Last news in Fakti

9 Октомври, 2020 16:36 2 538 34

Радев: Резолюцията развенча пропагандната риторика на управляващите

  • румен радев-
  • резолюция

От тази ситуация се излиза с бързи, честни избори, които да сформират веднага нов парламент, с необходимото доверие, категоричен е държавният глава

Радев: Резолюцията развенча пропагандната риторика на управляващите - 1
Снимка: БГНЕС

Аз мисля, че резолюцията развенча пропагандната риторика на управляващите. Това заяви във Варна президентът на Република България Румен Радев, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Варна . Радев каза още, че тя е показала ясно, че зад красивия лозунг за европейско развитие на България - се вихри едно морално провалено управление и корупция.

„Вихри се управление, което подкопава устоите на правовата държава и спира на практика нашето развитие. А дебатът, който се случи в Европейския парламент, както и гласуването показа и развенча още една пропагандна теория, а именно, че управляващите са лицето на България пред Европа, което среща всеобхватно одобрение. Явно се видя, че това не е така. Дори партията от това европейско семейство – Европейската народна партия не подкрепи в цялост управляващите в България. Това е много показателно.

Показателно бе също така, че българския парламент беше посочен, като катастрофално ниско ниво на доверие. От тази ситуация се излиза с бързи, честни избори, които да сформират веднага нов парламент, с необходимото доверие и който парламент да излъчи управление, което да отговаря на европейските принципи – за прозрачност, одобреност и отчетност. Управление, което да върне европейският демократичен облик на България, което да върне инвеститорите, защото в момента то се разклаща все повече“, категоричен бе президентът Румен Радев.

На въпрос дали това ще се случи с избирателния кодекс, който е гласуван от парламента, Румен Радев заяви:

„Аз наложих вето на този избирателен кодекс, но за съжаление българския парламент не отчете тази възможност – подадената от мен ръка, да коригира своите решения, така че да няма съмнения за изборни манипулации, да бъде избегнат хаоса, да бъде решен въпросът с недействителните бюлетини, с ръчното броене, с ръчното оформяне на протоколи и т.н.

За съжаление, от тук нататък се отваря вратата за всевъзможни манипулации по време на изборите и за тяхното оспорване, което не е добре“, коментира още президентът Радев.

Той посочи, че има неоспорими факти, за това как се правят официални брифинги, на които се дават указания за произвеждането на недействителни бюлетини и ако този проблем не бъде разрешен и не се върне доверието на хората в честността на изборния процес – те просто ще избягат от урните.

„Ние трябва да имаме истинска представителност, за да имаме доверие в новото управление, а това се постига само с масово гласуване“, категоричен бе Румен Радев.

На въпрос, как точно могат да бъдат убедени младите хора да гласуват, тъй като по традиция те избягват да отиват до урните, Румен Радев заяви, че младите българи вече имат много добра представа, какво се случва в държавата им, поставят ясни изисквания и ги посъветва на следващите избори да излязат масово да гласуват, защото става въпрос за тяхното бъдеще.

„Нека всеки излезе, за да изрази своята воля. Тук има и още едно голямо предизвикателството, защото не говорим единствено за недействителни бюлетини, но говорим и за корпоративен, манипулиран вот. Хората, които правят контрапротести са там заради зависимост, страх от загуба на работа или бизнес. Трябва да се справим и с това. Но това ще се случи едва, когато създадем нормални, прозрачни, предвидими условия за правене на бизнес в България“, каза в заключение президентът Румен Радев.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 41 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Европейският парламент

    25 29 Отговор
    Затвор за Бойкошенко и Лукашенко!Свобода и демокрация за изстрадалите народи на България и Беларус!
  • 2 Бою

    30 26 Отговор
    Е позор да влиза в затвор
  • 3 Бат Бойко нощния бандит

    28 27 Отговор
    Време е да бегам при Ердоган.
  • 4 Биби Кинг

    30 36 Отговор
    Напънал са е да мисли ли Пембен? Туй не е новина а ежедневната му самозаблуда! Импийчмън бе хемероид!

    Коментиран от #7, #31

  • 5 Вени

    30 43 Отговор
    РАДЕВ СТАВА ВСЕ ПО-НЕОПРАВЛЯЕМ В ЛУДОСТА СИ.ВРЕМЕ Е ДА БЪДЕ ОБУЗДАН В ПСИХОТО С МЕДИКАМЕНТИ.
  • 6 Някоя

    28 42 Отговор
    Ех, ех! Много му се ще да управлява. Мисли си, че той ще мести фигурите, но се заблуждава.
  • 7 Явно имаш

    14 15 Отговор

    До коментар #4 от "Биби Кинг":

    хемороиди, щом отраз ти е дошло на ум, та лекувам ги с праз.

    Коментиран от #22

  • 8 Алф

    29 35 Отговор
    Радеф ти си вече с единия крак в затвора!Редовно нарушаваш конституцията,като агитираш във ВУЗ!
  • 9 Трезво мислещ българин

    30 34 Отговор
    На този пак му наредиха да излезе от дупката си и да пусне същата грамофонна плоча.

    Коментиран от #12, #30

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Много

    26 25 Отговор
    Свалоч се шири. Герп са бесни и пуснаха лудите платени кучета. Усиех г-н Президент, дано последваме примера на Румъния от преди години.
  • 12 Абе Въй

    13 13 Отговор

    До коментар #9 от "Трезво мислещ българин":

    Трезво или колко си мислещ? Стига си спамил, настана вечер, пии хапчетата и лягай.
  • 13 антибсп

    14 8 Отговор
    С колко гласа беше развенчаването? Че не си спомням ... 23 ли?
  • 14 никчето

    23 19 Отговор
    Радев е напуснал семейството си,за да угоди на нагона си без да мисли за последствията,по същия начин сега иска да осребри по най-гадния начин пребиваването в президентството ,без да се церемони,НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ В КОРИСТНИТЕ МУ НАМЕРЕНИЯ.ТОЗИ БЕЗДУШЕН,не особено интелигентен човек,не страда от скрупули и срам,за него е важно да се замилиончи,а средостатистическия и беден българин какво го интересува,много нагъл и безсрамен индивид,като селяндурката Нинова.

    Коментиран от #16, #18, #23

  • 15 плевен

    23 13 Отговор
    А на мен ми е гадно от хора, които хленчат пред Брюксел. Независимо дали става дума за Радев или за онези пред Орлов мост. Какво ще правим в държавата си, ще решим ние, на нашите си избори. Държат се с нас като с колония, на която могат да пишат законите.

    Коментиран от #19

  • 16 веселяк

    14 16 Отговор

    До коментар #14 от "никчето":

    Тиквун и Чехльо хич не напуснаха семействата си!
  • 17 Тато из Правец

    7 15 Отговор
    ХЕРАКОВСКИЯ още ли работи като шофьор??? Не смее да стъпи в София,дивее из помашките села...
  • 18 Активист на БКП

    10 16 Отговор

    До коментар #14 от "никчето":

    На Плевню тая му е третата невяста
  • 19 4867

    10 13 Отговор

    До коментар #15 от "плевен":

    А не ти ли е гадно от хора, които раздават пачки в Брюксел... с 200?
  • 20 1-20

    18 9 Отговор
    Льотчик, приземявай се в кръглата папка за да пусна водата.
  • 21 Зайко Байко многознайко

    4 6 Отговор
    Хасан беэпеперудника си е эаминал, от петък до днес ми беше наложена эабрана! Тоя миэерник, който е редакторче, но повече обича да участва в чата, като Хасан и да манипулира плюсовете и минусите. Нали е беэ#ичник, го бичат да кара дежурствата по цели уикенди! Эатова го поэдравявам с една тлъста Българска попръжня от старовремските!
  • 22 Биби Кинг

    8 6 Отговор

    До коментар #7 от "Явно имаш":

    Доказани педатели сте от вчера, не се съмнявам в наклонностите ти!
  • 23 оставка

    8 16 Отговор

    До коментар #14 от "никчето":

    Преди да говориш за жените на Радев е добре да се вгледаш в разгулния живот на Вожда ти, свърталищата с ку..ви които прави, че даже и едни хубави госпожи го снимят спящ.
    Не разбрахте ли гербаджийските тролове, че колкото повече оплювате на морал опонентите, толкова автоголове вкарвате на Вожда и хунтата му .
  • 24 Народът

    16 5 Отговор
    Колкото повече говори тоя,толкова повече се чуди човек той глупав ли е,прост ли е,м-ало-умен ли е или и трите.По безспорен начин трябва да стане ясна истината за записите с разговорите между него и шефа на ВВС Стойков за укриване от КПКОМПИ информация за облагодетелстването на тогавашната му любовница,сегашната му съпруга. По безспорен начин трябва да стане ясно колко пари общо е платила българската държава чрез ВВС на въпросната му любовница,за да работи на две длъжности и да живее в държавно жилище именно защото му е любовница,тогава шеф на ВВС.И още,и още и …..
  • 25 Гражданин

    16 6 Отговор
    Гуруто на метежа бяга под засилена охрана от НСО

    „Народната любов“ застигна разединителят на нацията Румен Радев във Варна днес.

    Той пристигна в Икономическия университет в морската столица да държи лекция на студенти на тема :„Предизвикателства и перспективи пред младите хора в Република България“. На излизане от сградата на университета Радев обаче бе посрещнат от мощно освиркване и викове „Оставка“ от насъбралите те се граждани. Както винаги той успя да избяга под засилената охрана на НСО.

    Във Варна на Радев определено не му върви. Преди няколко месеца той се опита да вдъхне кураж на десетината метежници, които блокираха булеварди пред общината, но бе посрещнат с мощно освиркване и викове „Оставка“. Той успя да избяга от „народната любов“ благодарение на огромната охрана от НСО.

    Коментиран от #33

  • 26 az #МУТРИ, ВЪН!

    9 15 Отговор
    Браво, г-н Президент! Изключително достойна позиция!

    Коментиран от #29, #32

  • 27 РЪМПЕЗИ

    7 12 Отговор
    ГЕРБ ХВЪРЛЯТ ПОСЛЕДНИТЕ ПАРИ ЗА АГИТАЦИЯ....ТОВА Е КРАЯТ ИМ....
  • 28 чичо

    7 4 Отговор
    Радев,ти в кой свят живееш?Резолюцията показа,че някои от другари по-напред няма да мръднат,като теб.И ако казваш,че до сега изборите са били не честни,ти защо си още президент?
  • 29 жалко

    4 2 Отговор

    До коментар #26 от "az #МУТРИ, ВЪН!":

    Толкова сте заслепени ,че чак ми е жал.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Хаджи Хаджи Българин

    3 3 Отговор

    До коментар #4 от "Биби Кинг":

    Да ти припомня само! Ако не беше априлското възстание баташкото клане! Без братската помощ, на Русия, тази твоя Европа, още щеше да се прави, на ущипана невеста! Айде приятел в онкологията, където ти е мястото!
  • 32 Хаджи Хаджи Българин

    4 5 Отговор

    До коментар #26 от "az #МУТРИ, ВЪН!":

    Заставам зад позицията на Президента! 32 години стигат! Мутро- саксонски проект е Герб! Четете историята млади Българи!
  • 33 Хаджи Хаджи Българин

    5 5 Отговор

    До коментар #25 от "Гражданин":

    32 години стигат! Няма да чакам 45, та България,( ГЕРБ) да вземе 100млрд дълг!
  • 34 ЛИЛИТО

    3 2 Отговор
    ЕЙ,ТОЗИ ОТКРОВЕН ПРОСТАК РАДЕВ НЯМА СПИРАЧКА-КАКЪВ ЗЛОБЕН ИНДИВИД,ЗА ПАРИ И ВЛАСТ И СЕМЕЙСТВОТО СИ ПРЕДАДЕ,КАМО ЛИ НАРОДА,МНОГО МРЪСЕН ЧОВЕК,НЕ ГО ЗАСЛУЖАВАМЕ!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове