Last news in Fakti

30 Април, 2021 15:20 7 620 64

Бойко Ноев: Примката с взривовете и отравянето на Гербев се затегна

  • бойко ноев-
  • емилиян гебрев-
  • емко

Според дипломата налице е стратегическата корупция, която обединява сенчестите кръгове на България и Русия в областта на енергетиката, на отбранителната индустрия и на други ключови области

Бойко Ноев: Примката с взривовете и отравянето на Гербев се затегна - 1
Кадър: bTV

Примката на международните разследвания по случаите с взривовете и отравянето на Емилиян Гербев се стегна и с напредването на времето фактите се изясняват. Това каза Бойко Ноев за предаването „Това е България“ на Радио „Фокус“. Според него българската прокуратура повече от 2 години прави всичко възможно да отклони разследването, за да не се разбере истината, че следите от това, което се е случвало, са български.

„Като свидетел по делото за отравянето, макар че бях призован по други причини да бъда свидетел, съм запознат с детайли по тези разследвания особено по това, което се прави в чужбина. И мога да ви кажа без никакво съмнение, че следите отиват в най-високите етажи на властта: в прокуратурата, в изпълнителната власт и в службите. Това, което прокуратурата се опитва да направи последните няколко дни трескаво, е да създаде впечатлението, че тя много се е загрижила да разкрива руски шпиони. Това го правят, защото примката на международните разследвания се стегна и колкото повече времето напредва, толкова повече се изясняват фактите“, обясни Бойко Ноев и допълни, че Русия е имала български помагачи в шпионските скандали, защото интересите съвпадат.

Според него това е стратегическата корупция, която обединява сенчестите кръгове на България и Русия в областта на енергетиката, на отбранителната индустрия и на други ключови области. Бойко Ноев категорично заяви, че има свидетелства и документи за продажбата на българските интереси в областта на оръжейната индустрия.

„Казвам на слушателите, казвам и на прокуратурата, има документи не само в България, които ясно показват, кои са участвали в тези разговори. Това е сегашният министър -председател в оставка Борисов, Томислав Дончев, а също и Караниколов. Това са хората, които са записали със златни букви предателството на българските оръжейни интереси“, допълни Бойко Ноев.

Той обясни за тайните договорености, че България е приела руските искания за построяването на „Турски поток“, на АЕЦ „Белене“ и да се даде на Русия контрол върху оръжейната индустрия. Според него, всичко което прави Борисов в последните месеци, е търсенето на индулгенции за предателската политика на правителството по отношение българските интереси в полза на Русия.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 49 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 реалистъ

    75 9 Отговор
    България влиза в списъка на неприятелските държави на Русия

    В списъка вече има 10 държави, три от които са заети от балтийските страни - Естония, Латвия и Литва. В допълнение към тях, САЩ, Украйна, Полша, Чехия, Великобритания и Грузия също са обявени за недружелюбни.

    До вчера страните бяха 9. Сега и България е там.

    Коментиран от #3, #18, #43

  • 2 БАЙ Х@Й ‼

    46 1 Отговор
    Паспортите! Къде са паспортите ‼

    Коментиран от #4, #5, #55

  • 3 реалистъ

    91 27 Отговор

    До коментар #1 от "реалистъ":

    Как допуснахме България да попадне в този списък с нагло-саксонци, фашистка Украйна, Полша и трите русофобски държави-джуджета от Балтика?

    Нито Германия, нито Франция, Испания, Италия, Румъния, Гърция, Турция...не са там, а ние...гордост голяма.
  • 4 БАЙ Х@Й ‼

    53 5 Отговор

    До коментар #2 от "БАЙ Х@Й ‼":

    Терористи събориха два небостъргача със самолети ..... намериха паспортите им сред развалините‼
  • 5 БАЙ Х@Й ‼

    47 3 Отговор

    До коментар #2 от "БАЙ Х@Й ‼":

    Терористи всяваха ужас в Европа .... и намираха паспортите им в автомобилите ‼
  • 6 ноев

    22 36 Отговор
    тоя е от ноевия ковчег. Плужек.
  • 7 ИТН

    27 13 Отговор
    ТОШКО ЙОРДАНОВ КАКВО ЩЕ КАЖЕ ? ЗАЩО НЕ ГО ТЪРСИТЕ ЗА МНЕНИЕ

    Коментиран от #62

  • 8 Българка

    55 7 Отговор
    „Кaзвaм нa cлушaтeлитe, кaзвaм и нa прoкурaтурaтa, имa дoкумeнти нe caмo в Бългaрия, кoитo яcнo пoкaзвaт, кoи ca учacтвaли в тeзи рaзгoвoри. Тoвa e ceгaшният миниcтър -прeдceдaтeл в ocтaвкa Бoриcoв, Тoмиcлaв Дoнчeв, a cъщo и Кaрaникoлoв. Тoвa ca хoрaтa, кoитo ca зaпиcaли cъc злaтни букви прeдaтeлcтвoтo нa бългaрcкитe oръжeйни интeрecи“, дoпълни Бoйкo Нoeв."
    Така сега трябва да бъдат арестувани изброените гробари и подведени за национално предателство и работа в услуга на чужда държава. Това са от най-тежките престъпления по глава първа от НК. Гешев още ли мълчаливо протестира и клечи на стълбите пред съда, че безотчетността и беззаконията му се разклащат? Започва се от бухалките на мафията- политическите спе. съд и прокуратура
  • 9 Бамбука

    43 4 Отговор
    Е, това не е от вчера. Лошото е че на гърба на народа и с неговите пари.
  • 10 Браво на Тиквиций

    29 12 Отговор
    Надмина и доктор Зорге.Май няма да бяга в Щатите,ами ще се крие нейде из Подмосковието.Рускините са красиви,пък и Путин може да му даде медал и пенсия..
  • 11 заеничарите

    39 28 Отговор
    Храненикът фашингтонски пак се появи с мъдрите си еничарски бръщолевения!Лицето Ноев когато говори за предателство на българските оръжейни може ли да покаже документи позволяващи производство и продажба на чужди образци руски оръжия-не!Ноев преди да защитаваш престъпника Гебрев ако има с какво помисли над факта за заловено оръжие-българско у ислямските терористи в Сирия!Света знае само ти не еничарю!
  • 12 Hoho Boho

    35 4 Отговор
    Тази стратегическа корупция се нарича държавна измяна..
  • 13 Коментатор

    29 26 Отговор
    Този господин Бойко Ноев косвено агитира милионите русофили в България да гласуват за Бойко Борисов. Не виждам друга причина за да ръси толкова измислици.

    Коментиран от #23, #34, #36, #42, #52

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Монгола

    31 22 Отговор
    Ква примка се е затегнала бе оtрепко мазна? Памперса му прелива на тоя, а му дали трибун за изява
  • 16 Ноев е eдна gnida

    24 24 Отговор
    Дето си мисли, че си е мамерил местенце да клевети по РФ обаче се объркал жестоко!
  • 17 KAVKAZ

    28 10 Отговор
    Бойке Бойке ти колко си евтина и долна шекелопоклонница
  • 18 стоян

    13 23 Отговор

    До коментар #1 от "реалистъ":

    До 1 ком -другарю ти сигурен ли си -информацията от руското посолство ли ти я дадоха -Ако е вярна -браво -по далеч от Русия по добре за България
  • 19 ПЕНКО

    16 19 Отговор
    НОЕВ НИЩО НЕ Е НАПРАВИЛ ЗА ПРОСПЕРИТЕТА НА БЪЛГАРИЯ ---ОТХВЪРЛЯНЕ !!!!!!!!!!!!!
  • 20 ха ха хаааа

    15 7 Отговор
    Съвсем ги объркахте , русоснята ..🤭😁
  • 21 Българин

    19 13 Отговор
    С малка редакция , думите на тази турско-щатска мумия стават верни :

    " тoлкoвa пoвeчe ce изяcнявaт фaктитe“, oбяcни Бoйкo Нoeв и дoпълни, чe АМЕРИКА e имaлa бългaрcки пoмaгaчи в шпиoнcкитe cкaндaли, зaщoтo интeрecитe cъвпaдaт "

    Така вече става !
  • 22 Дън Бай

    17 4 Отговор
    Давай Бойко! Давай Ноев! С Тагарев ви мирише на мърша и хоп, първи сте. Трябва да изкарате нещо, кинтите са взети!
  • 23 Чудесно

    13 23 Отговор

    До коментар #13 от "Коментатор":

    Нека "милионите русофили в България" да възстановят 3-те милиарда лева закопани в "Балкански поток" и да се раздадат на останалите българи-нерусофили (само българи)!

    Коментиран от #27, #31

  • 24 БИБИЛЯТА

    11 4 Отговор
    Какво общо има този с Ной?
  • 25 Аа,не така!

    11 13 Отговор
    Ноев ви показа камилата,а пък вие веднага - нема такова животно! Не е честно спрямо довчерашният ни цар,в крайна сметка,работил е за българо-руската дружба.Може да е чел само Винету,обаче е запомнил от училище"Кат Русия няма втора" и тн.Да направи нов Герб,русофилска,и събира 80% на изборите!
  • 26 Сесесере

    14 26 Отговор
    Да изринем шпионите и техните помагачи от родината! Ние сме в НАТО и ЕС, не ни трябват съюзи с евразийци и разни каскетаджииски корумпирани държави! С този руски списък, дано поне няколко русофила си отворят очите!
  • 27 Лети ли рапторчето?

    22 8 Отговор

    До коментар #23 от "Чудесно":

    Първо сорснята ще възстановите 3 те милиарда за фърчила на картинка и наема за краварските бази за 20г назад!!!!

    Коментиран от #41

  • 28 СТОЛИЧАНКА

    18 3 Отговор
    СНОЩИ РУПАХ РУКОЛА И СЯ ИМАМ ДРИС. И СЕ ПИТАМ: ДАЛИ НЕ СЪМ ОТРОВЕНА С НОВИЧОК? ВИЕ КАКВО МИСЛИТЕ, ПРИЯТЕЛИ?
  • 29 Сандо

    16 3 Отговор
    Има една друга примка,която тепърва ще се затяга:как и от кого,с чие разрешение и по чия заповед са изнасяни забранени оръжия за забранени държави и организации!И сър Ноев,когато тази примка се затегне,на много хора ще им стане тясно около врата.И да не се забравя,че колелото се върти:днес си сър Ноев,някой ден ще станеш гражданина Ноев.

    Коментиран от #53

  • 30 Бесен Язовец

    18 4 Отговор
    Този Бойко взима две пенсии едната му е в левове другата в шекели!
  • 31 Статистик

    22 5 Отговор

    До коментар #23 от "Чудесно":

    Всъщност Южен поток ни бе забранен от краваристан и Турция . Турски поток да си го изплащат натовските подлоги !
  • 32 Бибитко

    6 0 Отговор
    Не съм изненадан!
  • 33 заеничарите

    20 1 Отговор
    Ноев,Ноев що не кажеш нещо за хамериканското недъгаво инструкторче дето хвръкна във въздуха на полигон в България дето изнасяха гранатомети в Сирия за ислямските терористи!Миналата година след офанзива на САА и ликвидиране на ислямските главорези в складовете намериха РПГ-7 българско производство и муниции към тях!Въоръжаване на терористи ли е нашия интерес и убийството на мирни жени,деца,старци!Има и документи!
  • 34 Дедото

    6 16 Отговор

    До коментар #13 от "Коментатор":

    Къде ги виждаш тези милиони русофили в европейска България бе руско зомби. Не бъркай периода на забранената руска партия БКП и техния лидер осмокласника Т.Живков извършил с Политбюро най голямото национално предателство предлагайки България да стане 16 руска република и то на два пъти. Но защо агента от Дс Б. Ноев пропуска обръчите от фирми и подставени лица на А. Доган, Пеевски и на БКП, Дс и БСП.
  • 35 АВДЖИЯ

    17 2 Отговор
    В БЪЛГАРЗКАТА КОЧИНА НАЙ-СЕ ЗАТЯГА ПРИМКАТА ОКОЛО ВРАТА НА ДВЕ СВИНКИ - ДЕБЕЛЯН ПЕЕФСКИ И РАЗБОЙКО БОРИСОФФ
  • 36 Дедото

    7 11 Отговор

    До коментар #13 от "Коментатор":

    Къде ги виждаш тези милиони русофили в европейска България бе руско зомби. Не бъркай периода на забранената руска партия БКП и техния лидер осмокласника Т.Живков извършил с Политбюро най голямото национално предателство предлагайки България да стане 16 руска република и то на два пъти. Но защо агента от Дс Б. Ноев пропуска обръчите от фирми и подставени лица на А. Доган, Пеевски и на БКП, Дс и БСП.

    Коментиран от #44

  • 37 !!!?

    3 5 Отговор
    Кремъл - власт на душегубци !!!?

  • 38 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    12 8 Отговор
    Комай се работи на принцип:Всеки виц да превърнем в доказателство срещу Русия.....
  • 39 !!!?

    3 7 Отговор
    Кремъл - власт на терористи !!!?

  • 40 мици

    10 12 Отговор
    поредният американски шпионин
  • 41 Пада ли още СУ 57 ?

    11 11 Отговор

    До коментар #27 от "Лети ли рапторчето?":

    Кога русоснята ще възстановите архивите на България , изнесени от валенките ?!
  • 42 Вельо

    9 13 Отговор

    До коментар #13 от "Коментатор":

    Милионите "русофили" са няколко файтона национални предатели, които ще се покрият при първата пушка !
  • 43 Истината

    6 9 Отговор

    До коментар #1 от "реалистъ":

    Че какво лошо има в това ? Забравихте и Австралия .Демокрацията е враг на всички тоталитарни режими в това число и на Путинският
  • 44 !!!?

    6 10 Отговор

    До коментар #36 от "Дедото":

    Фигуранта отново се скри под юргана. Най-подлият и лицемерен русофил в настояще време !!!?
  • 45 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    10 2 Отговор
    Интересно,след отравянето Гебрев е в бесъзнание,ли??? На Тайната вечеря ли е,или обяд са присъствали колко светци???Някой от светците ли го е отровил,или Петров и оня с трудното име баширов са се промъкнали,като келнери???Това не го пуснахте,като ....Следа да вървим по нея!Като гледам корифеите от следствието и прокоратурата ....Явно имат вопиюща нужда от помощ!

    Коментиран от #46

  • 46 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    6 0 Отговор

    До коментар #45 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    ПРокуурор-прокуууратура!
  • 47 жоро

    9 4 Отговор
    А вие, г-н Ноев, към кой политически и олигархически кръг принадлежите? Бързо забрави каква клетва си давал пред Партия и Родина. Съпричастността на руските специални служби към взривовете в оръжейните складове и отравянето на комунистичекия олигарх Гебрев е само в твоите натовски фантазии. А това, че загубихме милиарди от Южен поток и АЕЦ Белене е нищо за теб, нали? Агент на американското разузнаване и национален предател, това си ти Б. Ноев.

    Коментиран от #49

  • 48 ХАН КРУМ

    11 1 Отговор
    БОЙКО НОЕВ ЗНАЕ МНОГО НЕЩА.НЕ САМО ЗА ВОЕННАТА ПРОМИШЛЕНОСТ. СЛЕД ,КАТО Г.АНАНИЕВ СТАНА СЪВЕТНИК НА ПРЕЗИДЕНТА ПЕТЪР СТОЯНОВ , ТОЙ СТАНА ВОЕНЕН МИНИСТЪР. ТОЙ СЛОЖИ ЮЗДАТА НА РАЗВИХРИЛИЯ СЕ ЗАМ. МИНИСТЪР ШАЛАМАНОВ. НЕ Е ИЗВЕСТНО ИСКА ЛИ ДА РАЗКАЖЕ КАКВО И КАК СЕ Е СЛУЧИЛО??? ЗАЩОТО СЛЕД 1997Г БЪЛГАРИЯ ЗАПОЧНА ДА СЕ РАЗПРОДАВА ,НА ИЗТОК ,НА ЗАПАД, НА ЮГОИЗТОК И ОТ ТОГАВА НЕ Е СПРЯЛО.....
  • 49 ХАН КРУМ

    3 0 Отговор

    До коментар #47 от "жоро":

    ЖОРО ,НОЕВ СИ ИМА ПРИКАЗКАТА И НА ИЗТОК И НА ЗАПАД. НЯМА СЛУЧАЙНИ НЕЩА...
  • 50 Нане

    6 1 Отговор
    по думите и делата ша ги познаете те доларовите банкови сметки са далечи у Швейцарско
  • 51 жоро

    6 2 Отговор
    А вие, г-н Ноев, към кой политически и олигархически кръг принадлежите? Бързо забрави каква клетва си давал пред Партия и Родина. Съпричастността на руските специални служби към взривовете в оръжейните складове и отравянето на комунистичекия олигарх Гебрев е само в твоите натовски фантазии. А това, че загубихме милиарди от Южен поток и АЕЦ Белене е нищо за теб, нали? Агент на американското разузнаване и национален предател, това си ти Б. Ноев.
  • 52 Посетител

    5 0 Отговор

    До коментар #13 от "Коментатор":

    Напразно! За нищо на света не бих гласувал за БиБитко!!!
  • 53 Посетител

    6 2 Отговор

    До коментар #29 от "Сандо":

    Или "подсъдимия Ноев"..
  • 54 chi

    6 1 Отговор
    Некадърници, искате да ни скарате с Русия, няма да стане!
  • 55 Паметлив

    7 3 Отговор

    До коментар #2 от "БАЙ Х@Й ‼":

    Тоя тарикат Ноев като Министър на отбраната при Иван Костов обезглави Българската армия откъм кадрови потенциал като уволни хиляди офицери!! Стана лакей и подлога на Вашингтон,Брюксел и Анкара!!
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 123

    4 0 Отговор
    Продажници на века крачка в бг ще дойде време ще ви търсим отговори боклуци
  • 58 Матей

    4 2 Отговор
    В полза на Русия--друг път,той дори се опитваше да мами и шикалкави,само че руснаците го приклещиха и той се скъса да плаща неустойки в милиарди,защото им проваляше проектите подред.Всичко това е за наша сметка,това се отразява в чинията на всекиго,по-малки и мизерни заплати,пенсии и помощи и ръст на данъците,Американците му дърпаха конците и се чудя на Путин как е могъл да се доверява на тоя селски хитрец.Аферата с ГЕРБев е претоплена манджа,с оглед повишаване на напрежението изцяло по американска инициатива,а това се оказва удобен повод да се трапоса вина на Русия,НЕЩО АБСОЛЮТНО НЕДОКАЗАНО И ИЗСМУКАНО ОТ ПРЪСТИТЕ.
  • 59 Николай

    4 2 Отговор
    И дума не му вярвам, всички знаят, че търговията с българска специална продукция се контролира от САЩ. Просто в случая са засегнати Руски интереси.

    Коментиран от #61

  • 60 Чиче

    0 3 Отговор
    Не мога да позная И. Костов. След като наследи фалирала България от Бсп, сега се съюзява с тия! Да не забравим,, че същите го изкараха по черен от дявола, приписвайки му тяхни грехове.
  • 61 Николай

    4 1 Отговор

    До коментар #59 от "Николай":

    И в допълнение, естествено, че търговията с оръжие и боеприпаси се контролира от правителството. Нали за това всеки драпа да се докопа до управлението, там е голямата далавера, внос/износ на оръжие, алкохол, цигари, лекарства, медицинско оборудване и тн.
  • 62 Антимафия

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "ИТН":

    Тошко, ли ти е удобен за смяна на темата ?
    На мен са ми по удобни, Бойко Борисов,
    Делян Пеевски, Ахмед Доган и,
    непременно Иван Гешев ,
    прокисналата престъпна група , начело
    с Прокурора , който излови шпионите,
    докато още са в леглото си!??
    Но забравил да арестува, Премиера Борисов и Делян Пеевски?
  • 63 ИМПЕРИАЛИСТ

    6 0 Отговор
    Всеки служил в бойно поделение на БНА, ще ви каже, че е НЕВЪЗМОЖНО погреби да се САМОВЗРИВЯТ.
  • 64 БКП мeкepeтo

    1 0 Отговор
    Ноев не беше ли възпитаник на съветски спец-университет?! Дипломат по посолствата преди 1990г. Пък и зам-военен министър на мултака Беров?! Да се чудиш чии агент е в момента - на 2-3-4 служби едновременно?! И в зависимост от моментните нужди се прави ту на русофоб, ту на туркофоб, ту македонoфоб, ....... , но винаги българофоб на луксозна издръжка на самите българи!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове