Last news in Fakti
  Тема: Украйна

7 Март, 2022 13:12 1 387 48

Олена Коцева, "Мати Украйна": Това е геноцид срещу украинския народ

  • олена коцева-
  • украйна-
  • руска агресия

Путин иска да унищожи демокрацията в нашата страна

Олена Коцева, "Мати Украйна": Това е геноцид срещу украинския народ - 1
Снимка: БНТ

"В момента това е геноцид срещу украинския народ - убиват се мирни граждани, деца, разрушава се инфраструктурата. Очакваме от нашите близки да ни пратят плюсче, което означава, че са живи. Историите са покъртителни. България трябва са получи помощ от Европейския съюз, за да може да удържи на натиска", заяви в "Денят започва" Олена Коцева, председател на Сдружение на украинските организации в България "Мати Украйна".

По думите ѝ Украйна е горда държава и няма да позволи да бъде изтрита от лицето на Земята. Олена Коцева призова българските медии да спрат да разпространяват откровени лъжи на руската пропаганда. Според нея трябва да се спрат всякакви руски канали, които облъчват населението.

Още новини от Украйна

"Работим с доброволческите организации като нас в Украйна, получаваме поръчка от какво имат нужда и транспортираме. Парите идват по банков път, приемаме дарения само в офиса, тъй като има случаи на злоупотреби. Путин се опитва да подчини на колене не само Украйна, но и целият свят. Войната в Украйна продължава 8 години, повече от 15 хиляди украински синове и дъщери са загинали, това е пълномащабна война, повече от 300 хиляди са ранени, част от тях са останали и без двата си крака", допълни Олена Коцева.

Тя добави, че някои от бежанците търсят работа.

"Имаме голяма подкрепа от Столична община, ще бъдат поставени въпросите за детските градини и училищата. Важно е да бъде разрешен износът на лекарства от първа необходимост, трябва да се създаде списък, които са от крайна необходимост - кръвоспиращи, обезболяващи, превързочни материали", добави Олена Коцева.

"Путин иска да унищожи демокрацията в нашата страна, украинският народ ще победи. Необходима ни е подкрепа - и материална, и морална. Необходима ни е помощ за ранените - медицински санитарни консумативи", каза още Сергей Осадчий, председател на българското дружество "Нашите хора" от Кировоград.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 38 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 WTF

    10 59 Отговор
    След войната ще е нужен план "Маршал" за Украйна. А Русия да плаща репарации с десетилетия.
  • 2 Ква демокрация ма

    74 9 Отговор
    всичко ви се назначава от Америка?
    И сега се биете не за собствената си държава а за американските интереси.

    Коментиран от #9, #22

  • 3 лицемерка нещастна

    62 7 Отговор
    а 2015 г когато по едма патриотична бг телевизия давага кланета на българи в Донецк, сватба ли беше това? ей такива пожелавам децата им да пук нат пред очите им

    Коментиран от #8

  • 4 Делю Хайдутин

    60 8 Отговор
    Колкото има македонски народ , толкова и украински народ.
  • 5 опс

    41 4 Отговор
    тая БЛЯДОМОРКА остава гладна вече. Съгласна е е да папка и руски ....
  • 6 А ви

    58 5 Отговор
    украините , като извършвахте геноцид през ВСВ над руснаци, поляци, евреи, цигани...след това като избвхте русите в донбас ...тогава нее геноцид сега е геноцид ...някой от вашите приятели на запад трябва да ви обясни тея неща , за да не се излагате!
  • 7 ха ха

    4 33 Отговор
    Още не са започнали орките. След седмица ще е геноцидът. Първо ще обявят мобилизация... Иначе, всичко им върви по план. Ей, го де е Лисабон... Ама, първо да осигурят крим в този живот, че може да се наложи да го предадат на Украйна.
  • 8 кнаус 485

    46 3 Отговор

    До коментар #3 от "лицемерка нещастна":

    Защо не е заминала на фронта,а от тук ръси глупости.....
  • 9 Отторен

    27 1 Отговор

    До коментар #2 от "Ква демокрация ма":

    А американците преди да дадат сено на
    магарето го...!
  • 10 Някой

    53 3 Отговор
    Какъв геноцид при 300 убити цивилни? При това, повечето са убити от укронацисти.
    Бегай от тук.
  • 11 затова мордорките ще бъдат изтрити

    1 14 Отговор
    и от земята и от историята
  • 12 Еш па таа

    28 3 Отговор
    Альона,нещо си грозничка за украинка!?
  • 13 123

    41 4 Отговор
    Абе що не ти епмч а осем години зверства в Донбас какво беше? Летен лагер ли? Лицемери долни!
  • 14 ОДЕСА Е отново Руска

    42 3 Отговор
    Бандерите са намачкани!!
  • 15 1234

    45 2 Отговор
    Да госпожо, това е геноцид от страна на вашето правителство!
    Знаете ли приказката за лъжливото овчарче?
  • 16 Въпроса е

    39 2 Отговор
    Въпроса е на коя от страните геноцида е по-голям ? Като гледам май руснаците губят тотално в геноцида. Бандеровците водят. Това да се мъчиш очевадни неща да препишеш на противника е жалко - геноцид срещу собствения ти народ. И защо !? В крайна сметка ще си платят но никой няма да възкреси мъртвите невинни !
  • 17 2556

    37 2 Отговор
    Лелче , а геноцида в Донецк и луганск ?
    Нещо си се объркала
  • 18 Тия пък какво е това О на всяко име!!?

    24 2 Отговор
    Изглежда презОкеанскиа им приятел ги е посъветвал!!ХА ха ха

    Коментиран от #19

  • 19 И Окраина

    10 2 Отговор

    До коментар #18 от "Тия пък какво е това О на всяко име!!?":

    И Окрайна
  • 20 Бонговец

    28 2 Отговор
    И американците не ви вярват вече.Жалки сте.
  • 21 МАРА

    33 2 Отговор
    А ДОНБАС НЕ БЕШЕ ЛИ В УКРАЙНА,ЗАЩО 15000 УБИВАХА ЗА ТЯХ НЕ БЕШЕ ЛИ ГЕНОЦИТ АЛЕЯТА НА АНГЕЛИТЕ В ДОНБАС ДЕЦА УБИТИ ОТ БАНДЕРОВЦИ. ИМАТЕ ЛИ СЪВЕСТ ВСЯКА ВИЙНА Е ЛОША,А КЪДЕ БЯХТЕ ПРЕДИ 8 Г. ДО СЕГА. МАЙКА ЛИ СТЕ?

    Коментиран от #23

  • 22 БОКО

    20 2 Отговор

    До коментар #2 от "Ква демокрация ма":

    Е ТОВА Е ДЕМОКРАЦИЯТА НА НАТО И САЩ ЧЕТЕТЕ ПРОСТ БЪЛГАРСКИ МАТРЯЛ
    Очевидно е, че с началото на специалната военна операция Пентагонът имаше сериозни опасения относно разкриването на провеждането на тайни биологични експерименти на територията на Украйна.

    ЧЕТЕТЕ ПРОСТ МАТРЯЛ ТОВА Е НАТО И САЩ
    Получените документи потвърждават, че в украинските биолаборатории, в непосредствена близост до територията на Русия, се е извършвала разработка на компоненти за биологично оръжие.

    За липсата на подправяне на факти, нарушения на САЩ и Украйна член 1 на Конвенцията на ООН за забрана на бактериологично (биологично) и токсично оръжие, украински Минздравом във всички биолаборатории е изпратено указание за спешна премахване на съхраняваните запаси опасни патогени.
  • 23 В БЕЗСАРАБИЯ 2015 БАНДЕРОВЦИТЕ

    21 2 Отговор

    До коментар #21 от "МАРА":

    ДЕТТО СЯ ЖЕНИТЕ ИМ БЯГАТ ТУКА ИЗБИХА ХИЛЯЯЯЯЯДИ БЪЛГАРИ.ИМА РЕПОРТАЖИ И ПРЕДАВАНИЯ ПО БИТИВИ ОТ ТОГАВА.
  • 24 Оленце,

    25 2 Отговор
    Що не ривахте, кога ядохте лохански кьофтета?! Или смятахте, че проблемите на ЛНР и ДНР няма да ви засегнат.
  • 25 Мазньо

    23 1 Отговор
    Наистина и съчувствам,но когато се избиваха децата на "другите" никой не го беше жал,никой нищо не направи.С една дума, "и украинците са убийци,ама са си наши убийци".
  • 26 Мамул

    15 1 Отговор
    Руснаците ще ви почистят, че тя демокрацията ви се осъществява от националисти с нацистки похвати. О краинците сте бивши руснаци. Гордейте се като искате, извън руското дано ви остане нещо за гордост.
  • 27 bullneck

    15 1 Отговор
    аре обличайте си жълтите пуловерчета и плачете
  • 28 Облаче бяло

    21 1 Отговор
    Донбасци не са ли достатъчно украинци, че ги избивате 8години. 14000 убити от обстрели. Когато поставиш цветя на алеята на ангелите на гробището на Донецк, тогава говори за геноцид.
  • 29 XYZ

    2 10 Отговор
    Простият матрял коментира!
  • 30 мдаа

    15 1 Отговор
    явно донбас е друга територия и там нищо не се случваше
  • 31 БЕНОВСКА ЛАПА

    11 1 Отговор
    този укровампир толкова злоба,толкова злоба има в това нещо.....била съжалявала за българското си гражданство аре у лево
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Баба ти

    13 1 Отговор
    Само за 8 години 15000 хиляди са загинали в Донбас, а не в Киев, над 90% мирни жители и деца. В Киев в дните на преврата по плана на ЦРУ утрепаха само полицаи и спец-частите, защитници на реда. За тези години от Донбас в РФ са имигрирали 800 хиляди души да се спасят от геноцида на жидо-бандеровската власт. Спрете да манипулирате данните, да фалшифицирате историята, да водите тая подла гьобелсова пропаганда. 30 години от ЦРУ ви промиваха мозъците с 5 млрд. долара. Журналята, идете днес там на място да видите, какво казват хората. Че едва сега, след 8 години, прегръщат синовете си, които са били в отрядите по самоотбрана и армията.
  • 34 фбр

    11 1 Отговор
    Защо не пишеш за подпалените живи хора в Одеса през 2014 год. , когато загинаха и двама българи? Това не е ли геноцид ? Защо супер демократът Зеленски освободи престъпници от затвора за да се бият заедно с военните? Съществува ли полкът "Азов" и какви знамена вее? Строят ли се паметници на Бандера в Украйна и възвеличават ли се подвизите на SS-дивизия Галичина по време на ВСВ?
  • 35 ПОЖАРНИКАРа БУДАла

    11 1 Отговор
    Жената на Володемир зЕлеВски го буди:
    - Путин те търси.
    - По кой телефон?.....
    - Какъв телефон бе, на вратата е .....

    МУ-ХА-ХА... 😝 😂
  • 36 Ана

    11 1 Отговор
    Защо спахте,че не виждахте тълпите дрогирани лумпени по улиците на Киев с факли в ръце ,пречупен хитлеристки кръст , Азов ,Бандеровци ,Десен сектор ,тези безчинстваха с украинските хора ,но с руският няма да им се получи ,въпреки САЩ ,НАТО , ЕС и др.идиоти !
  • 37 Избихте

    10 1 Отговор
    14 000 избихте в Донбас и Луганск.... мънки!!!
  • 38 Започвам

    7 1 Отговор
    Започвам да се притеснявам. Тук се пълни с бандери и бандерки,а тия доста наемни убийства свършиха в България. Май не знаеш Оленка,че тук сте изестни като наемни убийци.
  • 39 N nn

    6 2 Отговор
    А не е ли тъжно за убитите невини руски деца .Каква е вината им?А наглоста на ,,бедните,,в кавички украинци край няма.
  • 40 9689

    8 1 Отговор
    Тази къде беше 8 години когато армията вършеше геноцид в Донбас?Плъховете огладняха и яхнаха нещастието на един народ .Какво ще каже за изгорените в Одиса от десен сектор ,рева ли за тях?
  • 41 111112222222

    7 1 Отговор
    Геноцит е. Хунтата се крие сред населението в градовете. Не им пука за хората
  • 42 111112222222

    7 1 Отговор
    Геноцит е. Хунтата се крие сред населението в градовете. Не им пука за хората
  • 43 Ивайло

    10 1 Отговор
    Тази Олена Коцева е член на управителния съвет на Атлантическия съвет в България. Проверете на сайта на организацията. На практика, тя взема активно участие в дърпането на конците в България. Сега нарежда на медиите в България какво да правят. Представяте ли си? Една украинка, омъжена за българин, ни обяснява кои сме и какво трябва да правим. Това не е ли малко множко? Как мислите?
  • 44 big

    9 1 Отговор
    А геноцида срещу народа, все още украински, за 8 години в Донбас, къде го забравихте? Убийството на цивилни граждани, жени и деца, не е ли геноцид? Алея на ангелите в Донецк, над 200 убити деца, това какво е? Ами разрушенията? Долна фашистка! Ако не си такава, защо не се бори срещу този режим?
  • 45 124

    7 1 Отговор
    Неофашистите извършиха първо донбаския геноцид над руснаци, а сега над взетите от тях за заложици и жив щит украинци.

    Годпожата угодно мълчи...
  • 46 Страничен

    4 0 Отговор
    Когато всичко започна нямах мнение кой крив, кой прав. НО, след като се информирах малко, и като гледам украинците какво правят дори и сега, мисля че руснаците много се забавиха даже.. А изказването на тази само доказва, че съм прав. Дано укрите подминат България и се насочат към по-богати страни.
  • 47 БПФ

    5 0 Отговор
    Мpъсницо, а убитите деца на Донбас? Или те за вас - укрите, "висшата раса", са подчoвеци? ВИЕ така ги наричате !!! Цивилната инфраструктура я взривяват ВАШИТЕ, за да затруднят руското настъпление, така се прави във всяка война !!!

    Факти, защо давате трибуна на подобни нагли отрeпки?
  • 48 Долу фашистка Украйна

    6 0 Отговор
    А геноцида срещу руското население в Донцска и Луганска област, къде го скри ма офцофашистка???
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове