Last news in Fakti

30 Септември, 2020 14:14 2 203 7

Д-р Иван Маджаров: Колегите и обществото вече са уморени

  • доктор иван маджаров-
  • български лекарски съюз-
  • коронавирус

Всяко място може да се превърне в огнище на коронавирус, смята председателят на Българския лекарски съюз

Д-р Иван Маджаров: Колегите и обществото вече са уморени - 1
Снимка: БГНЕС

"По-важно е да дадем отговори на въпросите, на които нямаме такива. Като например, кой да назначава изследвания, касаещи Ковид-19".

Това каза за предаването "Денят ON AIR" на телевизия Bulgaria ON AIR председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров.

По думите му БЛС съзнава своята отговорност като организация.

"Здравната система все още не е под риск. Имаме достатъчно познания и подготовка. Проблемът е, че голяма част от колегите са изморени практически, както и обществото. Знаете, че голяма част от болниците имат обособени отделения за Ковид-19. Има и психическо, и физическо натоварване. По-важното е да направим така, че да се преборим", допълни той.

Според д-р Маджаров трябвало да се вземат нетрадиционни мерки от страна на държавата и здравеопазването е приоритет.

"Крайно време е да спрем с разказите "предполагам, че това ще помогне", изтъкна той.

"Когато си мием ръцете и спазваме дистанция, предпазваме предимно себе си, а когато носим маска на закрито, даваме своя дан за всички останали. Това е разликата. Целта при ползването ѝ в закрити помещения е да пази останалите, обясни шефът на БЛС.

Д-р Маджаров подчерта, че не само училищата, а всяко място може да се превърне в огнище. Стремежът е през децата да се намали разпространението на заразата към по-възрастните.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ковид или Редбул

    7 4 Отговор
    Пре 5 минути някой се блещи и ПЛЕЩИ за Ковид 🤣🤣🤣Ако не беше смешно щеше да е трагично 🤣🤣🤣
  • 2 др Гей Билтс

    7 3 Отговор
    Нема умора, що сте се разписвали под фиша за ДМС, продажни душици. У Казана ще почивате всички.
  • 3 Христо Иванов

    4 3 Отговор
    Ето на този Маджо се обаждахме
  • 4 Света не е Ковид-19

    4 5 Отговор
    АЗ СЪМ ЛЕКАР ВИРОСОЛОГ 🌻СЛУШАЙТЕ? НЯМА КОРОНА ИМА САМО ЦАРСКА КОРОНА ЗА 800 ДНИ..
  • 5 мед. сестра

    6 1 Отговор
    Уморени са прокситата на властта назначени за професори , директори и генерали , много плячка от евраци усвоиха покрай тоя COVID-19 , а умрелите Бог да ги прости ! Болните се мъчат , плащат си мед. изделия за " безплатните операции " по Клинични пътеки , лекарите работят за мизерни заплати , а крадците директори дебелеят от тлъсти заплати и комисионни в просташко бакалско самодоволство самопоставили се над закона и морала.
  • 6 ПЕНКО

    3 1 Отговор
    ВСИЧКИ ДА ЗНАЯТ : ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО И МЕДИЦИНАТА Е ОТ " НАДСТРОЙКАТА " НА ОБЩИСТВОТО --- НЕ Е ОТ ПРОИЗВОДСТВОТО НА НЕОБХОДИМИТЕ ПРОДУКТИ ЗА ЖИВОТ/РАЖДА ЛИ СА И БЕЗ РОДИЛНО/ !!!!! ЗА ЖИВОТЪТ НИ ТРЯБВАТ ХРАНА ;ВОДА ;ДРЕХИ;ЖИЛИЩА; ОБРАЗОВАНИЕ И КОМУНИКАЦИИ --- А НАДСТРОЙКАТА Е ВСИЧКИ ОСТАНАЛО ................. + ПОЛИТИКА !!!
  • 7 Уморен

    0 0 Отговор
    Само с пари ще си почина... Парите са малко.