Last news in Fakti

27 Октомври, 2020 16:40 2 791 9

43 случая на коронавирус в "Мини Марица-изток”

  • мини марица-изток-
  • марица-изток-
  • заразени

Затегнати противоепидемичнии мерки в минния комплекс, където работят около 7 200 души

43 случая на коронавирус в "Мини Марица-изток” - 1
Снимка: БГНЕС, архив

До момента са регистрирани общо 43 случая на положителни проби за COVID-19 на работещите в най-голямото въгледобивно дружество у нас. Това става ясно от заповедта на изпълнителния директор, която въвежда стриктно спазване на противоепидемични мерки в предприятието.

Извънредният оперативен щаб от самото начало на пандемията е създал добра организация на работа в дружеството по стриктното спазването на мерките, ежедневната дезинфекция и дисциплината на работещите. Благодарение на тези мерки е предотвратено клъстърно разпространение на коронавируса в минния комплекс, в който работят около 7 200 души.

Заповедта на изпълнителния директор предвижда всеки работещ в Дружеството да си остане у дома и да потърси личния лекар или съответната Регионална здравна инспекция за съвет и консултация, при наличие на повишена температура, кашлица, хрема, загуба на обоняние и вкус и др., както и да ползва отпуск за временна неработоспособност, при препоръка от компетентните медицински лица. Лица с подобни оплаквания по време на работа, трябва да се изолират незабавно и да следват този план за действие.

Ограничен е и достъпът на фирмите, които осъществяват доставки и услуги по договор на територията на Дружеството. Почти ежедневно се разпространяват апели и агитационни материали с инструкции за поведение по време на пандемия.


Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    7 2 Отговор
    Тиквата и без това подписа че ще ги затвори.
  • 2 съмнява ме

    5 1 Отговор
    Тия имат имунитет към белодробни заболявания, по цел дан пушат цигари и буат кюмур.
  • 3 БАЙ Х@Й

    2 1 Отговор
    А НЕЩО ЗА ТРАФОПОСТА !!! / оня с избирателите/
  • 4 събуден

    4 2 Отговор
    Да бре, те изгориха колко тона болнични отпадъци от Бергамо, пък чак сега ги тръшна. Да не говоря, че повечето са в оранжеви тениски, а това значи много.

    Коментиран от #8

  • 5 БАЙ Х@Й

    1 0 Отговор
    Има ли го, няма ли го!
  • 6 Къде ги фаштат тоа грип бе

    2 2 Отговор
    Под земята ли

    Коментиран от #7

  • 7 Фаштаме

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "Къде ги фаштат тоа грип бе":

    Гу от боклуците на ковачки, дааа!
  • 8 Гнида

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "събуден":

    Какво общо имат мини Марица изток с тец Брикел ?

    Коментиран от #9

  • 9 Какво ?

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Гнида":

    Кюмюра .