Last news in Fakti

4 Септември, 2021 05:21 4 436 20

АБРО излезе с остра позиция срещу законопроект на "Има такъв народ"

  • абро-
  • има такъв народ-
  • законопроект-
  • медии

Всеки опит за дискредитиране на независимите медии с политически мотив е заплаха за демокрацията в страната, заявяват от Асоциацията на българските радио- и телевизионни оператори

АБРО излезе с остра позиция срещу законопроект на "Има такъв народ" - 1
Снимка: БГНЕС

"Всеки опит за дискредитиране на независимите медии с политически мотив е заплаха за демокрацията в страната".

Това казват в своя позиция от Асоциацията на българските радио- и телевизионни оператори (АБРО) по повод законопроекта на "Има такъв народ", който предвижда главните редактори да носят съдебна отговорност за анонимни или неподписани материали, както и да се ограничи държавното финансиране на медии по проекти.

"Членовете на АБРО биха искали да обърнат внимание на факта, че бюджетите на големите национални медии, които осъществяват дейност на българския пазар, се формират от приходи от търговски съобщения, въз основа на договори с рекламодатели от различни сектори на индустрията. Постъпилите суми от оперативни програми от министерства и ведомства са незначителна част от общите приходи.

За нас и за нашите рекламодатели е от съществено значение да достигаме до широка аудитория. За да можем пълноценно да участваме на рекламния пазар, ние се стремим към интереса и доверието на зрителите. Нашият най-ценен „продукт“ е високото доверие на аудиторията.

Предвид факта, че целта на публично финансираните кампании е да достигнат до най-широка аудитория, ние сме логичната платформа за тяхното популяризиране, която осигурява реални резултати и широка гласност. По този начин се гарантира максимална ефективност при разходване на публичните средства. Както сме отбелязвали неведнъж, тези средства са пренебрежително малък дял спрямо общите приходи на големите медии.

На фона на обществената дискусия в момента, считаме, че медийно законодателство следва да се създава и изменя въз основа на експертен опит в сферата на медийната регулация и секторните специфики.

АБРО изразява готовност да участва при разработването на предложения за медийната регулация и да предостави разяснения по отношение на работата на електронните медии, бизнес модела на индустрията и правната рамка на българско и европейско ниво.

Големите частни телевизии, именно поради факта, че работят според принципите на свободния пазар и се финансират от собствената си дейност, са гарант за свободата на словото в България. Всеки опит за дискредитирането им и за оказване на различни форми на институционален натиск върху тях, особено чрез неверни твърдения, е заплаха за свободата на словото и демокрацията в страната", заявяват от Асоциацията.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Bai Nudals

    34 15 Отговор
    ИТН се справят добре в комисиите. Чегъртат леко по леко.

    Коментиран от #18

  • 2 Магаренцето

    29 7 Отговор
    Така,така.Стига тия олигофрени лъжат и манипулират простолюдието .Всяка втора новина им започва с" От наш осведомен източник разбрахме" ! По-зле са от жълтите вестници.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Чудно

    24 0 Отговор
    Били малки медии, но достигали до широка аудитория. Вие знаете ли какво говорите?!
    Писна ми да ме заливат денонощно с фалщиви новини.
  • 5 Bai Nudals

    16 2 Отговор

    До коментар #3 от "Сатъра на Хана":

    Защо говориш глупости:кой с кого се е гаврил,да не би Слави и сценаристите да са ти виновни за нещо на тебе.
  • 6 Георги

    23 7 Отговор
    Дано промените на ИТН да минат, защото те засега единствено приемат неща които не обслужват някой мужд интерес а интереса на народа. Не на фалшивите и купени новини !

    Коментиран от #13

  • 7 Мухаа,хаа!

    18 2 Отговор
    Точно в тази насока,ИТН са абсолютно прави! Тези от аброто,цял чаршаф ни навъртяха,от който нищо не разбираш.Никой не ви търси имена на рекламодатели.Дреме ни нас - народа,кой е измислил поредната б,лвоч.И без това ни идват в повече.Но когато има публично написан материал в " Твоя медия" независимо от темата,и не е посочен автор- Не става, съжалявам! Пускаш материал- и главен редактор,самият собственик,или борда на директорите носи отговорност,за всяка дума,дори запетая! Аз съдя медията,тя да се оправя с автора,или източника.Така е от както има печатна преса.А не- четеш нещо,и автора извънземен.
  • 8 Браво

    10 6 Отговор
    Браво на Слави! Продължавай все така и не се огъвай пред печалбарите които за пари са готови на всякакви пасквили.
  • 9 ттт

    6 4 Отговор
    АБРО не налагат ли цензура? Ако напиша статив против всксинирането, ще я публикуват ли?
  • 10 И ОТНОВО8434

    8 1 Отговор
    Трябва медиите най после да престанат да дезинформират и манипулират обществото!
  • 11 LOSHIA

    9 1 Отговор
    Медиите трябва да поемат своята отговорност за лъжите и манипулациите с които ни заливат ежеминутно!
  • 12 12345

    12 2 Отговор
    АБРО целуваха гъ-за на Тиквата 12 г. Сетили се
  • 13 РоуънАткинсън

    8 4 Отговор

    До коментар #6 от "Георги":

    Моля, само не ме агитирайте, че ИТН са отдадени "на ползу роду"!
    Оня ден, Тошко се отвращаваше от лицемерието в НС?!
    Аз не виждам по-голямо лицемерие от това, да нахъсваш патриотично хората чрез концерти и шоупрограми а в НС да проявиш политическа немощ и да не излъчиш правителство?! ИТН сякаш това чакаха- някой да им възрази и да оттеглят проектокабинета!
    Явно, ИТН са си повярвали че шоу и полиика са едно и също!
  • 14 Матей

    2 0 Отговор
    АБРО би трябвало да е Анонимна Българска Революционна Организация,нямат свършване казионните институции,искат пълна цензура на сайтове и форуми--единствения отдушник на безправния народ.
  • 15 Вълканов

    1 0 Отговор
    Много често Медиите газят достойнството на Човека, без да се замислят. Затова, ако наистина се стигне до съд и оплютия от Медиите Човек поиска да знае, кой е източника на свободното съчинение, това да бъде задължително оповестявано. В противен случай, дадената медия да бъде осъдена да понесе наказанието, вместо източника. .
  • 16 бах Киро

    0 0 Отговор
    Няма толко прост народ определено чегъртаха.Но май успяха да изчегъртат цялата опозиция срещу Асфалт Паша.И докато твореца на култовата песен "ще ви скъсам га пускаше кьор фишеци от фейс бук, еднокнижника води необезпокояван кампания из цяла България. Чини ми се че изчегъртващите ще се окажат изчегъртани.А бе един жалък цирк!
  • 17 Кой каза

    0 1 Отговор
    КУ-КУУ...!
  • 18 даааа

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "Bai Nudals":

    Какви независиме медии сте ? 12 години в услуга на една тиква и това са независими медиии? Още преди 12 години тиквата каза на бтв ако не слушкате няма заплати и те от тогава слушкат както и 99% от медиите е БГ слушкат за да докарват по 15-20 хил заплати. Затова сме на 112 място по свобода на медиите и словото, ненапразно сме там в класацията.
  • 19 гражданин

    1 0 Отговор
    Аз лично гледам бТВ за да се осведомя каква секира подготвя Румен Радев на българския народ.
  • 20 АБРО?? Вие сте слуги на тези, които ви

    1 0 Отговор
    Плащат!! На кой казвате че сте независими!!! Истината е Очевидна, кукли на конци сте!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове