Last news in Fakti

21 Октомври, 2020 09:12 2 317 27

Линейка с жена с Covid-19 обикаля болници по морето, навсякъде отказват прием

  • линейка-
  • жена-
  • коронавирус

Близките на болната са притеснени

Линейка с жена с Covid-19 обикаля болници по морето, навсякъде отказват прием - 1
Снимка: БГНЕС

Заразена с Covid-19 жена от Несебър бе разхождана от екип на Спешна помощ из болници в Бургас и региона, а след часове е върната вкъщи заради откази за прием.

Първо линейката е върната от дежурния екип на Инфекциозно отделение на УМБАЛ-Бургас. От ръководството на Университетската болница в Бургас обясниха отказа пациентката да бъде приета за лечение в Инфекциозно отделение с недостига на медицински персонал, който да се грижи за всичките 4 пациенти, предаде "Нова телевизия".

„Днес имахме една сестра, една болна сестра, старшата сестра на Инфекциозно отделение влезе да обслужва.В момента облечена е и главната сестра на болницата. Няма персонал, сестрите отказват да работят”, коментира директорът на УМБАЛ-Бургас д-р Бойко Миразчийски.

След това екипът на Спешна помощ тръгва към болницата в Поморие. Там също не я приели.

„Защото нямаме сформиран екип, защото в болницата има нужда на 20 легла да има 8 сестри и 4 лекари, а толкова персонал няма”, каза директорът на МБАЛ-Поморие Жени Караилиева.

"Отива при докторите, но я връщат, вчера дойдоха с линейка, взеха я, после пак я върнаха. Връщат болен, заразен с вируса, имаме малко дете, имаме инвалид. Затруднено ѝ е дишането, значи е сериозно", разказа Олга Панайотова, леля на пациентката, цитирана от bTV.

Близките на болната са притеснени.

"Аз не очаквах такова нещо, да откажат приемането на момичето. Уж непрекъснато тръбят маски да се слагат, а връщат болен, заразен с вируса", оплака се Олга Панайотова.

Работодателят на болната също започва да търси медицинска помощ.

"Ние звънихме на всички болници за нейния случай и никъде няма свободни легла. Кажете какво правим, кажете какво да направя и ще го направя! Хеликоптер ли да искам, де да знам, на Бойко Борисов ли да звъня?", казва Тодор Марваков.

По случая е започнала проверка, която трябва да обхване всички звена - от личния лекар на пациентката, през дежурните екипи на Спешна помощ, до лекарите работещи в отделенията на двете болници. Резултатите ще бъдат докладвани на здравния министър.

Междувременно, от бургаската болница осигурили нови 20 легла за пациенти с коронавирус. А ръководството пренасочило медицински сестри от други отделения към COVID-19 зоната. Реакцията била мигновена.

„В момента, в който са научили за това три сестри са отказали - едната излязла в болничен, другата е подала молба за напускане. Постоянно се подават молби за напускане на медицински сестри”, каза ПР-ът на УМБАЛ-Бургас Юлия Андреева.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    21 3 Отговор
    Мафия в бели престилки!
  • 2 Ердоган

    14 2 Отговор
    Пак трябва от Турция да дойде линейка да я лекуват безплатно в Турция жената, вече се е случвало.
  • 3 Скинхедс BG

    10 13 Отговор
    Сега е момента да изловиме потомците на неверующите евреи КОИТО НЕ ИСКАТ ДА НОСЯТ МАСКИ и да ги вкараме в концлагери! Един евреин трудно може да го накараш да повярва в нещо което не вижда и не може да го пипне и те никога няма да повярват в съществуването на тази изкуствено създадена в лаборатории белодробна чума по всяка вероятност от Ислямска държава, или от Бил Гейтс, или от СС, или от Кремъл, или от ЕС, или от ЦРУ или от който си поискате...Точно и поради тази причина техните деди са разпънали на кръста Божият син защото няма как да ги накараш да повярват, но сега ще носят маски, а ако не носят, шамари ще им раздаваме масово този път и еврейска кръв ще проливат и ще подсмърчат ако не искат да повярват в съществуването на тази белодробна чума! От утре всички с маски братя националисти и видите ли някой без маска по бързата процедура му качвате еврейската джука в посока към челото!
  • 4 Спирайте им парите

    14 1 Отговор
    Веднага да се спрат парите за болниците
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 цербер

    14 1 Отговор
    Това е то българското ЗДРАВЕ ОПАЗВАНЕ де факто.
  • 7 Добре де

    11 0 Отговор
    няма ли координация с клиниките преди да тръгнат с пациенти , ами ги разхождат насам - натам като дамаджани ?

    Коментиран от #14

  • 8 Гост

    12 2 Отговор
    Така е, свиквайте! Принизихте медицинските сестри до дъното, а сега очаквате помощен медицински персонал! Ами, няма да има! Трябваше по-рано медицинските сестри да ви теглят една, за да се усетите къде какво и как! Ама и те, милите, търпят като животни!
  • 9 Въй

    3 1 Отговор
    "Постоянно се подават молби за напускане на медицински сестри”- каза ПР-ътКАТА на УМБАЛ-Бургас Юлия Андреева.
  • 10 црррр

    6 2 Отговор
    Сестри нихт,скоро ще има медицински братия,като докарат Истанбулската конвенция.
  • 11 Грейс

    14 3 Отговор
    Болници ~търговски дружества, лекари ~търговци! Какво очаквате?
  • 12 Наивник

    16 1 Отговор
    Може ли да ми върнат здравните за 30 години назад , за да имам пари за храна и маски?
  • 13 хоминид

    5 2 Отговор
    "вчера дойдоха с линейка, взеха я, после пак я върнаха." Това ще го направят като туристическа атракция. Да те взимат и връщат с линейка, и съседите ти от блока да те гледат с интерес.
  • 14 Шеф на болница

    15 1 Отговор

    До коментар #7 от "Добре де":

    Координация няма , но имам яхти в Гърция

    Коментиран от #21

  • 15 Поет като пишурката

    6 6 Отговор
    Аз Ковид съм зловещ, запалил съм ти восъчната свещ. Маската махни и вирусче лапни. После тичай при Мангъров да те изцери.
  • 16 Бай Ху (By Who)

    8 3 Отговор
    Аааа, не се притеснявайте, няма такъв вирус. Всичко е измислица. Не носете маски, ходете си по дискотеки и по заведения, даже и по едно наргиле изпушете много е здравословно.
  • 17 🤑🤑🤑

    2 2 Отговор
    В парламента има място
  • 18 Абе

    8 7 Отговор
    При Мангъров да я карат, да я лекува жената.

    Коментиран от #24

  • 19 Eee

    7 1 Отговор
    И още по зле ще става.
    Хората ще си мрът в къщи и по улиците ще падат като круши ако продължавате да си търпите сегашния премиер.
  • 20 Лост

    4 0 Отговор
    По добре коментирайте:няма кой да се грижи за ВСИЧКИТЕ ЧЕТИРИ пациента.

    Коментиран от #22

  • 21 Лост

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "Шеф на болница":

    И сега като се координират в шесттях нови щаба ще ги разкарват из цялата страна.
  • 22 Бай Ху (By Who)

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "Лост":

    Наистина това е шокиращото в случая, защото е очевидно че само след броени дни пациентите ще много повече от ЧЕТИРИ!

    Коментиран от #26

  • 23 валерия

    2 1 Отговор
    Доказа се на практика, че най-болно е българското здравеопазване! Представям си, че е страшно и на всекиго е мил животът. Но да си здравен работник не е само да празнуваш професионалния си празник и да искаш (напълно справедливо!) по-големи заплати. Това значи и да проявяваш ежедневно героизъм в битка за здравето на други хора. Хипократ!
  • 24 валерия

    1 1 Отговор

    До коментар #18 от "Абе":

    Браво!
  • 25 Fenasi Kerim

    1 0 Отговор
    .... недостига на медицински персонал, който да се грижи за всичките 4 пациенти....

    Ееее, това вече е прекалено. Сякаш от 4 като станат 5 ще стане колапс в болницата. Просто ще сложат кислородна маска за да диша.
  • 26 Лост

    4 0 Отговор

    До коментар #22 от "Бай Ху (By Who)":

    Явно не си разбрал какво имам предвид. Надуха ни главите колко са подготвени, а при четири човека се е изчерпал капацитета.
  • 27 Оставка

    3 0 Отговор
    За 6 месеца няма въведена организация за действие в кризисна ситуация. Оставка на НОЩ и министерството на здравеопазването, системата е в тотален колапс, но не заради броя на заразените. Не може една болница да има лимит от 4 ковид пациента. Къде е онзи с джипката да даде обяснения какво направи в последните 10 години за да осигури нормални здравни грижи за българските граждани.