Last news in Fakti

22 Февруари, 2021 06:21 1 918 6

Д-р Брънзалов: Добре е алергичните да се тестват преди ваксиниране

  • д-р брънзалов-
  • ваксиниране-
  • коронавирус

Никъде не пише, че някоя от ваксините не е препоръчителна за даден контингент хронично болни хора, заяви зам.-председателят на Българския лекарски съюз

Д-р Брънзалов: Добре е алергичните да се тестват преди ваксиниране - 1
Снимка: БГНЕС

Масовата ваксинация е една голяма стъпка, за да се пребори пандемията.

Това заяви зам.-председателят на Българския лекарски съюз на д-р Николай Брънзалов пред NOVA.

„Най-често задаваните въпроси, свързани с COVID-19, ги зададохме към министерството и към съответните експерти бордове по специалности. Отговориха ни на голяма част от тях. Те вече са публикувани и са обществено достъпни”, каза още той.

„В отговорите никъде не пише, че някоя от ваксините не е препоръчителна за даден контингент хронично болни хора. Това дава спокойствие на мен и на колегите ми да работим”, допълни д-р Брънзалов.

По думите му е препоръчително хората с тежки реакции при алергии да бъдат консултирани предварително със съответния специалист.

„Ако човек знае, че към този момент е алергичен, е добре да се тества предварително при алерголог и да се прецени дали да му се сложи ваксина”, каза още той.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Боко акбар ботокс

    18 2 Отговор
    Тази ваксина трябва да се поставя само от личен лекар и след консултация с него или със специалист ако имате други заболявания.
    Какъв в този панаир опънали палатки пред болници да чакаш на опашка за ваксина и без консултация първо подписваш информирано съгласие да не може да ги съдиш и после те боцкат.
    А втората ваксина кога ще им я бият, кой и къде ?
    И същата марка ваксина ли ще им бият ?
  • 3 Smooth Jazz

    6 4 Отговор
    При Спутник V няма проблем с алергични реакции, както и странични ефекти(дефекти). Ще чакаме нея.
  • 4 Добре ли е той

    4 0 Отговор
    По същество този агитатор предлага пациентите да свалим всякаква отговорност от джипитата, а те да боцкат и да вземат по 10 лв. Що не каже дали е добре или да, да се се плаща и потребителска такса от 2.90 лв. за посещението при джипитата? "Големи грижи" за пациентите и селски хитрости. Тия ваксини ще ни излезат златни.
  • 5 гнус

    2 1 Отговор
    Точно! Хората с алергии да се тестват преди ваксинация. А не на сляпо да подписват декларация.
  • 6 Матей

    1 0 Отговор
    Кажи го на щаба,на кунчев,мутафчийски и останалите.Тия току се нахвърлиха на юруш да ваксинират,на опашка и за норматив,боко е спуснал и насрещен план за 10 хил. души на ден!!!Няма изследвания ,няма проучване на стари заболявания ,хронични,предразположения ,в момента хората как са,обща анамнеза,препоръка от личен лекар.МАСОВА ваксинация ,какво значи това,да разбираме ли 100 %,без оглед от нищо.Това са из-ро-ди,уплашиха се да не провалят плана,спуснат от ЕС,САЩ И СЗО,да изпаднат в немилост и да ги отстранят на изборите с други,по-предприемчиви.Това е нечувано,да се предприема масова ваксинация с ЕКСПЕРИМЕНТАЛНИ ваксини,против заболяване,което НЕ Е ОСОБЕНО ОПАСНО.иМА И сериозна далавера за западни фармацевтични фирми,но основния мотив е политическият.