Last news in Fakti

14 Декември, 2021 05:20 7 161 50

Надежда Йорданова: Гешев, инатът ти всеки ден струва пари и достойнство на народа, пречи и на Плана за възстановяване

  • надежда йорданова-
  • министър на правосъдието-
  • главен прокурор-
  • иван гешев-
  • оставка

Новият правосъден министър призова главният прокурор да подаде оставка още в първото си изявление след встъпването в длъжност

Надежда Йорданова: Гешев, инатът ти всеки ден струва пари и достойнство на народа, пречи и на Плана за възстановяване - 1
Снимка: БГНЕС

В първото си изявление след като пое поста министър на правосъдието Надежда Йорданова призова главния прокурор Иван Гешев да подаде оставка, предаде БНР.

Още две възможности, освен оставката, предложи Йорданова на обвинител номер едно – да понесе отговорността си или да бъдат приложени спрямо него другите механизми на закона. След това се обърна към него с думите:

„Гешев, твоят инат всеки ден струва пари и съответно достойнство на нашия народ. Твоят инат пречи на Плана за възстановяване и устойчивост да бъде придвижен още по-бързо“.

Надежда Йорданова декларира готовност да продължи започнатото от нейните предшественици Янаки Стоилов и Иван Демерджиев, както в сферата на съдебното законодателство, така и по отношение на предложението за търсене на дисциплинарна отговорност на обвинител номер едно, което внесе Демерджиев, както и висящия съдебен спор във Върховния административен съд между бившия правосъден министър Янаки Стоилов и Висшия съдебен съвет заради отказа да бъде разгледано искането на Стоилов за предсрочно прекратяване на мандата на Иван Гешев.

До дни ще станат ясни заместниците новия правосъден министър. Тя обеща с бързи темпове да се работи по законодателството, свързано с реформата на антикорупционната комисия (КПКОНПИ) и специализираното правосъдие.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 90 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 TRD

    106 31 Отговор
    Само така. Мафията на Борисов в затвора.
  • 2 Сивата чапла

    21 80 Отговор
    Покъртително!
  • 3 Onq bez konq

    109 19 Отговор
    Гробарската Прокуратура сама се оценява, сама решава, кого да удари с бухалката и кого да скрие, първа е след Бога( Бойко ), отчита се само пред върховния властелин- Бойко, ръководената от Иван Гешев прокуратура не позволява да се развие нито един процес, който касае бившите управляващи. Рашков заяви, че не знае да има досъдебно производство по сигналите за нарушения, разкрити от служебното правителство: "Всички тези дела се забавят максимално и няма никакъв резултат. ... Това не може и не бива да ни спира да работим. Аз много се надявам, че в един момент в нашата страна ще настъпят такива промени, които ще позволят разследванията да продължат, а това са престъпления, на които скоро давността няма да изтече".

    Коментиран от #35

  • 4 Решението

    91 19 Отговор
    Направете така,че антикорупционна комисия да може да разследва главния прокурор.Точно това искат от ЕС .И го изпраскайте по бързата процедура.

    Коментиран от #29

  • 5 Гиги

    82 15 Отговор
    Хахаха той за това ли мрънкаше като момиче че на Петков идеите съвпадали с неговите. Позор е този идивид, до сега беше с магията Борисов сега върти опашка,
  • 6 Тази мисирка

    38 100 Отговор
    Да не се изказва от името на народа.Защото болшинството подкрепя Гешев. Гешев пречи единствено и само на червените олигарси ограбили народа и съсипали държавата.

    Коментиран от #8, #30

  • 7 Тоя калпазанин

    74 13 Отговор
    Как само се умилкваше вчера около Президента. Облаците около главите на някой хора се сгъстяват.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Ти си

    62 11 Отговор
    А за Цацаров нито дума !? Той богопомазан ли е ?

    Коментиран от #26

  • 10 ОПГ-та и много Мафия!

    54 16 Отговор
    Гешев е представител на мафията а иронията е че представлява закона. То така 30 години и колко милицйонери дето всички грехове са техни а са представители на закона. Малко изкривена по мафиотски е философията
  • 11 ИМПИЙЧМАНТ

    32 66 Отговор
    АМА ВЕРНО ЛИ ??????МНОГО СМЕЛО,БРАВО!!!!!!..ГЛЕДАЙ ТИ КАКВА СМЕЛЧАГА БЕ..ТОКУ ЩО ВСЪПИЛА В ДЛЪЖНОСТ ИИИИИИИИИИИИИ С МАНТРА НА ФАТМАКОВАТА ДРУЖИНА..ЩЕ БЪДЕШ ЯКО ВЪЗНАГРАДЕНА ...
    ТОКУ ЩО ДОКАЗА, ЧЕ НАИСТИНА СИ ЗАСЛУЖИ НАЗНАЧЕНИЕТО...АМА АКО БЕШЕ ВДИГНАЛА И ЮМРУК ,ЕЕЕЕЕЕЕЕ..ПОДБОРА Е БИЛ АБСОЛЮТНО ТОЧЕН ..ТО ПЪК ИМА СИ ХАС ДА СЕ БЕШЕ СЛУЧИЛО ОБРАТНОТО???.
    ПИТАМ СЕ:КОЛКО МОЗЪК ТРЯБВА ДА ИМА ЧОВЕК,ТОКУЩО ВЕЧЕ МИНИСТЪР ,ЗА ДА ТРЪГНЕ С ТАКЪВ СТАРТ, ДОРИ И ЗАРАДИ СЛАГАЧЕСТВО????????КЪДЕ ТИ Е ДОСТОЙНСТВОТО ,МОМЕ????????КАКВОТО И ОБРАЗОВАНИЕ ДА ИМАШ,ЯВНО ТО НЕ Е ИЗИРАЛО РОЛЯТА СИ ДОСТАТЪЧНО ДОБРЕ..

    Коментиран от #28

  • 12 План за възстановяване

    14 35 Отговор
    То на мен и ветото над РСМ в ЕС ми пречи, не само Гешев...
  • 13 Още една

    30 71 Отговор

    До коментар #8 от "Гиги":

    Мисирка ,която се прави на умна.Който спазва закона и не краде ,няма основание да иска оставка на Гешев. За шкафчетата и чекмеджетата е ясно и на децата, че е нескопосан компромат на другарите.И е предназначен предимно за 80 процентовите, като теб.
  • 14 гост

    25 47 Отговор
    Тая нещо не е уред
  • 15 Българин

    26 17 Отговор
    Край! Битката приключи. Определено Надето за мен е вече най-яката милфарка. Предните - Мая Манолова, Ива Митева и тн. са далече зад нея и нейния премрежен поглед
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Комунист

    26 52 Отговор

    До коментар #16 от "Хи их хи":

    Браво на Гешев. Само той( от всички прокурори до сега) имА куража да подгони червените ме ке ре та нагушили се на гърба на отражения ни народ.И 80 процентовите от контингента на Иво Христов пеят в един хор ,че Гешев е виновен ,че са бедни и гладни.На калпавия и т.н.
  • 18 123

    21 43 Отговор

    До коментар #16 от "Хи их хи":

    Много елментарно. Всеки който не ни харесва и не съгласен с нас е гербер т.е враг на народа Това вече сме го минали в историята си. Сега новото ОФ да повтаря действията на предходното ли да очакваме? Репресии, лагери,убийства и саморазправа с враговете на народа?
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 М...

    11 1 Отговор

    До коментар #8 от "Гиги":

    Господин Гиги, от мен имате минус за правописа и не само.
  • 21 Виталия

    11 17 Отговор
    1. Парите по тоя План идват от САЩ чрез ЕС и 2. Сотир Цацаров пречи на 100℅ или министърке ще чакаш лично Херо Мустафа да ти го каже?
  • 22 filo

    22 21 Отговор
    И защо Гешев да подава оставка ?
  • 23 магнит

    19 5 Отговор
    Преодоляването на политическата криза, която е и национална, може да се случи само чрез нова съдебна система. И отваряне на пътя към започването на съдебни процеси основани на законите на правото, но не и на законите на мръсните пари. Дела водещи до положителни съдебни присъди със затвор и конфискация. Дела срещу всички членове на корупцията и мафията - олигарси, политици, общински служители, общественици, лица от подземния свят, всякакви престъпници и грабители. Такива, за които се изнася информация чрез Магнитски, разни офшорни списъци, списъци на местни и международни служби за борба с корупцията и организираната престъпност. И забраната на подобни лица и осъждани престъпници да заемат каквато и да е държавническа служба - от чистач до президент.
  • 24 filo

    22 19 Отговор
    Сигурен съм, че тези ще бъдат много по-нагли от Бойковте гавази.
  • 25 MGewehr

    18 25 Отговор
    Поредната киФла самоосъзнала се като "статистическа агенция" и говори от името на народа!
  • 26 безпартиен

    14 9 Отговор

    До коментар #9 от "Ти си":

    Защо само за Цацаров?А другите преди него?Те са без грешки и не са си затваряли очите за явни престъпления?Значи само този последният е виновен,а за предишните-амнистия или давност?Прокурорът е най-добрия адвокат!!!!!
  • 27 За протокола

    15 10 Отговор
    Тази пък какво разбира от наказателно право?!?!?
    Поредният смешник, който вика в тунела срещу влака.
    Цялата правосъдна система е прогнила и тотално корумпирана та до Гешев сме опрели. Смяната на Гешев няма да промени с нищо правосъдието за обикновените граждани, а само ще обслужи олигарсите и мафията.
    Същото е и с МВР-то на Рашков.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Браво

    6 3 Отговор

    До коментар #4 от "Решението":

    На теб. Каквото нареди Европейския, това да правим, защото сме тъпанари. Прокурора спира пътя на евро-дълговете. Без смяна на прокурора, няма пари. Ти ще блажиш ли от тях. До мен няма да стигне
  • 30 Знаещ

    12 9 Отговор

    До коментар #6 от "Тази мисирка":

    Ти за нормален ли се имаш, бе, в коя държава живееш? Цяла година стотици холяди му искаха оставката на Кас.кета, на ден по десетки хиляди в нета го ругаят и отричат, а ти си мислиш, че нарэдът го харесвал ха ха. Той е поз.ор за проку.ратурата- учил , недоучил , ча и корумпиран буха.лкаджия! Да се раз.кара!
  • 31 глог

    12 7 Отговор
    В ПЪРВОТО си изявление след като пое поста министър на правосъдието Надежда Йорданова призова главния прокурор Иван Гешев да подаде оставка. Ето така се СПАЗВА конституцията написана от Гиньо Ганев за РАЗДЕЛЕНИЕТО на властите. По този начин изпълнителната власт не се меси принципно в независимостта на съдебната власт, а я осигурява тая НЕЗАВИСИМОСТ като се стреми да я подчини на своето мнение и да я овладее.
    Изумително поведение за претендиращи да спазват законите и конституцията. Правова държава ли сме?
  • 32 Ново

    11 5 Отговор
    Върнахте българия в 1944 год честито
  • 33 Гай Турий

    6 9 Отговор
    Гешев е явен мазохист, захлупен с каскет, предпочита шутовете по гадния начин. А можеше да си тръгне по лесния начин, разписва си оставката и чао! И в двата случая ще стане подследствен и осъден, но във втория случай с присъди на долната граница.

    Коментиран от #36

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 йююююююююююю

    10 5 Отговор

    До коментар #3 от "Onq bez konq":

    що му се връзваш на дамаджанения джо-пенсионера не му стигат 19 апартамента и 600000 евро ,иска да продължава да лапа,пие от гузна съвест за всичките рушвети,дето е взимал и да не го погне Гешев,а то ще стане,не ви ли прави впечатление,че покрай хвърлените от черепа милиони да смъкват Гешев се вредиха много крадци и кандидти за прокуратурата в парламента,дори за министри като Курнела импексова и начело с нарушителя на конституцията ненормалника зелена фуражка Радев

    Коментиран от #50

  • 36 ЛИЛИ

    10 6 Отговор

    До коментар #33 от "Гай Турий":

    Гешев върви да стане национален герой и ще остане в историята наравно с Борисов като национални герои,които не се плашат с такива крадци и тая калинка бяга от закона,клептоманката и рушветчийката,а търчи-лъжито Кирчо канадски не може да я спаси в нейната тъпота,и тая като Комитова,дето не може да различи паркинг от магистрала,все тралалайки

    Коментиран от #39, #45

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Тогава

    3 6 Отговор
    откажи се, Йорданова. Нали по-умният отстъпва.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Младежа

    7 5 Отговор
    Герберчета, Вие сте минало.. Вече сте в история и то грозна, проумейте го, колкото и пяна да ви избива по дзурлите.
  • 41 Мда

    4 6 Отговор
    Всеки умен човек на мястото на Гешев отдавна да си е подал оставката, тоя чака да бъде изхвърлен най-позорно.
  • 42 Стоев

    6 1 Отговор
    Слаб министър, ниска квалификация, лоша визия, посредствен човек
  • 43 ттт

    2 4 Отговор
    Госпожо министър Йорданова, не става дума за инат, а за страх. А се е оттеглил от поста си главният прокурор, а са започнали да ставят явни ужасни неща за него. И не, той не се страхува толкова от затвора, колкото че въобще няма да стигне до него.
  • 44 Иван Янев

    3 2 Отговор
    Добре, сменете го, но внимавайте и имайте предвид поговорката:"" От трън, на глог! ""
  • 45 гост

    2 1 Отговор

    До коментар #36 от "ЛИЛИ":

    Пръ-ъ-ъ-ъ-ъ-ъ-ъ-ъц.Пардон!
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Това

    1 1 Отговор
    Изревало магарето от моста !
  • 48 Пенев

    1 0 Отговор
    Тоя дето беше точен с парите за Демерджиев, май пак е точен. С Надежда да смени Гешев. 😉
  • 49 бат рамбо

    2 0 Отговор
    В тоя сайт според мен коментират няколко човека!
    1. Не може да се гони прокуоро, ей така, щото една жена на пазара, казала, че бил лош.
    2. Министърката трябва да се обоснове, защо аджеба иска оставката на прокурора!???
    Защо? Какво е направил ,а какви ДОКАЗАТЕЛСТВА за нарушения и претсъпления има???????
    Кога ще се спре с тази реторика!?
    Чух, че новият правосъден министър е корумпирана и работи за БОЖКОВ!?
  • 50 комуниста

    2 0 Отговор

    До коментар #35 от "йююююююююююю":

    Даже и Ицо -хазарта има претенции против Гешев, защо ли?Какво ли не правят парите.....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове