дянков. В България под 10 % от населението има депозити над 20 000 лева. 

„Доходите от депозити са типични за по-богатите. Така, някой, който получава минималната работна заплата плаща данък, а тези, които са по-богати и си държат парите в банки не плащат такъв", коментира финансовият министър. "Една група хора, богати хора имат доход, който не е облаган, което за мен е странно", коментира още Дянков. На въпрос дали този нов данък няма да се отрази на стабилността на банковата система, финансовият министър заяви, че "банковата система има огромен ресурс, като всеки месец този ресурс се увеличава с около половин милиард лева".

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    1 9 Отговор
    Дянков вземи да обложиш с данък и л....та които се.......м.
  • 2 imeto

    1 8 Отговор
    Като иска да облага богатите, а се е загрижил за бедните, нека да бъдат облагани само тези, които имат над 100 000 лева на депозит.Все Европа му е в очите, и трябва всички повишения на цени и данъци да се сравняват с другите европейски държави. Защо не вземат да се сравняват по производствени предприятия, по заети в производствата българи, които си получават заплатите от родните фабрики и заводи и ги харчат в България? Защо не вложиха пари да възстановят някои от унищожените хиляди заводи и да ги напълнят с работещи хора? Виж, за строежи на магистрали грешка нямаме - не си ли дават сметка, че с всяко изсмукване на стотинките и левчетата на българина по тези магистрали ще летят само колите на богатите (които Дянков уж иска да ощипе с този нов закон!), и много, много български просяци...... Ако въобще им пука за това!!!
  • 3 Patriot

    1 8 Отговор
    Дянков, вместо само да се чудите кое и с колко да обложите....вземете малко да ограничите кражбите......че кой откъдето свари само гледа далавери и мушингии...
  • 4 Грую

    13 1 Отговор
    Абе Дянков ако бях аз място нямаше да мога да си намеря от срам. Ами за три години дадохте на пенсионерите 9 лева бе. И сега като си е сложил човекът някой лев на сметка за погребение ще му ги обложите и ще го карате да подава данъчна декларация ли? Пфу.За методиката за събиране на подобен налог замислихте ли се? Айде да погледнем от друга страна ако не е с данъчна декларация кой банките ли ще Ви дават тези 10 процента? Няма да Ви ги датат. Асоциацията на банките няма да разреши някой бакалин да бърка и да си взима оттам пари, та бил той финансовия министър. Освен това такава промяна на закона следва да се гласува от Народното събрание, което надявам се да не стане, но дори и да стане кажете ми колко банки са само български в държавата. Ами ще вземат да предлагат нов банков продукт депозит в чужда банка където лихвата ще е по-голяма от обложената в България и тогава и ликвидността на банките ще прецакате. Абе всичко ли искате да развалите преди да Ви свърши мандата бе не знам как да Ви нарека вече?
  • 5 mancho

    1 9 Отговор
    В чужбина лихвите са доста по - ниски, дори и ако приспаднем 10% данък, който се предвижда; ще влезе някой лев в хазната; а пък парите ще се харчат, а няма да се наливат в банките; за механизма за прилагане - това е друго нещо - да го измислят
  • 6 ivan

    1 7 Отговор
    В САЩ няма такъв данък, защото лихвите са ниски, но... НО хората с годишен доход над 250000$ плащат прогресивно по висок данък, което е естествено- това го пойскаха самите 120 наи- богати американци. Тука искат от бедните 2 мил. пенсионери с мизерни пенсии , да плащат лихви на ниските си спестявания.
  • 7 манекен01

    1 8 Отговор
    pravite taka 4e 4ovek i da iska da ne se vrq6ta v tazi cvetu6ta tatkovina
  • 8 nikito

    1 8 Отговор
    никога повече герб, всячески се опитват да бракнат в джоба на народа.
  • 9 българин

    1 8 Отговор
    Защо господина с очилцата мрази българите?
  • 10 Богаташ

    1 7 Отговор
    Яааа, колко интересно!
    Кой ли богаташ ще си държи парите на влог? КОйто има много пари, всъщност гледа да няма кеш, а да ги "върти".

    Всъщност Очиларкото облага с 10% Българската пословица "Бели пари за черни дни"
  • 11 картоф

    1 7 Отговор
    Е другари гербаджии болшевиките могат само да ви дишат прахта
  • 12 ддд

    1 8 Отговор
    Трябва да има минимална граница за такъв вид облагане или ако си юридическо лице.Иначе е много брутално да взимат, дори и само един лев да е, от бедните хора. По примера на запад си има лимити за доходите и съответно повече данъци плащат тези с високите доходи.Аз например не бих си вписал,че имам лихва от депозит в данъчната,а ако искат да доидат и да ме питат защо.Това ще подтикне хората още повече към укриване на доходи и сив сектор.Колкото по-либерални и ниски са данъците,толкова повече хората ще са склонни да са на светло и да си плащат,ако смятат,че е справедливо.Така нито бедни,нито богати биха си платили.
  • 13 мунчо

    1 7 Отговор
    тъпанари , комсомолци, мутри и рекетьори, псевдоикономисти, хванитиквеници, нали с контролираните цени на основни стоки щяха да паднат всички цени по пазарен механизъм е кво падна , всичко е нагоре. Всичката ви работа е такава недомислена, пожарникарска и мутро рекетьорска. За съжаление така икиномика не се прави.
  • 14 Станка Андреева

    1 8 Отговор
    Голяма простотия!!!! И пак уровниловка..Всички под един знаменатил!! Трябва да има прагове и още няколко критерия поне. Ако имам спестявания от заплатата , на която съм си платила данъка и си ги вкарам на депозит- втори път ли ще ми се облагат??? Или от наем - платила съм 10%данък и в банката още един път ли...!!?!
    Това означава само едно- пак ще се изпразнят банките!!! Да живее бурканбанк!! Голяма тъпотия!! На Дянков трябва да му се забрани да "генерира" идеи, само глупости му ражда мозъчето!
  • 15 гост

    1 8 Отговор
    Няма такъв б.....к,като тоя!
  • 16 диан

    1 9 Отговор
    ами при нас има едни 120 млн.
    защо да не ги вземат?
    а ние защо да не се опитаме да ги скрием?
  • 17 мирослав борисов

    1 9 Отговор
    НЯМА ТАКЪВ Т-Ъ-П-А-Н-А-Р
  • 18 куц

    1 9 Отговор
    време е господ да си прибере вересийте
  • 19 tdi

    1 9 Отговор
    .asi protivnoto k...le e toq
  • 20 Мирослав Михайлов

    10 1 Отговор
    Само не ми е ясно след като пише, че за добро или лошо сме последната страна в Европа, която не го е въвела как решихте, че Дянков го е измислил. Трудно ни е една статия от 5 изречения да анализираме ЦЯЛАТА, иначе да плюем и даваме акъли равни нямаме. Като ги "вземе" Дянков парите в собствената си сметка ли ги вкарва?

    Коментиран от #39

  • 21 мариян петков

    1 9 Отговор
    tova li e poslednoto koeto izmislixte da oberete poslednite pari4ki na xorata slojete njakakva graniza naprimer ot 100 000 nagore
  • 22 323

    1 9 Отговор
    Е като нещете Станишев ето ви Дянков.Нали си го искахте...
  • 23 ppb

    1 9 Отговор
    Ти пък, от къде знаеш дали сме последната страна в Европа, която не го е въвела или единствената, която го е въвела!? Не е ли по-важно, че сме последната страна в Европа (и не само там) по доходи, производителност, здравеопазване и какво ли още не!? Равни по даване на акъл нямаме, защото тези тъпаци от ГЕРБ нямат равни по идиотизъм, а конкретно този е постоянно сред първенците! Нали не мислиш, че който и да е министър "работи" за едната заплата, пък била тя и 3000 лв.?
  • 24 пенчо

    1 9 Отговор
    Ами той от богатите нищо не може да вземе,защото си имат финансови съветници и веднага ще си скрият парите по чужди банки!Ще плаща пак бедняка ,който разчита правителството да го защити!Все пак затова го е избрал.
  • 25 Данаил Димитров

    1 8 Отговор
    Каква Европа, какви изисквания, нито с Евро се разплащаме, нито сме в Шенген, нито пък някой ни иска в Еврозоната. Кътахме по някой лев за черни дни и сега и него да вземат. Да вземат да се разплатят с Бизнеса и икономиката ще тръгне, от там и приходи в хазната. Окрадоха всичко, то не бяха обществени поръчки, Магистрали ( всички виждаме качеството, я искарали 2-3 години я не ). С тази простотия си загубиха и най верния електорат. на изборите няма от какво да се изненадват.
  • 26 АЗ

    1 8 Отговор
    Обикновеният български гражданин отново е наказан сурово от ГЕРБ. А богатите се смеят на простотиите на Дянков. Но важното е да се открадне от тия спестени бели пари за черни дни от бедният българин, за да оправдае правителството предстоящото и незакономерно вдигане на заплати и пенсии.
  • 27 ааааа

    1 11 Отговор
    Бе и да си чеша ме пръстите да пишем тука, нищо няма да променим . На изборите пак ще си направят измамите и ще спечелят .
    Този комфорт който им дава БТВ , НОВА и БНТ и не казват една дума против тях им е коз ,че народа ги "обича".
    Докато не излезем всички пред парламента да видят народната любов пред вратите на парламента като при Жан Виденов няма да им уври главата!!!
  • 28 минаващ

    1 9 Отговор
    Драги мои сънародници, още Бойкови материалчета, първо ще кажа-Аз пари в български банки нямам, защото Дянков, скоро ще ги докара до ФАЛИТ! Обаче искам да кажа на тези дето имат, че с този данък ще се постигнат основно две неща:
    1/ Българите ще си изтеглят парите и ще предпочетат домашната "Буркан-банк",а това няма как да не дестабилизира банките.
    2/ Щом народът започне масово да си изтегля парите от влоговете, това ще доведе до бум на квартирните кражби - апашите ще наблюдават кога всички обитатели на някой дом излизат и ще тарашат, за да търсят пари!
  • 29 666

    1 9 Отговор
    ИСКАМ ЖАН ВИДЕНОВ при него бяхме МНОГО ПО-ДОБРЕ.
  • 30 Бойко Петров

    1 11 Отговор
    БЪЛГАРИ ,колкото и да сте зомбирани ,примирени ,смачкани и обезверени от тези 68 години юдейско-болшевишки КОМУНИЗЪМ ,не мислите ли , че е дошло време да разкажем играта на тези фашизоидно - комуноидни , талмудистки к...ленца , които няма да се спрат пред нищо , докато не ни унищожат като БЪЛГАРИ доказано най-древния народ на Земята !!! Не се ли срамувате от себе си , от децата си , от нормалните хора по света ?! КОЛКО ВРЕМЕ ЩЕ БЪДЕТЕ ОЩЕ РОБИ ?!

    Коментиран от #33

  • 31 Милен

    1 9 Отговор
    Господа, утре отивам да си тегля спестяванията от банката.
    Имам едни 10 000 лв. , дето ги събирах за 10 години .Пари изкарани с много труд, но данък няма да плащам на крадците на България .
    Идеята на г-н Дянков е да накара, хората с влогове, да ги изкарат от банките и да почнат да купуват-от там да тръгне икономиката нагоре.
    За съжаление, малкото му сиво мозъче, не може да проумее , че в криза, хората няма да си харчат спестяванията, а ще ги преместят в сейфове в къщи .
    Ефекта ще бъде, фалит на банките .
    От богатите, данък не може да вземе, защото те не си оставят парите в банки, а ги влагат в апартаменти, злато, бижута или в акции .
    Навремето гласувах за Герб, като гледам, какви малоумни неща правят, няма да повторя грешката си .
  • 32 Христо Ковачев

    4 1 Отговор
    СКАПАНОТО ПРАВИТЕЛСТВО КРАДЦИ ДОЛНИ
  • 33 555555555555555

    1 9 Отговор

    До коментар #30 от "Бойко Петров":

    Колко време ще бъдем роби ли?Форевър братле.Робството и предателството са закодирани в българското днк.
  • 34 Raptor

    1 9 Отговор
    AKO NYAKOJ VLEZE V PARLAMETNTA S KALASHNOKOV I GI IZTREBE VSICHKITE DO KRAK SHTE STANE NAZIONALEN GEROJ I POCHITA VEKOVE NAPRED!
  • 35 Карък

    1 7 Отговор
    Имам един въпрос към Дянков. Аз имам договор с банка за двугодишен депозит с определена лихва за всеки месец. Депозитът ми е с падеж януари 2013 г. Върху коя част от лихвата ще е данъка - тази за януари 2013 или върху цялата лихва за двете години?
  • 36 pacoran

    1 1 Отговор
    prav e diankov triabva da ima takuv danuk ne nai bogatite da sa se stisnali i da ne har4at i da si jiveiat ot lihvi kato ne razvivat ikonomikata zatova da im vzimat i po 20% ot lihvata az sum suglasen i bez tva nemam edin lev na depozit i sigurno nema i da imam skoro s taia kriza
  • 37 Гост

    5 1 Отговор
    А ГЕРБЕРАСИ аз гласувах за вас предния път ама вие за благодарност ми е..ахте м..ката повече и от другаря Мазнишев.
    То не остана за кой да се гласува.Освен другия път ще пусна един глас за Волен.Той поне прави предложения да се вдигнат заплатите
  • 38 VARXA

    1 1 Отговор
    Abe t......p takaf pri koi si bil dobre bre,4e ti prodade zitoto bez pari i si gi sloji v joba!!!E.ati t........te v toja forum!!Izvadete parite bre hora kupuvaite i har4ete za da ima ako si sipete neska 10litra benzin benzindjiata 6te iskara 2leva toi 6te si kupi zigari zgarenata fabrika 6te raboti i tam hora!!!To vseki se stisnal i vika kriza ami kato ne sa vadat parite 6te ima kriza trebva da se vartat parite po golemi sa go kazali ot nas!!!
  • 39 aha

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Мирослав Михайлов":

    a ti ,kato tolkova analizira6 statii kaji ne6to konkretno?!Az imam info za Germaniq lihvi polu4eni ot vlog nad 500 evro se oblagat s danak,ako vsqka godina bankata ti izpla6ta po 499 evro ni6to ne pla6ta6 !!!Kajete kak e v drugite evropeiski darjavi....
  • 40 пеи4

    1 9 Отговор
    абе,да вземем да си го испратим в америка това гадно к..ле(дянков)понеже досега ништо умно не е измислил.Веднъж банките те цакат сега и даржавата иска да ни боцне ами ние кога щте спичелим
  • 41 леле како

    1 9 Отговор
    Абе тоя очилат п*л докога ще ни къпе с хладка вода? Така било в европата. Ами то на нас кое ни е като в европата та и това да е така бе господа палячовци от партия ГРОБ. Да идват изборите да им вдигам червеният картон, че тези се ус*ха повече от всички предишни взети заедно.
  • 42 Даниела Петрова

    1 11 Отговор
    Ще стане като с цигарите, но пушачите можеш да върнеш в заведенията, ама парите в банките-не. Доверие към банките и правителството трудно се гради. Първото решение на всеки нормален човек живеещ в България е да си изтегли парите, не заради 10%, а заради несигурната финансова политика, която след увеличената безработица, фалита на фирми ще доведе и до фалит на банки.
  • 43 Хер Флиг

    1 10 Отговор
    Господин Дянков тези доходи които са получили уж богатите веднъж са платили за тях 10% при получаване на заплата или друг доход.Сега искате да вземете още 10.
    А ще отчетете ли инфлацията която е по голяма от лихвата по депозитите.
    Тоест вашата политика веднъж обезценява парите кооито хората са спечелили с труд и после искате дори скромната компенсация във вид на мизерна лихва да им вземете.
    Ясно е че нямате пари в бюджета но това не значи да скубете безразборно.Вече одобрението е едва 18% за вашето управление.Или може би знаете че догодина си отивате и за това влачите каквото намерите.
  • 44 жо

    1 10 Отговор
    тия съсипаха народа , просто нямам думи , голяма наглост , голяма алчност
  • 45 Някой

    3 1 Отговор
    следващите избори гласувайте пак за ГЕРБ!!! С парите от Европа всеки може да управлява драги малоумни министри!!!
  • 46 The Bear

    1 1 Отговор
    Абе хора, направо съм уплашен като чета масовите Ви изказвания от крайни по-крайни - толкова ли не си направихте труда да прочетете статията и вникнете в нея!? И аз не ги харесвам ГЕРБ и политиката им, но Дянков е може би най-свестният, знаещ и можещ министър, и до сега не съм ставал свидетел на неразумно предложение от негова страна. По-спокойно бе хора - екзалтирахте се от нищо. Никой няма да ви посегне на вече спестените парички с вече платени данъци - държавата (съвсем логично) ще обложи с данък печалбата от лихвата на тези парички, както и ако бяхте ги вложили в друг бизнес.... Чета коментари, че хората ще си ги сложат в сейфове и буркани - много необмислено - увеличава се риска от кражба, нервите растат, при инфлация пак не са защитени, а човек се лишава и от останалите иначе 90% от лихвата, която би му изплатила банката......
  • 47 The Bear

    1 1 Отговор
    Могат ли лихвите да компенсират инфлацията казвате!? А работодателите Ви увеличават ли ви всяка година заплатите с процент компенсиращ реалната инфлация!?!? щото лихвите по банковите срочни депозити в най-общия случай са по-големи от официално обявеният инфлационен процент.... Избухнахте всички за няма нищо - сметката е проста : В банка, от 100000 лева, ако договорената ви лихва е 5%, на края на годината ви се полага лихва 5000 лева, която след облагане с 10% остава 4500 лева. Какво ще вземете от буркан банк!? - нищо - най-много да Ви ги оберат. Нормално е да се облага всяка печалба! Но несправедливостта е в плоския данък. Облагането трябва да е растящо според доходите - както в повечето нормални държави. Данъчната политика трябва да е безкомпромисна към укриването на доходи и да впрегне всички модерни средства в изловяване на най-богатите престъпници, а не да набляга предимно на сигурната и лесна плячка - народа.... Хванете богатите с офшорките, да не могатда си ползват парите, докато не им платят данъци.... И то на подобаващо ниво.... Покажете им че като си платят големите данъци държавата ще ги пази и ще им върне грижата и полека-лека ще свикнат да си плащат....
  • 48 donal

    0 1 Отговор
    Ей, веднага гракнахте. А някой от вас запита ли се това трупане на пари по банките как увеличава инфлацията и безработицата. Точно заради такова мислене банкерите са се ояли и се държат като дерибеи и вместо да печелят от основната си дейност - кредитирането, което ражда икономиката, те се чудат как да си увеличават таксите.
  • 49 Пацо

    1 0 Отговор
    Обратното г-н Дянков! Дръж България единствена без данък за да накараш всички европеици с над 20000 да си внесат парите в български банки. Недеи да караш всички българи с над 20000 да изнесат парите си в чужди банки.
  • 50 Р. Христов

    1 0 Отговор
    Интересно твърдение. Как може да имаш депозит ако не си отчел парите който искаш да депозираш. Първият проблем на това твърдение е, че самата банкова система не може да направи такъв компромис. Второ ако лихвата от депозита е доход, значи банката ми е работодател. Браво ! Станахме държавата с повече банкови служители от Швейцария! Не случайно изразът " допълнителен доход " съществува и всеки логично мислещ човек може да разбере значението му. Е явно за г-н Дянков това не важи. Така, чета някои коментари написани по-рано днес и разбирам лично за себе си, че много хора също не знаят за какво става дума. Нямам желанието да изтъркам клавиатурата си за да напиша обяснение и обосновка на моето твърдение, но мога да кажа че аз живея в друга страна от ЕС и никога не съм чувал за този данък. И моето предложение към страдащите хора живеещи все още в тази разбита страна е да си отворят банкови сметки в съседни страни като Сърбия, Македония и Черна гора, като последната предлага доста стабилна и модерна банкова система. Последно искам да добавя, че основната дейност на банките ( на истинските банки ) няма нищо общо с кредитирането.
  • 51 оптимист

    1 0 Отговор
    вече постнах следното:
    всъщност всичко това няма никакво значение, защото като се замисля ефекта от новия данък ще е никакъв ... една банка, без да й назовавам името, дава 3,5 % лихва по разплащателна сметка (която сметка е и картова разбира се) за какъв депозит става въпрос при картовите и разплащателни сметки ?!?!?! няма депозит тук ... просто банките ще измислят нови продукти, които ще се наричат "Ваша сметка" или "Моя сметка", изрично ще запишат че е разплащателна или картова, в договора "депозит" няма да се споменава, но пък ще начисляват някакви прилични лихви за тези си НОВИ продукти ... които няма да бъдат "депозити" ... ;)

    нека да дам още една идея на банките ... ако бях "БАНКА" аз бих направил лихвата по депозити в размер на 0,2 % на годишна база разбира се, а лихвата по разплащателни сметки примерно 4,5 %
    ХА-ХА-ХА много смешно, нали
  • 52 ТРОШАЧА

    1 0 Отговор
    ЯСНО Е ЧЕ ПОТЪВАТЕ И СЕ ЧУДИТЕ ОТ КЪДЕ ДА ВЗЕМЕТЕ ОЩЕ ПАРИ И НАКРАЯ СЕ ВГЛЕДАХТЕ НА ХОРАТА В ПАРИТЕ ...??? ДЯНКОВ МИСЛИ КАК ДА СЕ СЪЗДАДАТ РАБОТНИ МЕСТА И КАК ДА СТИМУЛИРАШ ИКОНОМИКА И СЕЛСКО СТОПАНСТВО ! СТИГА ТРУПАЛ ВЪРХУ НАРОДА КОЙТО ВСЕ ОЩЕ НЕ Е ИЗБЯГАЛ ОКОНЧАТЕЛНО(за сега) ИЗМИСЛЕНИ ДАНЪЦИ !НЕ ВИЖДАШ ЛИ ЧЕ ИНФЛАЦИЯТА Я ИЗПУСНАХТЕ И СЛЕДВАЩАТА ГОДИНА ЩЕ СТАНЕ МАЗАЛО ! КАКТО СЕ ОЧЕРТАВА В ТАЗИ АФРИКАНСКА БАНАНОВА РЕПУБЛИКА ПОПАДНАЛА ПО НЕВЕДОМИ ПЪТИЩА В Е.С. НЕ 4 А ОЩЕ 44 ГОДИНИ НЯМА ДА ИМА НОРМАЛНИ ЗАПЛАТИ И ЧОВЕШКИ УСЛОВИЯ ЗА ЖИВОТ ! ТЪПИ И ПРОСТИ ХОРИЦА СТЕ ВИЕ КАКТО И ВСИЧКО УПРАВЛЯВАЛО ДО ТУК ПРЕЗ ТЕЗИ 23 ГОДИНИ ! НИЩО НЕ НАПРАВИХТЕ ЗА НАРОДА САМО НИ ПРОДЪНИХТЕ УШИТЕ С ТИЯ МАГИСТРАЛИ ДЕТО С НЕСПИРНО ПОСКЪПВАЩИТЕ ГОРИВА МАЙ САМО ЧУЖДЕНЦИТЕ ЩЕ СИ ГИ ПОЛЗВАТ !? НЯМА ДА ГЛАСУВАМ ЗА НИКОЙ ЗАЩОТО ВСИЧКО Е ПЪЛНО БЛАТО ! ИСТИНАТА Е ЧУПКАТА ПО- БЪРЗО И ПО-ДАЛЕЧЕ ОТ ТОВА ПРОКЪЛНАТО ПРОПАДНАЛО И ЗАБРАВЕНО ОТ БОГА МЯСТО ! ПОСЛЕ ЩЕ ВИДИМЕ КОЙ ЩЕ ВИ ХРАНИ И ПЛАЩА ДАНЪЦИТЕ СИГУРНО РОМИТЕ !??????? А ДАНО ДА СТАНЕ ПО СКОРО ... ДА ВИ ВИДЯ ТОГАВА КАК ЩЕ ЯДЕТЕ Х.. !!!
  • 53 бат цък

    0 0 Отговор
    Дянков не пипай на хората парите че ще ти изстине мястото.Нали един път е платен данък труд за тия пари защо искаш да им слагаш още данъци.С тия мерки преди избори ми се струва че започва да ви се отдалечава мандатната победа.Иии господин Дянков слушай се в мнението на Пацо от по-долните коментари пр.стак с пр.стак !
  • 54 Работа

    0 0 Отговор
    За тока ни вземат +10% , глоби на пътя -нови и вдигнати с 10тина процента и ред други. Реалната инфлация доказано изяжда лихвите по депозитите почти до нулата. Сиреч запазваш номинала в най-добрия случай. Сега вече няма да се получи. "Дава " 10 на едни - взема много по 10 от други . Каквото и да правим те постоянно ни обират Имам предвид правителството / и предните/ и монополите . Не знам как да се оттървем от това робство - трудещи се бяднаци с 30 години трудов стаж и в пълна несигурност за после. Трябва ли да се бяга на 50 тина години и на къде ? Искаше ми се да пострадам от тоя данък ама няма да ме закачи щото няма какво да вземат вече. Нямам пари и за данъците и няма да ги плащам. Кръгът се затваря . Няма да се учудя ако нов "герой" влязъл с оръжие в парламента се окаже не млад човек ,а някой над 60 виждащ края си и с избягали отдавна деца и внуци в чужбина.
  • 55 Смешника

    1 0 Отговор
    Дянков, няма как да ги вземеш тези пари!
  • 56 кандидат-имигрант

    0 0 Отговор
    Аз имам някой лев за зор за ман, както повечето българи имат, все пак всички знаем, че за лечение въпреки осигуровките се плаща и то скъпо, така, че си държа някой лев за лекари ако се случи недай си боже нещо......., сега излиза, че няма смисъл да си държа парите в банка, щото и без тва нищо няма да взема.....
    Ами ориентираме се към имиграция, колкото и гадно и трудно да е, дано се махнем веднъж за винаги от тази проклета държава, поне детето ми да има бъдеще, че в България става страшно от ден на ден повече данъци и такси, а заплатите падат, защото икономика липсва, няма производство, няма големи фирми, само фирми на влстимащите, които имитират дейност. Даже не се знае дали не са похарчили и малките ни пенсии, които ни обричат на бавна смърт, като остареем.
    Наистина не виждам смисъл да се живее в България, бягайте докато сме млади и може да хванем нещо на Запад.
  • 57 евронюз

    0 0 Отговор
    По евронюз вчера казаха че в Италия са намалили данъците за да се стимулира икономиката!!!!
    Една жена която живее в Гърция пък ми каза, че заради кризата намалят цената на тока за потребителите, та тока в Гърция е по евтин от България при заплати 10 х по високи от нашите, за какво говорим, правят ни на глупаци!
  • 58 гроб вампири

    0 0 Отговор
    Според мен от тази лихава ще пострадат бедните, тъй като повечето пари в банките са до към 10 х. лева. На богатите парите им отдавна не са в български банки. Получава се същото ,като плоския данък от 10%, който удря точно тези с малките заплати и го има само в м...лски държави примерно, Афганистан.
  • 59 мариана бацелова

    0 0 Отговор
    Значи данъка вече в България е 20%, веднъж плащаме 10% от доходите си и веднъж 10% от спестяванията си върху доходите. Два пъти облагат едно и също нещо. Ако ги харчим също 20% ДДС. Да ни изравни Дянков доходите с европейските и тогава да се опитва да сравнява ситуацията!!!!
  • 60 Адолф Хитлер

    0 0 Отговор
    Бедните са си бедни не ги мислете.Така или иначе те са обречени да драпат на дъното.Или се раждаш богат или си умираш беден.Така е измислена системата още от времето на фараоните а от тогава са изминали доста години а промяна няма нали?
  • 61 .............

    0 0 Отговор
    Само гледайте от догодина какви грабежи по домовете ще има заради тази тъпотия.
    Ами бабките по селата-крадците ще им разкажат играта.
    ТОВА Е ВЕЧЕ КРАЯТ НА ДЪРЖАВАТА.
  • 62 СССР

    0 0 Отговор
    след това следва данък ластик гащи
  • 63 donal

    0 0 Отговор
    Ей, не щете да мислите. Все някой нещо в повече ви прибира.
  • 64 никсън

    0 0 Отговор
    моя съвет при това безплатен - бедните да инвестират парите в оръжие - лъкове , арбалети и други и да ги почваме наред !!!! братята ловджии ще бъдат тежката артилерия !!!!!!!! на оружие , братя !!!!!!!!!!
  • 65 За данъка срещу богатите

    0 0 Отговор
    Да видим за кой са се загрижили „Другарите” – за бедните или за богатите? Тези хора, които превърнаха БСП в олигархично – клиентелистка партия сега размахват пръст и са се загрижили за спестяванията на бедните! Дали не са се загрижили най-вече за богатите? Я покажете поне един беден от висшите кръгове на БСП? Няма, нали? Нека видим кой ще плаща данъка върху лихвите от депозитите и по колко. Общият брой на депозитите е 12,262,067, като средствата в тях към края на юни са на обща стойност 32,431,731,000 лева. Броят на депозитите е по-голям от населението на страната, тъй като много хора имат по няколко влога.До 2500 лева са 10,301,163 депозита на обща стойност 2,770,407,000 лева. Т.е влоговете на богатите са близо 30 милиарда лева, а на бедните само 2,7 милиарда лева. Или „бедните”, с влогове до 2500 лева ще платят само 6% - 8% от очаквания данък. 92% - 94% ще бъдат платени от „богатите”. Ето кого в действителност защитават Станишев и БСП. Като дясна партия, ръководена от едри капиталисти, олигарси и богати хора, защитава не обикновения човек, а Човеците с Главно Ч.
  • 66 той

    0 0 Отговор
    и защо трябва един като дянков,менда,борисов и сие да си ми бутат от лихвата,отогворът е прост просто немогат да запълнят дупките в бюджта,но какво ме е*е мен че те не могат да се справят със задачата да възродят икономиката а само търсят начини откъде да скубят.защо един път не казаха хайде от утре минималната заплата за цяла българия става 1000 лева ами само търсят какъв нов закон за облагане с данъци да измислят.и аз мислех че Дянков е добър икономист докато не разбрах че всъщност е следващото л..но на което не му пука за хората а само за собствените си интереси.просто не виждам смисъл някой да си мисли че някога ние можем да сме европейска държава със нормални доходи.гърците по 400€ коледни надбавки ще дават а нашият “спец„иска пак само да взема да не би гърците да са по добре икономически не но мислят за гражданите си.а наще мислят само къде да отидат а си режат лентички както и днеска ББ е в Русе да си реже лентички пак.5000000 за нови коли това не е ли разхищение по време на криза.и колко още такива доводи могат да се извадят.затова от моите пари и моята лихва ОЧИЛАТКОТО ЩЕ ПОЛУЧИ ЕДИН ГОЛЯМ ТЛЪСТ ПРЪСТ!!!!
  • 67 Да му го вдена

    0 0 Отговор
    А на тебе вденат, еврейският тъст може да ти бие дузпата кат те види с твойте некадърни идеи как си заминаваш от всякаде освиркван.Ти ако беше такъв голям експерт майка,нямаше така лесно да си тръгнеш от световната банка (между другото кат служител в подразделение на страна от третия свят кат категория),а щеше на всяка цена да гониш развитие и прогрес, ама де Станбул де Ямбол.Ганьо си е гащник и де да отиде и чиито зет да стане.Нищо, може би твоето най голямо задоволство ще е да ни направиш страна от четвъртия свят с твоите действия и после да се гордееш ,че си създал и такава категория.Мекере циганите ща оправят,ако има господ да стигнат утре от други ден до там ,че да си вземеш зет циганин или снаха циганка,ако тогава не разбереш ,че спестовноста е добродетел и светая светих никога няма да го разбереш,щот онея и гащите ти ще продадат па тогава белким рзбереш и израза:Циганката гащи няма.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове