Last news in Fakti

5 Март, 2022 13:57 8 249 242

Общественици дадоха идеи на Кирил Петков как да се спре агресивната пропутинска пропаганда у нас

  • кремълска пропаганда-
  • руска пропаганда-
  • пропутинска пропаганда-
  • сем

"Има и много български медии и български журналисти, които от години участват в руската хибридна война срещу България и Свободния свят", се отчита в отвореното писмо

Общественици дадоха идеи на Кирил Петков как да се спре агресивната пропутинска пропаганда у нас - 1
Снимка: БГНЕС

ОТВОРЕНО ПИСМО ДО: Г-н Кирил Петков, Министър-председател на Република България

КОПИЕ: г-н Никола Минчев - Председател на Народното събрание на Република България, Г-н Божидар Божанов - Министър на електронното управление, Г-н Николай Денков - Министър на образованието и науката, г-жа Бетина Жотева - Председател на Съвета за електронни медии, Г-н Иван Гешев - Главен прокурор на Република България

Уважаеми г-н Петков,

1. На 1 март 2022 г. Съветът за електронни медии реши да ограничи временно разпространението на руските телевизионни програми RT и „Спутник“ и производните ѝ. Това решение е навременно и даже закъсняло, но агресивната пропутинска пропаганда не се осъществява само от тях. Има и много български медии и български журналисти, които от години участват в руската хибридна война срещу България и Свободния свят. Контролните органи в лицето на СЕМ и КРС не ги санкционират, „аргументирайки се“ с наличието на свободата на словото и липсата на цензура в България. Редица обществени и частни медии в България систематично лансират тези, коренно противоположни на ценностния европейски, евроатлантически и демократичен избор на българските граждани. Разбираме, че рупорите на руската пропаганда няма да бъдат отстранени бързо от ефир. Но може да им се намери алтернатива – гледната точка на свободомислещите хора, представена от свободомислещи журналисти. Обществените медии са длъжни да правят това по силата на Закона за телевизия и радио.

Според Чл. 6, ал. 3 от този закон БНР и БНТ трябва да „осигуряват чрез програмната си политика защита на националните интереси, общочовешките културни ценности, националната наука, образованието и културата на всички български граждани без оглед на етническата им принадлежност“.

Чл. 6, ал.6 от същия закон ги задължава да „отразяват различните идеи и убеждения в обществото чрез плурализъм на гледните точки във всяко от новинарските и актуално-публицистичните предавания с политическа и икономическа тематика“. БНР и БНТ от години не изпълняват тези свои задължения – както заради политически поръчки, така и поради липсата на подготвени свободомислещи журналисти. Затова предлагаме в ефира на БНТ и БНР да намерят място авторски формати, които сега са изтикани в периферията на медийното пространство, но се водят от качествени и обективни журналисти. Формати, в които се отстоява обективната истина за войната в Украйна, а не се прави антидемократична пропаганда.

Що се отнася до частните и партийни медии, които участват в хибридната пропагандна война на Кремъл, те могат да бъдат задължени да предоставят пълна информация за финансирането си, както и да обозначават своите журналистически продукти с надпис „непроверена/едностранчива информация“. Съгласно правомощията си регулаторният медиен орган ще бъде натоварен да изготви и периодично да обновява списък на „хибридните медии“ по предварително уточнени критерии. СЕМ или друг оторизиран държавен орган трябва да може и да блокира уебстраниците на медии, обявени за „хибридни“.

2. Обезпокоени сме и от начина на преподаване в училище – както на история, така и на много други предмети – , който обуславя високата медийна неграмотност на учениците и тяхната неспособност да различават истинските новини от хибридните. Настояваме учителите задължително да преминат курс по медийна грамотност, преди да я преподават на учениците като отделен предмет или в часовете по обществени дисциплини. Предметът трябва да е освободен от сложни и ненужни учебни съдържания. В България се извърши „деидеологизация“, но не и декомунизация на образованието. Учениците все още не се възпитават в духа на европейските ценности. В същото време продължават да изучават една странна идеологизирана версия на историческа митология, която представя Русия – най-сериозното препятствие пред изграждането на модерна национална и демократична държава в България – като най-добър приятел и „брат“ на българите. Настояваме също предметът „Гражданско образование“, изучаван в момента само в 11 и 12 клас, да бъде въведен и в началния и среден курс на българските училища, и да бъде преподаван от подготвени учители. Целта е българските ученици да получат базови знания за политиката, либералната демокрация и международните отношения, за да не бъдат „политически неграмотни“, и да могат да направят свободен и информиран избор на своите политически възгледи и предпочитания.

3. Обръщаме внимание на прокуратурата, че според чл.419а от НК във връзка с изпълнение на задълженията на България по международното право, е забранено да бъде оправдавано, отричано или грубо омаловажавано извършено престъпление против мира и човечеството, когато се създава опасност да се упражни насилие или да се създаде омраза срещу отделни лица или групи от хора. Нарушилите този член могат да получат до 5-годишни ефективни присъди. В страната ни вече влизат бежанци от Украйна – българи и украинци, а речта на омразата, оправдаваща Путин, създава опасност от омраза към тях в момент, в който търсят подслон и защита. Прокуратурата следва да предприеме действия по компетентност особено спрямо политиците, които вършат посоченото престъпление, като задействат релевантния текст от Наказателния кодекс. София, 5 март 2022 г.

С уважение: Калин Манолов – журналист и издател Доц. д-р Момчил Дойчев – преподавател в НБУ, Проф. д.п.н. Татяна Дронзина – преподавател в СУ, Юлиана Методиева – журналист и правозащитник, Проф. д.ф.н. Мартин Табаков – философ, БАН Доц. д-р Петър Воденичаров – социолингвист, ЮЗУ Проф. д-р Зарко Ждраков – преподавател в Художествена академия, о.з. кап. първи ранг Васил Данов – Атлантически съвет на България, Полк. Вилис Цуров – Съюза на офицерите от резерва „Атлантик“ Светослав Нахум – писател Доц. д-р Валерия Кардашевска – преподавател в НАТФИЗ, доц. д-р Светлана Божилова – преподавател в СУ проф. д-р Тодор Тагарев – Българска академия на науките Александър Кашъмов – адвокат, правозащитник Мохамед Халаф – журналист Стойко Стоянов – главен редактор на „Фактор“, Васко Кръпката – музикант, композитор и певец, Даниела Горчева – издател, историк, публицист, Димитър Стоянов – журналист, доц. Велизар Шаламанов – Институт по информационни и комуникационни технологии на БАН, о.р полк. Владимир Миленски – Атлантически съвет на България Юлиана Димитрова – учител, историк инж. Бойко Бочев – бизнесмен проф. дфн Георги Фотев – социолог, НБУ Алфред Фосколо – пенсионер, правозащитник Белчо Дончев – пенсионер, писател Доц. Методи Андреев – преподавател в УАСГ, Виктория Пандурова – инженер, пенсионер, Доц. д-р Красен Станчев – икономист и философ Ангел Димитров Найденов – IT специалист, „Алнусофт“ ЕООД Д-р Иван Иванов – лекар Проф. дфн Витан Стефанов Митев – философ Иван Ибришимов – журналист Ана Дадалова – машинен инженер Огнян Ханджиев – юрист, Доц. д.с.н. Огнян Минчев – социолог и политолог, СУ, Христо Узунов – актьор.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 180 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 цербер

    165 12 Отговор
    г-жа Бетина Жотева - ПредседателКА на Съвета за електронни медии

    Коментиран от #124

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Кириле

    246 36 Отговор
    Айде наигра се на премиер време е да си ходиш.

    Коментиран от #150

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 /////

    156 28 Отговор
    Хаха така наречения Отечествен фронт е бил същата подлога само, че на изток.
  • 8 дедо Герчо

    213 16 Отговор
    ДОБРЕ Е,ЧЕ СТЕ СИ НАПРАВИЛИ СПИСЪК...ХЪХЪХЪ...

    Коментиран от #233

  • 9 Гост

    191 15 Отговор
    Прочетох имената на обществениците и ... !

    Коментиран от #217

  • 10 трясъ

    120 21 Отговор
    Канада не дава Бългерията да излиза от решетките на НАТО-то,заключени са. Заключвате ли сумата от 1000 лева?

    Коментиран от #47

  • 11 WTF

    35 103 Отговор
    Общественото мнение за Кирил Петков преживя най-интересната трансформация, която съм виждал. От агент, назначен от про-руски генерал, сега е обвиняван, че бил едва ли не американски ястреб. Българите наистина са много объркани.
  • 12 ЕВРОНЮЗ

    249 24 Отговор
    Вижте ги добре и ги запомнете.... Това са американските червеи в България.. Всички заеми милиарди биват изплюскани от тях за бълват тая помия.
  • 13 Бонговец

    163 19 Отговор
    тоя канадски селянин няма акъл за 2 стотинки.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 реване

    137 17 Отговор
    Просто Киро требе вече да си ходи. Кога ще има протест пред Министерския съвет? Знамена,плакати,свирки и гайди.

    Коментиран от #75

  • 16 ВЪН БЪЛГАРИЯ ОТ НАТО

    122 16 Отговор

    До коментар #4 от "СНЕЖНА ТОПКА":

    ВИЖ РЕЗОЛТАТА ОТ + И - ДОКАТО НЕ СА ДОШЛИ ТРОЛОВЕТЕ НА ТАЗИ НОВИНА ДА САБОТИРАТ КОМЕНТАРИТЕ
  • 17 Кирчо

    139 14 Отговор
    ако послушаш платените фашисти и почнеш да въртиш хитлеристки номера никога няма да можеш да се върнеш в Канада момченце.
  • 18 Кирооооо

    222 16 Отговор
    хората не са за Путин, а против това, че повече от 30 години американското присъствие в България доведе до унищожение на всичко българско, както и тотален геноцид. Народът ни намаля с 2 милиона, което е 25%. Хората са потресени и немавиждат несправедливото крадене на живота ни! Американците никога ме са казали и една думичка истина! затова, да се махат от България! Нито една стотинка инвестиции не са донесли, но пък изнасят всичките ни богатства на безценица!

    Коментиран от #37, #48

  • 19 Българка

    151 16 Отговор
    Предупреждавам Кирил Петков внимателно да разчете писмото и да не го приложи урболишката, защото може да се пързулне много яко. Аз съм за свобода на словото. И да трябва да има двете гледни точки при конфликт.

    Коментиран от #81

  • 20 Да,бе

    173 11 Отговор
    Да беше жив Гьобелс щеше да се самоубие от завист...

    Коментиран от #42

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Петьо Петров

    164 8 Отговор
    Това значи ли, че ако мислиш различно от "свободния" свят, не си свободен? Или Си безгласна пионка в системата на партийната линия?

    Коментиран от #132

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Toxic

    123 13 Отговор
    Предателят Петков го намразихме по-бързо и от Борисов !!! Радев също се оказа разочарование!!!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Яне

    20 60 Отговор
    Представяте ли си какво щеше да се случи ако противници на Путин го бяха замеряли със снежни топки!Къде щеше да виси Костадин.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 ХАРВАРДСКИЯТ наш ЗЕЛЕНСКИ

    83 11 Отговор
    Ще свърши в БУНКЕР както я ПУТКАкара у нас по украински - по ФАШИСТКИ !
  • 32 Една майка

    124 9 Отговор
    Обезпокоени сме и от начина на преподаване в училище – както на история, така и на много други предмети – , който обуславя високата медийна неграмотност на учениците и тяхната неспособност да различават истинските новини от хибридните. Настояваме учителите задължително да преминат курс по медийна грамотност, преди да я преподават на учениците като отделен предмет или в часовете по обществени дисциплини -ТОВА ,АКО СТАНЕ ФАКТ,КРАЙ С ДЪРЖАВАТА НИ,НЕ СЕ ДОКОСВАЙТЕ ДО ИСТОРИЯТА НИ!!!

    Коментиран от #54, #138

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Грульо

    121 7 Отговор
    "Общественици дадоха идеи"

    Бъдете обектвни, заглавието трябва да е "прозападни общественици дадоха идеи". :D
  • 36 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    39 4 Отговор
    ТРЯБВА да има СВОБОДА и МИР
  • 37 WTF

    13 98 Отговор

    До коментар #18 от "Кирооооо":

    Напротив, има тонове американски инвестиции в България. Това, че ти никога не си се интересувала от икономически въпроси и не си чела нищо, не значи, че няма.

    Коментиран от #109, #110, #214, #239

  • 38 Господа общественици

    113 9 Отговор
    Знаете ли какво се случва в момента в Миреупол украинските фашисти избиват своя народ или е пак Руска пропагандата
  • 39 Ами да

    16 70 Отговор
    Поздравления за позицията! За съжаление, политиците подминават всичко това, защото властта е най-важното за тях! И когато народът е тъп, това помага! Трябва задължителен краен мандат във всяка държавна власт!

    Коментиран от #143

  • 40 Хехе

    105 8 Отговор
    Списъкът на част от ЦРУшките агенти в България, съучастващи в дезинформационната война срещу собствения си народ, сами се изобличиха. Сигурно ще се имат предвид пред Народния съд.
  • 41 .........

    94 9 Отговор
    Помнете имената по-горе,това са...не са хора.
  • 42 Българин

    8 19 Отговор

    До коментар #20 от "Да,бе":

    Щеше, ако гледа руските телевизии!
  • 43 gggw

    83 6 Отговор
    еййй и Васко Кръпката.. човекът, комуто комунизмът пречеше да спечели награда Грами и сега като няма комунизъм, я спечели цели три пъти с невероятното си творчество, признато в целия свят
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Въпроса е

    75 4 Отговор

    До коментар #23 от "Хорст Весел":

    Ти служил ли си за България? Защото аз съм и ще го правя а мишки като теб ще се покрият при една война. Ще хванеш пътя на запад и беж да те няма.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 WTF

    6 68 Отговор

    До коментар #18 от "Кирооооо":

    И за да не съм голословен, ето статия на самия fakti. 2.5 милиарда ДОЛАРА и осигуряване на 30 000 работни места. А руснаците какви инвестиции имат в България, извинете?

    https://fakti.bg/biznes/637716-eto-kolko-sa-investirali-amerikanskite-kompanii-v-balgaria

    Коментиран от #60, #119

  • 49 Аз Русофил

    36 8 Отговор

    До коментар #34 от "Типичния русороб":

    Наркоманино ила ме виж дали съм такъв каквито ни описваш

    Коментиран от #67

  • 50 Тънем в охолен живот

    64 5 Отговор
    Здравеопазването и образованието са ни най-добрите в света, има пълна гражданска свобода, всички корумпирани политици търкат наровете. Какво остана за да построим комунизма? Да се справим с пропутинската пропаганда, разбира се.
  • 51 Alex

    101 10 Отговор
    Браво!Няма по-добър начин да се увеличи броя на русофилите в България от този,да продължат да се публикуват подобни пасквили и да се налага цензура от фашистки тип!
  • 52 Българин

    106 9 Отговор
    Аха стана ми ясно - целия атлантически клуб е дал предложение как да се въведе цензура в България - все евроатлантически ценности сър.

    Като гледам и Гешев се е включил - той сигурно иска и забрана на всякакви снимки на чекмеджета с пачки и кюлчета.

    Браво диктатурата настъпва все по бързо
  • 53 Патриот

    9 57 Отговор
    Аааа, не го прави Кирчо, че много петоколонници захлебващи от Пасьолството на Задунайская Губерния в България, ще останат без денги!!!
  • 54 Учителка

    92 6 Отговор

    До коментар #32 от "Една майка":

    Ами ,че те утре могат да ми кажат в час по история да преподавам,че руснаците са ни поробили...а турците са ни освободили? Какво става? На къде отива света...???
  • 55 Хаберий

    66 4 Отговор
    Ето резултата от правдивата украинска позиция, дерижирана от ЦРУ:
    От Киев съобщиха, че Службата за сигурност на Украйна ликвидира Денис Киреев, член на преговорната група на Украйна.
    Украинският политик беше заподозрян в държавна измяна. Депутатът от Радата Александър Дубински, както и изданието "Обозревател", позовавайки се на източници, първи съобщиха, че Киреев е убит при ареста. Скоро се появи снимка на починалия. Медиите пишат с позоваване на служители на реда, че убийството е станало близо до сградата на Печерския съд
    „По време на ареста от СБУ беше убит член на първата Гомелска делегация на Украйна Денис Киреев. Той беше заподозрян в държавна измяна“, пише Дубински.
  • 56 YUI

    43 5 Отговор
    "Веско Кръпката – поп-певец ..."

    Веско Кръпката е нещо междинно между Васко Кръпката и Веско Потта.
  • 57 тези пък

    47 6 Отговор
    Лъжите идват от запад, не от изток. Ще си чукате главите когато разберете, че Русия и Украйна играят една игра.
  • 58 Ранко

    77 5 Отговор
    тОВА НЕ Е ЛИ дЕСПОТИЗЪМ И тЕРОРИЗЪМ СПРЯМО бЪЛГ.НАСЕЛЕНИЕ ЗАРАДИ ТОВА ЧЕ СА СПРЯНИ тЕЛВИЗИОННИ КАНАЛИ..И по всяка телевизия се плюе по Русея.Това ли представлява Демокрацията в България.???.Вие искате само една гледна точка.Тази която на вас ви отърва.Лъжливата страна.Промиване на мозъци.Фалшиви и качени от някого министри ,а да не говорим за депутатите с фалшиви дипломи....Истината ще излезе,и тогава ще ви потърсим сметка,Гражданите.
  • 59 qwerty

    86 8 Отговор
    Самоопределящи се като общественици на "свободния свят" предлагат забрана на руски телевизии. 😄😄😄 Напомня ми за едни други времена, когато се заглушаваха чуждестранни канали по същите причини, имаме ясни спомени от тях.
  • 60 Антитрол

    38 6 Отговор

    До коментар #48 от "WTF":

    Аз освен за 30 000 тролея други работни места открити от американци не знам

    Коментиран от #70

  • 61 Батка

    36 5 Отговор

    До коментар #34 от "Типичния русороб":

    Ама ти май си се погледнал в огледалото и си обрисувал какво виждаш. Само забрави да споменеш, че майка ти и жена ти те хранят, нали? Хахахаха Марш в Алабама на някое околовръстно смешко.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Ender

    70 7 Отговор
    Превръщат ни в диктатура! Хора събудете се!
  • 64 сспо

    26 4 Отговор

    До коментар #2 от "Мнение":

    А Боико тиквата праштеше от мозък.
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Тахумба

    65 4 Отговор
    Много малко "общественици". Та те са цяла кохорта. И нито един с тънка шия. Позор вам, продажници! И защо мислите, че всички, които не мислят като вас обезателно обичат Путин?
  • 67 Кире

    47 5 Отговор

    До коментар #49 от "Аз Русофил":

    Занимавай си за Канада докато не са спрели полетите
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 бай онзи

    55 5 Отговор
    ЗНАЧЕ ДА СЛУШАМ И ВЯРВАМ НА ЕВРЕИСКОТО ДОИЧЕ ЗЕЛЕ И НА КРАВАРСКИТЕ ПРОПАГАНДИ НА КАНАДСКИЯ СУПЕКАТ И ЕВРЕИНА ЛОРЕР, Е НЕМА КАК ЩЕ ИГРА МЕТЛАТА И ТАЯ ПРОЛЕТ
  • 70 WTF

    6 24 Отговор

    До коментар #60 от "Антитрол":

    Това даже не разбрах какво трябва да значи. Твърде ти е рано за бояршник, тавариш...

    Коментиран от #120

  • 71 Некой

    45 5 Отговор

    До коментар #14 от "Майна":

    Гражданско образование в начален курс?! Това могат да го измислят само хора без акъл.
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Пловдив

    9 41 Отговор

    До коментар #15 от "реване":

    И кой да дойде Костадин или малинов? Не щяхте ГЕРБ сега и радевия проект не ще те , какво ти са виновни политиците, че не ставаш.Измениха се най различни месий,и пак не става . То сдс,цар Бойко, Слави и сега Киро .И Господ да слезе пак оправия няма да има българина е такъв всичко му пречи, нямаме съсед да ни харесва и уважава защото мразим всички и всичко.Сега война се води,ние сме за агресора,за поробителя,за разрушителя.Пълна деградация

    Коментиран от #84

  • 76 Няма как

    39 5 Отговор

    До коментар #73 от "ЗА ДА ИМА МИР":

    всички места вече са резервирани за щатските подлоги и неофашагите
  • 77 Баба Мара

    64 5 Отговор
    Полудяхте ли бе диваци. В Белене ли ще пращате хората. Това вече беше. Нали скачаме по площадите за да има свобода на словото.
    ОБЩЕСТВЕНИЦИ. трънки жалки.
  • 78 mi6osp

    40 4 Отговор
    Тези "общественици" са винаги верни на всяка партия на власт.
    Затова е тази проява на неизживяното детство като пионер и комсомолец.
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Гост

    31 5 Отговор

    До коментар #19 от "Българка":

    Естествено, нали участниците са две страни.Всеки за себе си е прав и
    не отстъпва,което е още по-лошо . Забелязвам че медиите,особено в новинарските емисии ,използват две думи: инвазия и конфликт. Особено първата ,инвазия, значението и е друго и може въобще да не е свързана с някакви военни бойни действия,значението и не е такова. За сметка на това ,скочиха срещу бившия военен министър защото употребил,,военна операция" ,словосъчетание което почти винаги се свързва с реални бойни действия и е равносилно на война, както в разговорния език,така и в реалния живот. Явно че нашите медии,все пак имат някакъв страх от нещо,използвайки завоалирани определения като ,,инвазия" ,конфликт и пр.
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 стоян

    6 44 Отговор
    Най после да се сетят как да подрежат крилцата на путкинофилите в България

    Коментиран от #97, #106

  • 84 1122

    2 3 Отговор

    До коментар #75 от "Пловдив":

    Ти ревеш, че не ви искат, защото сте от едно котило.
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Забележете

    56 7 Отговор
    Прочетохте ли списъка? Та тея всичките "зарижени, будни, справедливи, умни и красиви" са от ВУЗовете на хАмерика за България. Те именно нарушават чл.6. По стар амерски обичай, крадецът реве дръжте крадеца. А предложенията им са откровено ФАШИСТСКИ. Наглост без граници, досущ като господаря си. Предлагат репресии за опонентите си. А я питайте киро Тъпото ПКП за самолетите, предоставяни на Украйна от правителството ни. Това е официалната страница на украинското правителсво и там са посочени видовете военни самолети и бройката им. Само тоя ак, ако е истина, ни поставя в обявяване на война на РФ. Някой да хвърли светлина по въпроса? За трета национална катастрофа ли плачем? Много сороспиянски слугинаж плъзна.
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Натовец

    38 6 Отговор
    Русия е велика и никога няма да я подчините
  • 91 А ти що

    25 2 Отговор

    До коментар #88 от "АнтиКомунист":

    ровиш тука кат не ти харесва? Стой си в юпорн и гриндър. Може и да ходиш да береш памук в южните щати.
  • 92 Фашист

    17 3 Отговор

    До коментар #88 от "АнтиКомунист":

    Внимавай какво си пожелаваш
  • 93 Мушкато

    47 4 Отговор
    Свобода на словото,представете си...!
    Защо гореизброените смятат,че трябва да ни налагат тяхното мнение?
    Искате ли контрасписък със 15-20000 човека!!!
  • 94 не може да бъде

    31 2 Отговор
    Трябвало е тези "патрЕоти" направо да предложат да се въведе Закон за защита на държавата ,вместо да се лигавят с разни призиви!?
  • 95 Една майка

    31 3 Отговор

    До коментар #65 от "Error":

    В момента хиляди хора, гласували за него го "благославят" !
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Късно е

    16 2 Отговор

    До коментар #83 от "стоян":

    Вече чадо сега вашите крилца ще се подрязват
  • 98 Стоян Александров

    32 6 Отговор
    Ето и аз му давам идея : 1. Копува си по най- бързия начин билет за Канада, 2 взима си мално парцалки, жената и децата и отива на летище София, може и на летище Скопие, 3 излита и повече никога не се връща тук. Тук в България Кирчо е мразен до девето коляно. И внуците му не са желани тук...
  • 99 Е то

    35 6 Отговор
    Се вижда кой са предателите подписали са се ЛИЦЕМЕРИ как не ви е срам
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Тодоров

    44 6 Отговор
    Тези изкуфяли общественици и мастити соросоидни подлоги-политилози къде видяха агресивната пропутинова пропаганда в България. Напротив, всички медии твърде едностранчиво показват военния конфликт и то в полза на Украйна, да не говорим за лавината фалшиви новини. Ами то само като се слушат простотиите в медийното и публичното пространство, ако човек има собствена мислеща глава, ще е наясно, че Путин и Русия са прави. За втори път се изправят срещу откровен нацистки режим още постигнат целите си. Жалко за цивилните жертви и прокудените от родните места. На тези хора ще помогнем, но недейте "плака" за този режим и крокодилските сълзи на Зеленски. Каквото повикало, такова се обадили. САЩ просто проиграха украинската карта. Преди време познах. че Запада при криза ще изостави и захвърли Зеленски като м,ръсно коте
  • 102 Абсурдистан

    17 6 Отговор
    Явно робското чувство има дълбоки корени в българската душа и не е толкова лесно да се върне националната принадлежност.
  • 103 бай Пердах

    25 4 Отговор
    Ваксината„Спутник-V“ не я пуснаха в България. Щото не е украинка.
  • 104 Кире

    25 4 Отговор
    Оди всеки ден да те целят с топки снежни, може да не я спреш, ама ще ти се радва народа
  • 105 Потресе

    38 5 Отговор
    Това трябва да завършва С уважение: колетив подлоги към посоството на .ащ. Повръща ми се от вас - хора претендиращи за свобода чрез забрана на инакомислещите.
  • 106 Антитрол

    46 4 Отговор

    До коментар #83 от "стоян":

    Така е Стоянчо не трябва да се разбира за зверствата на нацистите от Азов в Украйна нали - за взривения блок с 200 жители също не трябва да се разбира, за това че руснаците са отворили хуманитарен коридор ама никой не минава по него защото нацистите не ги пускат и се крият зад цивилни също не трябва да се разбира.

    За нападението на нацистите срещу Запорожката АЕЦ трябва да се представи като нападение на лошите руснаци. Конвоя на свободата в Канада и САЩ трябва да се пристави като "протест на шофьорите против лошите пътища".

    Строга цензура и пропаганда с лъжи - това е върхът на "демокрацията".
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Дааааааааааааа

    34 5 Отговор

    До коментар #37 от "WTF":

    Знаем ги тези амерски "инвестиции" като мариците, дъдндито със златото и др. А по целия свят са безброй.
  • 110 Горд БЪЛГАРИН

    26 2 Отговор

    До коментар #37 от "WTF":

    Искам да ми дадеш пример: Ти лично,храниш ли се с хубава ,качествена храна? Колко плащаш ,когато отидеш на лекар? Колко ти е заплатата и колко спестяваш от нея? В коя държава си купи къща? Калко пъти ходи на почивка,през изминалата год. и къде? Имаш ли достатъчна финансова възможност да помагаш на родителите си?.......разбираш ли,въпросите са безкраййййй......не ми отговаряй,защото ще ме излъжеш..не обичам лъжи!!! Когато народа започне да добрува,тогава ще ти кажа : Прав си! Искам факти!!
  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Механик

    39 6 Отговор
    Типично по фашиски. Не съм учуден изобщо.
    Друг е въпросът, дали да не си направим списък с тия, дето така смело са се изходили с тази декларация. Знае ли човек? Може този списък да послужи след време на един съд.

    Коментиран от #145

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Елон Мъск

    28 5 Отговор
    е казал че ще спре руските медии през сателитния си интернет само ако му опрат пистолет в челото. И се е извинил за крайните си разбирания по отношение на свободата на словото. Ето това е човек с принципи. Нашите подлоги може да се учат от него.
  • 116 Атлантико вреден!

    40 5 Отговор
    Само Вие, членовете на Атлантическия клуб, разветките и агентите на ЦРУ сте ДИСЛОЦИРАНИ по всички телевизии в България, разполащи с цялото ефирно време на всичките телевизии! Вие, сте ВРЕДНИ КРЕСЛИВИ ЕДИНИЦИ за България и с нетърпение чакате да Я хвърлите във войната, за да се харесате на господарите си от зад Атланта!
  • 117 11122222

    24 3 Отговор
    Отбор Гниdi
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Айде Бегай

    8 3 Отговор

    До коментар #48 от "WTF":

    Лукойл......Ти сега кажи за американските.....

    Коментиран от #125

  • 120 Антитрол

    26 4 Отговор

    До коментар #70 от "WTF":

    Ами гледам и ти заемаш едно от "откритите 30 000 работни места" от "Америка за България".
  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Sion

    35 3 Отговор
    Грантаджиите искат монопол върху истината.Жалка история
  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 WTF

    6 9 Отговор

    До коментар #119 от "Айде Бегай":

    "Лукойл", която не плаща данъци? Постарай се повече!

    https://fakti.bg/bulgaria/638632-gechev-poveche-ot-15-godini-lukoil-ne-sa-plashtali-danak-pechalba

    Коментиран от #156

  • 126 Не можеш

    24 4 Отговор
    Ве Киро Русия е в сърцата на Българите
  • 127 БЪЛГАРИЯ

    45 6 Отговор
    НЕВЕРОЯТНО, НЕДОПУСТИМО ФАШИЗОИДНО МРАКОБЕСИЕ !!!!!
    КАК МОЖЕ ДА СЕ ПИШЕ И ПРЕДЛАГА ПОДОБНО НЕЩО!
    СРАМЕН ПАСКВИЛ!
  • 128 не разбирам тези миротворци

    36 4 Отговор
    и демократи. Българите мислят, че живеят в демократична страна,в която всеки има право на мнение и лични убеждения, дори в конституцията ни го пише, ама тези общественици и Жотева очевидно не са я чели. Подведени от сладките приказки за свобода, част от българите открито изразяват мнението си, че в Украйна от години е провеждан геноцид над рускоезично население, но целият свят е мълчал. Това са факти, не са фейк новини. После тези българи смятат, че Русия е права да защити сигурността на границите си, защото струпването на толкова много оръжие и военна техника е пряка заплаха за страната. И това се коментира само там, където все още това е възможно, защото в повече медии или няма възможност за коментари или следва незабавен бан. В същото време към мирно изразеното мнение се проявява засега само вербална агресия, която обаче застрашава да се превърне в наказателна репресия. А вие ми говорете за Белене?! Все пак запомнете тези имена, те са имената на срама. Това не са демократи, не са свободни и мислещи хора, това са агресори!

    Коментиран от #135, #137, #187

  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Киро Мустафа

    34 5 Отговор
    Това ,са безродници и предатели.За пари и власт и майките си ,ще предадът.
  • 131 Кире

    24 4 Отговор
    Ти си срам и позор защо излъга народа дето гласуваха за теб
  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Дааа

    37 4 Отговор
    Обикновени продажници. Обикновен фашизъм. И хайде сега, когато посолството на Украйна записва доброволци, всички тези пламенни защитници да заминават. А? И откъде накъде с моите данъци се плаща на тези отродници? Освен парите, които получават от господарите си.
  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 WTF

    7 22 Отговор

    До коментар #128 от "не разбирам тези миротворци":

    Прав си, в България няма свобода, а свободия! Тая простотия със снежните топки на Шипка, ако смелчагите я бяха извършили в Русия с Путин, щяха да свършат в трудово-възпитателен лагер.

    Коментиран от #142

  • 136 ха хо хе

    25 3 Отговор
    Светослав Нахум и Белчо Дончев - световно известни пискатели нещо средно между Достоевски и Хемингуей - веднага потърсих техни романи - в книжарницата ме гледаха като "теле в железница" - нямало такива писатели, ама там не знаеха, че всичките им романи са изкупени и всичките последващи издания - също, дори предстоящите издания са закупени в аванс.
  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Прегаряш

    13 1 Отговор

    До коментар #82 от "Пловдив":

    Нещо не ти издържа ампеража. Да не ти се напукат хемероидите, соролянчо.
  • 140 КАП

    30 3 Отговор
    Какви общественици са това? Гъ.золизци!!!
  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 питам си

    24 5 Отговор

    До коментар #135 от "WTF":

    Защо така си мислиш - не си ли видял нападение и срещу Берлускони и срещу Макрон. нали е демокрация. Какво търси този канадец на Шипка - защо нито един журналист или журналистка или обща наречени ммисирки - не попитаха Простото дали някога е стъпвал на този български връх?

    Коментиран от #151

  • 143 кнаус 485

    26 5 Отговор

    До коментар #39 от "Ами да":

    Сравни това писмо и тезите на Гьобелс.....
  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 Мими

    4 4 Отговор

    До коментар #112 от "Механик":

    Подкрепям идеята ти.
  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 Ехааа

    33 5 Отговор
    Каква мисловна мощ и какви общественици са се наредили тук. Ма те всички общо имат 4мозъчни гънки,но много усти - за папкане и за плямпане на глупости. То бива атлантици,бива,ама чак сащ да ги хване срам от такива подкрепа. Да те хвалят подобни празнодумци и незнайници си е доста обезпокоително. А иначе - в държавата ни нищо ново,все подлоги,сър...
  • 149 Ако иска още топки по главата хаха

    30 5 Отговор
    Въобще не го четох тоя фашистки пасквил , за да си опазя чисто съзнанието от отровите на тия подчертавам платени грантаджийски подлоги на фашистките краваропитеци...Само ще им каже едно - както не успяхте с фашисткия си план за принудителни инжектирвания с отрови и фашистките ви сертификатчета, така и повече даже няма да успеете с тая ваша омраза към благословения руски народ .. А Путин го издигна ръката на Божия гняв, който се разпали след колосалното количество хора и деца които избихте за последните няколко години вие кил геноцидовки убийци. ..
  • 150 344334

    12 4 Отговор

    До коментар #5 от "Кириле":

    Еиииии......не може да се поберете в кожата си ,че няма вече да крадат определени ваши хора. На следващите избори Герб и онези от Израждане ще сте на чертата по вот. Народът се опомни и няма да позволи тези които мястото им е в тоалетната чиния да лъжат и крадат отново.
  • 151 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 152 Шопо

    35 4 Отговор
    Добре че сте написали имената си да знаем кои са слугите на САЩ.

    Коментиран от #222

  • 153 Перо

    28 4 Отговор
    Толкова боклук от прехода се е събрал на едно място и в един пасквил!
  • 154 АНТИФАШИСТ

    28 6 Отговор
    Фашисти колабороционисти се подписали!
  • 155 Един отишъл в ЕСССР

    4 0 Отговор
    И казал искам да стана член на КПСС и го попитали защо а той От СС оцелях ама от Кауза Пердута СС не знам дали ще оцелея Честита ви власт на Шумкарите със знаме с ГЕРБ Листо от Клен пари като шумаДействайте Нас червеното знаме родини ние сме на всеки КилОмЕтър от тук до кРая на света
  • 156 Статистик

    24 1 Отговор

    До коментар #125 от "WTF":

    По Един Милиард глоби /квоти годишно за отровни емисии , който българите плащат Ежегодно вместо да го плащат щатско-английските тецове .Коментирай това !

    Коментиран от #167

  • 157 Адолф Путин

    2 26 Отговор
    Абсолютно прави са. Кирчо Тъпото трябва да ги чуе!
  • 158 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 159 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 160 Гьобелс

    26 1 Отговор
    Възраждат фашизма.
  • 161 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 162 Хисторик

    30 0 Отговор
    Сега стана ли ви ясно защо са ходили по лагерите след 1944г,, интелектуалци "
  • 163 оооо

    28 1 Отговор
    Забраняването на медии е характерно за Северна Корея. То като гледам, с това място на свобода на словото, ще ги задминем. Ние искам достъп до цялата информация, а не каквото евроджендърите решат! Да ви...
  • 164 Професора

    26 1 Отговор
    Световно неизвестни соросоиди се разписали под гнуста
  • 165 Петьо Петров

    27 0 Отговор
    „Не съм съгласен с това, което казваш, но докато съм жив ще защитавам правото ти да го казваш.“ Волтер
    Мислите ли, че нашите т.н. общественици са по-умни от него? Или целта е друга?
  • 166 Пеци

    4 26 Отговор
    Да спрем путинско-гьоцелската агресивна пропаганда.На русоробите безплатни вагони и в Путистан
  • 167 WTF

    4 16 Отговор

    До коментар #156 от "Статистик":

    Коментирай ти това, което аз пръв казах! 15 години неплащане на данък печалба от страна на "Лукойл" и ощетяване на българската държава с милиарди левове. Руснаците ти се подиграват в лицето, а ти пак за само от янките се интересуваш.
  • 168 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 169 Соросоидна марионетки

    23 2 Отговор
    Много сме гладни
  • 170 Истерия

    23 0 Отговор
    Това са новите "ВАКСЪРИ" медийни ваксъри!!! Ужас!
  • 171 Бат Пешо

    31 1 Отговор
    Истинско мракобесие. Никой нормален човек не трябва да одобрява подобни неща. Без значение дали мракобесието идва от Путин (вчера той прие подобен закон) или пък идва от "либералите-демократи-атлантици-жендъри". Това си е все същото, но със сменен знак отпред. Настава тотална цензура. Лудостта си е истинска, ние вече живеем в нея и всеки ден става все по-лошо.
  • 172 Кирчо е 👎👎👎👎👎

    26 0 Отговор
    Олиото е 5 лв литра
  • 173 заповед

    31 1 Отговор
    Всички Евро-атлантици - строй се! Сорос и дълбоката държава в америка изпратиха заповед! Който не служи на американските интерси по света е ВРАГ! Трябва да бъде заклеймен, отлъчен и низвергнат!
  • 174 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 175 Народен съд 2.0!

    29 1 Отговор
    Запомнете този списък с имената на атлантофашистките ДИВЕРСАНТИ в България!
  • 176 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 177 UI-чо

    27 2 Отговор
    По въпроса за войната - ЗЛО, АБСОЛЮТНО ЗЛО!
    Вече загинаха страшно много в тази БРАТОУБИЙСТВЕНА ВОЙНА.
    Но защо десетките и стотици, даже хиляди успели украински спортисти, артисти, интелектуалци не се и опитват да проумеят, че в "този филм на ужасите" ги вкара техния президент, по професия професионален ШУТ.
    Какво стори нашият "ШУТ" преди месеци, когато властта беше в ръцете му?
    За щастие многократно по-малка злина, просто разбра, че не е лесна тази политика и отказа да управлява.
    Не забравяйте мъдростта на народа ни: Всяка жаба да си знае гьола.
    Боксьорите, световни шампиони, братята от Киев, невероятни атлети, НО не стават за политици! Съучастници в комедията изиграна от зел%ен%ски,която ще завърши, надявам се скоро, с най-голямата трагедия в Европа след ВСВ!
    Но какво правеха всички "демократични" украински правителства, считано от 2015 година насам?
    Взеха ли мерки срещу стотиците, а може би и хиляди издевателства извършени над мирни рускоговорящи граждани в източна Украйна от откровено нацистки паравоенни формирования? Загинаха и българи, да не забравят тези дето слагат украинското знаме на профилите си!
    ОТГОВОРЪТ Е НИЩО - СТИМУЛИРАХА ГИ ДОРИ.
    Какво правеха всички "демократични" украински правителства, след като Русия многократно заяви, че е твърдо против Украйна в НАТО?
    За някой от вас критикуващи Путин "демона" замисля ли се въобще какво значи за руския народ - Севастополь город герой - да стане част от НАТО???
    Та нали на половината руснаци
  • 178 Тури едно валидолче под езика,

    17 3 Отговор

    До коментар #137 от "Майна":

    че пеня ти пада от дзурлата. Да не получиш някой инсулт или инфаркт. Баба херо много ще се накъхъри.
  • 179 фбр

    29 2 Отговор
    Подписано от краварски подлоги !!!
  • 180 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 181 нищо ново

    5 1 Отговор
    "Аз съм кандидат-премиер
    Другия път ше ме изберат
    И милиони микроби ше умрат
    А дотогава как да си гледам кефа бе?
    И ти и аз знаеме кои са шефове
    Некои клюки са от рошави птки
    Некои куки май са много лоши мутри
    Марихуаната ли ти е крастата?
    Дай ми некой лев за бензин на Астрата
    В момента и ти си като всички - бит пес
    (в Парламента да лапаш пшки е бизнес)
    Нали ги видех - общественици
    Некои куви направиха много пари"
  • 182 псф

    10 0 Отговор
    Беднотията е най справедливото наказание за глупаците; коне с капаци, дето не виждат по напред от носа си, и дето от две злини, винаги избират по голямата!
  • 183 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 184 Ха ха

    20 1 Отговор
    С какво сте по различни от Путин и неговата цензура? Какво следва - реч от Берлинер Шпортпаласт (Спортпалас Варна)?
  • 185 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 186 рпхфэъ

    29 2 Отговор
    ГОСПОДА ОБЩЕСТВЕНИЦИ, А КОГАТО САЩ ИЗВЪРШВАХА И ИЗВЪРШВАТ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ПРОТИВ МИРА И ЧОВЕЧЕСТВОТО, И КОГАТО СА/СЪЗДАВАТ ОПАСНОСТ ДА СЕ УПРАЖНИ НАСИЛИЕ ИЛИ ДА СЕ СЪЗДАДЕ ОМРАЗА СРЕЩУ ОТДЕЛНИ ЛИЦА ИЛИ ГРУПИ ХОРА, ВИЕ КЪДЕ БЯХТЕ И КЪДЕ СТЕ С ВАШАТА СЪВЕСТ?!....
  • 187 bre bre

    4 0 Отговор

    До коментар #128 от "не разбирам тези миротворци":

    От коментарите виждам точно обратното!
  • 188 Браво

    2 15 Отговор
    Време беше.Въпроса не е, че трябва цензура.Въпроса е за различното мнение, лъжата, езика на омразата, РАСИЗМА.
    Относно различното мнение, сайтове като Гласове, Лентата, Блиц, Пик, публикуват материали на ДОКАЗАНО расисти, ХОМОФОБИ, QNON секти, престъпници и военнопрестъпници, потенциални насилници и ЛЪЖИ на автори, изхвърлени от централните медии в Свободния Свят.Националните телевизии нехаят по темата, замазват нещата, даже се явяват проводници на това, канейки същите да зомбират децата ни, вместо да ги осветява за лъжите и хомофобията им.
    Та, затова, Обществото е длъжно да знае откъде същите тези се спонсорират и се финансират, кой рекламира в тях.
    Пълна прозрачност на средствата на данъкоплатците и тези от ЕС за ВСИЧКИ медии.
    За лъжата - 5 години ТЮРМА-задължително.
    За езика на омразата, който е първата крачка към насилие, отстраняване от всички управленски позиции.
  • 189 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 190 1520

    4 0 Отговор
    спасението е като хване самолета и отлети за там от където го пращат
  • 191 ХАН КРУМ

    25 2 Отговор
    Самия факт ,че има подобно отворено писмо от американските проксита ,които от около година са много активни ,показва задействането на поредица от активни пропагандно – манипулативни мероприятия за въздействие върхо общественото съзнание и налагане на проамериканско разчитане и тълкуване на събития , като се акцентира единствено и само върху събитията от датата на започване на настъпателната операция в Украйна.Само ,че тази война е следствие, от причини трупани през последните 20 години, от нарушаване на международното право и поети ангажименти след края на Студената война. Пример са войните в Югославия , в Ирак ,в Либия, в Сирия от САЩ и НАТО.Тогава подобни писма в защита на техните народи и сринати държави и милиони бежанци нямаше , а защо ?Това не оправдава войната на Путин,но не оправдава и предишните войни водени от САЩ и НАТО.Страшно е в ,че в 21 век войната е решението, но за да бъде тя избегната, трябва решенията да се търсят от двете страни.Да в България има много хора,които знаят ,че в момента се води война и ,че агресора е Русия , но значително по –малко знаят причините за тази война,на които тя се явява следствие и резултат. Опростеното , елементарно и еднакво говорене по медиите по този проблем на част от точно тези, чиито имена стоят под писмото говори ,че и това писмо е една откровенна пропагандна манипулация в полза на проамериканската позиция , не кореспондираща със събитията след 1998 г. и налагаща единствено и са
  • 192 Име

    15 1 Отговор
    Няма такова смешно човече, то ако не е проруска, ще е прозападна. Най-добре е да няма медии, тъй като няма независими такива.
  • 193 ХАН КРУМ

    20 1 Отговор
    Самия факт ,че има подобно отворено писмо от американските проксита ,които от около година са много активни ,показва задействането на поредица от активни пропагандно – манипулативни мероприятия за въздействие върхо общественото съзнание и налагане на проамериканско разчитане и тълкуване на събития , като се акцентира единствено и само върху събитията от датата на започване на настъпателната операция в Украйна.Само ,че тази война е следствие, от причини трупани през последните 20 години, от нарушаване на международното право и поет позицията на САЩ И НАТО.Аз съм против войната , като начин на решаване на междудържавни спорове, но война започва там където усилията на политиката и дипломацията свършват безуспешно .И на всички тези лица подписали това писмо им е ясно , че сблъсъка е на територията та Украйна, войната физически е между Украйна и Русия, но конфликта е между САЩ И НАТО , и Русия и е част от глобалното противопоставяне между САЩ, КИТАЙ и РУСИЯ .Тук е толкова обидно и елементарно твърдението за Путинова пропагандатори за хора не приемащи или имащи друго виждане ,след анализ на събитията в тяхната времева хронология и причино – следствена връзка ,за ролята на Русия,САЩ, ЕС и на Украйна ,чиято територия се оказа най–удобна за този геополитически сблъсък, и за чиято сметка остават всички негативи от него.
  • 194 Дядо Рунгел

    23 1 Отговор
    Скъпи съотечественици, ще трябва смело и решително да се противопоставим на новата тоталитарна власт, която е обсебила запада, включително и България!
    Свидетели сме на безпрецедентно посегателство срещу свободата на словото!
  • 195 Феодал от Русия

    1 18 Отговор
    Как се прави пропагандата.
    Ами с Лъжа.Причините оправдали УБИЙСТВАТА на мирни жители.Ирак, Либия, Югославия били агресия, а не защита на хората от диктатори, психопати и убийци.
    Заплахите с ядреното копче не е оправдание запада да гледа и де факто да поощрява Садамовци и Садатци, защото утре пак ще ги заплашват и на всичко отгоре и убиват безнаказано.
    Общественик и журналист руснак вчера го каза-Русия е ФЕОДАЛНА страна в 1922 година.
  • 196 Gen Gurko

    17 1 Отговор
    Либерално-демократична сволоччччч! Опази Господи!
  • 197 дъното-дъното

    23 1 Отговор
    Жалкари - спират руски телевизии, за да имаме "обективна", то ЕДНОСТРАННА информации - това си е тоталитаризъм та дрънка. Ами като ни спрат газта, тогава какво ще правите, подписвачи мало-умни?
  • 198 Отврат

    7 7 Отговор
    Престъпници, НАСИЛНИЦИ, хомофоби, вместо да са в затвора, те искали СВОБОДА НА Словото.
    Имали ПРАВА.
    Да, имате правата на затворника.
  • 199 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 200 Мазало

    2 20 Отговор
    Как да коментираме агентите на Кремъл, които ни казват, че в ЕС и Щатите закривали медии и нямало свобода на словото, а в Москва закриват руски медии и въведоха затвор 15 години за свобода на словото.
    Нахалниците искат да слушаме медии и журналисти на военнопрестъпниците от Кремъл, които лъжат УНИЗЯВАТ ни и сеят омраза.
  • 201 безсрамници

    24 1 Отговор
    Ето ги "демократите", един от списъците с национални предатели е готов. Когато говориш с мен ще мълчиш, това са тези подписани демократи. Всички на копанята на чуждо посолство и задача да лъжат и объркват българите. Според тях те каквото кажат е истина и ако някои ги изобличи като долни лъжци и манипулатори, той веднага се превръща в някакъв враг. Такива демократи са че ако бъдат избесени всичките, няма да липсват никак на човечеството. По скоро са мерзавци които си мислят че мнението им е от значение.
  • 202 ХАН КРУМ

    25 0 Отговор
    Неуважаеми господа и дами, на 10 ноември 1989г. започна прехода от тоталитаризъм към демокрация според голяма част от вас. С това писмо , в което личат имената на партийни секретари от онова време, ще започваме да връщаме партийната цензура или ще ни предпазвате от вредните явления в извън демократично мислещия свят. Както сте тръгнали ,аха да докарате пак 9.9 1944година.
  • 203 Пеци

    2 15 Отговор
    Кога ще изключат путлеровската ТВ???Още си върви, а Путин всичко изключи и 15г.затвор
  • 204 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 205 proi4o

    17 1 Отговор
    20 тутманика ловят вещици !
  • 206 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 207 ...

    16 3 Отговор
    На всичките тези подписали писмото, марш на запад бе, какво търсите все още тук, отивайте си при "приятелите" и ни оставете нас да бъдем "роби" на Русия!
  • 208 ИСТИНСКИ РУСОФИЛ

    3 25 Отговор
    Е,това се чакаше.Интелигенцията ,истинската,да се събуди и да изкрещи срещу хибридната и атакуваща пропутинска пропаганда в последните дни.Като пенсионер ,всекидневно наблюдавам по медии и сайтове едни и същи лица,от години назад и отявлени комундели и путинисти,как мърсят ефира и защитават военнопрестъпника Путин и се гаврят със жертвите на нападнатата страна.Не спирайте.Сега е момента да се разправим със путинистите и русоробите.Казва ви го истински русофил,оценяващ руските ценности,не пъклените ,кремълски.

    Коментиран от #235

  • 209 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 210 бойко

    15 1 Отговор
    който не е е с нас е против нас,нещо много комунистическо
  • 211 Всички подписали са боклуци

    15 1 Отговор
    Тангото е бавно Русия винаги идва за сметката си
  • 212 Веднъж подлога, винаги подлога

    22 0 Отговор
    Хаха, видни атлантици и военолюбци искат да се докопат до децата ни в началното и средно училище и да произвеждат подлоги като тях. Всеки е свободен да решава кого да нарича приятел и кого враг. Трябва да въведат критическо мислене в училище, за да се научат децата кога ги лъжат.
  • 213 ВЪН ционистите от БЪЛГАРИЯ!

    17 2 Отговор
    ДА ЖИВЕЕ СВОБОДНА от циони$ти БЪЛГАРИЯ И БРАТСКА РУСИЯ!

    нато($ащ)-Т€РОРИ$ТИЧНА ОРГАНИЗАЦИЯ НА циони$тит€!

    СПЕШНО РЕФЕРЕНДУМ ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ нато($ащ)!!!

    БОГ ДА ПАЗИ СВЕТА ОТ циони$тит€- $ащ(нато),изра€л,британия,канада,ав$тралия...!


    ЗА ДА $И ру$офоб(натов€ц) ИЛИ ТРЯБВА ДА $И ГОЛЯМ Д€БИЛ,ИЛИ МНОГО ПРОДАЖ€Н (М€РКАНТИЛ€Н) ИЛИ И ДВ€Т€!
  • 214 Напротив

    17 0 Отговор

    До коментар #37 от "WTF":

    ние инвестирахме в амерската икономика,и то авансово.Крадци на едро.
  • 215 Биби Кинг

    12 2 Отговор
    Първо лустрация,ама до десето коляно и тогава да дават мозък кой какъв да го държи!
  • 216 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 217 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 218 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 219 Хахо

    15 0 Отговор
    Кирил Петков те бива да ппеиначава истопията ни -да,пусите ти освободиха,това е част от историята ни.Не се хващай на въдицата на тези предатели,за да угодиш на американците.Ще е голям грях
  • 220 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 221 ха ха

    14 0 Отговор
    ще се задавите
  • 222 7789

    16 1 Отговор

    До коментар #152 от "Шопо":

    Хубаво ще е да ги публикуваме някъде,за да знаят всички,кои са платените американски подлоги в Бг.Безродници
  • 223 Хипар

    12 0 Отговор
    Васко, колко ти платиха за концерта в подкрепа на бомбардировките над Югославия, явно си съгласен с подобна агресия, на това ли да учим децата в училище?
  • 224 Таралеж

    11 0 Отговор
    Кириле, отиди попитай баща си, защо емигрира навремето в Канада и дали одобрява тези глупости.
  • 225 ууууу

    17 1 Отговор
    Някакви третораздярдни имена в т.нар. си професии, иначе обикновени подлоги и лапачи.
    Що па едини касиер в Лидъл не видЕх или обикновените хора, дето ви изкарват заплатите, са нула за вас? Не ви е срам, продажици и предатели.
  • 226 за да има мир

    2 8 Отговор
    русофила увий !!! по завета на Левский !
  • 227 Отворено писмо

    2 9 Отговор
    До всички, освен охранените бок.уци. Целият цивилизован свят е срещу Русия. България е част от цивилизования свят и тя трябва да е срещу Русия. Така. В цивилизования свят един пенсионер взима 1000 евро мин.при цена да речем 50 евроцента за хляб. В България 200 евро при 1 евро за хляб.Еми защо нахранени бок.уци в цивилизования свят взимат 1000 евро при 0.5 за хляб? Еми....щото в България взимат 200 при 1 евро за хляб!! Просто и ясно.

    Коментиран от #234

  • 228 ньид

    9 1 Отговор
    Български боклуци , слуги на америчките агресори!
  • 229 Наждак

    11 0 Отговор
    Преди години интелигенцията срина ,,комунизма" , за да има свобода на мисълта ! И сега интелигенцията настоява за еднаквомислие и ще подковава децата и младежта да приемат готова , сдъвкана духовна храна ! Къде ви е свободата бе ? Свобода , демокрация , но с окови ! Като някои групировки , де от малки учат децата да стрелят ! И чета имена на доценти , професори - засрамете се бе ! Вие ли не знаете , че по вкус и по цвят приятели няма - на руски е по благозвучно : ,, По вкусу и по цвету товарищей нету " и ,, Насила хубост не става ". Всяко разумно същество ще гледа на нещата от всички страни , ще анализира , ще прецени . Може да дойде време да се срамувате от самите себе си .
  • 230 опит

    6 0 Отговор
    В една демокрация не е задължение на никой да отговаря на някаква чужда представа за това какъв трябва да бъде.
    Но всички хора в света имат една общата цел - доброто бъдеще на децата ни на всички деца защото всички имаме само една Земя за дом и внасянето на омраза и разделение и забрани …ще ни стане ли по добре от това…трябва да се обединяваме както може да го правим на олимпиадите…
  • 231 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 232 no name no face no number

    9 0 Отговор
    Прочетохте ли Те са Срам за България
  • 233 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 234 Бай Гого

    2 1 Отговор

    До коментар #227 от "Отворено писмо":

    Е Русия ли определя пенсиите и хляба у нас,или нашите "цивилизизовани"демократи!

    Коментиран от #238

  • 235 Бай Гого

    4 1 Отговор

    До коментар #208 от "ИСТИНСКИ РУСОФИЛ":

    Списъка прилича тези подкрепили правата априлска линия 56г.!
  • 236 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 237 Ехее

    5 2 Отговор
    "Редица обществени и частни медии в България систематично лансират тези, коренно противоположни на ценностния европейски, евроатлантически и демократичен избор на българските граждани"
    Само като прочетеш това и ти става ясно колко е демократична системата в ЕС. Лансираш една теза, мислене или мнение различно от тяхното и веднага си на мушката. Да ви е..а и еврогейзките ценности.
  • 238 Отворено писмо

    1 2 Отговор

    До коментар #234 от "Бай Гого":

    Е именно де Това казвам нямах време да слагам навсякъде кавичките на цивилизован. Платените изро.и от статията закопават народа ни-буквално в угода на тези, които ни настройват срещу Русия.Ако не бях много ясен това е Русия е пръта в колелата на една човеконенавистна машина от векове обричаща милиони на мизерия и смърт за да бъдат малцина "цивилизовани,
  • 239 Shhsh

    0 2 Отговор

    До коментар #37 от "WTF":

    Стокооборот на България с Русия - 3.2 милиарда $, стокоо орот на България със САЩ - 1.3 милиарда $. За инвестициите говорихме....

    Коментиран от #240

  • 240 WTF

    0 0 Отговор

    До коментар #239 от "Shhsh":

    Инвестиции и стокооборот са различни неща, сладур. Шокиращо, нали?
  • 241 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 242 Газдов

    1 0 Отговор
    Гласувате ,,Закона за защита на държавата,,от 1942г Отваряте лагерите в Белене,островът срещу Бургас,разширявате Бобовдол,затвора в Плевен,Враца,Варна.Който е с Русия там.Демокрация ли,както ви завъртят сопата така ще подскачате.Кой не скача е червен........
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове