Last news in Fakti

5 Февруари, 2021 12:49 4 597 34

Тихомир Безлов: Казусът с джиповете на МВР е олигархичен

  • джипове-
  • мвр-
  • тихомир безлов

В случая виждаме един пример за влияние на едрия бизнес в България

Тихомир Безлов: Казусът с джиповете на МВР е олигархичен - 1
Снимка: БГНЕС

Казусът с джиповете е олигархичен. Това каза за предаването „Добър ден, България“ на Радио „Фокус“ Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията. Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) поиска България да върне близо 6 млн. евро в бюджета на Европейския съюз заради засечени сериозни нарушения в обществена поръчка за доставка на стотици полицейски джипове още през 2018 г., платени са със средства от европейския фонд „Вътрешна сигурност“.

„В случая виждаме един пример за влияние на едрия бизнес в България, който е успял в 2-3 различни правителства да накара държавата да купи неговите джипове, неговия продукт. След това, отново ефективно, е успял да мине през Комисията за защита на конкуренцията и през Административния съд. Този случай е в резултат от сблъсък между политически сили и демонстрира колко значим е контролът на олигарсите върху всички институции в страната“, обясни експертът.

Според Тихомир Безлов е интересно, че очевидно въпросната икономическа група няма никакъв проблем да мине през всички институции, както пожелае. Другата интересна част е, че за съжаление ОЛАФ може да прави разследвания, само когато институциите на съответната страна сътрудничат. Безлов уточни, че ОЛАФ само препоръчва, а не задължава парите да бъдат върнати.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 29 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Улав

    37 1 Отговор
    Не е ОЛАФ тоя който яде баницата, а тоя който я дава

    Коментиран от #13

  • 2 Казуар

    17 13 Отговор
    Сумата да се приспадне от европейските пари които България получава.
  • 3 сигурно

    48 5 Отговор
    Ами Ганчев е напълнил чекмеджео ,и вместо да даде за срап таргитте ,лапва 5 мил. евра и дава един милион рушветт ! Та това е играта ,а ттиквата да не се прави на глъмав ,ченио не знае !

    Коментиран от #12, #21

  • 4 расим

    45 6 Отговор
    То да е само в джиповете, всички сделки са им такива на герберчетата. Сега на изборите ще се подкрепят, всички крали в ГЕРБ са за тях!

    Коментиран от #15

  • 5 БАЙ Х@Й ‼

    40 3 Отговор
    То е като да си дал пари на детето да си купи карта за рейса, а то да си купи карти за покер и да не разбереш няколко години ‼ Верно ОЛАФ трябва да се пише с У ‼
  • 6 Бойко

    5 21 Отговор
    Е невинен

    Коментиран от #31

  • 7 БАЙ Х@Й ‼

    23 2 Отговор
    Да бяха само 'жипкити* ! :::::: Областният управител на Варна Стоян Пасев се забърка в нов скандал след Гаражгейт.
    Държавен терен от 863 кв.м в Морската градина на Варна е бил продаден на дружеството "Пропъртис ПС" на Петя Славова през ноември м.г. Това показва съдържанието на договор, сключен между фирмата, която е еднолична собственост на Славова, и областния управител на Варненска област Стоян Пасев. Цената, на която е продаден имотът, е малко под 204 хил. лв,

    Коментиран от #16

  • 8 Бай Ставри

    20 5 Отговор
    Гриша Ганчев беше заплашил шефа на НАП, че ще го удуши с червата му, но Бойко го помилва и решиха да му набутат ЦСКА-София, за да мълчи и да си плаща с остатъците от Петрол и номерата по ДДС.
    Бойко е спасителя на Гриша Ганчев. Както султана е помилвал преди 200 години, а днес Бойко Борисов прави същото.
  • 9 БАЙ Х@Й ‼

    27 4 Отговор
    Каракачанов продава Българска земя на цена по-ниска от тази на обикновен мокет‼
  • 10 гадно

    21 3 Отговор
    Колкото и да ми е противна мутрата понеже е тъЪъп не се усети, че всъщност нарушения няма. Изискването за висока проходимост е спазено, да са нови също къде точно е нарушението???
  • 11 Фатмак

    14 2 Отговор
    Колегите се оплакват, че тези коли не са пускани в движение и нямат общо 300 коли и 100 хил. километра пробег ОБЩО! Безлов, хайде проверете колко километри са изминали автомобилите ОБЩО!

    Проблема е с търга и купуването, но и с НУЖДАТА от такива автомобили. А такава нужда не е имало, няма и няма да има. Няма кой да кара тези коли даже.
  • 12 Анти трол

    7 35 Отговор

    До коментар #3 от "сигурно":

    Само че Радев е лапнал рушвета!
  • 13 Антимафия

    25 3 Отговор

    До коментар #1 от "Улав":

    А европейските милиарди ,за магистралите , които краде и раздава Бойко Борисов ,кога ще ги връщаме ?????????????????????????????????????

    Коментиран от #18

  • 14 Българка

    30 4 Отговор
    Ясно е , че Борисов е омазан и затова с неистова злоба без право ( съдебно) и без доказателства предизборно се опитва от една страна да прехвърли проблема, от друга страна да оклевети президентството. Кога Баце казва истината. Когато се хвали с придобивките за МВР и реже лентичка като постижение на управлението си , или когато твърди, че не знае за тази поръчка и иска подробности от вътрешния министър. Ако има проблем и е подменена поръчката, зашо правителството на вожда не е сигнализирало прокуратурата, защо КЗК и ВАС са пропуснали корупционна схема, а спорът е бил за цена и таблети?
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Българка

    26 2 Отговор

    До коментар #7 от "БАЙ Х@Й ‼":

    Към това добавям и раздаването/ продаването за смешни пари апетитни имоти от министЕра на отбраната. Абсолютни далавери , грабят като за последно
  • 17 бегай батко

    16 1 Отговор
    Няма да се оправим в България НИКОГА - 1/2 милион на държавна хранилка по веригата и се чака тоя над теб да го отстранят, та да лапкаш повечко.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Ха ха

    8 19 Отговор
    Що се правите на улави,техническите параметри са сменени от пламен узунов и митрева,а две инстанции са разделили рушвети за да ги прикрият,включително съда.румен радев ги прикрива,бореца за честност.всички короновани скочихте като ужилени.хак ви е продажници.къде сте видели такъв президент,който раздели хората.сигурна съм,че виждате какво корумпе е,но чакате да ви връчи мандатче,нещастници долни.за вас не съществува нищо друго освен интереси,гадни подлеци.

    Коментиран от #23

  • 21 Angry Bird

    16 3 Отговор

    До коментар #3 от "сигурно":

    Аз за Ганчев съм по-съгласен, все пак в БГ са направени и наши работници са взели пара, но половината паркетници са туареги. Едно е GW за 50 хиляди с милиционерските дрънкулки, съвсем трето е туарег за 150!!! Т.е. за половината бройка може и да защитим "българското", а и като стойност може и да го поочукаме в калта, ама туарега... А отделно няма ли тук врътка и с гешефтурата, щото баш бимбашията там си поръча туарег х2 = 400 коня! На Нюрбургринг ша гони рецидива с него?!
  • 22 Ха ха

    8 18 Отговор
    Що се правите на улави,техническите параметри са сменени от пламен узунов и митрева,а две инстанции са разделили рушвети за да ги прикрият,включително съда.румен радев ги прикрива,бореца за честност.всички короновани скочихте като ужилени.хак ви е продажници.къде сте видели такъв президент,който раздели хората.сигурна съм,че виждате какво корумпе е,но чакате да ви връчи мандатче,нещастници долни.за вас не съществува нищо друго освен интереси,гадни подлеци.

    Коментиран от #25, #29, #33

  • 23 Българка

    11 4 Отговор

    До коментар #20 от "Ха ха":

    Много се разпени, забърши, че може да се подхлъзнеш!
  • 24 CCCPE

    5 20 Отговор

    До коментар #19 от "Българка":

    Aз имам пари за разлика от вас, където реват тук срещу Бойко, защото са били много нещастни и бедни!!! Kато не можете да имате пари ( значи не го заслужавате ) и ще работите за нас!!! Kакво имаш.. Aз имам и съм горд и благодарен!!!
  • 25 Ясно е като

    4 17 Отговор

    До коментар #22 от "Ха ха":

    бял ден! Щом крадливия Мунчо Грипенов Решетникоф е замесен КОЙ е виновния!
  • 26 😁😁😁😁😁

    9 1 Отговор
    Държавата е на олигарсите и МВР също
  • 27 😉😉😉😉

    6 2 Отговор

    До коментар #15 от "CCCPE":

    Направи на твоя Бойко Тиквата хубаво бурдуче с гълтане
  • 28 СRНКАТА

    0 3 Отговор
    Шод хед с 1-2
  • 29 Хмммм

    12 1 Отговор

    До коментар #22 от "Ха ха":

    Всички правителства у нас обслужват мафията и олигарсите. Видяхма, че се разполагат като у дома си и в Президентството и дори Президента ги пази. Разликата е кои кръгове точно са на власт в момента. И изборите са за това, кой да обира лъвския пай и кой трохите. А хората нека си викат по медиите и площадите за смяна на системата, честност, морал, правосъдие и бла-бла. Не им пречат на дърпащите конците. Ако не ви харесват днешните управляващи, утре ще ви предложат нови, които пак ще обслужват техните интереси. Кеф ви цар, кеф ви националисти, кеф ви "честни" журналисти, социалисти, демократи, леви, десни, русофили, американофили, про-Европа, анти-Европа и так далее. Има за всякакви вкусове и желания.
  • 30 Тото 1 и Тото 2

    8 1 Отговор
    А бате Бойко кара К0-ЛЕ-ЛО !
  • 31 Тиквата

    7 1 Отговор

    До коментар #6 от "Бойко":

    Аз, най-големият крадец в историята на България викам: " Дръжте крадеца Радев!!" Ха ха ха Хи хи хи хи!!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Oxoxo

    3 0 Отговор

    До коментар #22 от "Ха ха":

    браво госпожо право в десетката, борец срещу корупцията, обикновен измамник
  • 34 Бай...

    0 0 Отговор
    Е, все пак да бъдем снизходителни! 6000000 Евро са жълти стотинки, в сравнение с това, което Борисов и компания откраднаха през тези11години грабеж! Надявам се да се задавят! По нашия край има приказка,, лакум г. з кръв с. ре,, !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове