Last news in Fakti

17 Август, 2021 11:09 7 406 70

Анна Бекчиева, БОЕЦ за ФАКТИ: Срамно и недостойно е присъствието на Младен Маринов и Христо Терзийски в парламента

  • анна бекчиева-
  • боец-
  • герб-
  • протест-
  • младен маринов-
  • христо терзийски-
  • полицейско насилие-
  • бойко борисов-
  • иван гешев-
  • съд

Отстраняването на Младен Маринов и Христо Терзийски като депутати от ГЕРБ ще поискат днес от "БОЕЦ" на среща в Народното събрание

Анна Бекчиева, БОЕЦ за ФАКТИ: Срамно и недостойно е присъствието на Младен Маринов и Христо Терзийски в парламента - 1
Анна Бекчиева; Кадър: "Алтернативата"

Представители на гражданско сдружение “БОЕЦ” ще влязат днес в Народното събрание, за да поискат отстраняването на двамата бивши вътрешни министри Младен Маринов и Христо Терзийски като депутати в 46-тия Парламент. В момента и двмата са част от парламентарната група на "ГЕРБ-СДС".

И Младенов, и Терзийски бяха министри на вътрешните работи в кабинета “Борисов 3”. Към 10 юли, когато се случи зверският побой над протестиращи под колоните на Министерския съвет, Младен Маринов беше вътрешен министър, а Христо Терзийски директор на Главна дирекция “Национална полиция”.

Припомняме, че в момента в градинката срещу служебния вход на Народното събрание тече протест с искане за съд за всички лица, отговорни за полицейското насилие на протестите миналото лято. Сред организаторите на протеста за “БОЕЦ”.

ОТ ФАКТИ разговаряхме с Анна Бeкчиева от гражданско сдружение “БОЕЦ”, за да разберем повече за искането за отстраняване на Младен Маринов и Христо Терзийски като народни представители.

“По покана на представители на парламентарната група на “Демократична България” ще се проведе среща, на която ще изложим нашите ясни искания за поемане на отговорност във връзка с бруталното насилие, извършено от полицейски служители на протестите миналото лято”, обясни Анна Бекчиева.

“Отговорността трябва да бъде поета както от преките извършители на тези садистки унижения, които видяхме как се прилагат, така и от техните ръководители, които са издали заповедта, от най-високите нива - тогавашния министър на вътрешните работи, главния секретар, а също и от тогавашния министър-председател Бойко Борисов и все още настоящия главен прокурор Иван Гешев”, категорична беше Бекчиева.

Тя поясни, че срещата ще бъде проведена най-вероятно в първото възможно прекъсване на протичащото в момента извънредно пленарно заседание, в което депутатите изслушват вътрешния министър Бойко Рашков с данни за полицейското насилие. Бекчиева каза още, че “БОЕЦ” са били поканени да изложат аргументите си за отстраняването на Младенов и Терзийски от депутата от “Демократична България” Ивайло Мирчев в рамките на среща с представители на парламентарната група на ДБ.

“Младен Маринов и Христо Терзийски трябва да понесат като начало отговорност, която да е свързана със заеманите от тях в момента позиции на народни представители. Те опорочават напълно идеята за излъчени от хората представители, които трябва да изразяват техните интереси и мнения в Народното събрание. Недостойно и срамно е подобни хора да имат законодателна власт. Изобщо тяхното присъствие в парламента е срамно и недостойно”, каза още Анна Бекчиева от “БОЕЦ”.

“Искаме прокуратурата най-накрая да започне разследване на многобройните сигнали, които са подадени от “БОЕЦ” директно срещу Гешев и срещу Борисов. Нужно е най-сетне да се започне съответната процедура и да се търси отговорност за действията на Борисов и Гешев по съдебен път”, категорична беше Анна Бекчиева.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 58 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПЕЕВ

    30 94 Отговор
    А КОГАТО БИЕХА И ПАЛИХА ПОЛИЦАИ ,НЕЩО ДА КАЖЕШ.СРАМНО Е ХАДЖИГЕНОВ И СИЕ ДА СА МИНИСТРИ.

    Коментиран от #5, #7, #55

  • 2 georgi

    97 16 Отговор
    НА Боко кучетата за награда получиха места в парламента .хахаха каква държава каква пародия
  • 3 Истината

    80 14 Отговор
    Тия двама "палачи" не трябва да стъпват в парламента.

    Коментиран от #61

  • 4 Като гледам

    66 11 Отговор
    хич не им пука. Единият продължава да се прозява, другият си гледа в телефона. Може и да чете коментари във Фейсбук и по форумите. Дали не го сърби някъде!
  • 5 nqkoi

    45 15 Отговор

    До коментар #1 от "ПЕЕВ":

    Какъв бой те гони бе една синена на ръката и реват като малки деца тц явно си от сиситема на хранилката .лапач яко нали
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Българка

    15 45 Отговор
    Вас кой ви финансира? Кога министър е наредил да се бие? Имате ли компромат , като на П.Младенов с танковете?!! Щом нямате доказателства, самопризнания или нещо друго, само си викате. Отделно вече никой не ви вярва.

    Коментиран от #40

  • 9 ИВАН

    26 2 Отговор
    За измяна към род и Родина наказанието е едно, за екологични катастрофи причинени от нехайство и глупост, а може би и алчност .... нещо не виждам наказани
  • 10 Издевателство

    34 7 Отговор

    До коментар #6 от "ПЕЕВ":

    Заплашваш нали, типично за Гроб.........
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 БОЛШЕВИК 🌟

    39 4 Отговор
    Още по-срамно е, че все още има такива къде гласуват за такива индивиди.
  • 14 Българка

    8 17 Отговор
    Добре де нашия шеф Борисов разпореди боя над протестиращите срещу Герб. Какво толкова е станало?
  • 15 препатил

    45 5 Отговор
    За какво са на България 50 000 полицай - хрантутника ?
    Факти: расте битовата престъпност, война
    и жертви по пътищата /да пътища, а не т.н.
    "магистрали"/, полицейско насилие, корупция и
    какво ли още не . На гърба на народеца.
    Като прибавим сто вида прокуратури и съдилища
    пълни с послушни калинки, жална ни майка...
    НЕ ЖЕЛАЯ ДА ХРАНТУТЯ ТАЗИ СГАН. Те живеят от нашите пари.
    Незабавни съкращения на еничарите. И 50 % са малко.
    Само в България си плащаш да те грабят, бият и унижават.

    Коментиран от #22, #28, #49

  • 16 Има надежда

    6 17 Отговор
    Това по кой закон ще се случи.Това почва да прилича на Ленинизъм диктатурата на протестърА.Има си ред сваляне на имунитета и съд.Ако се разпусне парламента още по лесно.Само се упражняват по телевизията сутрини вечер за неща от които няма да ни напълнят хладилника.А забравих тези само това знаят и нямат друга работа .Работи протестър срещу всичко правителство Хаджигенов Слави Лекари коронавирус.Ама по хубаво пуснете някой друг филм.

    Коментиран от #19

  • 17 Методи

    33 4 Отговор
    Много се изкефих на една статия от вчера в Оффнюз! След като миналата година излязоха любителски кадри за насилие над протестиращи , прокуратурата обяви че е започнало разследване срещу 4-ма служители за превишаване на правата им и побои! След това излязоха със становище че са наказани. И лека полека случая утихна и се забрави ! Сега за един от наказаните - Андон Андонов началника на СПС(Специализираните полицейски сили). Андонов бе един от наказаните издал заповедите за побоя над младежите и жените. До тук прекрасно. А след това?!??! За благодарност Иван Стоименов Гешев го назначава за ръководител на "Бюрото за защита на главния прокурор". За благодарност че е пребивал протестиращите срещу него и Борисов. И ако заплатата му като ръководител на СПС основната е била 3250 лв. Сега като ръководител на бюрото към главния прокурор е 6800 лв. Как се чувствате Българи а? Боли нали?
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 веселяк

    2 2 Отговор

    До коментар #16 от "Има надежда":

    Като искаш по-хубав филм свали си от интернет! Ето ти едно предложение, RARBG е един от най-добрите торент сайтове за филми в 4K.
  • 20 БОЛШЕВИК 🌟

    22 3 Отговор
    Никога не съм харесвал ГЕРБ и Боко Тиквата, и никога не съм гласувал и подлъгвал даже, че тия ще направат нещо добро, даже когато за първи път се появиха. С мой познати и приятели сме стигали до горещи спорове, когато за първи път ГЕРБ спечели и управлява. После и сега същите тия мой приятели, където се излъгаха тогава да гласуват за тия фашаги и бандити, където се видим ми казват прав беше. Даже те гласувалите за тия бандити. пострадаха повече от мен!
  • 21 Гошо

    16 3 Отговор
    Що, че нали за тва са там, заради имунитета! Правило копирано от ДПС бушоните ги правят депутати и всичко е ОК!
  • 22 На осмо място

    26 1 Отговор

    До коментар #15 от "препатил":

    сме в света по брой полицаи на глава от населението! При това наличие продължават грабежите, изнасилванията, катастрофите и побоищата. От тези типове 50% трябва да са денонощно на границата, докато се изясни!
  • 23 Гост

    20 3 Отговор
    Мутрата от кариерата маринов и най-п*остия милиционер терзийски седят като н*срани в пленарна зала в момента! П*ости изпълнители на заповеди, но те ще изгърмят първи
  • 24 Радамант

    18 4 Отговор
    Съд за престъпниците от Гроб.Гнуснавеца Бройко окован на стълб пред Министерския съвет и всеки,който мине да го наплюва.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 морето

    5 15 Отговор
    И как точно разбрахте, че са мутри, как точно? Нискообразовани и тъпи хорица, като обвинявате за нещо дайте доказателства. Не бля, бля - мутри и мутри. Мутри сте вие, които вярвате на глупостите. Какъв "боец", какви пет лева. С този който се чуди на кого да легне, за да забележат. Боже!

    Коментиран от #41

  • 27 chi

    15 4 Отговор
    Палачите Маринов и Терзийски вън от парламента и на съд!
  • 28 0808

    18 3 Отговор

    До коментар #15 от "препатил":

    .... Ув. г-не, първо Ви писах само един +, защото повече не мога. Съгласен съм 100% с поста Ви. Ако разрешите едно уточнение: Имам данни, че не са 50К, а 70 К тези клатик-ровци, които не вършат работа за 1 стотинка, но ни струват вече 2 000 000 000 лв годишно. Те са най-много на глава от населението в Европа. Но затова всяка година по 3 пъти стачкуват за повече пари....Трябва ни грузинския метод-едни ден министъра им издава заповед и ги освобождава всички от работа. Заместват ги с млади, здрави, пъргави момчета, знаещи по 2 езика. Да накараме за проба колко лицеви опори ще направи Ганьо или набирания на лоста..
  • 29 На кратко

    19 1 Отговор
    Като ги гледам днеска хич не ги срам.Стоят като мутропитеци и не им дреме.Предполагам, че на 90% от зрителите им идва да ги млатят с метална тръба през сурата.
  • 30 Пунта Канна

    3 7 Отговор
    Подлоги на Цветан Василев.
  • 31 Мнение

    15 1 Отговор
    Стоят, защото им трябва ИМУНИТЕТ!
  • 32 Ahil

    4 11 Отговор
    А не е ли срамно Хаджигенов и Бабикян да са депутати? Хулигани и подбудители към насилие.А най- смешното е че ,човека който разнасяше ковчег и цапаше паметници на културата го наградиха ,като министър на кОлтурата.Подбудителство към престъпление също го има като текст в НК.

    Коментиран от #50

  • 33 Кой68

    7 6 Отговор
    Жоро Тъпото е срам .....
    Що не кажете как е ревал да го докарат с хеликоптер до ВМА за да го лекува ген.Мутафчийски от COVID19
  • 34 fvbdxf

    8 1 Отговор
    Бой няма . Но има гавра с беззащитни протестиращи. Организирана при това от група полицаи.

    Коментиран от #46

  • 35 Вендета

    14 4 Отговор
    Даже и в Русия милицията не се отпуска да бие така техните публично..неуспелият диктатор с прякор тиквата ще си носи отговорноста по всяка буква на закона
  • 36 майа

    2 5 Отговор
    ПОМИСЛИ И ОТ ДРУГАТА СТРАНА НА ВАПРОСА- ТИ СИ СТАРА ЧАНТА ЛАЧЕНА ЗАТОВА НЕ МИСЛИШ.
  • 37 Очевидно

    3 9 Отговор
    И тези от Боец целта им е да захапят някой кокал, като всички.

    Коментиран от #43

  • 38 azazaz

    7 10 Отговор
    А платените простаци-протестъри и поръчителите защо не са в затвора?
  • 39 Химара

    5 12 Отговор
    Срамно е, че чак сега "онзи" с 12 тоалетни размахва тези записи, дълбоко скрити от Радев в подопечното му НСО!

    Коментиран от #42

  • 40 Незнаещ

    7 0 Отговор

    До коментар #8 от "Българка":

    А на теб дали някой ти вярва?То оценките на коментара ориентират също!
  • 41 Киркор

    6 0 Отговор

    До коментар #26 от "морето":

    Така,както обрисуваш хората,все едно виждам теб-жалко,че се имаш за друго!Голяма грешка!
  • 42 оня

    6 3 Отговор

    До коментар #39 от "Химара":

    Аз не съм виждал 12 толетни, а евраци, кюлчета барцелони:)) Нещо по въпроса:))
  • 43 оня

    3 1 Отговор

    До коментар #37 от "Очевидно":

    Ти нали си го захапал на гуруто си тиква, кво се ядеш с хората:))

    Коментиран от #47

  • 44 мнение

    7 1 Отговор
    Младен Маринов и Христо Терзийски трябва да бъдат в парламента, но не като народни представители, а да дават отгонори за престъпленията по време на тяхното управление.
  • 45 Джонката

    5 6 Отговор
    Боец , Моец ли там какви сте незнам, но кога ще поискате оставката на Николай Хаджигенов, има го на 200 записа как хвърля яйца и домати с/, сградата на МС и НС? Това какво е ? не ли вандалска проява и то от лице, което ангажира обществото с уж честната си кауза. А и понастоящем е Председател на Комисия разглеждаща полицейското насилие.

    Коментиран от #48

  • 46 Трой

    5 2 Отговор

    До коментар #34 от "fvbdxf":

    И бой има, и гавра има, и унижение има срещу вързаните демонстранти.
  • 47 Химара

    1 0 Отговор

    До коментар #43 от "оня":

    Сигурно рядко ходиш "по нужда" .....
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 гост

    4 7 Отговор

    До коментар #15 от "препатил":

    Абе препатил малоумник,всички сте като коне с капаци.Не виждате ли на протести в Германия,Франция и т.н.какво става с протестиращите в демократична д-ва.Сигурно трябва след всеки протест да сменят ръководни служители и министри заради някакви си надрусани провокатори.Това не е едностранно за този който го проумее.Трябва да се види първопричината и тогава да се коментира ,но не само от малоумници.

    Коментиран от #51

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 4INGIZ

    4 0 Отговор

    До коментар #49 от "гост":

    Аве 'ГОСТ"- а тем дет си-дано чингизите те гепят и докате те глади оня перверзник по главичката да смлатят от бой и ти извадят далака през ..измежду бузите отзад-и после изяснявай факти
    -ама както каскетев ги зияснява-дъъъъълго
    и безрезултатно

    Коментиран от #57

  • 52 Иванчооо

    3 3 Отговор
    90% обидни коментари И КЛЕВЕТИ само срещу ГЕРБ! Мдията носи пълна съдебна отговорност по Регламент на Европейски съюз ! И кого ще натопят от юридическия отдел - администраторите ! Свобода на словото ?!
  • 53 Чики маймунка

    4 0 Отговор
    с 8 милиарда раздадени ще е трудно
  • 54 КИНО

    2 1 Отговор
    радьо-оставка
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Две димящи дула

    5 3 Отговор
    Дайте имената и покажете снимките на тези изверги полицаи, както и на техните деца !!! Дайте имената и снимките на всички членове на висшия съдебен съвет, както и на техните деца , които подкрепят престъпленията на прокуратурата, явяваща се защитник на мафията !!!

    Коментиран от #58

  • 57 Айде бееее

    5 4 Отговор

    До коментар #51 от "4INGIZ":

    Колко плащаха да палите и замеряте с камъни полицаите ?! А сега след срива на Полицейските служби и Прокуратура, кой от тези служители ще си мръдне пръста за да вИ защити! Рано или късно...няма да векувате недосегаеми ! При власта на ГЕРБ службите по сигурноста захапаха комунистическите грабители и страха от истината за ограбването на България 70 години предизвика постановките с палежи, камъни, блокади и нарушаване на човешките права на нормалните Българи от стотина .............!
  • 58 Две пърдящи дула

    2 2 Отговор

    До коментар #56 от "Две димящи дула":

    Голеееем юнаклък зад клавиатурата ! Това не е шутър и нямаш десет живота!! Какво ще кажеш за реалноста?!

    Коментиран от #59

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 АНОНИМ

    5 4 Отговор
    ПОЗОР Е РАШКОФ ДА ГОВОРИ ОТ ТРИБУНАТА НА ПАРЛАМЕНТА ИСТОРИЯТА ЩЕ ГО ЗАБРАВИ НО НИЕ ЖИВИТЕ ТРЯБВА ДА ПОМНИМ --РАДЕФ ХАРВЪРСКИТЕ МО.ШЕ.НИЦИ ЧЕРЕПА РАШКОФ ЯНЕФ БСП ЧАЛГАРИТЕ БАЙКИКИЕВ ИТН БОК.ЛУЦИ !!!!
  • 61 някой

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Истината":

    Хаджикянов и Бабикянов също!
  • 62 Бивш левскар

    2 0 Отговор
    Всяка власт облича в красиви думи стремежа си са се защити. Жалки са катилите-заптиета които се продават като магистрални работнички. Уж трябва да пазят, но пазят само себе си и плащащите боклуци. Цяла вечер пазят сутеньори и труженички. Гнус.
  • 63 Колю

    0 0 Отговор
    Бичкиева не беше дебютирала и ето на-дотърча.
  • 64 Гост

    3 2 Отговор
    Срещу надрусани и пияни не говоря за всички за тези които ги задържаха говоря да ги милват ли или те могат да вандалстват ама ще си търсят правата останалите граждани права нямат ли
  • 65 анонимин

    2 1 Отговор
    Докато не отрежете главите на ламята наречена сик,няма да сеспрат саботажите към правителството!!!
  • 66 Долни, злобни нищожества сте

    1 1 Отговор
    Защо не говориш как палеха слама в краката на полицаите, как хаджията мятаха по тях яйца, изсипваха риби и други. Полицаите има деца, имат майки. Защо ристьо, тази цонева замазват разрухата в държавата, един канадец управлява парите на държавата ни. Стига мръсотиите

    Коментиран от #67

  • 67 Жоро

    1 1 Отговор

    До коментар #66 от "Долни, злобни нищожества сте":

    По добре канадец да управлява отколкото банкявски продажник измекяр и куха лейка. Върви на психолог преди да пишеш глупости. Това че си де научил да ползваш Интернетая не те прави капацитет.

    Коментиран от #70

  • 68 dido

    0 0 Отговор
    Тези какво правят още в парламента Защо още не са арестувани?
  • 69 ТИТИ

    0 0 Отговор
    мишоци срам и позор ама ние сме виновни народа той пак хърка
  • 70 Куха лейка без лейка

    1 0 Отговор

    До коментар #67 от "Жоро":

    Комунис....Продажници, мурзилки, набедявате без факти:Една жена каза! Крадете от 70години без-прекъсване а все друг е виновен ! Набедявате някой, крадете и сипете простотии, после той виновен, нали се сещаш, че няма скрито във времетона интернет!? "Опорната" точка на младежкия ви ръководител от 2008г. да оплювате всеки който излиза напред, оплюхте и него но сега този метод води до малко късче небе за дълго време! Обиди и клевети се наказват !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове