Last news in Fakti

16 Декември, 2021 07:09 6 569 12

Георги Зяпков: Присъствието на Пеевски в НС е знак за недосегаемост

  • георги зяпков-
  • делян пеевски-
  • ктб-
  • георги христов

Ако през 2014 година държавата си беше на място и трима като Пеевски да искаха да бутнат банката, това нямаше да се случи, заяви бившият директор на съсипаната банка

Георги Зяпков: Присъствието на Пеевски в НС е знак за недосегаемост - 1
Снимка: БГНЕС

”Безспорно темата КТБ не трябва да бъде забравена. Опитваме се да докажем, че причината да се бутне КТБ, бяха активите на банката и на нейните кредитополучатели. По наши оценки има директни кукловоди на този процес, които до ден днешен са много силни и много активни.”

Това коментира един от бившите директори на КТБ Георги Христов пред Люба Кулезич по Евроком, цитиран от Фрог нюз.

Гост на "Честно казано" бе и Георги Зяпков.

"Ние сме усещали напрежение, което ескалира април-май 2014г. Ние сме вършили всичко, което повеляват правилата за банкиране и работа", каза още Христов. По думите на Зяпков присъствието на Делян Пеевски в 47-ото НС е "някакъв знак на недосегаемост".

"Ако през 2014 година държавата си беше на място и трима като Пеевски да искаха да бутнат банката, това нямаше да се случи. Може да се направи всичко по-културно - да се поканят бивши акционери, да се направи някакъв разговор, ако щете да се сложи представляващ държавен служител. Но абсолютно нищо от това не беше направено.", категоричен е Зяпков.

"Целта на нашето сдружение е да има една легитимна физиономия и да се покаже, че срещу престъпленията към КТБ, ние заставаме с имената си. Ние няма да се откажем от тази цел. Заведени са над 100 дела към нас, които са били индуцирани, да ни хвърлят в едни безкрайни битки, за да не можем да следим какво се случва с активите. И това ни донесе много разходи. Чрез помощи и дарения, обаче успяваме да покрием разходите. Ние всъщност с гордост и удовлетворение можем да кажем, че сме 13:0 - имаме спечелени 13 дела. Ние така печелим, защото доказваме, че нямаме вина - това всичко е извън “мега делото”. Ние за тези 5-6 години успяхме да създадем алгоритъм за справяне и защита.", каза Христов.

Двамата бивши шефове разкриха, че Цветан Василев е изпратил сигнал от 400 страници с прикачени документи към вече бившия министър-председател Стефан Янев. Но все още нямат директна обратна връзка. Също така добавиха, че единствената държавна институция поканила ги за разговор, е президенството преди години, като самият Янев е присъствал.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 37 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 истина е

    42 4 Отговор
    Всички магистрати на високо ниво имаха златни карти от тази банка , и теглеха и пръскаха пари ,колкото им душа сака !!!
  • 2 ????

    41 5 Отговор
    Абсолютно точно казано! Не мога да проумея как е възможно този да е в НС? Поне депутатите от ПП, ИТН, БСП и ДБ напълно да го игнорират, а не да си правят снимки с него. Само като се сетя, иналата година как го величае ха за неговата "благотворителност" с нашите пари, а то пак било да изпързаля държавата с дубайските фурми.
  • 3 Българка

    10 32 Отговор
    Добре де, ДП си е избран редовно, избирателна комисия и Рошков казаха, че изборите са честни и почтени, защо му дъвчат...на ДП? Какъв знак, каква недосегаемост? Същите разсъждения може да се направят и ако се смени името ДП с Кури Нинова. Свирено, до беше излязъл и да ги говори тия преди изборите, да сезира прокуратурата , ако има доказателства

    Коментиран от #5

  • 4 хаберих

    21 3 Отговор
    Георги Зяпков: Присъствието на Пеевски в НС е знак за недосегаемост. Той само зяпка в НС,без да прави нещо друго. И си гушка дебелата пачка кинти от заплата. Която се дава не само по банков път,а и по магистрален път.
  • 5 турски слуга Боко

    6 3 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    Ти защо маскариш и излагаш прилагателното "БЪЛГАРКА" ?
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 НЯКОЙ

    13 3 Отговор
    Историята трябва да се разплете докрай, като се започне с Цацаров, Гешев и прокуратурата!

    Коментиран от #9

  • 8 Ерген за гей сгоден

    3 0 Отговор
    Тоя ще не се огледа в огледалото.
  • 9 За протокола

    9 0 Отговор

    До коментар #7 от "НЯКОЙ":

    Историята не започва през 2014 с КТБ, а още в началото на 90-те години през миналия век. Оттогава фалираха десетки банки и завлякоха спестяванията на хора и фирми, както и милиарди от държавата. Само по времето на Виденов и Румен Гечев бяха фалирани около 15 банки. Някой да се интересува кой и как го направи? Да се е погрижил да възмезди вложителите? Всички дъвчат ГЕРБ и Пеевски, а те са само едни от многото. "Най-заслужилите" от БСП пък са в управлението днес и раздават правосъдие и морал.
  • 10 Мартин

    3 0 Отговор
    И аз му се чудя на Пеевски - какво прави в Народното събрание и защо е там? Да мине зад кулисите както го прави друг олигарх като него - Иво Прокопиев! Защо му е да се показва?

    Коментиран от #12

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Хайде сети се!

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Мартин":

    Защото получи имунитет, затова. Скриха го. Нещо да се говори за "Магнитски" напоследък? Да има някакво развитие? Те затова!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове