Last news in Fakti

28 Май, 2021 19:48 2 054 20

Боршош към просветния министър: Не политизирайте проблема с детските градини

  • мирослав боршош-
  • николай денков-
  • детски градини-
  • компенсации

Столичният зам.-кмет по образование твърди, че компенсаторните средства са заложени в бюджета и са налични, поради което не е нужна актуализацията му

Боршош към просветния министър: Не политизирайте проблема с детските градини - 1
Снимка: БГНЕС

Зам.-кметът на София по образование, култура, спорт и младежки дейности Мирослав Боршош е изпратил критично писмо до министъра на образованието и науката проф. Николай Денков. Боршош призова Денков да не политизира казуса с липсата на места за хиляди деца в детските градини в столицата. Той твърди, че компенсаторните средства са заложени в бюджета и са налични, поради което не е нужна актуализация на бюджета.

Ето какво още пише зам.-кметът:

Във връзка с позицията на Министерството на образованието и науката от 27.05.2021 г. относно достъпа до компенсации за децата извън детски градини и посочените пречки за либерализация на режима за компенсация на децата без места в държавни и общински детски градини, заявявам следното:

Господин министър,

Не виждам причина да политизирате казуса. Категоричен съм, че трябва да положим съвместни усилия, така че компенсациите за децата без места в детските градини да стигнат до родителите още тази година.

В момента от моите и Вашите усилия зависи да се обединим около решение, което подкрепя родителите в тази ситуация. Предлагам Ви, вместо да обсъждате кой какво не е направил, да си свършим заедно работата от позициите, на които и Вие, и аз сме съвсем отскоро.

Средствата са налични. Категорично не е вярно, че бюджетът за тях трябва да се актуализира, заради което, по Ваши думи, е необходимо действащо Народно събрание. Знаете, че въпросните средства са гласувани и заложени в бюджета за тази година. В този смисъл актуализация не е необходима. Промяната на наредбата, която да улесни достъпа на родителите до компенсации, е единственото необходимо и възможно действие от Ваша страна.

Вярвам, че целта Ви като служебен министър не е да възпрепятствате достъпа на родителите до тези средства, нито да ги криете.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    36 3 Отговор
    Той и проблема с Чекджето, Мата Хари и чифтето не е политически. Я спинкай в будна кома!

    Коментиран от #20

  • 2 Отврат

    33 3 Отговор
    Как може такива по сти ора да ни управляват.. Срам нямат, съвест нямат, неграмортни са (да не забравяме Пкп, пдп, псп...).. Народа скоро ще ги изрита в миналото
  • 3 Щом

    35 3 Отговор
    другарката Юрданка му е казала , и той приглася ! Метлата и да не се появявате повече !
  • 4 Дългият

    32 4 Отговор
    А досега на круши ли беше. Нали за това отговаря и Фандъкова и лично той. Защо са дремали. Нека отговори лично пред недоволните родители. Не да се оправдава.

    Коментиран от #10

  • 5 БОРШОШ

    23 3 Отговор
    белия нос
  • 6 Последния Софиянец

    27 3 Отговор
    Този крадец Борш що не е в затвора?
  • 7 onq s konq

    15 4 Отговор
    Отговорът в чекмеджето е скрит
  • 8 Подлогата Боршош

    23 4 Отговор
    Пак се подложи. Зализан, облизан и мазен. Типичен Гербаджия. Що не се вземат с Фандъкова?
  • 9 Защото вика

    15 4 Отговор
    Дръжте мене
  • 10 Дълъг

    16 4 Отговор

    До коментар #4 от "Дългият":

    Той донпреди известно време оправяше НДК. Оправи го, масвиха му леко сърмите, той изкозирува, върна част от пачките щ, те му сложиха халки на всички издатини и от скоро е зам кмет по образованието, щото ерудирано може да краде. Ако беше неерудиран, щях да го сложат за шев нд ДФ Земеделие сигурно.
  • 11 Дельо Хайдутин

    21 4 Отговор
    Боршош и Йорданка що не излязоха пред протестиращите родители пред Общината да им обяснят че проблема не е политически?! Ха ха ха
  • 12 Крадеца от

    15 3 Отговор
    ндк дава акъл. Я марш.
  • 13 Евала

    15 3 Отговор
    Евала!! Този човек гушна едни милиони за ремонт на ндк! После го разобличи на имтой върна част от заграбеното! И вместо да е в затвора!! Той заменсник кмет!!!браво герб. Браво мафия!!! А и наглец!!! Изказва мнение! Дано влезне в затвора и да даде,тон за песен и за други като него! Да си се забавляват в затвора ! Иначе наглостта им е безгранична и цинична!
  • 14 Ехоооо борш

    12 2 Отговор
    Ти май си купи фабрика на 8.09 . 44
    Ама още не си го разбрал .
    А само да попитам - какво да го правим проблема ??????
    Проблем е неграмотни и крадливи хора на ръководни длъжности .
    И ти си такъв , но скоро пътувате
  • 15 Боко ли си ТъПо ли си

    10 2 Отговор
    Тоя пак ли се изяви. Я да връща парите присвоени за ремонта на НДК. Те го направили зам. кмет. -Герберащина!!!!
  • 16 Лост

    6 2 Отговор
    Има само едни компенсаторни средства. Липсват детски градини-виновните в затвора. Тогава децата няма да са в градините, но родителите ще са удовлетворени, а другите може да се замислят.
  • 17 Георги v.

    12 2 Отговор
    Този не трябваше ли да е в затвора! Поредната жалка издънка на СДС. Той мисля беше шеф на младежкото СДС точно когато "демократите" бяха в силата си през 90-те,когато излъгаха надеждите на много хора.
  • 18 ааа

    7 2 Отговор
    Цървул и ти се мотаеше с гроб 10 години сега искаш да не обиждат фандъчкова за градините за ремонта на ремонта и дръги простотии дето ги върши 10 години
  • 19 Този кога

    3 0 Отговор
    стана компетентен по детски градини? Заради лизането на зад..ци по времето на СДС се издигна, сега го ползват като резерва на изгорял бушон - и е горд, че му демонстрираха доверие. Но каквото и да приказва , фактът си е факт - няма детски градини за 10 000 деца в София след доста годишно герберско управление...
  • 20 Беновска пита

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "ТаУмВзе":

    Ало,Боршош!! Кога стана адвокат на Фандъка бе?? Всичко в живота е политика!! В случая ПОЛИТИКА в сферата на грижата за децата,бъдещето на нацията!! Другото се нарича ПОЛИТИКАНСТВО!! Схващаш ли разликата бе тикво???
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове