Last news in Fakti

28 Декември, 2020 06:47 1 944 12

Начало на имунизирането във Варна и Търговище

  • варна-
  • търговище-
  • имунизации-
  • коронавирус

Лекар от Спешна помощ ще е първият ваксиниран в морската столица

Начало на имунизирането във Варна и Търговище - 1
Снимка: БГНЕС

Имунизирането срещу COVID-19 започва във Варна, като първата ваксина ще бъде поставена на лекар от Центъра за спешна медицинска помощ, заяви областният управител на Варненска област Стоян Пасев, предаде БНР.

"Първата ваксинация е на 28-и, тогава започват всички ваксинации във Варна. 28-и и 29-и са дадени като дни. В самите лечебни заведения си имат манипулационни, така че там са ваксинационните центрове. 975 са дозите, които пристигнаха. Половината остават за Варна, другата половина се раздават за останалите пет области в Североизточна България", заяви Пасев.

И в Търговище започва ваксинирането на лекари и други медицински специалисти, работещи на първа линия в борбата с коронавируса.

Първи ще бъдат имунизирани медицински лица от Многопрофилната болница в града. За здравното заведение в областния град са предназначени 65 дози от общо доставените 80 от ваксината. Останалите ще бъдат разпределени за Центъра за спешна медицинска помощ в областния град, болницата в Омуртаг и Специализираната очна болница "Доктор Тасков" в Търговище.

Общо 585 души от петте общини на областта са заявили желание за ваксиниране. Това са лекари и медицински специалисти на първа линия в борбата с коронавируса.

Нови дози от ваксината срещу COVID-19 в област Търговище се очакват да бъдат доставени в първите дни на новата 2021 година.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Карго транс бг

    15 3 Отговор
    Ваксини с аромат на кренвирши.
  • 2 Бат Бойко нощния бандит

    13 2 Отговор
    Ваксините са за стария щам,ама вече платих 300 000 000 .Няма да ги хвърлям я!

    Коментиран от #3

  • 3 Боко.eu

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "Бат Бойко нощния бандит":

    Ако сте купили стока или услуга онлайн или извън магазин (по телефона, с поръчка по пощата, от амбулантен търговец), също така имате право да се откажете от покупката в рамките на 14 дни по каквато и да е причина и без да обяснявате защо.

    Коментиран от #4

  • 4 Бат Бойко нощния бандит

    10 0 Отговор

    До коментар #3 от "Боко.eu":

    Аз на кака Меркел не мога нищо да откажа.
  • 5 Габровец от Варна

    14 0 Отговор
    искам да видя как нашия кмет със цялото си семейство, барабар с тъста си да се вакцинира с новата РНК вакцина.

    Коментиран от #6

  • 6 Баир будала

    12 1 Отговор

    До коментар #5 от "Габровец от Варна":

    Какъв кмет нали имате една гербаджийска калинка дето остаря на кметското място като Фандъкова.

    Коментиран от #9

  • 7 big

    12 1 Отговор
    За какво е тази информация? 160 дози, т.е. 80 ваксинирани, за кого по напред? Та те медицинските лица са десетки пъти повече, а възрастните - стотици! Не мисля, че всички ще искат да се ваксинират, но нещо много малко ми се виждат, за да се "хвалят"! Щом като Пфайзер не са в състояние да доставят всички заявки на време, има и други производители! Здравето преди всичко! И малко теория на конспирацията - Защо само тази ваксина? Чипирането може и да е вярно, от американците може да очакваш всичко! Дявола ти е по-добър приятел от тях!
  • 8 ишоо

    5 6 Отговор
    щом има ваксини и ги слагате що не отваряте ресторанти и казина вече умрехме от глад
  • 9 Гузна Съвест

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "Баир будала":

    Послушко, не смее сам да помисли, само слушка.
  • 10 Кински

    2 1 Отговор
    Ами Добрич шумен Ко става .или те се намират в Румъния ?5 хиляди дози не могат да ги сложат една седмица
  • 11 СусБе

    5 0 Отговор
    ЗОМБИРАНЕТО... пардон ВАКСИНИРАНЕТО започна. Въоръжавайте се със тупалки и бухалки, суха храна и мокра вода че да посрещнем Апокалипсиса!
  • 12 Аз40

    2 0 Отговор
    Пратиха се разни съмнителни кашони с уж ваксини за реклама, а после ще бъде нещо друго май за "доброволците". 2021 ще бъде годината на масовото зомбиране! Така е, скоро ще обикаляте за МОЗЪК по улиците, но ще късничкооо!