Last news in Fakti
  Тема: Украйна

26 Февруари, 2023 08:00 7 323 146

Китайският „мирен план“ за Украйна цели да продължи войната, а не да я спре

  • бесарабски фронт-
  • китай-
  • си дзинпин-
  • владимир путин-
  • володимир зеленски-
  • война-
  • мирен план-
  • украйна-
  • русия-
  • москва-
  • кремъл-
  • преговори-
  • мир

Мирният план на Китай изобщо не е отправна точка за преговори

Китайският „мирен план“ за Украйна цели да продължи войната, а не да я спре - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

„Планът приравнява агресора и жертвата”. Защо "мирният план" на Китай беше приет положително от руското външно министерство?

Публикуването на "мирния план" от китайското външнополитическо ведомство, който трябва да помогне за прекратяване на войната в Украйна, предизвика предимно скептични коментари. Помощникът на президента на САЩ Джейк Съливан каза, че Китай като цяло може да се ограничи до една точка от своя мирен план (от 12 предложени), а именно зачитане на суверенитета.

„Украйна не нападна Русия, НАТО не нападна Русия, САЩ не нападнаха Русия. Тази война беше започната от Путин“, каза Джейк Съливан. Ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен също се изрази доста остро, като отбеляза, че "безграничното приятелство" на Китай с Русия поставя под съмнение сериозността на предложенията на Китай. А президентът на Украйна Володимир Зеленски на пресконференцията си, посветена на годишнината от началото на „Голямата война“, отбеляза, че публикуваният в Пекин документ не прилича на мирен план, а наподобява демонстрация на мислене. И това въпреки факта, че Зеленски, както и преди, разчита на възможността за преговори с президента на Китайската народна република Си Дзинпин.

Пекин дори не се опитва да оцени действията на Русия

И все пак, защо мирният план на Китай изобщо не е отправна точка за преговори? И защото този план приравнява агресора и жертвата. Пекин дори не се опитва да оцени действията на Русия на украинска територия и да обясни как преговорният процес може да доведе до прекратяване на войната и възстановяване на териториалната цялост на Украйна. Вместо това в плана има точки, които могат да помогнат не да спре, а да продължи войната. Това е преди всичко идеята за необходимостта от отмяна на така наречените „едностранни санкции“. Китайската народна република смята, че санкции могат да бъдат въвеждани само с решение на Съвета за сигурност на ООН. Но това предложение прави постоянните членове на Съвета за сигурност - включително Русия и самия Китай - на практика несъдебни и неуязвими за всякакво икономическо влияние.

И ето един много прост въпрос: ако си представим, че това китайско предложение бъде съгласувано и всички санкции срещу Русия ще бъдат отменени, означава ли това, че войната ще бъде спряна? Не, най-вероятно ще продължи с нова сила. Друго важно предложение на Китай - предложението не за мир, а за прекратяване на огъня, за прекратяване на огъня без предварителни условия, също отговаря по-скоро на интересите на Русия, отколкото на Украйна. Все пак руските войски са на украинска земя, а не украинските войски на руска земя. Прекратяването на огъня без предварителни условия дава на Русия очевидна възможност да осигури своите териториални „владения“, да укрепи отбранителните линии, да се подготви за нова мобилизация и екипировка на войските. Примирието не е мир, а възможност за продължаване на войната в близко бъдеще.

От какво всъщност се интересува Пекин?

Означава ли това, че в предложенията на Китай няма нищо, което да си струва да се разгледа? Разбира се, както във всеки документ, трябва да се търси какво наистина интересува Пекин в китайските предложения. Вече споменах желанието да се създадат гаранции, които да изключват санкционен натиск. Но също толкова важен момент е призивът за неизползване на ядрени оръжия и гарантиране на безопасността на атомните електроцентрали. Ако тази позиция е искрена, тогава това вероятно е точката, която може да сближи Китай, Запада и Украйна. Да, това не е позиция, която може да помогне за прекратяване на войната. Но може би това е позицията, която ще помогне да се избегне началото на ядрена война - ако, разбира се, Владимир Путин е готов да изслуша Си Дзинпин по този въпрос.

Обосновка за подкрепата на Москва?

