Last news in Fakti

14 Април, 2022 12:10 1 688 13

КНСБ: Минималната заплата няма да се замразява

  • кнсб-
  • минимална заплата-
  • заплата

В края на мандата минималната заплата трябва да стигне заплатата за издръжка"

КНСБ: Минималната заплата няма да се замразява - 1
Снимка: БГНЕС

"Фалшива новина е, че финансовият министър има намерение да не увеличава минималната заплата. В края на мандата минималната заплата трябва да стигне заплатата за издръжка". Това каза в „Твоят ден“ по NOVA NEWS Пламен Димитров, президент на КНСБ.

Той увери, че Василев е съгласен, че в "Автомагистрали - Черно море" няма нужда от още проверки. "Те имат да получават 28 млн. лева за АМ "Тракия" миналото лято. Оттогава насам имаше многократни протести, искат си заплатите, не са получавали за февруари и март. Ако нямат заплати и за Великден, иначе ще има още негативизъм. Не искат 50% от сумата, а цялата, няма никакви аванси. Проверявано е дружеството, нарушения няма", подчерта той. И съобщи, че в петък премиерът и вицепремиерът Василев ще бъдат в Раднево, за да обсъдят притесненията на миньорите по Плана за възстановяване и датите на закриване на въглищните мини.

По думите му са извършени общо три проверки и хората недоумяват защо е нужна нова. "Протестите ще продължат докато хората си получат парите. Хората си искат заплатите. Служителите са категорични, че не искат да се слагат в един кюп и искат да бъдат извадени извън скоба", обясни президентът на КНСБ.

Според него е имало среща с финансовия министър, на която са обсъдени и проблемите на градския транспорт, който в средата на годината може да спре, ако не се финансира. "Енергийната част на Плана за възстановяване ни притеснява", сподели Димитров.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    8 2 Отговор
    Ние и сега едва плащаме осигуровките.Миналия месец платих 4000 лв.
  • 2 Гост

    15 0 Отговор
    Да я замразят... ама да замразят и индексирането на депутатските и на другите хрантутници.... иначе не е честно някак си....
  • 3 питам се

    5 0 Отговор
    какви пари за магистрали - нали Рашков каза че са на свлачища и ще трябва да ги местим.

    Ако на него не вярваме на кой ще вярваме
  • 4 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 1 Отговор
    Колко ТООО ,да ви ограмотявам финансово .....все тая ...Стоите като ена дет реовно мели глупости по тв.някъде откнсб ли е от поддкрепа ли е...Вопиющо невежество!каквото и а се говори всеки нов властник прави ено и също....Всяка година увеличава или Процента или Вноските,а понякога и двете ...За да стане това се пипа МИнималната НАгоре!!!Чрез минимална заплата се извършват плащанията по ДОО,ЗОО,ДЗПО,и руги плащания слествие на тези.Тя играе роля и за така нареченото ШВЕЙЦАРСКО ПРАвило....Инфлацията ще бъе отчетена Официално за около 17% в края на тази гоина в бг,а реално ще еоколо 35%......Това е пак зараи това правило.при 15% и 710 мнимална,увеличение на плащания от държава към пенсионери ще е 12,077%за Другата 23г...Ако напишете Реалната инфлация от 35% ще е 22,077%....това означава всяко плащане на държавата да е с 22% по високо.Преставете си какво ще стане ,ако увеличите и минималната на 1000лв....ОСНОВНИЯТ ПРоблем няма да бъде-ПЛАЩАНЕ НА Осигуровки,а С ТОВА ЩЕ ДОВЕДЕТЕ Хиперинфлацията беее иди....ти!

    Коментиран от #8

  • 5 Минималната заплата в Гърция – 716 евро

    4 0 Отговор
    И ТЯ НЕ Е ЗАМРАЗЕНА !
  • 6 запознат

    5 1 Отговор
    Не бе , как ще се "замразява" , няма да се замразява , ама ще стига (много скоро) само за два хляба и едно кисело мляко. Няма как - Кирчо , Кокорчо , Корни , Славуца и Ицко/Гноми са си обещали , че до края на годината ще влезнат в клуба на милиардерите /щото Кирчо много искал да си пие кафето с Илон Мъск/.
  • 7 JEFF

    5 3 Отговор
    Цялата опозиция работи усилено да се подкопае доверието в финансовия министър . Те много добре знаят , че това е човекът и институцията от която зависи съществуването на всяко правителство . Нека не се подвеждаме по глупостите на чекмеджебанк , мин. Василев си знае работата и я върши повече от добре .Никога ГЕРБ !
  • 8 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Сега ще ви ам една задача,дет главоците ви я правят...редовно...Осигурявате се 12месеца на минимална за пенсия....Но тези 12месеца ви ги броят за 8месеца........НА колко пари се осигурявате????ТОВА ИИИ....ба....нье го правят вече Н-Брой Години....Да ви дам руг бг-бюроклатски номер....Не увеличаваме минималната,но оооо увеличаваме Процента за ДООО И ЗОО САМООО с 1%......Но това не е 1%,а за ЗОО е 1/8, а за ДОО е 1/ 19% и същевременно ена гоина ви я смятаме за 6 месеца трудов стаж......така избягват и Швейцарското правило....Иб...нье през гащи е бг-бюроклатски патент.Така ми говорят Драгановските баби......
  • 9 Учуден

    3 0 Отговор
    КНСБ не са ли синдикат, който би трябвало да се бори за интереса на работници, а не да са секретарки на министъра? КНСБ може ли да отговори защо сме единствената страна в Европа без нито една стачка за последните 15-20 години, сигурно защото сме най добре.
  • 10 рфг55

    1 1 Отговор
    От няколко дена упорито се тиражира новината за замразена МРЗ, като даже се посочват разчети кое, как, кога, колко. Обаче се страхуват от напрежение и такива като синдикатите ни замазват очите, че уж МРЗ нямало да бъде замразена. Странното е, че няма коментари под новината за МРЗ, ама да пуснете статия за Украйна и ще видите коментари над 100 за отрицателно време. Иначе ме трият, като напиша, че сайта е пълен с трролове.

    Коментиран от #12

  • 11 Абе

    1 0 Отговор
    И ти ги килифарчиш едни- от 20 години назад.Предложи друго: Целия Парламент, МС ,Президентство,агенции,висша съдебна власт,всички заплатите им да са обвързани със МРЗ.Не както е сега- със средна работна заплата.Ще видиш как без натиск,МРЗ ще нараства всяка година..Езуитски трик- Средна работна заплата , умножена по коефициент.Което изобщо не пречи на нашенските чорбаджии- работодатели.И те доволни,и чантаджиите още повече.Това е причината,СРЗ да расте на всеки 6 месеца.
  • 12 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "рфг55":

    Ти изкарал ли си един лев САМ????Да си спечелил поне един турнир с награден фонд???Или от казино да си излязъл,като спечелил дори една стотинка ???Какво ще кажеш за минималната??? кажи,го !!!Според теб не трябва ли да говорят такива като мен,които 27години дават паи За ДОО и ЗОО,или такива като теб дет само са имитирали държавна дейност и са гледали да откраднат нещо от другите????
  • 13 безпартиен

    3 0 Отговор
    Всяко административно увеличение на минималната заплата е винаги на гърба на частния дребен и среден предприемач!Те не стачкуват за по-високи заплати,защото трябва да издържат семейства,да плащат редовно ДОО,ЗОО,всичко с което се издържат "бюджетниците"!А те са "само" около 700 хиляди!!!!!!!!Сред тях търсете стачкуващи,недоволни от заплатите,от условията на труд!Няма как държава да съществува с около 2.3 млн.пенсионери,650 хил.малолетни и непълнолетни,тези около 700 хил.чакащи заплати от държавен или общински бюджети,около 1.1 млн.ц.гани без образование,професионална подготовка и трудови навици!Единствените "свежи" пари които влизат в страната са от емигрантите работещи на запад!Никой инвеститор няма да вложи средства там където няма достатъчно образована,подготвена работна ръка!За това ще караме на заеми за да издържаме всички разчитащи на бюджета!А кой ще плаща????
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове