Last news in Fakti

2 Юли, 2021 19:13 4 984 76

В 6 участъка на АМ „Хемус“ сме си купили магистрала „на зелено“

  • ам „хемус“-
  • мррб-
  • „автомагистрали“ еад-
  • арх. виолета комитова

675 млн. лв. са платени авансово от „Автомагистрали“ ЕАД за отсечки от магистралата с незапочнато строителство

В 6 участъка на АМ „Хемус“ сме си купили магистрала „на зелено“ - 1
Снимка: МРРБ

1,38 млрд. лв. са платени авансово от Агенция „Пътна инфраструктура“ на „Автомагистрали“ ЕАД за строителството на първите 6 участъка от магистрала „Хемус“. Това са 71% от общата стойност на договора за тези отсечки, възлизаща на 1,95 млрд. лв., като от проекта са завършени само 4%. 675 млн. лв. са платени авансово от „Автомагистрали“ ЕАД в периода юни-август 2020 г. за участъци от автомагистралата, за които няма издадени строителни книжа. Това стана ясно на пресконференция на министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова във връзка с изграждането на магистралата.

На нея бяха обявени резултатите от назначената през месец юни от регионалния министър проверка в държавната компания. В участъци от 4 до 9 данъкоплатците сме си купили магистрала „на зелено“, каза министър Комитова. Тя обясни, че строителство се извършва само в първите три от общо девет участъка, на които е разделено непостроеното трасе с обща дължина 237 км на аутобана. За участъци 4, 5 и 6 има влезли в сила подробни устройствени планове. За тях остава да бъдат проведени отчуждителни процедури, да се направи проектиране, след което да се издаде разрешение за строеж.

За последните три участъка проектирането не е започнало. Строителство се извършва само в участъците, за които има издадени строителни книжа, подчерта министърът. Зам.-министър Тодор Анастасов коментира, че договорите между Агенция „Пътна инфраструктура“ и „Автомагистрали“ ЕАД за изграждане на АМ „Хемус“ включват изискване за гарантиране на авансовите плащания. Такова се съдържа и в договорите между дружеството и неговите контрагенти. В повечето случаи обаче не са издадени банкови гаранции, а средствата са застраховани в няколко застрахователни дружества.

„Заради грешно проектиране, завършването на АМ „Хемус“ през 2024 г., 2 както обещаваше бившият премиер Бойко Борисов, е химера“, посочи г-н Анастасов и уточни, че няма как да се прогнозира кога ще е готов аутобанът, при положение, че от 9 участъка се работи само по три, които са с обща дължина 51,5 км от общо 237 км. Фирмите, които работят в участъци 1, 2 и 3, не са спирали да строят, защото те имат разрешения за строеж, имат пари, имат и договори. Те са получили много повече пари, отколкото е необходимо. Не бих спряла строеж без причина.

Никой от нас няма интерес и досега не съм издала нито един акт, с който да наложа спиране, заяви министър Комитова. Няма как да се спрат участъци 4, 5 и 6 (които имат само подробен устройствен план), нито 7, 8 и 9, които пък нямат нищо). Т.е. във всички тези участъци – 4, 5, 6, 7, 8 и 9, няма как да се спре строителство, което не е започвало, допълни Комитова. Министърът подчерта няколко пъти, че най-скъпото строителство е недовършеното и тя и министерството нямат никакво намерение да спират магистрала „Хемус“, която е на всички данъкоплатци и хората от Северна България очакват тя да се случи.

В отговор на въпрос дали ще бъде спазен срокът за завършване на магистралата арх. Иван Шишков – съветник на регионалния министър, каза, че проектирането не е започнало навреме. Според него нищо не е пречело да се направят проект и подробен устройствен план за цялата магистрала. Предвид това никой не може да каже кога ще бъде завършена, допълни той. Началникът на ДНСК Влади Калинов информира, че в участъци 3 и 4 на магистралата са увредени около 84 декара горски площи. Там са извършени изкопи, след което не са спазени изискванията за депониране на земна маса, като тя не е извозена. ДНСК работи по получените сигнали. Те ще бъдат предадени и на Министерството на околната среда и водите.

В пресконференцията онлайн се включиха и представителите на вече вписаното в Търговския регистър ново ръководство на „Автомагистрали“ ЕАД, които заявиха, че дружеството ще работи по нов начин. Проектите ще се изпълняват прозрачно, законосъобразно и в срок. Освен възложената от МРРБ, проверка в държавната компания вече направи Сметната палата, напомни министър Комитова. Такава се извършва и от Националната агенция по приходи. От 3 юни е започнала и прокурорска проверка.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ние

    39 1 Отговор
    Българите сме патрони !
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Престъпниците

    72 6 Отговор
    грабливи в ареста , барабар с ортаците им ! Конфискаця до долни гащи !

    Коментиран от #7, #59

  • 4 ТИКВИЧКИ,

    57 5 Отговор
    Крадливи.Какво да очакваш.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Уж новите управници

    11 65 Отговор
    се самоубиват. Заради спирането на АМ Хемус няма нормален човек в Северна България, който да ги харесва.

    Коментиран от #32, #56

  • 7 Бойко Разбойко

    59 6 Отговор

    До коментар #3 от "Престъпниците":

    Що така с лошо?Аз съм направил 500 000 000 км магистрали.Подминах Марс и сега съм в Астероидния пояс.Знаеш ли колко трудно се строи там? Астероидите ми я рушат и постоянно правя ремонти на ремонтите
  • 8 Къде точно

    10 49 Отговор
    е проблема - "Автомагистрали" е държавна собственост и работи с държавни средства. Тези наистина са по-зле и от Боко.
  • 9 КОМИТОВА, СТРОЙ ТИ БЕЗ ПАРИ

    9 53 Отговор
    АМА ЕДНО Е В КАНЦЕЛАРИЯТА, ДРУГО НА ОБЕКТА
  • 10 Браво на тази жена!

    65 6 Отговор
    Магистралите са основното място за отклоняване на средства! Не случайно километър магистрала в България струва двойно и на места тройно, спрямо Германия! Откраднати са пари да се опаше цяла България в магистрали! Трябва ни точно такъв компетентен и честен човек като Комитова! Адмирации!

    Коментиран от #12, #26

  • 11 КОМИТОВА, ХВАЩАЙ ЛОПАТАТА

    6 53 Отговор
    И БАЧКАЙ БЕЗ ПАРИ....АМА НЕЩО НЕ ТИ ОТЪРВА

    Коментиран от #14

  • 12 ДА ГИ ОСЪДИ КОМИТОВА

    6 38 Отговор

    До коментар #10 от "Браво на тази жена!":

    АМА Я ГОНИ ШУБЕТО...ЩО ЛИ

    Коментиран от #17

  • 13 КРАТУНКИ ЧЕРВЕНИ

    6 41 Отговор
    И ТЕ СЕГА ИСКАТ ДА ПЪЛНЯТ ШКАФЧЕТА ОТ ...МАГИСТРАЛИТЕ
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Подкрепа за Борисов

    7 62 Отговор
    Значи тези служебни Радев и назначени толкова Мразят България че спряха Хемус и Такива опашати лъжи Дрънкат че незнам кой и се връзва Големи Наглец и Големи Грабители Служебните Назначени Слуги на Радев ОСТАВКА Лъжци
  • 16 Вчера съветник

    8 50 Отговор
    на тази неадекватна министърка се възмущаваше защо хората, които са собственици на земи по трасето на Хемус не протестират срещу строителството при още ненапълно приключили отчуждителни процедури. Ами защото знаят,че тази магистрала е последен шанс за северната половина на България.
  • 17 Лапай бонбоните

    43 4 Отговор

    До коментар #12 от "ДА ГИ ОСЪДИ КОМИТОВА":

    и драскай лъжите и простотиите на онуй подлото от Банкя и се ядосвай на достойните и можещи хора като Комитова! Друго не ти е останало!

    Коментиран от #25, #27

  • 18 Ар. от Русе

    44 6 Отговор
    Подкрепям арх. Комитова!.. Умниците тук.. 30г години пътуваме по коларския път Ам-Хемус, колко народ измря заради коловозите и лошия път русе-плевен-софия.. Включително световна шампионка на Румъния умря при катастрофа край плевен пред 5-6г заради разбит път, без знаци и маркировка.. А русе- бяла еювсяка седмица смърт.. И не им тежи на съвеста на мутрите.. .. мутрите нищо не направиха 12г само крадоха!
  • 19 Така трябва

    4 38 Отговор
    Вие сте инвеститорите.
    Ако си въобразявате че някой ще тегли кредити да ви прави магистрали и да ви ремонтира пътищата и после с години да не плащате не сте познали .
    Първи плащаш , после получаваш.
    Иначе чакай някой да ви обърне внимание.
    И оферти няма да получите.
    Ще се изграждате със скоростта
    на костенурка.
    Големи работи без инженеринг не става .
    Ще поживеем , ще видим.

    Коментиран от #64

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 КОМИТОВА ,ЧАКАМЕ ДЕЙСТВИЯ

    7 32 Отговор
    НЕ КОНСТАТАЦИИ....ТИ МИНИСТЪР ЛИ СИ ИЛИ ЖУРНАЛИСТ....
  • 22 ИМПЕРИАЛИСТ

    6 35 Отговор
    За сведение, авансовите плащания са по договор с цел изпълнителят да не завишава цените поради инфлацията... Доста умно решение с което да охладят желанието за надуване на цените...Същевременно до сега са спестени милиони при актуването на свършените работи...
  • 23 Последния Софиянец

    21 2 Отговор

    До коментар #20 от "Подкрепа за Борисов":

    Ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха

    Коментиран от #29

  • 24 Шуши

    24 0 Отговор
    Пък ма Витиня е направо на кафяво. Десет години една лента
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Викай Германците

    12 0 Отговор

    До коментар #10 от "Браво на тази жена!":

    Викай Швабите.
    Поне са в Евросъюза .
    Само не знайте китайски фирми като една друга малка страна в Европа.
    Китайците май ще я фалират.
  • 27 И КАКВО МОЖЕ КОМИТОВА

    7 8 Отговор

    До коментар #17 от "Лапай бонбоните":

    ПРЕСКОНФЕРЕНЦИИ И КОНСТАТАЦИИ...ЧАКАМЕ ДЕЙСТВИЯ...СТРОЕЖ НА МАГИСТРАЛИТЕ И ОСЪЖДАНЕ НА СГАЗИЛИТЕ ЛУКА...НИТО ЕДНОТО НИТО ДРУГОТО....

    Коментиран от #35

  • 28 Народът БГ

    6 48 Отговор
    Вcички тук трябвa дa рaзбeрaт,чe ГEРБ в мoмeнтa нямa другa aлтeрнaтивa!Тoвa e eдинcтвeнaтa пaртия,кoятo в мoмeнтa мoжe дa извeдe Бългaрия oт кризaтa!

    Caмo тe щe пocтрoят мaгиcтрaлa "Хeмуc",мaгиcтрaлeн път Видин-Бoтeвгрaд,тунeлa пoд "Шипкa",тунeлът пoд "Пeтрoхaн",мaгиcтрaлeн път Руce-Кaзaнлък,мaгиcтрaлa "Чeрнo мoрe",мaгиcтрaлa "Eврoпa",мaгиcтрaлa "Cтрумa",7-ми блoк нa AEЦ-Кoзлoдуй!

    Коментиран от #30, #34

  • 29 Подкрепа за Борисов

    5 35 Отговор

    До коментар #23 от "Последния Софиянец":

    Много Смешно Селски Палячо Мразещ България Който се смее последен се смее най добре Омразни Елементи живеещи само да мразят

    Коментиран от #43

  • 30 Подкрепа за Борисов

    5 34 Отговор

    До коментар #28 от "Народът БГ":

    Българи Разумни Честни Отговорни не се подвеждайте По тези Разрушител и Разрушават Грабят Лъжат Манипулират Заплашват Искам Демокрация Комунисти Ще ви Изметем Номер 5 Развитие Успех Сигурност Демокрация
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 ЦЕНООБРАЗУВАНЕ

    5 21 Отговор
    Една стока струва толкова за колкото се продаде.
    Това ме научи прадядо ми , а той го е научил от неговия дядо.
    Ако искате друго , държавните фирми да купуват техника , да наемат хора , да им плащат МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА.
    Така ще стане евтино.

    Коментиран от #44

  • 34 Подкрепа за Борисов

    4 32 Отговор

    До коментар #28 от "Народът БГ":

    Чудесно описване на действителността Тук Подкрепа С Номер 5 Развитие Демокрация Сигурност
  • 35 Комитова

    21 5 Отговор

    До коментар #27 от "И КАКВО МОЖЕ КОМИТОВА":

    може всичко което не може един изпаднал изпосняк, подлец и крадец!

    Коментиран от #39

  • 36 Некадъроландия

    6 3 Отговор
    Дървени професори.
  • 37 ИМПЕРИАЛИСТ

    7 24 Отговор
    За сведение, авансовите плащания са по договор с цел изпълнителят да не завишава цените поради инфлацията... Доста умно решение с което да охладят желанието за надуване на цените...Същевременно до сега са спестени милиони при актуването на завършените работи...
  • 38 Истината за

    7 30 Отговор
    Тази склерозирала бабичка,която винаги е работила на бюро,а не на терен без да е пряк участник и ръководител на изграждане на пътища и пътни съоръжения се опитва да се издигне в очите на слепите.Борисов със сигурност може да построи магистрала "Хемус" до края на 2024 година.Това правителство върна България за два месеца с поне 10 години назад.Но за това сме си виновни ние българите,че се подведохме по разни чалгари и мутри.
    Дано този път ни дойде акъл да не направим тази грешка.Иначе магистрала "Хемус" ще се строи още поне 20 години и то защо,защото сме глупаци и гласуваме за глупаци!
  • 39 КОЛКО МОЖЕ КОМИТОВА И ПРАВИЪЕЛСТВОТО

    4 22 Отговор

    До коментар #35 от "Комитова":

    ЯКО ЦЕНИТЕ НАГОРЕ И ЩАВЕНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД.....ТОВА МОГАТ

    Коментиран от #41

  • 40 Емо

    18 1 Отговор
    Цялата издръжка и всички кампании на ДПС бяха плащани от Делян Пеевски. И не само на Движението, и на ВМРО и Атака. Сумите са огромни, хвърли бомбата Дал.

    Не, че не сме предполагали, че е така. Не напразно предполагаме, че и сега ДПС спонсорира и някои нови партии , чрез които да осъществява отново " разпределянето и раздаването на порциите"... Народе ?
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Подкрепа за Борисов

    5 26 Отговор
    ДЪРТА БАБИЧКА ОЗВЕРЯЛА ЛИЦЕТО И ИЗКРИВЕНО ОТ БЕЗСИЛИЕ ОТ ОМРАЗА НАЗНАЧЕНА ОТ РАДЕВ РЪСЕЩА ЛЪЖИ ДАЖЕ НЕ Е ИЗБРАНА ДА СЕ МАХА ТАЗИ А ВИЕ СЪС СИГУРНОСТ СТЕ В ПЪРВИ КЛАС ЕДНО И СЪЩО ПИШЕТЕ ПОСТОЯННО ЯВНО И ВИЕ СТЕ С ЛИЦЕ и сигурно и Вие сте пропита от злоба а за бонбонките да ви кажа ако желаете да ви почерпя Луксозни и вкусни са
    О
  • 43 калинка от герб

    23 2 Отговор

    До коментар #29 от "Подкрепа за Борисов":

    като влезе в затвора подкрепяй си го колкото искаш !

    Коментиран от #47

  • 44 мълчи бе

    16 3 Отговор

    До коментар #33 от "ЦЕНООБРАЗУВАНЕ":

    Дядо ти нищо не разбира от инвеститорски контрол.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Петров

    27 3 Отговор
    Всички получили пари без конкурс моментално да ги връщат! Всички получили пари без да са започнали да работят по определени проекти, веднага връщана! Точно тия ръководят купуването на гласове за герб! Връщане моментално!

    Коментиран от #49

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 калинка от герб

    15 6 Отговор

    До коментар #47 от "Подкрепа за Борисов":

    Започва Евродиков по Евроком , гледай за извращенията на опг ГРОБ

    Коментиран от #51

  • 49 Подкрепа за Борисов

    5 20 Отговор

    До коментар #46 от "Петров":

    Ти Видя ли това имаш ли доказателства защо постоянно се връзвате на тези Служебни Превратаджии Или Просто сте платени КОМУНИСТИЧЕСКИ тролове

    Коментиран от #50

  • 50 хихихихихи

    18 4 Отговор

    До коментар #49 от "Подкрепа за Борисов":

    Ааа вярвам, вярвам! Щом е в името на Баце при бай Ставри, вярвам! А комунистите са в ГЕРБ!

    Коментиран от #52

  • 51 Подкрепа за Борисов

    6 18 Отговор

    До коментар #48 от "калинка от герб":

    Сериозно ли Вярваш на този Лудият Диков Питай го Как го Изгониха от Нова тв от Луксозният Офис и Оттогава Намрази Борисов Анти Българи сте Мразите Себе си М.разите България и затова затъване Ще си Останете с Чакането На Месията

    Коментиран от #53, #54, #68

  • 52 Подкрепа за Борисов

    8 13 Отговор

    До коментар #50 от "хихихихихи":

    Само При ГЕРБ са Комунистите Погледни По Добре или си сложи Очила Но така избирателно Да Хулиш Моля

    Коментиран от #57, #63

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Казуар

    15 3 Отговор

    До коментар #6 от "Уж новите управници":

    Гербер, ти май не можеш да разбереш, че шест участъка не са започнати за да бъдат спрени. А за да започне строителството им трябва да има проекти и отчуждения платени на собствениците. Ако има възражения от собствениците за цената строителството може да се забави.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Подкрепа за Борисов

    3 13 Отговор

    До коментар #54 от "калинка от герб":

    Много си позволяваш Демокрация е Комунизъм няма да има РАЗБЕРИ го Проблемното се уплаши Че Борисов ще се завърне
  • 59 Ах ти

    14 1 Отговор

    До коментар #3 от "Престъпниците":

    Ората, откраднали над 50 мрда за 10г наглеят и спъват работата на сл правителство.. Арест за мафиотите управлявали последните 12г.
  • 60 Подкрепа за Борисов

    3 14 Отговор

    До коментар #57 от "хихихихихи":

    Вие явно сте добре платени КОМУНИСТИЧЕСКИ Тролове Явно Много Ви е Страх От Борисов Виж Другите Комунисти От Другите Партии Но Не Трябва Да каляте ГЕРБ Борисов ви е Пречка За да може Новите Да крадат

    Коментиран от #61, #73

  • 61 хихихихихи

    11 3 Отговор

    До коментар #60 от "Подкрепа за Борисов":

    Кръпката ли пееше- Аз не съм комунист и никога няма да бъда...
    Да но вие винаги ще сте такива! Как беше бивши полицай и пр*стит*тк* няма, така и вие!
  • 62 пешо

    7 2 Отговор
    здраво крадене , тиквата в затвора .
  • 63 Подкрепа за Гроп

    6 2 Отговор

    До коментар #52 от "Подкрепа за Борисов":

    Пиши пиши, се ено на умряло пишеш, глас в пустинята Си!
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Sieg

    9 3 Отговор
    Знае се кое правителство ни управлява последните години и кое ни доведе до тук. НИКОГА ПОВЕЧЕ ГЕРБ
  • 66 Кметицата на Ловеч?? Питай тези, които

    5 2 Отговор
    Са взели парите авансово от Автомагистрали преди да е започнало Проектиране на лотовете!! Не ти ли казаха Кметице, кои получиха парите, да не се Излагаш със Смешен Плач!!??
  • 67 Абе...

    7 2 Отговор
    Няма ли кой да го попита г-н бившия премиер, защо целенасочено, с ясното съзнание, че не е така , лъже хората? Колко трябва да си глупав, да знаеш, че не е вярно това, което казваш публично, и да продължаваш да го твърдиш? Няма нито едно нещо до сега, което да са казали, и то да е излязло истина. Няма ли да спрат!?
  • 68 ами

    9 2 Отговор

    До коментар #51 от "Подкрепа за Борисов":

    ти сериозно ли вярваш на тиквата?
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 БКП=сдс=герп

    11 2 Отговор
    НИКОГА повече герп до властта!
    ОПГ герп трябва да бъде забранена от закона!
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Варна

    4 1 Отговор

    До коментар #60 от "Подкрепа за Борисов":

    Купи спешно буквар
  • 74 mi6osp

    5 2 Отговор
    Девизът е бил : всеки километър магистрала е чекмедже. Така се строят 500 000 000 километра. Но настъпи суша на бозките и се понесе плачът на отбитите крадливи гербери. .
  • 75 Behemoth

    3 0 Отговор
    Човека взе парите и каза чекай малко...
  • 76 НОВ РЕД

    1 0 Отговор
    ВЕДНАГА ВСИЧКИ ПРЕСТЪПНИЦИ В ЗАТВОРА , ДА ПИШАТ КАК Е СТАНАЛО !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове