Last news in Fakti

18 Февруари, 2013 11:58 1 889 9

Синята коалиция поиска оставка на Борисов /Обновена/

  • синята коалиция-
  • оставка-
  • борисов-
  • симеон дянков
Синята коалиция поиска оставка на Борисов /Обновена/ - 1
Снимка:БГНЕС

ДСБ и „Единство” поискаха оставката на премиера Бойко Борисов и назначаване на експертно програмно правителство, което трябва да бъде формирано от този парламент.

ДСБ и „Единство” дълго време предупреждаваха за липсата на адекватни мерки от страна на правителството и липсата  на реформа в енергетиката. Това заяви Надежда Нейнски. Според нея има безпрецедентен срив на едно правителство, което компроментира дясната идея и действа с леви идеи.

Според Иван Костов трябва да бъде изработен пакет от мерки, които трябва да приложи експертното правителство.Сините искат и парламентарните партии да декларират отказ от употреба на протестите на гражданите, парламентарните групи да формулират своите реално изпълними управленски решения срещу всяка злоупотреба на монополите, а парламентът да избере експертно програмно правителство, което да приложи съгласувания пакет от законодателни промени за защита на потребителите от злоупотребите на монополите.

ДСБ и Единство предлагат пълна смяна на съставите на всички контролни органи и назначаването на нови ръководства от Народното събрание с право да бъдат отзовавани при несправянето с възложените им функции. Те искат да се промени методиката за образуване на цените на електроенергията и създаването на енергийна борса за свободна предлагане на електроенергия за фирмите, а цените за домакинствата да останат в регулация от контролните органи, както и промяна на изкупуването на електроенергията от производителите в зависимост от предлаганите от тях цени.

Костов попита защо в протестите не присъства темата "Газпром".

Според Мартин Димитров ценовия микс може да бъде променен веднага. Да бъдат сменени ръководствата на контролните органи. Да бъдат въведени ясни правила за господстващо положение. "Необходимо е ново експертно правителство и нови правила, в тези нови правила се включва и промяна на цените, изваждането на скъпите централи от ценовия микс, нещо, което ще свали цената на тока веднага за всички български потребители, могат да се предоговорят и цените на "Мариците", заяви Димитров. Той допълни, че е необходимо и всички панелни блокове да бъдат санирани и да се предприеме смяна на състава на контролните органи.

Рокадите в кабинета Костов нарече панически и не пожела да ги коментира, за да не влиза в схемата на премиера Бойко Борисов. И все пак Костов заяви: "Оставката на Симеон Дянков е опит за изкупително жертвоприношение". По думите му вината за създалото се огромно напрежение носят премиерът Бойко Борисов и контролните органи.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 tati

    1 0 Отговор
    Призивите за предсрочни избори искат да предотвратят възможността за по-голямо гражданско участие в управлението. От опозицията целят да не се ОВЛАСТЯТ ГРАЖДАНИТЕ и да не минат исканите референдуми, един от които касае възможност за отзоваване на политици и намаляване броя на депутатите от 240 на 80 максимум.Той- пича /Дянков/ си го каза пари няма какво се радвате дянков сам каза ако сега се плати на богатите зънопроизводители сам ще си подаде оставката боли го к... за простаците във тази държава на глупаци и тарикати където всеки гледа да прецака другия

    Коментиран от #5

  • 2 picks

    0 1 Отговор
    Борисов си мие ръцете с " мишките си " не мисля че ще стане това .....
  • 3 Бла бла

    0 0 Отговор
    По голяма зло от експертно програмно правителство не може да се измисли,те са пък най гладни и най партийни мишки. Грабеж на воля,това искат БСП ДСБ ДПС и др. благодетели. Герб да се махне ,а другите добри ще ни оправят от зад и отпред .Доган и СерГей и Костов с мартинчо все познати мазни мазнотии . Нека на редовни избори решим кой за къде тръгнал. Аз лично не вярвам че в тази държава има поне един неопетнен от далавери политик или кандидат за таково ,така че спокойно,без паника .Не може за едни сметки ,които от поне три мандата ни лъжат сега да събаряме прав-во .на ГЕРБ.
  • 4 хаана

    0 0 Отговор
    Да време е да си подаде оставката!
  • 5 Българин

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "tati":

    Напълно съм съгласен !
  • 6 kykydo

    1 0 Отговор
    Тези гьонсурати вместо да се скрият в миши дупки,те пак се изтипосаха на трибуните.Всичките тези експерти,
    са за прокуратурата.
  • 7 Mari-an

    0 0 Отговор
    Аре марш ма, заграби бившия завод Пексим, не ти ли е достатъчно , че взимаш по 20 бона на месец само от наеми на помещенията, че и пак се вреш в политиката, нещо от което си нямаш и понятие.
  • 8 woody

    1 0 Отговор
    Отново се опитват да ни убедят да правим нов бардак със старите к....ви....
  • 9 гнида

    0 0 Отговор
    Точно казано.А Костов май е замесен в договора за ВЕИ , ако не се лъжа.Да не говорим и за договора с Мариците както им викат .А вие знаете ли че тец2 е държавен и дава една от най-евтините енергии.Тези управляващи говорят за ТЕЦ1 , 3 И Гълъбово , ама на всички викат Марици .Крайно неуки са , но какво да им обясняваш.......То се обяснява на човек.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове