Last news in Fakti

5 Февруари, 2021 10:17 9 915 41

Татяна Дончева: От МВР са закупили яка джипка, а не декоративен SUV

  • татяна дончева-
  • мвр-
  • джипове-
  • олаф-
  • автомобили-
  • great wall

Гербаджиите са до такава степен обсебени, че трябва да се бият с президента и на всяко нещо да казват колко той е прост, загубен, невъзможен за управление, че чак не виждат, че сделката е тяхна, разкритикува юристът

Татяна Дончева: От МВР са закупили яка джипка, а не декоративен SUV - 1
Снимка: БГНЕС

В документите за обществената поръчка за закупуване на автомобилите за МВР няма нищо нередно, заяви пред БНР лидерът на „Движение 21” и юрист Татяна Дончева. В процеса на създаването на обществената поръчка и нейното движение до финализирането и изпълнението ѝ Дончева не е открила нищо нередно, „още по-малко измама“.

Техническото задание на МВР се среща в няколко поредни обществени поръчки за коли, отбеляза Татяна Дончева в предаването „Преди всички“.

„То формира победителя при 60% тежест на цената и 40% тежест на техническите показатели. Участвали са в поръчката 11 фирми кандидати, четири от тях са елиминирани за несъответствие с техническото задание. На 7 са отворени офертите. Има разлика в цените, съществена“, допълни Дончева пред националното радио.

Според нея конкретната цена на автомобилите в обществената поръчка, оспорвана от Европейската служба за борба с измамите ОЛАФ, е дала възможност на вътрешното министерство да закупи още джипове, „което при цени на други автомобили щеше да бъде невъзможно“.

Закупените автомобили според Дончева не са „декоративен SUV, а една съвсем яка джипка, която органите на МВР карат вече трета година“.

„Това не са хранителни стоки. Нова кола означава некарана кола. Не означава извадена от конвейера. Нито означава модел, току-що създаден дизайнерски“, коментира Татяна Дончева.

„Фирмата „Българска автомобилна индустрия“ е кандидатствала, приключила си е договорите и си е изпълнила доставките. Аз не знам даже към момента „Българска автомобилна индустрия“ да е в несъстоятелност. Аз миналата година закупих кола и подписах договор с нея“, обясни още тя.

„Търсенето на отговорност и ритането на сделката като горещ картоф в предизборна или въображаема предизборна ситуация се прави от глупост. Гербаджиите са до такава степен обсебени, че трябва да се бият с президента и на всяко нещо да казват колко той е прост, загубен, невъзможен за управление, че чак не виждат, че сделката е тяхна и в това, което са направили, няма нищо нередно“, смята Дончева.

„Наблюдавам един процес от страна на ДПС, които много биха желали да отстранят Румен Радев. И виждам, че този процес върви както през натиск върху БСП, така през подклаждане на някакви конфликти, които нямат никакъв житейски смисъл.“

Темата с високопроходимостта и повишената проходимост е техническа, не е лингвистична и граматическа, категорична е тя. „Когато ОЛАФ даде технически показатели, аз искам да видя МВР нарушило ли е с нещо този договор между Европейската комисия и България.“


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 84 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро Краваря

    45 115 Отговор
    Бря! Тая лелка как мяза на домакинката от стола на текезето кака Цола! Ми тъй я! Дебела,охранена,доволна,сита,и проста! Мерси!

    Коментиран от #18, #28, #36, #37

  • 2 Спиро Киров

    28 82 Отговор
    Тишината в спалнята ражда простотии.
  • 3 РАДИО ЕЛТО

    33 96 Отговор
    Дончева е д*еб*ела лелка, крадла и мутра. Оставка, съд и затвор!!
  • 4 гост

    35 68 Отговор
    Брей и Дончева не е намерила нищо нередно ,дори се възхищава от промяната на условията, били успели да вземат по вече боклуци.
  • 5 ФЕН

    122 24 Отговор
    Дончева е права !! Неграмотността на Тези ги поваля като бумеранг !!!Хвърлят всякакви лай..на и незнайно защо някак се връща и ги залива за 1- 2 .Омразата ,че българите се осъзнават и не се плашат вече ги тресе яко .

    Коментиран от #6

  • 6 Си ган

    20 62 Отговор

    До коментар #5 от "ФЕН":

    Виж как се връзват нещата само - датата на изборите (04.04.) и 4-ти мандата за Бойко Борисов...даже май ще са 4х4 като гледам :)

    Коментиран от #19

  • 7 Верно ли?

    34 22 Отговор
    Яка,яка колко да е яка?Great Wall!?Марка,която дори в Китай не се продава!На Гришата(бандит от малолетна възраст по соцъ) поредната перачница на пари!
  • 8 Русенец

    56 3 Отговор
    Да покажат коя фирма е обжалвала във ВАС, с какви джипки и кой е собственик на тази фирма ? Как 3г. след сделката се сетиха за нея !? 290 джипки за 12милиона, това е по 40хил.лв. за високопроходим джип - да покажат кой друг модел дава такава цена и има такива характеристики ? Това не са ли джипките на Гриша Ганчев ? Волекс ?

    Коментиран от #11

  • 9 Мдаааа

    39 25 Отговор
    Татянчето първо трябва да поясни,че е лична адвокатка на Гришата,и после да се обяснява колко разбира от технически характеристики на СУВ!!!
  • 10 МОРАЛ

    42 15 Отговор
    Дончева ти претендираш за морал в политиката ! Прекрасно ! Морално ли е от твоя страна да защитаваш Гриша Ганчев , който е откровен престъпник ? Морално ли е използвайки разни юридически похвати от твоя страна „бизнесмена“ Ганчев все още да не е в затвора … КЪДЕТО ИГРАЯТ ПАРИТЕ МОРАЛ НЯМА …

    Коментиран от #29

  • 11 Тъй де!

    34 4 Отговор

    До коментар #8 от "Русенец":

    Основният проблем на ЕС и структурите й като ОЛАФ,че е крайно мудна "машина".Те не "са се сетили" след 3 години,а сега й е дошъл реда!Да не мислиш,че само у БГ-то се крадат общоевропейски средства?
  • 12 Ха ха

    19 30 Отговор
    Дончева е нагла.олаф казва,че техническите параметри са сменени,правили са разследване,изискали са документацията,пишат имената на виновните лица и изпращат преписката до българската прокуратур с мнение за повдигане на обвинение и си искат 6 милиона евро обратно.наясно са,че узунов и митрева са злоупотребили,само дончева уж адвокат не е наясно.не и допада това,че румен радев е корумпе а тезата им,че тя и другите главанаци ще наложат закона и че всичко ще е цвята и рози рухна.жалки сте
  • 13 неразбирко

    27 4 Отговор
    Всичкото е един предизборен пиар кьорфишек за простолюдието,ама има и хора да се вържат...
  • 14 гост

    17 10 Отговор
    "джипките"- ей такава категория автомобили няма и госпожата която я употребява,вероятно е толкова компетентна и в правото, а Волекс са обикновени леки автомобили .
  • 15 Ти да видиш

    24 7 Отговор
    в ЕК няма нужда от ОЛАФ. Да вземат Дончева и край на корупцията.
  • 16 Я па тая!

    28 13 Отговор
    Тая наглярка откакто навремето успя да вкара закона "Ванко1" просто спрях да я уважавам.Навремето имаше един филм "Адвокат на дявола",мисля,че беше с Ал Пачино,точно отнасящ се за такъв тип адвокати!!!
  • 17 ЯТАЧКАТА

    16 21 Отговор
    ОЩЕ ЕДИН ЧЕРВЕН ПЛАЗМОЛ ИЗПЪЛЗЯ НА ТРИБУНАТА
  • 18 Виждам да

    27 17 Отговор

    До коментар #1 от "Киро Краваря":

    Не се прави на" завеян"?
    Много добре ви го каза , Дончева ," право в очи куме"!
    Явно не ви отърва истината, та сте тръгнали и да обиждате,
    за това , как хората изглеждат?
    Е това ви е простотията , с която се занимавате,
    ако не става номера с" Прокурора" , или "Полицията" ,
    и ако вестниците ви" умалеят от глупости" ,сипите глупави
    обиди ,върху достойни граждани, доказали се в живота си!
    Това е края на Диктатурата на Хунтата , има една поговорка!
    "Вола като рие , пръста му пада във вратът"!?
    Аз лично харесвам хора , на които ,
    красотата им е сърцето и душата?
    Държа да кажа също ,че не съм от БСП ,
    и ще гласувам за Васил Божков и" Българско лято",
    човека който е един многото , протестиращи ,който промени,
    корупционните планове,
    на Българската Държавна корупция наречена "Хунта"!
  • 19 Анонимен

    22 9 Отговор

    До коментар #6 от "Си ган":

    Съгласен съм с теб за съвпадението! На 04.04 Бойко ще го яде четвъртит на 4-ти км.

    Коментиран от #22

  • 20 ЪРП

    19 17 Отговор
    БРАВО, Г-ЖО ДОНЧЕВА!!!!!!!
    ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ИМА ОЧЕ УЖААААААСНО МНОГО ПРОЗЗЗД И ААААЛЧЕН НАРОД, КОИТО КАЗВАТ НА ЧЕРНОТО - БЯЛО И НЕ СА В СЪСТОЯНИЕ ДА ПРОУМЕЯТА ,ЧЕ ЧЕКМЕДЖЕГЕРБЕРАСОПИТЕЦИТЕ СА НЕВИЖДАНАТА ЧУМА ПОКОСЯВАЩА ЖИВОТА НА БЪЛГАРИТЕ ВЪВ ВСИЧКИТЕ МУ ЕСТЕСТВА......И ФИЗИЧЕСКИ И ПСИХИЧЕСКИ И ИКОНОМИЧЕСКИ И ДУХОВНО!!!!!!!!
    НАЙ-ГОЛЯМАТА ЧУМА В НОВАТА ИСТОРИЯ НА БЪЛГАРИЯ СА ЧЕКМЕДЖЕГЕРБЕРАСОПИТЕЦИТЕ!!!!!!!!!!!
  • 21 тая ще бъде премиер на бг а

    7 4 Отговор
    ОРЛОВОТО ОКО ШЕФ НА ЕНИЧАРИТЕ!!!!!
  • 22 Си ган

    4 2 Отговор

    До коментар #19 от "Анонимен":

    Оценявам чувството ви за хумор :) да сте жив и здрав ;)
  • 23 Песен

    4 5 Отговор
    Гербераст съм - арабия - денем Бофко славя - нощем с други пия...
  • 24 Иван

    18 6 Отговор
    Който и да защитава г-жа Дончева няма значение, ако колите са произведени в България, трябва да се купят те. Стига сме хранили другите производители. Американци, германци, чехи да не са с чужди коли в полицията.
  • 25 Буха ха

    16 5 Отговор
    Малко са тези които познават задкулисието така добре както Дончева и са толкова наясно кой в чий отбор е и кой какъв играе.
  • 26 ххх

    14 8 Отговор
    Браво Дончева!
  • 27 Trace

    8 4 Отговор
    Е все пак чекмеджета преливат с милиарди и продължават да бъдат тъпкани с пари, само мога да си представя колко ли има в в градината зайчарника и бункера на тиквата и сие
  • 28 Де Факто

    14 7 Отговор

    До коментар #1 от "Киро Краваря":

    Викаш дебела,охранена...хахаха, абе не е ФИНА и ЕЛЕГАНТНА, като ваш'те МАНЕКЕНКИ: Фидоската, стругарката Цецка, МЕНТА.....СУПЕР ГЪРЛИТЕ на ГЕРБавите ТУЛУПИ....хахаха🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 29 🐷 Боко ТИКВАТА

    4 4 Отговор

    До коментар #10 от "МОРАЛ":

    В затвора вкарвам АЗ, бе ТУЛУП.🤣
  • 30 Asterix

    8 6 Отговор
    Това чудо разбира от всичко!!!Факти да я назначи за поредният всезнайко от екипа си.
    Чакам,кога ще даде мнение за това,как най добре да си направим основен ремонт на колата...
  • 31 Българин

    9 11 Отговор
    Другарката Дончева заема решителна позиция на амбразурата....До тук добре,ама да си беше оправила и Диалекта,щото като си от дльиеку и говориш миеку по басмяна рокля и забрадка, с недобре обръснати мустаци и мотика в ръката- кой Европеец ще ти обърне внимание,другарко....
  • 32 Пристав

    11 8 Отговор
    ЛИЧНИЯ АДВОКАТ НА ГРИША ГАНЧЕВ - ТАТЯНА ДОНЧЕВА!

    САМОТАТА В СПАЛНЯТА И РАЖДА ЛУДОСТ.

    ПОНЕ НЕ ДЕЛИ С НИКОГО, А САМА СИ ХАРЧИ РУШВЕТИТЕ.
  • 33 хахахаха

    8 9 Отговор
    Брях, колко комПитентно се изказва тая.
    Да им имам самочувствието на някои които говорят адски уверено за неща, от които си нямат и понятие.
    Скрий се Татяно, защото само глупости плещиш.
  • 34 Лудата Мара

    10 0 Отговор
    Всички нормални хора ги считат за луди и им обясняват колко са честни тия горе от управата . Нас лудите пък ни карат да вярваме че някой ден ще живеем нормално в нормална европейска държава . А дано , ама не става и няма да е скоро заради тия лъжци и крадци
  • 35 ПЕНКО

    5 2 Отговор
    КОЙ СЪСИПВАШЕ БЪЛГАРИЯ ПОВЕЧЕ В "ПРЕХОДА" ---ЮРИСТИТЕ ИЛИ ЖУРНАЛИСТИТЕ ---ИЛИ МЪРСУВАХА ПОРАВНО -ГНУСТНАТА СГАН -ПРОИЗВОДНИ НА ДВАТА ФАКУЛТЕТА !!!! СРЕЩНИ ЮРИСТ И ГО ЗАКОЛЯЙ .-СРЕЩНИ ЖУРНАЛИСТ И ГО ИЗКОРМИ- Е ВАЖНИЯ ДЕВИЗ !!!
  • 36 незнайко

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "Киро Краваря":

    Вие сигурно сте много умен, но не можете да вникнете в написаната статия !!!
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Бай Шиле

    2 5 Отговор
    Татянке,кой вече ти се вързва на клюкарските изказвания?Яж си субсидийките дето ги изкара,че вече НЯМА да има.
  • 39 Елементарно, Дончева!

    2 3 Отговор
    Кой е пробутал яките джипки? Гриша Ганчев. На кого е адвокат Дончева? На Гриша Ганчев!
  • 40 "Иван Кулеков"

    4 2 Отговор
    Госпожа Дончева била адвокат на Гриша Ганчев?!
    Ами спомнете си какво съм написал още 82 година в книжлето "На нов ред":

    "Оцениха ме! И аз...се продадох."
  • 41 От няколко години вече

    2 0 Отговор
    След софийски квартал Бенковски, точно на расклона към манастир Свети Мина има голям терен с бивша конна база на МВР, от пьтя много добре се виждат поне 200 полицейски коли, които стоят под открито небе и гният там от години и нито един умник не се е сетил да ги отремонтира, да ги продаде на търг, да ги даде на скрап. Тези коли стоят там като мълчалив паметник на едиквоси управление на ГЕРБ. Тези управници като презадоволени с апартаменти, къщи, кюлчета и милиони евра, що ще се грижат за народа, за икономиите, за изгода на държава? Ще създават нови агенции с десетки нови калинки и главни специалистки на по 21 години бройка, без завьршено висше... Деребействат както им скимне и няма никаква управа, няма прокуратура и сьд
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове