Last news in Fakti

18 Февруари, 2013 08:27 5 909 4

Столът на Симеон Дянков се разклати

  • симеон дянков-
  • протести-
  • преглед на печата

Преглед на печата

Столът на Симеон Дянков се разклати, информира в. „Труд“

За една бройка вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков се размина с уволнение. Финансист №1, който от по-миналата седмица е в САЩ, е вбесил до краен предел премиера Бойко Борисов заради категоричното си решение да забави плащанията на селскостопанските производители до март-април. „Възможностите на бюджета са такива, че тези плащания могат да се случат в средата на март и след това евентуално остатъкът в началото на април. Това са възможностите и това ще се случи, каквито и стачки да има“, изказа се твърдо на 8 февруари Дянков.

 

Набиха полицейски шеф на протеста в Перник, алармира в. „Стандарт“

Полицейски шеф отнесе народния гняв срещу високите сметки за ток. Началникът на „Охранителна полиция“ в Перник Богомил Точев бе ступан по време на въстанието срещу ЧЕЗ в града. Униформеният се хвърли към един от агитката на „Миньор“ сред тълпата, за да го обезоръжи, но попадна в капан и отгоре му се стовариха крошета и ритници. Ченгето едва се измъкна от навалицата. „Не бийте полицаите! И те са потърпевши абонати като нас“, призоваха организаторите. Ултрасите обаче превърнаха протестния митинг в безконтролен вандализъм.

 

Ваят брачни халки от крадени катализатори, разкрива в. „Монитор“

 

Крадените катализатори от коли в България се изнасят към Турция, където се извлича платината от тях, след което благородният метал се връща обратно в страната ни под формата на красиво изваяни брачни халки, медальони и обеци. Това са ояснили търговци, занимаващи се с извличане на ценните химични елементи. Тъй като катализаторите нямат отличителни белези, в сервизите ги изкупуват, без да могат да проверят дали са задигнати или не. Началникът на столичното Пето районно комисар Николай Василев съобщи, че служители от управлението, отговарящо за централните части на София, са разкрили 4-5 сериозни групи, занимаващи се с рязане на катализатори.


 

Софиянци се изнасят да живеят на село, съобщава в. „Новинар“

Столичани прегряват телефоните на брокерите за къщи в покрайнините, показа проверка на всекидневника в дружества за недвижими имоти. Тенденцията за засилено търсене на къщи около големите градове е от последните две години. Хората, които имат вече отгледани деца, се преориентират към изнасяне от големия град”, обясни зам.-председателят на Сдружението за недвижими имоти Добромир Ганев. По думите му мераклии да заживеят в къща на село са български граждани. Преди години постройките се продаваха предимно на чужденци. Бургазлии и пловдивчани също напират за покупка на имот в селата около градовете си.


 

70 коня на ден стават на кюфтета и лазаня, издава в. „Телеграф“

Така е озаглавен ексклузивен репортаж на „Телеграф” от кланицата край румънския град Ботошан, която бе нарочена за един от двата източника на конско месо, препакетирано като говеждо и заливащо Европа, в това число и България. До 70 коня на ден падат под ножа, разказват работниците в транжорната. Те обаче са категорични, че продукцията, която излиза от предприятието, е качествена, по всички европейски стандарти, и измамата не се прави при тях.


 

Нашенка роди и уби детето си в Кипър, пише в. „24 часа“

41-годишна жена от България е арестувана за укриване на раждане и за умъртвяване на новородено в Кипър. Жената била приета в критично състояние в болницата в Паралимни с обилен кръвоизлив, след като родила сама във фермата, където работела. Отначало тя отказвала да съобщи какво се е случило, но после разказала историята. Тя пристигнала в Кипър преди 4 месеца, вече бременна, и родила сама момиченце. Трупчето на бебето било намерено в дома й, увито в хавлия.


 

Светът затъва в шарлатаниите, предупреждава в. „Преса“

Странно и необяснимо е (поне от позицията на здравия разум) как в епохата на информационното общество светът затъва с нескрито удоволствие в лепкавото блато на мистиката, суеверията, предразсъдъците, шарлатаниите и просто идиотиите, коментира професорът философ Николай Василев. Модерното човечество (стимулирано и консултирано от модерните медии) е придобило вече траен средновековен манталитет. Какво прави то: следи внимателно зодиакалните си всекидневни препоръки; ръководи се от поръчания при някоя непрокопсаница хороскоп; пилее време по гадателки,пророчици, екстрасенски, ясновидки, астролози...


 

Лъжепрофесорът Гюров най-сетне напусна Научния фонд, сочи в. „Дума“

Лъжепрофесорът Рангел Гюров, който по настояване на премиера Борисов бе освободен от поста председател на фонд „Научни изследвания“ в МОМН, но остана член на Изпълнителния съвет, най-сетне е освободен и от тази длъжност. Гюров е преподавал в Ангола през 80-те по време на гражданската война там и се представяше за професор, какъвто не е според бг законите. Назначаването му от ексминистър Игнатов предизвика протести, защото той е известен с лъженаучните си теории и шаманското предсказване на земетресения. Проекти на свързани с Гюров лица бяха финансирани в скандалния конкурс, който вдигна учените на протести, довели до оставката на Игнатов. 

 

Сашо Диков сменя Карбовски в Нова, прогнозира пак в. „Труд“

Сашо Диков най-вероятно ще наследи Мартин Карбовски в Нова тв. Програмният директор на Канал 3 ще се изявява през уикенда в ефира на втората частна национална телевизия, където остана вакантно мястото за водещ на две предавания - „Отечествен фронт” и „Карбовски: Директно”, след като титулярят отиде в ТВ7. Очаква се името на второто предаване логично да се смени. Самият Сашо Диков първоначално отказал да потвърди или отрече информацията, но след това през смях обяснил, че ще може да коментира „до дни”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    1 0 Отговор
    Че къде другаде, ако не първо в Перник ще набият полицай!!!!!!
  • 2 Румен Янев

    1 0 Отговор
    Не му се е разклатил защото той си седи на люлеещо столче и си се забавлява на разклатеното мислене на всички около него .....Люш-люш монка люш - люш и си мисли че си Брат Пит .....люш - люш
  • 3 бай Георги

    1 0 Отговор
    Бре,бре!Бойко се "вбесил",че Дянков забавил плащания!Чак щял да го уволнява за това!Такъв виц скоро не бях чувал!
  • 4 Грую

    0 0 Отговор
    А бре Бойко някой не ти ли е казал, че работа с хора се върши. Този Дянков ти беше работната пчеличка и толкова негативи обра за да го бъде туй твоето правителство, а пък ти сега го изгони. Да знаеш обаче, че като ги изгониш всичките един по един и ще останеш за гонене само ти, ама понеже ние сме робски народ няма ние да те изгоним и ще трябва да се изгониш сам и както си го подкарал не си далеч от това време.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове