Last news in Fakti

6 Март, 2021 20:18 2 526 32

Александър Симов: Борисов унижава предизборно българската култура

  • бсп-
  • бойко борисов-
  • музиканти

Битката за повече българска музика е една от основните каузи на БСП в последните четири години

Александър Симов: Борисов унижава предизборно българската култура - 1
Снимка: БГНЕС

Изборите правят чудеса! След като цяла година премиерът Бойко Борисов не се сети за съществуването на българската култура и я остави да стигне до състояние на будна кома, днес чета, че се е срещал с музиканти в Министерския съвет и пред тях e разтворил торбата с предизборни обещания.

Това коментира във "Фейсбук" водачът на листата на БСП в Смолян Александър Симов.

Симов определи като патологичен цинизъм и наглост казаното от премиера Борисов, че ще бъде създадена задължителна квота за българска музика в държавните и частни радиа.

„Битката за повече българска музика е една от основните каузи на БСП в последните четири години. За близо две години проведохме стотици срещи с музиканти, композитори, продуценти, директори на радиа и хора от музикалния бранш по темата. И най-накрая излязохме с конкретна идея - да се отделят пари от държавния бюджет с които да се стимулират радиостанциите да пускат българска музика. Не просто квота, а стимул, който да даде глътка въздух на музикантите и да им покаже, че не са захвърлени в прашния ъгъл на държавното управление. ГЕРБ обаче гласуваха против нашия закон. Без мотиви и с цинични аргументи.“, коментира още депутатът от БСП.

Симов уточни, че въпреки това БСП не се отказа от тази битка и отново и отново повдигаше темата, въпреки пълния непукизъм на мнозинството. Той припомни, че миналата година патриотите предизборно са се сетили за темата, но са осакатили идеята на БСП и са я превърнали в кух лозунг. „Но дори и тогава ние социалистите се включихме в дискусията. Тогава пак ГЕРБ напълно посякоха идеята и за пореден път я отхвърлиха.

И сега искате да ме накарате да повярвам, че лидерът на тази партия внезапно се е преродил и е преосмислил действията на своите депутати? Квоти отдавна можеше да има, ако не беше ГЕРБ. Музикантите трябва да знаят това“, подчерта Александър Симов.

„Борисов е обещал на свободните творци над 4 милиона лева като помощ. Уважаеми музиканти, не се хващайте на тази въдица. От една година насам БСП предлага на хората със свободни професии да се изплаща по една минимална заплата в периода на пандемията. И една година Борисов си правеше оглушки и форсираше джипа из пътищата на отечеството, а сега точно преди изборите изведнъж се сети за музикантите“, изтъкна Симов. Той припомни, че депутатът от БСП Нона Йотова от една година не е спирала да говори за цинизма на управлението, което остави творците буквално на ръба на глада, но нито един представител на управляващата партия не се трогна.

„Днешният цинизъм ми идва в повече. Българската култура не може и не бива да бъде унижавана предизборно по този начин“, заяви Александър Симов.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 26 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кви ги дрънкаш, бе?

    16 41 Отговор
    Червена смр@д.
  • 2 Съвети на специалиста

    36 13 Отговор
    Боко тиквата е патологичен лъжец и криминално проявен тип с психични отклонения с просторната физиономия на невменяем и вирусоносител на свински грип ,просто е опасно луд параноик.

    Коментиран от #6

  • 3 100

    9 10 Отговор
    Гъцигъцигъци...
  • 4 Гост

    31 4 Отговор
    Че той ги купи с няколко бона, какво повече да говорим за тях?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 44444

    6 13 Отговор

    До коментар #2 от "Съвети на специалиста":

    Сега ли го разбра или си природно прост
  • 7 Хахаха..

    28 0 Отговор
    Ама никой не отказва кеша,нали? Сърдят се само прескочените.И аз съм от тях..
  • 8 Защо

    22 2 Отговор
    Защо говорите за културата,като в момента ромските босове вече опекоха работата...Дремете сладко,или умишлено
  • 9 пройчо

    17 6 Отговор
    "....Българската култура не може и не бива да бъде унижавана предизборно по този начин****Може, може!!!!...Рут Колева мое ли да прави сфирки и става ли за Мата Хари ???...Може още да ви г?зи Тлъстото Баце !!!
  • 10 Да,бе

    15 14 Отговор
    Симов, тулупа унижава интелекта български от много време.Културата е страничен ефект.

    Коментиран от #11

  • 11 Хахаха..

    8 1 Отговор

    До коментар #10 от "Да,бе":

    Не ти се вижда запетаята и звучи не Симов,тулупа и тн.а Симов тулупа ,оттам ти е минусът..

    Коментиран от #13

  • 12 Гневен

    15 3 Отговор
    Долно и гадно е това зиграване с отделни групи хора. Правят го и едните и другите партийци.При положение,че в страната има стотици хиляди хора, останали без доходи заради пандемията да хвърляш с лека ръка хилядарки от данъците ни само на някои е кощунство!!! С какво музикантите са по-важни и по-заслужили от всички останали?! Когато много от тях се фуклявиха по медиите колко скъпо платени са чалгарите,които на вечер вземаха по 10000 лв. недоволни нямаше. Сами са избрали да бъдат на свободна практика,защото е по-изгодно.Редно е и сами да понесат последствията от избора си,както всички останали!
  • 13 Да,бе

    6 0 Отговор

    До коментар #11 от "Хахаха..":

    Не е от запетаята, а просто народа стана неграмотен за съжаление.
  • 14 розово

    2 2 Отговор
    Много съм малак и не си спомням кой изгради основите на прехода а от там и най новата България ?
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 21794

    11 5 Отговор
    Боко Тиквата кога ще слезе от държавния джиб и ще започне да плаща разходите по предизборната кампания от джоба си! ОСТАВКА Борисов мутро проста!

    Коментиран от #19, #24

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 БойкоТ

    8 4 Отговор
    Нито свещениците, нито музикантите известни с това че нито плащат данъци и нито се осигуряват са най бедното съсловие у нас за да им се дават сега помощи! Връх на цинизъм от правителството е с дясната ръка да се раздават на музиканти незаслужени пари, а с лявата да се дерат по десет кожи от по бедните и ниско заплатени българи ! Борисов и правителството му няма да бъдат повече преизбрани И ЩЕ ПОЛУЧАТ НАКАЗАТЕЛЕН ВОТ , защото засегнаха интересите на хилядите бедни българи с нови финансови тежести и задължения и посегнаха на движимото им имущество , като одобриха Наредба за безвъзмездно да им се отнемат спрените автомобили /и нови и по стари/ от паркингите, на хора които поради една или друга причина и в условията на коронавирус или отсъствие от страната, не са могли и са били възпрепятствани да минат през последните 2 години на годишен технически преглед..!!!
  • 19 Хахаха..

    6 1 Отговор

    До коментар #16 от "21794":

    От джиба и джоба никога няма да слезе,ако няма вотирани шутове на 04-04..

    Коментиран от #23

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 СИМОВ....БСП ПЕСНОПОЙЧЕТО

    2 3 Отговор
    ПРАЩАМ ТИ ГОЛА СНИМКА НА РАДАН КЪНЕВ...ПО КУЛТУРНИЯ ОБМЕН
  • 23 БОРИСОВ...ПАК МАЧКА

    2 4 Отговор

    До коментар #19 от "Хахаха..":

    КАТО В МЪГЛИЖ ЛИ.......ТАМ БАЦЕТО НАПРАВО ВИ....ПРЕГАЗИ

    Коментиран от #26

  • 24 БОРИСОВ...ПАК МАЧКА

    2 4 Отговор

    До коментар #16 от "21794":

    КОГАТО И РАДЕВ НАПРАВИ СЪЩОТО......ДРУГАРЮ
  • 25 АМОН

    3 4 Отговор
    САШЕ,

    С вашата КРУШОВСКА БИВОЛИЦА сте като магазин пред ликвидация.

    Тя жива ли е или умряла бе Саше?!
  • 26 БОРИСОВ...ПАК СМАЧКАН

    2 3 Отговор

    До коментар #23 от "БОРИСОВ...ПАК МАЧКА":

    Що така бе,всеки ден Боката изглежда с 1 месец по-дрът? Бая смачкан ми са види,не спи ли от време на време тоя дедо?

    Коментиран от #31

  • 27 Jacques Yves Moineau

    5 0 Отговор
    Бих казал, че културата сама се унижи.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 ужас

    3 1 Отговор
    Симов е мега неприятен...
  • 30 Ташо Мадуров

    1 2 Отговор
    Тоя плю нчо и от култура ли разбира!?Колкото свиня от кладенчова вода.
  • 31 1234

    0 1 Отговор

    До коментар #26 от "БОРИСОВ...ПАК СМАЧКАН":

    Сигурно ходи при баба ти ,та за това.
  • 32 Урко

    1 0 Отговор
    "Борисов унижава предизборно българската култура" - Тя БК отдавна е унищожена , справка - бозите на НОВА ! Просто Мутрата пазари избиратели на килограм, неграмотни избиратели ! Скоро очаквайте поредното плащане на калпак пред изборните урни в деня на Размисъл. С нашите пари , с парите на грамотните и работещите, с парите на плащащите такси, данъци и налози !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове