Last news in Fakti
  Тема: Украйна

26 Февруари, 2023 09:07 1 816 59

Радан Кънев: Европа не е осъдена на комплексарско подмазване пред Кремъл

  • украйна-
  • радан кънев-
  • ес-
  • война-
  • русия-
  • кремъл-
  • владимир путин

Героизмът и саможертвата на украинския народ са основният фактор за спиране на агресията

Радан Кънев: Европа не е осъдена на комплексарско подмазване пред Кремъл - 1
Снимка: БГНЕС

Европа не е осъдена на комплексарско подмазване пред Кремъл нито по военни, нито по икономически и енергийни теми. Това написа Радан Кънев във Фейсбук. Вижте цялата му позиция относно войната в Украйна:

За една година разбрахме:

Още новини от Украйна

- ЕС не е муден, разделен и разпадащ се, а напротив - единен и способен на учудващо бързи действия за защита на общата сигурност;

- Атлантическият съюз съвсем не е мъртъв, а по-консолидиран отвсякога и по-необходим отвсякога;

- Европейската икономика не е зависима от руски газ и петрол и може да бъде все по-независима от газ и петрол изобщо. Спирането на руския газ дори не доведе до рецесия, а заетостта е на рекордно високи нива;

- Европа не е осъдена на комплексарско подмазване пред Кремъл нито по военни, нито по икономически и енергийни теми. Западът - когато е единен - има абсолютно несравнима икономическа и военна мощ и неизмеримо технологично превъзходство.

- Западът може да подпомогне борбата на Украйна за свобода и независимост без да провокира “трета световна” война с Русия. Икономическото и технологично предимство на свободните общества е такова, че може да предотврати агресия без да отвря “горещ фронт”.

И най-важното - Украйна може да победи. Героизмът и саможертвата на украинския народ са основният фактор за спиране на агресията, ще бъдат и основната причина за нейното окончателно отблъскване. Без саможертвата в името на свободата и независимостта, на която сме свидетели, всяка помощ би била безполезна. Може да се помогне - и икономически, и военно - на този, който наистина иска свободата си.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 54 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Това

    83 8 Отговор
    Ли ти роди малкия мозък , докато се мазнеше на Козяк ?!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 РадкаДълбокина

    59 7 Отговор
    Пак е изпуснала аромати през задния си вход.
  • 4 Майна

    52 2 Отговор
    Трябва ЧОВЕЦИТЕ да се събудят...
    ,,Всяко от тези „бедствия“ е проектирано, планирано и изпълнено с ледено хладни злонамерени намерения от тъмната кабала, уверена в способността си да играе успешно със страховете на всички, които не успяват да се изправят срещу правилата на Матрицата. Финансовата кабала оповестява предварително – всяка следваща фаза от планирания срив на справедливостта, свободата и реда.

    Така че, ако някой по-късно възкликне „Те ни принудиха, без никакво предупреждение, да се съобразим с техния зъл дневен ред“, готовият подготвен отговор гласи „Казахме ви и вие го пренебрегнахте“. Характерно за хлъзгавия характер на тези мрачни измамници е, че прикриват следите си във всички ситуации.,,
  • 5 Шопо

    63 6 Отговор
    ЕС е муден, разделен и разпадащ се съюз.
    Референдум за ЕС и НАТО.
  • 6 Голям зор

    12 51 Отговор
    СССР пълна изолация и да си седи в кочината
  • 7 Кадан Рънев

    55 6 Отговор
    Лозунги и манифести, това остана на краварите и техните подлоги. Украйна заминава, мобилизират дядовците, жените отдавна ги привикват на фронта за пехота, не за мед. сестри. Руската икономика се справя повече от добре, по признание на ЕС и самите кравари. Единственият ход, който остана на Запада е да въвлече източноевропейските държави да запълват дупките в укристан
  • 8 Тома Неверни

    57 4 Отговор
    Правилно, осъдена е Европа на комплексарско подмазване на Белия дом!
  • 9 Майна

    49 2 Отговор
    Всички на които се дава ,,Трибуна,, , всички ,които ,,пеят,, сега от ВЪРХОВЕТЕ на глобалистичните учреждения са ,,неслучайници,, ,..,избутани поради ,,уязвимостта,, си като компрометирани ,,УДОБНИЦИ,,
    Събуждайте се...
  • 10 Мим

    53 6 Отговор
    Каква украйна бе,това е руска територия Европа и нато се бие срещу Русия,за да завладеят от нейната територия,която е била под руско влияние.Русия не е нападнала западняци или амери...нали...
  • 11 Хаха

    35 2 Отговор
    Политологът Иван Кръстев е в гражданския съвет на Реформаторския блог. Той е сред учредителите на фондацията "Типинг пойнт" през 2005 г. заедно с банкерката Цветелина Бориславова, Светослав Божилов и покойния Александър Божков, пишат от сдружението „Природата за хората и регионите".

    След като Божков се разболява, неговото място заема мажоритарният собственик на "Алфа финанс холдинг" Иво Прокопиев. Фондацията има сериозна подкрепа от институтите на Джордж Сорос у нас, основно от "Отворено общество".

    Днес тя се явява дъщерна на друга фондация, „Комунитас" (от лат. - общност), на която управител е Светослав Божилов. И „Типинг пойнт", както и останалите фондации на триото Бориславова-Кръстев-Божилов, например „Комунитас", „Кредо Бонум" и пр., се занимава с политическо и социално инженерство чрез медиите, които спонсорира и чрез собствените си издания. А те не са малко, като се има пред вид, медиите на Прокопиев, отбелязват от сдружението.

    Именно чрез лобирането на "Типинг пойнт" в кабинета Борисов през 2009 г. попадат четирима министри - Росен Плевнелиев, Николай Младенов, Трайчо Трайков и Симеон Дянков.
  • 12 Факт

    48 5 Отговор
    Всъщност комплесарско подмазване правят ГЕРБ, ПП, ДПС и ДБ към Вашингтон и Брюксел. Те се надпреварват да покажат кой е по-по-най послушен слугинаж на Вашингтон и Брюксел! Това е истината!
  • 13 Българин

    41 6 Отговор
    Всички провалени либерасти се обединяват в русофобски квич. Те друго никога не са предлагали, а тези дето са им се връзвали и са гласували за тях винаги са били мамени и цакани. Гласувайте за такива, дето имат реални и изпълними програми, както и волята да ги проведат на практика. Гледайте делата, абстрахирайте се от емоциите си.
    Нямам причина нито да обичам, нито да мразя Русия, САЩ, Турция, Китай, ЕС. В политиката трябва да се гони единствено прагматизма базиран на взаимоизгодни интереси. Почнат ли да ни цакат и изнудват - ариведерчи! Приятели с всички, слуги никому!
  • 14 Хасковски каунь

    41 1 Отговор
    БГ Евроатлантикът работа не фаща .Чака жалон от Козяк, пропагандира и получава хонорар. Той не вдява че 20 % от спестяванията на народа и фирмите изчезнаха. Инфлацията изсмуква останалото.
    Емроатлантът е бедна и ограничена душица ..
    Жалки измекяри
  • 15 Прав е човекът,

    37 2 Отговор
    Европа е осъдена на комплексарско подмазване на ФАЩ
  • 16 русенец

    28 1 Отговор
    този обратния и той лапа то само като го видиш се отвращаваш
  • 17 Путинофил

    28 2 Отговор
    Това са Фактите!
    путин разказа играта на Европа и България!
    Оказаха се напълно неподготвени!
  • 18 Кънчо бе,

    8 4 Отговор
    Меркел колко трилиона кинти даде на путин? Попитай ги там в Брюксел, щом си се оказал там!
  • 19 Здрав разум

    29 2 Отговор
    Мазен безродник.
  • 20 защо

    21 1 Отговор
    "Икономическото и технологично предимство на свободните общества е такова, че може да предотврати агресия без да отвря “горещ фронт”.

    И най-важното - Украйна може да победи."

    Пак ме объркахте. Може, ама не иска или в Украйна няма "горещ фронт"? Или Раданчо не се е наспал?
  • 21 Ъхъ раданчо

    25 1 Отговор
    Не е осъдена за комплексарщина подмазване на Кремъл, а на лакейство и слугинство на САЩ, който с радост я затрива, а Европа радостно блее! Може би заради къщите и сметките на тези във вихрушката на ЕС, но сме поставени в една жалка самоибиваща се позиция!
  • 22 Големи герои са били краварските подлоги

    25 2 Отговор
    и тази мека китка и тя бомби държи, и той Русия ще громи!? Като са толкова смели, защо не са на украинският фронт, а само се плюмчат от мишите си дупки, а украинците мрат като мухи?
  • 23 Сух

    21 1 Отговор
    Този мухльо да заминава на фронта..
  • 24 НЕ УПОТРЕБЯВАЙТЕ ДУМАТА КРЕМЪЛ

    7 2 Отговор
    ДУМАТА Е МНОГО СХОДНА С КРЕМ КАРАМЕЛ И БЪЛГАРЕТЕ МНОГО ГО ОБИЧАТ ОСОБЕНО ОТКАК КУПУВАМЕ АМЕРИКАНСКА ГАЗ И ЯЙЦАТА ГОНЯТ ЛЕВЧЕ А МЛЯКОТО 5 ЛЕВА !
  • 25 Електра

    19 2 Отговор
    След Гнома и Рашков, Дълбоката е най гнусното нещо, което може да се пръкна на тоя свят...
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Cлyчaйнo минaвaщ

    17 2 Отговор
    "Eй rъ3, ти cи нaштo знaмe!" Oбpъщeниe - noзgpaв. kъм Pagaн Kънeв oт cъnapтийци в ДБ...

    Коментиран от #50

  • 28 🇧🇬🇪🇺💯

    22 0 Отговор
    Имам ена “гореща” молба към Радан Кънчовци, Кирил Петковци, Асен Василевци, Генерал Атанасовци, Бойко Борисовци, и разни други добре платени .вци❗️
    Съберете се ве хора и заминете за Бахмут, “one way ticket” платен от мен, “the best weaponry, “plates”, кевларени жилетки платени от мен, само заминете за Бахмут❗️
    Веднъж думи и дела да бъдат едно към едно❗️
    Comprende Compradore❗️
    :) Само Ивайло Мирчев не съм помолил да замине, знам че заминава веднага, аз ще съм “out of 10 000 € евро”❗️

    Коментиран от #44

  • 29 КУНЕВА - ПРЪМОВА ГО ДОВЛЕЧЕ ТОЯ АМБРЕЯЖ

    14 2 Отговор
    според програмата UP-8, 4400 здрави войници бяха избрани в Лвов, Харков, Одеса и Киев. Взети са кръвни проби от 4000 от тях за антитела срещу хантавируси и от 400 за наличието на антитела срещу вируса на кримско-конгоанската хеморагична треска (Crimean–Congo hemorrhagic fever - CCHF). След това върху тях са били извършени тайни медицински процедури.

    Българската журналистка Диляна Гайтанджиева стана известна с документите, в които служителите са били инструктирани „да съобщават до 24 часа за тежките инциденти, включително и смъртните случаи“. Ако дори едно от тези жълто-сини „морски свинчета“ попадне в ръцете на руските лекари, „атомната информационна бомба“ ще избухне“.

    Коментиран от #34

  • 30 🇧🇬🇪🇺💯

    12 1 Отговор
    Оня Х. Иванов от ДБ не съм го сложил никъде в класацията, егати “клоуна”❗️
    Comprende Compradore❗️

    Коментиран от #36

  • 31 Цензура

    12 2 Отговор
    Дълбоката да заминава за фронта. По-добре нему да хвръкне кривата глава, отколкото на някое нещaстно 20-годишно украинско момиче !!!
    Фактите ги виждаме всички - 404 губи войната, НАТО е до голяма степен денацифицирано, вече се хвалят, че са изпратили 4-5 танка, Русия гaзи с 10% от армията си, икономиката и е стабилна. Китай подписа ударно големи договори за доставка на газ с Катар и САЩ, кекавият ЕС откъде ще вземе сега, когато и Русия вече няма да им пълни газохранилищата?
  • 32 България изчезва

    16 0 Отговор
    на тях Украйна им е главният проблем. Толкова си могат безмозъчните. Пак гласувайте за американския слугинаж и учете турски.

    Коментиран от #38

  • 33 Рамадан

    11 1 Отговор
    Г Я да не идва в България.Да си изповяда евро ценностите по надалече,че тука няма да има прошка за продажниците.
  • 34 Майна

    6 1 Отговор

    До коментар #29 от "КУНЕВА - ПРЪМОВА ГО ДОВЛЕЧЕ ТОЯ АМБРЕЯЖ":

    Пръмова-Кунева е братовчедка на Соломон Паси , това не е ,,хипербола,, ,това е факт..
    Така че ..., Нещо неясно?
  • 35 1020

    8 1 Отговор
    А Европа и особено България е осъдена на комплексарско подмазване пред щатите очевидно. Ей разчекнахте се да се мазните! Ама щатите са по-взискателни - искат много работа за по-малко па ри.
  • 36 Хасковски каунь

    6 1 Отговор

    До коментар #30 от "🇧🇬🇪🇺💯":

    Забрави и Цветанка. И доста измет не си назовал Забравяш ей!
    Селеногин ?
  • 37 Урюрвкос

    11 1 Отговор
    тоя много мързелив дори не редактира опорките а директно ги печата така както са му ги дали-----за него важи един стар виц-----отива пациент при доктор на преглед, доктора го пита какво те боли, ами там от зад ме боли, къде по точно, ами там точно във входа, ами ако на изхода му викаш вход значи още дълго ще те боли.
  • 38 🇧🇬🇪🇺💯

    1 3 Отговор

    До коментар #32 от "България изчезва":

    :) Всички се крият зад Америката но Първата Световна започва в Европа - Балканите, Втората Световна започва в Европа и предстоящата Трета Световна ще започне в Европата, къде точно нямам представа но ще е Европата❗️
    Още, няма как да се обвинява Америка за Европейски Войни дори и за Украинската❗️
    It takes two to tango❗️
    Европейците имат страхотен проблем, ако не Америка ще е Китай, Русия и так далее…❗️
    Comprende Compradore ❗️
  • 39 А бре

    5 1 Отговор
    момче смотано, кой ти каза че си умен бре.
  • 40 И целият написан буламач се крепи на

    11 2 Отговор
    невярното твърдение, че саможертвата била видиш ли в името на свободата и независимостта. Саможертвата е в името на малоумният инат Украйна в НАТО да е и фашисти да са а не нормални хора. И нарушаването от страна на Украйна на принципа че сигурността на една страна не може да е заплаха за сигурността на друга. Както и неспазването на Минските споразумения не е саможертва а наглост и престъпление срещу международното право.
  • 41 🇧🇬🇪🇺💯

    1 3 Отговор
    България, Българите трябва да започнат да мислят рационално❗️
    Фактите са следните, Руски Фашизъм/Комунизъм, Италиански Фашизъм, Германски Национал Социализъм, Украински Нео Нацизъм❗️
    Това за Руският Фашизъм/Комунизъм, справка Жельо Желев❗️
    Comprende Compradore❗️

    Коментиран от #46

  • 42  🇧🇬 МАЙ Х @ Й ‼️

    2 1 Отговор
    Що се пънеш като знаеш, че нищо умно не може да ти роди главата проста а?
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Евро реалист

    6 0 Отговор

    До коментар #28 от "🇧🇬🇪🇺💯":

    Пропуснал си, че трябва да бъдат водени от Роската Синоптичкин като бивш главнокомандващ и Монката Паси, като бивш военен министър.И аз ще помогна, ще ги изпратя на гарата и дори ще им дам на всеки по мешка със суха храна за три дни.И ще помагам за сбогом.
  • 45 Рада дълбоката се подмазва на краварите

    5 0 Отговор
    Радке последен мандат ти е свърши папкането!
  • 46 Д-р Несъмнаред Сглавата

    1 0 Отговор

    До коментар #41 от "🇧🇬🇪🇺💯":

    Вече пропускаш втори преглед. Резултатите са налице.
  • 47 Павел пенев

    0 0 Отговор
    Бъди спокоен и това ще стане,но вас трябва да ви няма там.
  • 48 Гого

    2 0 Отговор
    Абе голем Пръдльо си Радане, чеп за зеле не ставаш.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Вола рови

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "Cлyчaйнo минaвaщ":

    САМО ОТ АКТИВНИТЕ
  • 51 Не знам кой крив и кой прав

    1 0 Отговор
    Но един украински хуморист -- Микола Герченко, има хубав лаф - "Украинский народ решил, что больше не хочет жить плохо. И стал жить хуже". Не ми остава друго, освен да се съглася с него.
  • 52 сноу

    2 0 Отговор
    Парцалът си остава парцал където и да го сложиш...зад вратата ,под масата ,на врата ,на главата ...е,..на някой места по мазен ,на други по хлъзгав, но все парцал..
  • 53 Име

    0 0 Отговор
    Но България ще си остане вечно бедна, независимо от международното положение.

    Подкрепяхме Германия в две войни, после СССР, сега САЩ и все сме на опашката един вид.

    В момента управляваме допотопни автомобили - втора ръка, масово е мизерия по всички институции.

    За пример - храним се недостатъчно, хората нямат пари и спестяват, но не от луксозни ресторанти - а от ежедневни покупки.

    Коментиран от #59

  • 54 сноу

    3 0 Отговор
    Само ради дълбокия е присаден там, дето не му е мястото...ама то къде да сложат кухендерите като него..

    Коментиран от #58

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Поредното военнолюбиво

    2 0 Отговор
    Бясно американско куче без морал! Зове за оръжия за фашисткия киевски режим, подкрепяйки потъпкването на Минските мирни споразумения и спирането от американските му господари на мирните преговори през март 2022 г. Срамуваме се, че се нарича българин.

    Коментиран от #57

  • 57 Това като онова, откъде изпълзя?

    1 0 Отговор

    До коментар #56 от "Поредното военнолюбиво":

    Наглост на ента, да не беше се показвало, по-добре. И без него ще ни бъде. Лостов ли му би шута, та да се събуди?
  • 58 То сега само до Рамадан,

    1 0 Отговор

    До коментар #54 от "сноу":

    Остана да се допитваме.
  • 59 Пижо и Пиндел, нали обещаха

    1 0 Отговор

    До коментар #53 от "Име":

    Пак да ги изберем и пак ще обещаят, производство да българо-индийски-китайски-гемански двуместни леки коли за града. Само пари да дадем, все някога, някой ще довърши нещата. Трябва търпение!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове