ФАКТИ.БГ

България не била единствената спирачка пред Скопие за ЕС

Протестите не са процес, който ни тревожи, защото той е демократичен и правов

Публикувана: 23 Ноември, 2020 12:12
81 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 10171
България не била единствената спирачка пред Скопие за ЕС
Снимка: БГНЕС
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3.4 от 34 гласа.

Би било много жалко, ако в Македония не завършат този път, който поеха сами. Това заяви пред Bulgaria ON AIR зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев.

Той коментира запалването на българския флаг в западната ни съседка и сексистките обиди към министъра на външните работи Екатерина Захариева с думите, че това е въпрос на възпитание и светоусещане.

По негови думи подобно поведение е характерно за друго време и няма да бъде толерирано.

Георгиев напомни, че България е член на ЕС от 2007 г. няма да се съгласи която и да е държава в предприсъединителен процес да ѝ дава уроци.

Според него случващото се е урок, през който Северна Македония ще мине.

Той посочи, че на Скопие му предстоят важни етапи от присъединителния процес, но ако не уважава партньорите и държавите, които са им подали най-силно ръка, трудностите биха се умножили.

Георгиев изрази надежда, че до следващото обсъждане на присъединяването на Северна Македония към ЕС исканията на България ще бъдат взети предвид. Той подчерта, че вратата не е затворена и разговорите винаги може да продължат.

"Прави се внушението, че едва ли не България е единствената държава на ниво ЕС, която стопира Република Северна Македония. Нека си припомним само няколко месеца по-назад - Холандия, Франция. Не сме този единствен стопер, който възпрепятства Северна Македония", категоричен бе зам.-външният ни министър.

Той посочи, че му се иска спорът да се разреши и в бъдеще да продължим като партньори и приятели на европейската сцена. Георгиев се надява тази осъзнатост да бъде и от двете страни.

Относно изпочупените стъкла на офис на ГЕРБ в София при съботния протест Георгиев, който е и лидер на младежката организация на ГЕРБ, заяви, че действията на въпросните протестиращи са вандалски.

"Протестите не са процес, който ни тревожи, защото той е демократичен и правов. Към мирно протестиращите граждани никога няма да се обърнем с агресия или неразбиране", подчерта той.

България

Поставете оценка на статията:
Оценка 3.4 от 34 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Българка
1 Отговор
Тoй кoмeнтирa зaпaлвaнeтo нa бългaрcкия флaг в зaпaднaтa ни cъceдкa и ceкcиcткитe oбиди към миниcтърa нa външнитe рaбoти Eкaтeринa Зaхaриeвa c думитe, чe тoвa e въпрoc нa възпитaниe и cвeтoуceщaнe."
А българското светоусещане е ВЕТО!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Оценка:
-7 +84

реалистъ
2 Отговор
Най-простите българи живеят в Македония...

Договор между България и Албания и бърза подялба.

Коментиран от #6, #25, #63


Оценка:
-15 +70

Професора
3 Отговор
Малък мерзавец и се учи от най големите мерзавци на мерзости!

Коментиран от #52


Оценка:
-20 +45

рачко пръдлето
4 Отговор
ТОЗИ е ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН "умник"!

Оценка:
-18 +33

Българка
5 Отговор
Oтнocнo изпoчупeнитe cтъклa нa oфиc нa ГEРБ в Coфия при cъбoтния прoтecт Гeoргиeв, кoйтo e и лидeр нa млaдeжкaтa oргaнизaция нa ГEРБ, зaяви, чe дeйcтвиятa нa въпрocнитe прoтecтирaщи ca вaндaлcки."
А престъпното управление на ГЕРБ е мародерско

Оценка:
-15 +61

Монгола
6 Отговор

До коментар #2 от "реалистъ":


Тези земи на запад са на Сърбия от 1919 г от когато българите ги загубиха заради дружбата с Германия!

Коментиран от #27, #62


Оценка:
-21 +40

Ян Тревоман
7 Отговор
Страна, която чества Тито като божество може да гледа унията през ключалката

Коментиран от #40


Оценка:
-4 +62

КОТарАК
8 Отговор
на Заю първата му задача преди НАТО беше да отиде в Москва и да рапортува на Путин , да му се мазни и да върти опашка...с тая върхушка контролирана от Белград няма да се получат нещата. вето докрай и след време подялба на чукарите със шиптърите

Оценка:
-10 +31

9
Този коментар е премахнат от модератор.
РусофилЪ
10 Отговор
ако не ги иска европа русия ще ги вземе че самички си устанаха да гладуват,трябва да има съпричастни

Оценка:
-12 +19

Behemoth
11 Отговор
И министъра и зам министъра са обида за интелекта ....само това ще ви кажувам!

Оценка:
-14 +21

12
Този коментар е премахнат от модератор.
Един
13 Отговор
некомпетентен , излишен и вреден хрантутник , с неподдържен вид на диво прасе !

Оценка:
-10 +29

Скандинавец преподавател в България 25г
14 Отговор
ВМРО изнудва правителството да му играе по свирката и ако не му играе това правителство пада! Каракачанов е опорка на Кремъл и ще се опита да извади България от ЕС и НАТО! "Това е много добре" ще кажат неокомунистите от вас! Но неокомунистите не са в час и не знаят, че ако ви изкарат от ЕС и НАТО, това което ще плащате ще го плащате 1300 години след това! А сте на крачка от изхвърлянето ви оттам! Не може да налагаш на друг народ на какъв език да говори и от какъв произход да бъде! Все едно на вас българите да ви кажат от Турция ''ние имаме обща 500 годишна история'' вие сте претопени като нация и сте 99% турци и ще говорите от утре на турски език, а територията на България всъщност е турска земя?! Не става така нали..???Още повече, че когато 12-те татаромонголски племена водени от Аспарух, прогонени от руснаците от рускотатарските степи са дошли, по тези земи тук е имало славянски, македонски, мизийски, тракийски, ромейски и няколко други народи всеки със собственият си език хиляди години преди татаромонголското нашествие през 681 година....А пък и тази смесица, тотална мешавица за 1300 години и няколко робства, сбирщина от 12 татаромонголски племена и над 10 местни балкански и кой как е минал ви е поставил под робство и не е пропуснал да си остави потомството, наречена български народ в никакъв случай не става за националистическа... Тo виe бългaритe ce cрaмувaтe дa ce нaрeчeтe бългaри, тa кaквo ocтaвa зa другитe, кoитo имaт пo-кaчecтвeнa иcтoрия и прoиз

Коментиран от #17, #20, #22, #23, #24, #26, #33, #60, #78


Оценка:
-84 +14

луд протестиращ
15 Отговор
Ето за това ти ще си стоиш в кочината при прасето , а той ще е дипломат. Я си погледни родословието на зад. Няма начин да не стигнеш до пият руски "освободител", или черкезка потеря, а скачаш като "чист" българин. На тоя кръстопът, на който живеем и след 100 години византийско, 500 години турско и 90 години руско робство едва ли някой може да каже, че е потомък на Аспарух. Така, че кротко и вместо да пипаш с тия мръсни ръце клавиатурата, изрини гюбрето. Ще си по-полезен.

Оценка:
-35 +6

Македония
16 Отговор
Ли е най новата дъвка на хунтата за отвличане на вниманието на простия мат'рял ?

Оценка:
-13 +26

17
Този коментар е премахнат от модератор.
А защо ли
18 Отговор
никой не коментира поръчковият побой във Варна от един русофил на друг русофил? Това сигурно е нормално в мутренската партия БСП?!

Оценка:
-21 +11

ами
19 Отговор
Явно, 25г. си бил преподавател по физкултура.

Оценка:
-0 +25

rule
20 Отговор

До коментар #14 от "Скандинавец преподавател в България 25г":


Ти си толкова скандинавец, колкото аз съм марсианец!:) Не съм сигурен че си и преподавател. Единственото в което съм сигурен е че си на хранилката на някое НПО! Разбира се рано , или късно ще изгоним тези организации! Ще ви секне ярмата!:) Ама, може да се пробваш в Унгария!:) Там много ще те харесат!:)

Оценка:
-1 +47

Мим33
21 Отговор
Тия макета смятат,че светът е техен и не тях приемат В Европа,а все едно че те ще приемат нас.Голяма наглост,но дано ом уврат главите и да се вразумят,ако не тая година,поне след 5 год..,ако не там ще си стоят.Толкова.... и Путин ги неще ,след като минаха към Нато....

Оценка:
-0 +31

До скандинавецът
22 Отговор

До коментар #14 от "Скандинавец преподавател в България 25г":


Земите на северна македония , а също и егейска според османските регистри са населени с Българи. Та толкова по въпроса.

Оценка:
-0 +47

Doni Brasko
23 Отговор

До коментар #14 от "Скандинавец преподавател в България 25г":


Никой не ти казва нито на какъв език да говориш, нито какъв да се чувстваш, никой няма да ти позволи да тълкуваш факти, както дявола чете евангелието. Когато започнете да уважавате фактите, да се придържате към тях, когато забравите езика на омразата и когато се осъзнаете, че оттук нататък ще се съобразявате не със силния на деня, а с братята си, тогава ще напредвате. Никой не ви иска нищо. Просто спрете със сръбската пропаганда насаждана от Русия

Оценка:
-1 +39

Татаромонголец
24 Отговор

До коментар #14 от "Скандинавец преподавател в България 25г":


Кой си ти да говориш така за една от най-старите държави в Европа, докато твоите предци са били в каменната ера все още и са живеели в пещерите - българите са имали държава!!!

Оценка:
-1 +43

Бесен Язовец
25 Отговор

До коментар #2 от "реалистъ":


Какво ще вземеш бе джипси, а румънците ако решат да вземат Южна Добруджа и турците решат да вземат по силата на Берлинския конгрес,, Беломорска тракия" какво ще кажеш?

Оценка:
-22 +6

Doni Brasko
26 Отговор

До коментар #14 от "Скандинавец преподавател в България 25г":


Иначе говориш и пишеш хубаво на български. Сигурно си някое герберастко тролче, което просто дразни хората, за да им отвлича вниманието. Никога не забравяй, че ти си също от този народ и щом обиждаш нас обиждаш по презумция и себе си, защото македония е била по същото време на същото място. Даже сме я освободили цели 30 години по- късно от Турско робство.

Оценка:
-3 +23

Родолюбец
27 Отговор

До коментар #6 от "Монгола":


На Сърбия са по договора от 1919 г. Обаче има възмездие.и Косово , което е люлката на сръбск. държавност вече не е сръбско!!!Бог ги наказа за шовинизма и ламтежа по чужди земи!!!

Коментиран от #51


Оценка:
-1 +28

гербаджиите
28 Отговор
Сами си пускат лумпенчета да им чупят прозорците и после се жалят и арестуват хора , които нямат нищо общо с това. Схемата им стана очевадна, така че трудно ще заблудят обществото.

Оценка:
-5 +11

ЕС недоумяват какво иска БГ
29 Отговор
"Георгиев изрази надежда, че до следващото обсъждане на присъединяването на Северна Македония към ЕС исканията на България ще бъдат взети предвид." Как ще се вземат предвид не разбрана позиция?

Коментиран от #66


Оценка:
-5 +6

мани се боко
30 Отговор
арбайт махт фрай, каза гербен юнген

Оценка:
-4 +4

Лъжец
31 Отговор
Си ти... ОСТАВКА!!!!!

Оценка:
-3 +4

Верко
32 Отговор
Опитът показва, че няма по-голям българофоб от бившия българин !

Оценка:
-0 +13

Винету
33 Отговор

До коментар #14 от "Скандинавец преподавател в България 25г":


“ Още повече, че когато 12-те татаромонголски племена водени от Аспарух, прогонени от руснаците от рускотатарските степи са дошли.....”
Абе ти в ред ли си? Какви руснаци те гонят, тогава изобщо никой не е чувал за руснак, още повече за руска държава! Прочети кога изобщо се създва Киевска Рус!

Коментиран от #61


Оценка:
-0 +30

34
Този коментар е премахнат от модератор.
35
Този коментар е премахнат от модератор.
ДО ШЕКЕРИНСКА
36 Отговор
МНОГО СОЛ ВИ ТРЯБВА ЗА ДА СЕ ИЗЛЕКИВАТЕ ОТ ЛУДОСТА И МАНИИТЕ АЛ МАКЕДОНСКИ. ИМА И ПО ЗЛЕ ОТ НАС. О УЖАС?

Оценка:
-0 +12

Миле макето
37 Отговор
На макетата им допаднали много приказките на халостния ни зам министър и му предложили длъжност в Скопие след изборите в България. Работата била лека . Трябвало два пъти на ден да сваля Санде македонеца от коня му на центалния скопски площад , за да си свърши туй и туй в близкия писуар. Заплатата ,според бугарските стандарти. Нашият казал, че ще помисли. Малко тежък му се видил Санде.

Оценка:
-1 +5

Радко Михайлов
38 Отговор
БКП+ДС+МВР-повокаторите от мутро-дивизия "София-запад" складират и съхраняват бомбичките, пиратките, димките, спейовете, .... на 5.ет. на противоправно БКП+ДС-окупирания Македонски дом в София на ул. Пиротска 5! Завеждащ склада е МВРо-вката мАнгела Джандбаз, а снабдител и организатор на провокациите е вице-премиера по вътрешен ред, сигурност и отбрана албиносния гюфто ДС-Ванче караПрас! Джандарите не закача провокаторите, а бият жестоко мирно протестиращите, такак както дядо му на караПрас - Къно циганина ht tp : //bit.ly/2zRaqvV - е бил концлагеристите от комунистическите концлагери! Полицията и прокуратурата на Гешефт не закачат провокаторите, организаторите, снабдителите и склададжиите от подразделението на ДС-службите ДС-МВРО-БаНДа, което е очевидното доказателство за БКП+ДС+МВР-организираните провокации!

Оценка:
-3 +0

39
Този коментар е премахнат от модератор.
Анонимен
40 Отговор

До коментар #7 от "Ян Тревоман":


Намери да каже цървула който боготвори Сталин и ближе задника на Русия!

Оценка:
-3 +1

вмро
41 Отговор
могат ли да бъдат българофили членове на македонска организация? (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа партия. Акронимът ВМРО идва от историческата Вътрешна македонска революционна организация, на която ВМРО – БНД се самоопределя като наследник. Лидер на партията е Красимир Каракачанов. Партийната централа се помещава в Македонския културен дом на улица „Пиротска“ №5 в София.

Оценка:
-0 +1

Антитрол
42 Отговор
Публикувано във факти.бг: когато 12-те татаромонголски племена водени от Аспарух, прогонени от руснаците от рускотатарските степи

Какъв преподавател си ти - най обикновен платен трол и тези чутовни глупости ги пишеш по всяка статия за макетата. Как Аспарух е прогонен от руснаците след като не са съществували.
Второ татари руснаците казват на българите останали там и основали волжка България - излиза че Аспарух е прогонен от несъществуващи народи (руския) от руско-българските степи.

Чудя се как някой дава пари на такива неграмотни тролове.

Оценка:
-0 +9

Един
43 Отговор
Да знаете от мен почоуе няма нищо по красиво и хубаво от чувството на омраза към другия.Дерзайте!

Оценка:
-1 +2

ВМРО е най-страшната терористична органи
44 Отговор
Иван Михайлов е бил наричан Царя на атентатите. В цяла Европа е бил страшилище по онова време. Дори в западните страни е смятан за най-големия специалист по терор.

Това разкрива в интервю пред Димитър Николов за вестник „Новинар“ зам.-директорът на Националния исторически музей д-р Цветана Кьосева, която е и доцент по нова и най-нова история на България.

За най-новата си книга – „Красивите лица на терора“, в която описва съдбата на български революционерки като Мара Бунева, която нарича „символ на българщината в Македония“, и Менча Кърничева, както и за влиянието на ВМРО по времето на Иван Михайлов.

Оценка:
-0 +4

МЪкeдoния
45 Отговор
Със започване на ускорените предприсъединителни преговори за членство на Македония в ЕС умирa привaтизирaният oт кaрaПрac БКП-мaкeдoнoфoбcки прoпaгaнднo-мaнипулaциoнeн БИЗНEC за бюджетни "секретни" милиони - и в Мaкeдoния и в Б-ия, къдeтo трябвa дa ce връщaт oткрaднaтитe имoти и aктиви нa умишлeнo нeдoпуcкaнитe зa прeрeгиcтрaция мaкeдoнcки брaтcтвa! Умира и замисъла за ползване на Македония за изпиране на корупционните милиони от шкафчетата (като Бисеров от ДПС)! Cъщo умирaт и привaтизирaнитe oт шeфoвeтe нa кaрaПрac ДC-кoнтрaбaнднo-шпиoнcки кaнaли прeз Зaпaднитe Бaлкaни и Eврoпa, пoдcилeнo и oт удaрa нa Eврo-пaкeтa Мoбилнocт - кoнтрaбaндaтa и шпиoнaжa c ТИР-oвeтe, пoлзвaни и oт руcкитe CВР и ГРУ! Зaтoвa Джaндбaз пeeeрac, Aндрo cлaбaнкa и Андюша Ковач контеса Месечкова ca първи плaтeни бoрци cрeщу пaкeтa Мoбилнocт и срещу Македония в ЕС!

Коментиран от #50


Оценка:
-5 +0

ВМРО е най-страшната терористична органи
46 Отговор
Дегенерацията на ВМРО се дължи преди всичко на факта, че независимо от успешното й организиране през целия период между войните, тя няма ясни политически цели, не се наблюдават сериозни икономически или социални идеи, извън шаблоните за македонска революция и освобождение. На практика организацията не отправя сериозен призив към македонското население и твърде лесно залита по наклонената плоскост на полуофициален клон на българската тайна полиция. Но преди всичко основният проблем е фаталната несигурност по въпроса за нейната цел, автономия на Македония или присъединяване към България. Тези фактори ускоряват вътрешното й разцепление и саморазграждане на враждуващи помежду си съпернически групи. Последният й лидер Иван Михайлов в действителност е убиец и гангстер от голям мащаб, а не революционер. 

Оценка:
-0 +2

шопен
47 Отговор
Ей некадърно комсомолче, да вземеш да цунеш ръка на Бонго, щото иначе си един обикновен плевел. Некадърник

Оценка:
-0 +4

ИМПИЙЧМЪНТ!
48 Отговор
И СЪД ЗА РУСКИТЕ ШПИОНИ! НИЩОПРАВЕЦА ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР ЗА НАНЕСЕНИТЕ ЩЕТИ ОТ КОРОНАВИРУСА!

Оценка:
-4 +4

Перо
49 Отговор
Джендърът не знае ли,че уважението,възпитанието и “светоусещането” са най-малкия проблем на измислената държава? Освен това да не се “надява”,а да направи БГ исканията в ЕС да са задължителни! Ако не са,отрицателно вето! РСМ не отговаря на никакви предприсъединителни критерии!

Оценка:
-0 +3

50
Този коментар е премахнат от модератор.
Монгола
51 Отговор

До коментар #27 от "Родолюбец":


Ходи да се кръстиш пред иконата и за сърбите не мисли те си имат армия, а се моли някой от комшиите да не се огледа у бг земя, че без армия какво ще правите! И у Косово на сърбите им скочи цяюото НАТО ако беше президента Владимир Путин на чело на РФ щяхте да видите Косово ама някой друг път!

Оценка:
-5 +2

52
Този коментар е премахнат от модератор.
Пазете се
53 Отговор
Дете Чудо , управлява България???

Оценка:
-3 +1

100
54 Отговор
Другата спирачка е, че С. Македония още е в Югославия.

Коментиран от #67


Оценка:
-0 +8

весо
55 Отговор
Не трябва да се смекчава позицията ни с Македония.ДА ЧАКАТ докато не се оправят!Я вижте гърците какво направиха............След м.Март 2020г.тряба да продължат преговори и анекси.Тези ,,управници,, не са адекватни.

Оценка:
-0 +6

аз съм Веска
56 Отговор
ЩОМ НАКРАЯ ЩЕ СЕ ОБЕДИНИМ , ПРЕДИ БРАКА МОЖЕМ ДА СИ ПОЗВОЛИМ ВСЯКАКВИ ЩУРОТИИ .
ПОСЛЕ ЩЕ СИ КАЖЕМ ПО ЕДНО ЗАВЕТНО " ДА" , И СМЕ ДЛЪЖНИ ДА ЗАБРАВИМ ВСИЧКО , С КОЕТО СМЕ ВГОРЧАВАЛИ ДНИТЕ СИ .
ПРЕДСТОИ ИМ ЕРГЕНСКО ПАРТИ .МОГАТ ДА СИ" ПОРЪЧАТ" ВСИЧКО , ЩО ИМ " ДУША САКА "!
МОГАТ ДА СЕ РАЗГОЛВАТ .
ТАКА ЩЕ РАЗБЕРЕМ КАКВИ СТРАСТИ ЖИВЕЯТ ПОД СЛЪНЦЕТО .

Коментиран от #59


Оценка:
-0 +6

Суджуков
57 Отговор
Северна Македония няма нищо общо с България.
Там няма хора, които гласно да заявяват, че са българи. Е, ние имаме 150 000 издадени паспорти на Северно-Македонци, но това е друга тема. Москва и Белград са обсебили тази територия от 100 години. Мача отдавна е свършил, но у нас наивници вярват, че с ВЕТО ще постигнем нещо.
Преди Коледа Борисов ще свали ветото и чао...
Сега се договаря с ортаците си в Русия, в Сърбия, в Германия и т.н. за бонусчето за него и така след месец няма да се усетим как се е обърнал.

Оценка:
-5 +5

като кажат
58 Отговор
мирни протестиращи, че чак ми става смешно. С обикаляне и мирни протести няма как да стане, пък ако ще и 15 год да са мирни.

Оценка:
-1 +2

Гинеколог
59 Отговор

До коментар #56 от "аз съм Веска":


Само в задния двор да се работи, докато им стане ясно #КОЙ решава с 200 км./ч!

Оценка:
-1 +3

60
Този коментар е премахнат от модератор.
xa xa xa
61 Отговор

До коментар #33 от "Винету":


каква Македония, населена с българи, както ''техният'' цар Самуил,
а войниците му - българи, платени наемници ли са били, или са
се сражавали за царя си и България.
Ако се признаят за наша провинция, вече са в ЕС, какво се перчат
с някаква фалшива независимост.

Оценка:
-0 +7

И понеже земите са загубени за БГ
62 Отговор

До коментар #6 от "Монгола":


И етническите българи автоматично са загубени, т.е.писани македнци, тъй ли байно, пишете ги марсианци, поне да няма спор с гърция, така ли се действа в 21 век, ей шматарок, в ЕС не приема диваци

Оценка:
-1 +4

факти
63 Отговор

До коментар #2 от "реалистъ":


То и в момента на Запад от Скопие на всяка къща се вее албанско знаме, местната управа е албанска, във всяко село има по 1-2 джамии и т.н. Въпреки насажданата омраза към българите, на изток от Скопие може да си види тук-там и българско знаме.Като се има предвид, че раждаемостта сред албанците е 3-4 пъти по-голяма от македонската, и Тирана и Косово се подкрепят недвусмислено и здраво от американците, въпрос на време е цяла Македония да стане нещо като Косово, а от там и да се слее с Албания. Така че чисто по братски ги съветвам македонците да избират - част от Албания и исляма, или с България, християнството и ЕС. Това за велика самостоятелна държава Македония хич да не си мислят - нямат нито историческа, нито морална, нито икономическа, нито военна, нито каквато и да е основа. Всеки знае, че както Югославия бе създадена изкуствено, така и Македония е напълно изкуствена държава, която в последствие почва да си съчинява език, история, литература, герои и т.н за сметка на кражби от останалите страни - от Сърбия малко букви, от България езика,царе и революционери, от Гърция - кражба на елинистическата епоха и Ал. Македонски. Да не говорим, че ако влезе в ЕС заедно с Албания, напълно свободно у нас вече ще се разхождат всички албански и ислямистки групи. И скоро и при нас ще се появят същите знамена и джамии - от Истанбул, през София и Скопие до Тирана.

Коментиран от #65


Оценка:
-2 +6

демократ
64 Отговор
Европа не се интересува от ветото на Б-я
Македомците имат уверение че въпреки това
ще бъде приета.

Оценка:
-5 +5

демократ
65 Отговор

До коментар #63 от "факти":


А раждаемостта в Б-я е 3-4 пъти по-ниска
от тази на циганите.

Коментиран от #69


Оценка:
-0 +4

Да им разкажат грозната истина
66 Отговор

До коментар #29 от "ЕС недоумяват какво иска БГ":


За македония-север, за да не се чудят какво иска БГ, стига с тази толерантност.Да се започне 1/.от кога е подарена мскедония на сърбия, 2/колко етнически българи са избити, затвори, не смеят и до днес да се определят като българи-да признаят геноцид, тези хора са писани македонци,3/.после коя година и от кои хора е кодифициран българския език по нареждане на коминтерна, посочвайки имена,4/.заличаване на български надписи, Самуил самоопределил се като българин, какъв са го написали, доказателства византийски хронисти,5/език на омразата не е спирал, периодичен печат,6/празнуват си тито, тия не се отказват от просръбския комунизъм и те така..., а дано да разберат вече в ЕС

Оценка:
-0 +4

Това е основната спирачка,
67 Отговор

До коментар #54 от "100":


Те се изживяват още като БЮРМ, да бяха останали с това име, поне им пасва точно, празнуват си тито тия бюрмаджии/бивша югославска република македония

Оценка:
-0 +5

Хасан
68 Отговор
Не мога да разбера ..хората се определят като македонци ,държавата Македония и езика си македонски ...защо пък трябва да се съобразяват с български претенции .!? Те са си член на ООН

Коментиран от #71, #72, #76


Оценка:
-5 +2

xa xa xa
69 Отговор

До коментар #65 от "демократ":


циганите се размножават като животните, по света и у нас...

Оценка:
-0 +3

ГРАД КОЗЛОДУЙ
70 Отговор
И каде се сега Скандинавците със 100год държава а каде сме ние с 15 вековна история???
И македонците да са независиме от 91год още по жалко за нас,че тях с 30год история се на също ниво ако не и по добре от нас? ! От история не се живее!Богата Македония значи и богата България и обратно!с този памет сме европеиски нужник!

Оценка:
-1 +3

Асане, ти не искаш да разбереш,
71 Отговор

До коментар #68 от "Хасан":


Така ти изнася, българофоб си, доказваш го под всяка статия, аз не мога теб да разбера, като мразиш БГ що си правиш труда да си чупиш пръстчетата с български букви, пиши си на арабски и турски и си свиркай

Оценка:
-0 +4

Не хората се определят, а
72 Отговор

До коментар #68 от "Хасан":


Просръбските комунисти са ГИ определили с насилие, геноцид, само етническите българи да се пишат македонци, иначе си имат малцинства албанци, власи, египтяни...и сие, само българи няма, а преди да бъде подарена тая област на сърбия е населена с преобладаващо българско население, което изчезва и се появяват македонци, от къде, от планетата марс.И още, за да разбереш, не че искаш, все едно в БГ след възродителният процес етническите турци да ги пишем българи/македонци/марсианци, така ли останаха, май неее, сега разбра ли разликата, или пак не можа, щот НЕ искаш

Коментиран от #73


Оценка:
-0 +3

ГРАД КОЗЛОДУЙ
73 Отговор

До коментар #72 от "Не хората се определят, а":


Хаха Тито е бил Хрват

Коментиран от #74, #75


Оценка:
-1 +0

И като е хърватин, кво
74 Отговор

До коментар #73 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":


Сърбо-харватска, нали са заедно, тва какво променя

Оценка:
-0 +1

Ха-ха, а ти си се бил напил
75 Отговор

До коментар #73 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":


И си се бил бил

Оценка:
-0 +0

Македонец
76 Отговор

До коментар #68 от "Хасан":


Излиза че турците са ни по-близки отколкото българите. А на българите са по-близки албанците отколкото македонците. Такава простотия в България досега не се е раждала.

Оценка:
-2 +1

оня
77 Отговор
Кой ли му пика от управляващите за мирни протести. Кервана си върви и кучето си лае:)) На това разчитат:))

Оценка:
-0 +1

Съария
78 Отговор

До коментар #14 от "Скандинавец преподавател в България 25г":


Вие скандинавците не стига че незнаете историята и географията,но сте и на всяко гърне миродия.знаеш ли колко века преди да дойде Аспарух на балканите са живели българи. И пропо македония не е нация Македония е област в която са и живеят Гърци,Българи,Албанци и Сърби

Оценка:
-0 +1

Джон
79 Отговор
Историята на РСМ е много проста.
След 1918 година, географската област Вардарска Македония, е в рамките на Кралство Югославия. Започва масово посърбяване на местното население, което е с българско самоопределение.
Истински геноцид, такъв, кавъвто дори турците по време на петвековното робство не прилагат.
През 1934 излиза официално становище на Коминтерна за създаване на македонска нация. Документът е изготвен в Москва с помощта на Георги Димитров и Димитър Влахов.
В края на ВСВ. през 1944 се полагат научните основи за създаване на македонския език с основна цел - максимално отдалечаване от литературния български език.
Издигната е телена ограда на границата.
Всякакви контакти с Народна Република България за забранени.
Страхът от всичко българско е огромен сред управляващата върхушка. Започва безогледно крадене на историята и историческите личности. Това е лицето на РСМ, което не се е изменило до ден днешен.

Оценка:
-0 +4

Стига ва
80 Отговор
Тоа суяк що не земе да се грумне?!)))

Оценка:
-0 +0

81
Този коментар е премахнат от модератор.
ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.


ТОП 5