Last news in Fakti

27 Ноември, 2020 06:56 3 646 20

Новите мерки влизат сила довечера в 23,30 ч.

  • мерки-
  • коронавирус-
  • локдаун

Засега ще важат до 21 декември

Новите мерки влизат сила довечера в 23,30 ч. - 1
Снимка: БГНЕС

От 23.30 ч. тази вечер влизат в сила новите по-строги мерки, които правителството въвежда, за да се овладее кризата с коронавируса, предаде българската национална телевизия. Засега те влизат сила за срок от три седмици до 21 декември - такова е обещанието на управляващите.

От тази вечер се забраняват:

1. Преустановяват се: присъствените учебни занятия във всички образователни институции - училища и университети, извънкласните дейности и занимания, както и посещения в детски ясли.

2. Всички колективни организирани мероприятия.

3. Удължава се забраната за работа на дискотеките и нощните барове.

4. Забраняват се още: посещенията в заведения за хранене и развлечения. Допускат се само доставки на храна по домовете.

5. Затварят моловете - там остават да работят само аптеки, оптики, банки, застрахователи, зоомагазини, доставчици на съобщителни услуги.

6. Спират се екскурзиите с организиран транспорт в страната и чужбина.

7. Забранени са посещенията във фитнес центрове и всички спортни колективни мероприятия за деца под 18 години с изключение на заварените международни спортни състезания. Всички други спортни мероприятия се провеждат без публика.

8. Преустановяват се всички групови културни и развлекателни мероприятия. Изключение - театри при капацитет от 30%.

9. Не се допуска организирането на частни събирания и тържества с повече от 15 души.

10. В търговските центрове остават отворени магазините за хранителни стоки, аптеки, дрогерии, банки и застрахователи. Извън моловете - кварталните магазини.

11. Парковете ще са отворени.

12. Остават отворени също църкви, джамии и синагоги. Променят се зелените коридори за пазаруване на възрастни хора, според новата заповед те ще са сутрин между 8.30 и 10.30ч.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Дедо Пенс

    32 4 Отговор
    Карантината ни помогна с бабата да направим пачка под матрака!!! Заради калидоро зелен трудно пазаруваме и кътаме левчета! На лятоска ще ходим на почивка в Халкидики.Ясооооо!!!
  • 3 Селянин

    24 6 Отговор
    Поредната глупост на комунистите ГЕРБАЖИИ от НАРОДНОТО НЕДОВОЛСТВО.

    Коментиран от #6

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Дедо Риц

    16 4 Отговор
    И що па точно на Блек фридей тая карантина???Бях решил да потроша 20 лева...
  • 6 Хващай лупататъ

    16 3 Отговор

    До коментар #3 от "Селянин":

    ЩЕ СЕ НАУЧИТЕ ДА КОПАТЕ ПОЛЕТО, ЩОТО У НАС ВСИЧКО Е НАОБРАТНО, ТЕА ДЕТ ТРЯБВА ДА КОПАТ ОТ 44г УПРАВЛЯВАТ
  • 7 Българин

    14 8 Отговор
    Участник в Първо,Второ,Трето и Четвърто Всенародно Въстаническо Заразяване търси работа.Мога да нося знамена и плакати, да дюдюкам,да хвърлям яйца и домати и да нося ковчези...Два пъти заразяван с Коронавирус....Три пъти бит от Полицията и шест пъти арестуван ....Имам готови плакати "Долу Мафията" и " Мутри вън"....Очаквам стандартно заплащане ...
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Фактология

    9 1 Отговор
    Всички не сме добре, но на някои им личи повече и разбирам, че луд умора няма, четейки коментарите.
  • 10 Капиталист

    26 1 Отговор
    До тези чиито бизнеси са затворени от утре! Нямате много голям избор! В България или умирате от коронавирус или от глад, но второто е много много вероятно, така че в понеделник си отворете ресторантите, фитнесите, сладкарниците. кината и магазините в моловете защото така и така ще фалирате, а помощ няма да получите. Борисов след няколко месеца ще каже, че ви е помогнал, а той е комунист който се мисли за демократ, всъщност не прави разлика между двете и ще е помогнал на всички комунисти в България, които ги мързи да работят и техните семейства, а ще си мисли, че ви е помогнал на вас! И не му се сърдете той ‘’не е виновен’’ и наистина си мисли, че ‘’ви помага’’, а това вече е от компетенциите на медиците! Отворете всички и да видим как ще ви глобят всичките! Нямат такъв ресурс и не плащайте данъци и осигуровки за да се сетят, че тези милиарди които ги дават от ЕС за българския бизнес не са само за комунистите и техните семейства и фирмите близки до ГЕРБ, а за всички предприятия в България!
  • 11 Наистина

    4 1 Отговор
    Язък за МОЛОВЕТЕ !
  • 12 Морето

    3 0 Отговор
    Вчера влизам в "Гардън" на Сливница и Отец Паисий да изпия едно кафе, имаше си хора вътре,кой на делова среща, кой на любовна такава. На съседната маса седнаха три млади момчета, на около 21-22г.и коментираха новата забрана:"Аве, брат-кво ще праим, ще полудеем направо! То ни фитнес като хората, ни Мол, ни да ритаме на игрището до Спартак, нито гаджета можем да ловим,само стари прилепи в магазините-бутат се като освирепели кучета, направо пълен та.ш.а.к!" Вълнува се народа, притеснява се-тази година Коледата ще е наистина невъзможна.
  • 13 Бандерас

    3 0 Отговор
    9. Не се допуска организирането на частни събирания и тържества с повече от 15 души. Това число включва ли домакините??????8827
  • 14 един от многото

    6 0 Отговор
    На всичкото това му се вика "Подир дъжд , качулка".
  • 15 отрепки сте

    9 0 Отговор
    разстрел веднага. за всички от ОПГ"герб"
  • 16 qwerty

    5 0 Отговор
    в крайна сметка магазините за НЕхранителни стоки извън моловете отворени ли ще са? не питам за кварталната железария, където на ден минават 5-6 клиента, а за големите магазини от рода на декатлон, айко, всичко по витошка и тем подобни??? ако останат отворени - по-добре да не бяха обявявали тези мерки 🤔

    Коментиран от #19

  • 17 Последния Софиянец

    6 1 Отговор
    Довечера на площада в 19 00 часа.
  • 18 НОЩ са КУ-КУ

    2 0 Отговор
    Не се допуска организирането на частни събирания и тържества с повече от 15 души. По какъв критерий. Защо не 14 или 16 души? НОЩ експерти извлекли 15 души, гледайки продължително в тавана?
  • 19 ами че

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "qwerty":

    те и март бяха отворани. Разбира се, нали печалбата не остава в Бг. В Германия си издържат пенсионерите с тукашната им печалба.
  • 20 9697

    2 0 Отговор
    Тез от снимката като ги видя, вече лошо ми става.