Сега най-важният въпрос е как Китай ще използва своя "мирен план" политически. Прессекретарят на китайското външно министерство Ван Уенбинг каза след публикуването на документа, че Китай, който е „на правилната страна на историята“, е готов „да работи с останалия свят и да допринесе за политическото уреждане на украинската криза“. Но какво ще стане, когато Украйна и Западът не сметнат за възможно да се съгласят с основните точки на китайския план? Няма ли това да помогне на китайското ръководство да заяви, че желанието за мир е именно в Русия, където говорителката на МВнР Мария Захарова вече подкрепи китайския план, а не в Украйна и Запада, и с това да оправдае икономическа и дори военна подкрепа за Москва?

Източник: Виталий Портников специално за Радио Свобода

Бесарабски фронт


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 61 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вашето Мнение

    115 26 Отговор
    БРИКС марче, това ще ви разкаже играта на козяшките прислужници.

    Коментиран от #9, #144

  • 2 Петър

    146 25 Отговор
    Aко утре Путин каже :
    Готов съм да продам 50% от Газпром на Шеврон, 50% от газопреносната система на Хънтър Байдън, готов съм да разработваме залежите на Сибир и северния ледовит океан съвместно със САЩ, но в замяна искам да присъединя Украйна, която също да експлоатираме съвместно със САЩ.
    В тази секунда Зеленски и цялата му кохорта ще бъдат поднесени на златен поднос в Кремъл, а Путин ще бъде номиниран за Нобелова награда за мир и изтипосан на първа страница на Таймс. Виктория Нюланд ще обяви, че отлита към Русия да посети опустошения от украинските нацисти Донбас и да осигури започването на възстановяването от американски компании...

    Коментиран от #14, #44, #130

  • 3 укронюз

    99 15 Отговор
    укроМара и бесарабските измисленяци нямат никаква полза от спиране на войната, защото от това живеят и от това се хранят, продуцентите на войната от САЩ, ще им спрат грантовете!
  • 4 Одеса 2 май 2014

    94 9 Отговор
    Що не пуснете клиповете с горящият Дом на Профсъюзите,да видим сами кои са Жертвите и кои Палачите?

    Коментиран от #8, #13, #119

  • 5 Хаха

    24 64 Отговор
    Иска им се да спрат санкциите, но те тепърва започват да дават резултати, не съществува икономика, която да издържи без пълномащабна търговия, а китай най-добре го знае
  • 6 Тото

    97 16 Отговор
    Ами дайте да видим тогава мирният план на САЩ .По забравих то няма такъв😂😂😂.Планът на САЩ е война до последният украинец,тогава със сигурност ще спре войната !!!!
  • 7 ИЛИ СЕ ОСЪЗНАЙТЕ ИЛИ НЯМА ДА РАБОТИМ !

    76 14 Отговор
    Заместник-държавният секретар на САЩ Виктория Нюланд каза, че в Украйна има съоръжения за биологични изследвания, а Киев и Вашингтон сега работят за предотвратяване на натрупаните там материали да попаднат в ръцете на руските сили
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 1944

    10 34 Отговор

    До коментар #1 от "Вашето Мнение":

    и ти си майстор на вицовете

    Коментиран от #90

  • 10 Петър

    71 6 Отговор

    До коментар #8 от "Хаха":

    Има един много интересен репортаж от Украйна от 2015 година на БТВ, абе репортажа е същия като сегашните, но всичко е на обратно. Гледайте ги тия работи и мислете поне малко.
  • 11 Калпазанин

    46 15 Отговор
    Всичко китайско руско турско иранско е пропаганда, където няма йинфликти, те са си където са били хиляди години, а всичко краварско където бушуват войни е демократично. Нвма спор това е източната
  • 12 Гадзееви

    59 13 Отговор
    Престанете да се излагате с този бесарабски фронт.
  • 13 Сск

    8 41 Отговор

    До коментар #4 от "Одеса 2 май 2014":

    Не гледай клипчета,а се поинтересувай обстойно какво точно се е случило тогава!

    Коментиран от #17

  • 14 Калпазанин

    24 9 Отговор

    До коментар #2 от "Петър":

    Ако ама ако каже, ама това ако си има и друг смисъл и то е за америте. Някой дали се надява Путин да го каже аз лично, не. А това голямо ако ще си остане мираж за краварите

    Коментиран от #16

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Петър

    18 7 Отговор

    До коментар #14 от "Калпазанин":

    Това е само теория която би доказала колко са свестни САЩ.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Вижте сега,

    39 11 Отговор
    Освен ако Клоунът не се осъзнае, че ще е (най-малкото) отговорен за унищожението на Украйна, мир ще започне да се договаря, когато атлантическите ястреби решат - те понастоящем са на власт в целия Колективен Запад (без България и Унгария от ЕС) и добре знаят какво би приела Русия и какво не. Ако Зеленски проумее в какво положение се е поставил и реши да промени политиката си, има вариант и да бъде отстранен от "своите". Винаги може да се изиграе, че злобните агресори са го ликвидирали. Натискът към ВСУ от попечителите се усилва до едва търпимо ниво. От ВСУ се изисква контранастъпление в посока Крим, а те едвам удържат фронтовата линия

    Коментиран от #46

  • 19 КОНТРАОФАНЗИВАТА

    15 38 Отговор
    Продължава с пълна сила
    Скоро сме в КРИМ
    После и в други градове
    Капрал Хаймерсченко.

    Коментиран от #32

  • 20 Не буди и капка съмнение

    14 44 Отговор
    Че Украйна ще победи zлото жуженце

    Коментиран от #85

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Гаглей

    5 4 Отговор
    Така си и знаех, гледайте филма romper stomper
  • 23 От 105г Русия е -Злото на Планетата

    17 53 Отговор
    Не знам за Китайският „мирен план“ какъв е , НО мирния план на всички цивилизовани и демократични страни е, че на руския АГРЕСОР заплашваш Света и човечеството с ядрено оръжие и източник на непрестанни войни, за да има бъдещ и траен Световен мир , трябва да се нанесе такъв съкрушителен удар и стратегическо поражение на Русия, че тя никога повече да не си помисли, че е някакъв важен световен фактор с който трябва да се съобразява Света и да забрави че има някакво място на глобалната финансово-икономическа, технологична и военно-политическа сцена....!!!

    Коментиран от #25, #29, #30, #34

  • 24 Сск

    12 25 Отговор

    До коментар #17 от "Кво се е случило":

    Фашо е Сталин, който заедно с Хитлер нападат и си поделят Полша. За 2 май си загубих близо ден да изгледам всичко в нета . Направи го и ти, като се опиташ поне малко от малко да си безпристрастен!

    Коментиран от #26

  • 25 Виж сега,

    52 12 Отговор

    До коментар #23 от "От 105г Русия е -Злото на Планетата":

    Русия не започна войната в Югославия, ното в Ирак, където загинаха 500,000 деца, нито в Либия, Сирия и т.н. Та, какво ще кажеш за тези войни, където загинаха многократно повече цивилни. Защо не заклеймиш виновните и за тях, ако си обективен, а не лицемер

    Коментиран от #36

  • 26 Ало, Ало

    31 9 Отговор

    До коментар #24 от "Сск":

    Хитлер напада Полша и превзема Варшава. По задължение Франция и Англия обявяват война на Германия при това вероломно нападение. Сталин се придвижва в Полша от стратегически съображения м- той няма намерение да задържи завинаги тази земя. Хитлер има. Не си чел достатъчно

    Коментиран от #33

  • 27 Е да де...

    29 11 Отговор
    А мир по американски по убаво ли ще да е....
    Мерси, не става!!!
  • 28 Коя е украйна

    30 14 Отговор
    Населението и земите, буквално подарени й след 16-ти век от Руската империя и Съветския съюз, или кървавия неофашистки режим, поставен от САЩ и управляващ днес? Този режим направи всичко, за да избие част от населението и да заличи културата и да фалшифицира историята й. Кого подкрепят САЩ с оръжия и защо. Отговорът е лесен

    Коментиран от #40

  • 29 Петър

    31 11 Отговор

    До коментар #23 от "От 105г Русия е -Злото на Планетата":

    Защо удобно пропускаш най големият агресор-САЩ, защо пред очевидното, си заравяте главите в пясъка като щраусите?
  • 30 Алюууу ... айде събуди са

    30 11 Отговор

    До коментар #23 от "От 105г Русия е -Злото на Планетата":

    „Найголемият агресор САЩ са царе на страховитите касапници, преврати и масови изтребления.
    Уйлям Блум, един от най-авторитетните американски анализатори, журналист и публицист, създател на първия алтернативен вестник в САЩ („Washington Free Press”), събра и подреди в две книги престъпленията на САЩ по света от 1945 г. до 2000 г. Книгите са: „Държава престъпник: пътеводител за единствената световна суперсила” („Rogue State: A Guide to the World,s Only Superpower”) и „Убитите надежди: интервенциите на САЩ и ЦРУ след Втората световна война” („Кilling Hope: U.S. Military and CIA Interventions Since World War II”),
    Списъкът на Блум съдържа:
    Общо – за 50 години 167 случая на престъпно политическо насилие
    • Интервенции на САЩ – срещу 67 суверенни държави
    • Бомбардировки на САЩ – срещу 25 суверенни държави
    • Намеса на САЩ в изборите - в 23 суверенни държави
    • Политически убийства (и опити), организирани от САЩ - в 35 държави
    • Прилагани изтезания - в 11 държави
    Общо – за 50 години 167 случая на престъпно политическо насилие.“
    .
  • 31 Сух

    14 4 Отговор
    Пропаганда за глупаци..
  • 32 Наближава последния 0краинец

    24 6 Отговор

    До коментар #19 от "КОНТРАОФАНЗИВАТА":

    Още една - две контраофанзиви /пробиви/ и целта на Сащ в тази война ще е постигната - последния украинец ще се е явил пред Спасителя.
  • 33 Сск

    7 18 Отговор

    До коментар #26 от "Ало, Ало":

    Пак по “стратегически съображения” ли остави хитлеристите да пленят армията му. Явно за “Рибентроп Молотов” не си и чувал! Нормално,това го нямаше в учебниците по история преди 89г по обясними причини

    Коментиран от #35

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Ало, Ало

    23 5 Отговор

    До коментар #33 от "Сск":

    Пактът Рибентроп-Молотов се изучаваше и при Социализма. Това е пакт за ненападение -нищо повече. Повечето европейски държави имаха такива договори с Хитлер. Полша също. Това не ги спаси, нито пък предотверати нападението над СССР. Мога да ти поотворя очите ако още нещо не ти е ясно

    Коментиран от #52, #116, #118

  • 36 Да , Така е

    10 22 Отговор

    До коментар #25 от "Виж сега,":

    Русия винаги е била агресивно завоевателна и диктаторска държава на което и дължи огромната си територия отнета от граничещи с нея съседи , а войните в Югославия и в Ирак бяха само бледо копие и продължение на руската стратегия от Диктаторските режими в тези страни, които подържаха тесни връзки с Москва и закупуваха руско оръжие, като извършиха военни нападения срещу свой съседни и "братски народи" с военни операции и масов геноцид с престъпления срещу човечеството и загиването на много цивилни..!!!

    Коментиран от #43

  • 37 Гордостта на Тарра

    21 7 Отговор
    Русия си имат своята гледна точка да нахлуят в Украйна.. както сащ имаха в Ирак Афганистан Югославия.. а колко е било правилно само победителите преценяват .. Сега просто дойде на точното място Русия да влезе в мушката на сащ .. Всичко е един театър.. ако бяха в доста близки отношения Сащ и Русия и имаха в Русия по стратегически пазари Украйна щеше да е заминала .. сега е момента да се разместват геополитическите пластове .. На никой не му пука за Украйна но му му му ..са хората Всичко е за пари и власт ..
  • 38 Мумията от мавзолея

    8 19 Отговор
    Мумифицирани комунистически мозъци, какво да измислят, глупости на квадрат.
  • 39 Е да де

    8 19 Отговор
    Интереса е взаимен.С войната руснаците се изтощават и китайците ще им отнемат Сибир.

    Коментиран от #42

  • 40 Историк

    9 6 Отговор

    До коментар #28 от "Коя е украйна":

    Това не ти ли напомня случая с Косово,Македония,Тайван,Корея,Индия(и Пакистан)...мога да изреждам до обед
  • 41 Хаха

    16 5 Отговор
    Тия урсули и зеленчуци искат да смажат Украйна и колкото може повече руснаци. Странно, че има балсами да им се връзват на извращенията
  • 42 Гого

    19 6 Отговор

    До коментар #39 от "Е да де":

    На ядрена сила никой нищо не може да вземе-как ще стане,а?

    Коментиран от #132

  • 43 Виж сега,

    22 7 Отговор

    До коментар #36 от "Да , Така е":

    При детронирането на тези диктатори загинаха 100-кратно повече цивилни, отколкото са жертвите в Украйна към днешно време. Детронирането на тези дитатори не беше ауторизирано от ООН. Кой тогава е виновен за тези невинни човешки жертви? - не казвай, че е Русия, защото тя не участва при тези войни в Югославия, Ирак и Либия
  • 44 Офффф

    13 20 Отговор

    До коментар #2 от "Петър":

    Стига сте писали глупости и тъпни. Голям страх за тея ресурси брях. Да ти кажа другар, Норвегия също има много ресурси, но всъщност ЕС не успя да ги принуди да се присъединят с война и без война! И парите си отиват единствено в норвежкия пенсионен фонд, а не в джобовете на няколко олигарха! Стига с тия вашите глупости. Путин развърза война срещу демокрацията и свободния свят, а и не само това, но всъщност показва че с война може да завзема други държави! В 21 век не става със законите на джунглата, по-силния да изяжда по-слабия.

    Коментиран от #47, #124, #141

  • 45 Последния украинец

    24 8 Отговор
    Скоро Украйна ще бъде един избледняващ спомен,а света ще продължи по своя път,но без нея! Проклет да си Зеленски!
  • 46 Хахахаха

    12 19 Отговор

    До коментар #18 от "Вижте сега,":

    Не другар, Зеленски е герой в очите на собствения си народ. Ако се предаде, ще бъде предател! Украинците не искат да дават територията си и ще воюват за нея, за това подкрепят и Зеленски. Но ти все пак си гледай Радев, той е твоя президент, не се притеснявай за Украйна.

    Коментиран от #50, #54, #55

  • 47 яьаяьуя

    27 8 Отговор

    До коментар #44 от "Офффф":

    А защо се мълчи за Израел, който в момента води война в Палестина? А САЩ, които водиха много войни, последно съсипаха Сирия, това по кои закони беше?! Двоен стнадрат - за едни каквото и да правят са добир, а другите лоши? Е не става така. Срещу това се опълчи Путин всъщност.

    Коментиран от #49

  • 48 123

    22 8 Отговор
    Западът иска да заличи славянството. Това не ви ли идва наум?
  • 49 Офффф

    15 22 Отговор

    До коментар #47 от "яьаяьуя":

    До колкото знам, САЩ не са си анексирали щати и нови територии! Сирия си е в Сирия. А Путин иска да вземе територията на Украйна.
  • 50 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 4 Отговор

    До коментар #46 от "Хахахаха":

    Тролещо създание си ти,с паразитни мисли и пропаднал морал.

    Коментиран от #120

  • 51 "Независимите" хумористични медии

    4 5 Отговор
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 52 Сск

    5 3 Отговор

    До коментар #35 от "Ало, Ало":

    Момче, на много като теб са им “отворили очите”! За разлика от теб винаги проучвам нещата преди да пиша тъпотии.
  • 53 681

    20 5 Отговор
    Сащ не желаят мир не си правете илюзии. Те са единствения икономически печелещ от тази война. Оръжия, втечнен газ, долара скочи доста и се стабилизира. Разбираемо е. Руснаците нямат друг избор, ако искат да се запазят душевно, а и като държава, те също трябва да воюват. Най- големия губещ ще бъдат украинците естествено. Ние останалите европейски народи също сме от губещата страна, поне само финансово засега. Много е важно, че борим авторитаризма. Заменяме го с друг вид авторотаризъм, корпоративен. Това за съжаление убягва от погледа на всички про западно наведени хора. Ние трябва да си гледаме нашия интерес, но актл и желание липсва. Свикнали сме да сме роби
  • 54 Ха,ха, ха

    15 7 Отговор

    До коментар #46 от "Хахахаха":

    Абе, Зеленски е Герой, Герой, ама украинският народ е на изчезване в Украйна. Останали са само тези, които нямат пари за път

    Коментиран от #56

  • 55 Вижте сега,

    15 7 Отговор

    До коментар #46 от "Хахахаха":

    Територията , която Зеленски не иска да дава беше населена с етнически руснаци - Крим, Донбас, Луганск. Зеленски им каза да се "пръждосват" щом се имат за руснаци. И те казаха добре, но с земята на дедите си. Та, така започна терорът. Путин и Русия безспорно сгрешиха с тази война, но трябва да се казва цялат истина и да се прави обективна оценка за постигане на мир. Докато Западът говори само за вината на Русия, войната ще ескалира

    Коментиран от #76

  • 56 Хахахаха

    6 10 Отговор

    До коментар #54 от "Ха,ха, ха":

    Даже и да е на изчезване, Украйна ще се бие до последния украинец! Украинците се бият за родината си та пак! А и руснаците изчезват, незнам дали го разбираш, но изчезват за завземане на чужда територия.

    Коментиран от #121

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Иван

    12 4 Отговор
    Ирак не нападна САЩ.
  • 59 Иван

    11 5 Отговор
    Сирия не нападна САЩ.
  • 60 Гай Турий

    15 5 Отговор
    А Илон Мъск сега прочел, че в Киев е бил извършен преврат през 2014 г. Това е нивото и на най-богатия кравар! А кога обикновените янки ще разберат кой причини тази война в Украйна?

    Коментиран от #80

  • 61 234

    7 2 Отговор
    А ако Китай предложи военен план за справяне с конфликта как мислите-по добре ли ще е.
  • 62 Иван

    13 3 Отговор
    Йемен не нападна САЩ.

    Коментиран от #135

  • 63 Иван

    14 4 Отговор
    Виетнам не нападна САЩ.
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Иван

    14 4 Отговор
    Сърбия не нападна САЩ.
  • 66 Иван

    13 3 Отговор
    Никарагуа не нападна САЩ.
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Иван

    15 2 Отговор
    Боливия не нападна САЩ.
  • 69 Иван

    13 4 Отговор
    Панама не нападна САЩ.
  • 70 Иван

    13 4 Отговор
    Венецуела не нападна САЩ.
  • 71 Гай Турий

    10 1 Отговор
    .индос (написана с "е", иначе с "и") е забранена дума - 57, 64, 67. Да се смеем ли, да плачем ли. Гьобелс ряпа да яде.
  • 72 Иван

    12 3 Отговор
    Северна Корея не нападна САЩ.
  • 73 Иван

    12 3 Отговор
    Хаити не нападна САЩ.
  • 74 Иван

    13 4 Отговор
    Гренада не нападна САЩ.
  • 75 Иван

    12 4 Отговор
    Куба не нападна САЩ.

    Коментиран от #84

  • 76 Хахахаха

    9 12 Отговор

    До коментар #55 от "Вижте сега,":

    Стига глупости и ти си писал бе еййй! В Харков Мариупол и другите градове на изток също са само руснаци, там нямаше война преди да дойде "руския мир"! А войната започна 2014 година, Зеленски стана президент 5 години по-късно, 2019 година. За каква война на Зеленски казваш, че направил? Пропагандата и опорките ви нямат край.

    Коментиран от #86

  • 77 Иван

    13 5 Отговор
    България не заповяда на американците да си затворят АЕЦ овете.
  • 78 0001

    8 3 Отговор
    Аз мисля че и най калпави те преговори са по добре от най справедливата война. Във противен случай ще гледаме безплатен боксов мач докато сме сити, а когато изгладнеем публиката и ние ще се почнем. А Америка и Англия ще са реферите
  • 79 Иван

    11 3 Отговор
    България не упражнява подмолен натиск върху САЩ да си заменят латиницата с кирилицата.
  • 80 Хахахаха

    7 13 Отговор

    До коментар #60 от "Гай Турий":

    И в България имаше преврати другар! Във всяка държава стават преврати, когато хората останат излъгани от политиците! Още 2014 година украинците казаха, че искат да вървят с Европа, а не с Русия! Това не го ли разбрахте вече, толкова е просто.

    Коментиран от #97

  • 81 Васил

    7 6 Отговор
    Нормално на Китаец довери не може да се има едните са крадци на домакинска техника а другите на технологии.
  • 82 Иван

    5 5 Отговор
    Осама Бин Ладен не е нападал САЩ. Лари Силвърщайн нападна САЩ.
  • 83 Иван

    11 3 Отговор
    Тодор Живков не е замесен в атентата срещу папата. Роналд Рейгън е замесен в атентата срещу папата.
  • 84 Хахахаха

    9 11 Отговор

    До коментар #75 от "Иван":

    САЩ не нападна Куба, САЩ не нападна Северна Корея, САЩ не нападна Беларус. Но имаше един тук, който ви изброи всичките войни на Русия, срещи други държави другари. Докато към свободния свят държавите се присъединяват със съюз, Русия ги присъединява с войни. Защото нищо не може да им предложи добро.

    Коментиран от #87, #89

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Виж сега,

    17 5 Отговор

    До коментар #76 от "Хахахаха":

    Лицемер си ти, щом се правиш. че не знаеш как украинската армия бомбандира и изтребва руснаци в Донбас и Луганск 8 години от 2014. Сигурно и фашисткия терор в Одеса не си чувал

    Коментиран от #88, #104, #122

  • 87 Иван

    6 2 Отговор

    До коментар #84 от "Хахахаха":

    И долнопробната маймуна Миша Саакашвили ли е жертва на агресия?
  • 88 Иван

    8 4 Отговор

    До коментар #86 от "Виж сега,":

    Не е чувал........хоп, готово, ще получи пет долара.
  • 89 Добре де,

    10 4 Отговор

    До коментар #84 от "Хахахаха":

    Я изброй войните които Русия е водила защото ина1е само голословно бърбориш. Аз знам за война на Русия срещу Швеция, франция и Германия, когато Русия е била нападната първа. Знам и за руско-турски война - хайде да ги наречем по атлантически = войни за проливите. Други?

    Коментиран от #92, #95, #102, #105

  • 90 Мммда

    10 4 Отговор

    До коментар #9 от "1944":

    При положение, че САЩ анулираха вече западната европейска икономика, за да си спасят кожата, ще им бъде доста трудно да се приборят с китайците.
  • 91 Иван

    10 6 Отговор
    Испания не е нападала САЩ. Масонския сатанист в Белия Дом е заповядал да си потопят техен американски кораб, след което обвиняват Испания и й обявяват война. Крадат от нея Флорида, Пуерто Рико, остров Гуам и Филипините. Искат и Куба да откраднат, но Куба ги бие. Оттогава е американската омраза към Куба.
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Глупаци

    8 7 Отговор
    Китайците нямат сметка от край на войната, те искат изтощена рузия за да я прилапат лесно.

    Коментиран от #96

  • 94 Иван

    10 7 Отговор
    Гнусната еврейска сатанинска нацистка хазарска Синагога нападна Русия.
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Иван

    11 6 Отговор

    До коментар #93 от "Глупаци":

    Маймуните Йенс Столтенберг и Соломон Паси няма ли да изпреварят Китай?
  • 97 Гай Турий

    9 6 Отговор

    До коментар #80 от "Хахахаха":

    като е толкова просто, защо не го направиха с избори, без намесата на САЩ, които не само развалиха СССР чрез продажниците Горбачов, Кравчук и Елцин, но и над 30 години наливат вече стотици милиарди долари да промиват мозъците на укрите. Безсрамно подкрепиха в страната да се установят фашистки идеологии и структури, антируски закони, и всякакви нечовешки отношения за обезродяване и смяна на етническото определение. Подмяна на историята, забрана на всичко руско и съветско. А цялата тая пасмина и идеология е измислена, съчинена в Австро-Унгария преди 150 години, без етно-исторически предпоставки.

    Коментиран от #115

  • 98 Йорго

    9 3 Отговор
    Марче Ма,ти и бесарабски ли си завършила ?!Само за протокола,когато всичко приключи на коя страна ще си ?!
  • 99 Разпутин

    5 11 Отговор
    Крах за Путин
  • 100 маре теб те знаем

    14 3 Отговор
    Байдън и подопечните му Урсула Чипетата , Борел Махмурлука , са единствените автентични миротворци , които гасят война с оръжия и наливане на НАШИ , без да са ни питали , пари , именно това им е автентичното , абе пожарникари с бензин .
  • 101 СССР 2

    3 7 Отговор
    Умре!
    НЯМА го!
    Труп!

    Коментиран от #107

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Волгин

    4 10 Отговор
    Русия губи войната
    Свърши
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Очертава се

    5 10 Отговор
    КРАЯ на Джуджака от Кремъл
    Неминуемо е

    Коментиран от #109

  • 107 Иван

    4 1 Отговор

    До коментар #101 от "СССР 2":

    И нацисткия доносник- папа Войтила, беше първо залята с червена боя от капсула, уж е ранена, но след години наистина умря.
  • 108 Украйна ще победи

    5 10 Отговор
    Zлото жуженце
    Няма друг начин
  • 109 Иван

    2 2 Отговор

    До коментар #106 от "Очертава се":

    Имаш ли пари да заложиш, чалгаджиьо?
  • 110 Вижте сега

    13 5 Отговор
    Дайте да помогнем на Русия !
    Нека наложи санкции на зеленски (усрайнски)!
    Да унищожим тези нацисти дето нападат Русия !
    Нека Китай помогне на Русия във войната !
    Нека американците си останат на техния континент!
  • 111 Украйна

    4 9 Отговор
    Ще си върне всичко заграбено от мужиците
    Включително КРИМ
  • 112 Джеки Чан

    5 2 Отговор
    Ставам кмет на китайски Си Бир !
  • 113 Путин обмисля дали да се предаде

    4 9 Отговор
    Или директно при мумията на Ленин
    Дилема
  • 114 Русия

    7 6 Отговор
    Русия и само Русия обичаме ви !!! Победа за Русия !

    Коментиран от #142

  • 115 Гого

    2 4 Отговор

    До коментар #97 от "Гай Турий":

    Говориш за плана на Калерги...Мисля,че несправедливо бива обвиняван Елцин-той изигра ролята да съхрани Русия. След разпада на СССР тя бе слаба и уязвима,Елцин се правеше на шут и алкохолик и приспа Запада давайки така важното време за да се съвземе Русия...След това в точния момент издигна за кандидат точния човек,който щеше да изправи страната на крака,а именно Путин!
  • 116 Т.н

    1 0 Отговор

    До коментар #35 от "Ало, Ало":

    Т.н. "Договор за дружба и граници", подписан на 28.09.1939 след подялбата на Полша. Надо читать!
  • 117 И слепецът прозря....

    2 3 Отговор
    Че мъничето от Кремъл ще загуби....
    Не е Петър Първи....
    Просто си е един мужик !
  • 118 Путинче

    3 2 Отговор

    До коментар #35 от "Ало, Ало":

    😂😂Заслепен русофил щял да отваря очите на някой за най позорния пакт между Сталин и Хитлер 😂😂В кое училище се е учил за тоя пакт? Та те руснаците допреди няколко години отричаха че го е имало бе 😂😂😂 Я кажи в кой учебник точно е учебно за тоя пакт. И вземи се образовай малко защото се излагаш с твоето фрапантно невежество.

    Коментиран от #125, #128

  • 119 Жоро

    4 7 Отговор

    До коментар #4 от "Одеса 2 май 2014":

    Това е пропаганда на Кремълското Джудже Наркоман...Що не излезеш в центъра на София да го прокламираш този лъжа!?Само продажните Копейки се чудите как да оправдаете ТЕРОРИСТА P.U.T.L.E.R :D

    Коментиран от #127, #140

  • 120 Хахаха

    2 1 Отговор

    До коментар #50 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Козлодуй, що не вземеш да л@пнеш един голям. у. й.
  • 121 Тролей

    1 0 Отговор

    До коментар #56 от "Хахахаха":

    Какво му обясняваш на тролея. Той си знае само едно. Доводи няма, само опорки, при това кухи
  • 122 Хахаха

    3 0 Отговор

    До коментар #86 от "Виж сега,":

    РИА измислености пак починаха.
  • 123 Воин

    4 2 Отговор
    Авторе, ако така се разсъждава при сключване на мирен договор, това означава че войните ще продължават до последния жив войник! Не се прави така, най малкото от човешка гледна точка! Така че плана на Китай си е напълно в ред и цели прекратяване на безсмислените кръвопролития и жертви!
  • 124 Петър

    4 2 Отговор

    До коментар #44 от "Офффф":

    Човече, а Косово и Северен Кипър как бяха откъснати? Защо си забравяте главите в пясъка?
  • 125 Невежи

    4 2 Отговор

    До коментар #118 от "Путинче":

    Учеше се, че СССР им бърка оз..д на Колективния Запад с Пакта Молотов - Рибентроп. Дотогава лицемериният запад се е надявал Хитлер да потегли към Русия. След този пакт става ясно, че нацитата първо ще видят сметката на Западна Европа - кофти а?
  • 126 Дечо

    4 1 Отговор
    Източник и автор: в-к БЕСАРАБСКИ ФРОНТ
  • 127 Що Беснееш

    8 5 Отговор

    До коментар #119 от "Жоро":

    Путин си прибира само земите с руско население, защото са тормозени от Световния Атлантизъм
  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Бравос

    4 2 Отговор
    УМНИЦИТЕ ОТ БЕСАРАБСКИЯ .,............
    РАЗГАДАХА ПОДЛИЯ КИТАЙСКИ ПЛАН БРАВО
  • 130 стоян

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Петър":

    До 2 ком - другар - ако - ако - ако -твоите сънища ли преразказваш и дескутираш - сънищата го разправяй там вна кварталната скамейка
  • 131 Ураааааа

    4 3 Отговор
    ПОДЛИ КИТАЙЦИ СЛЕД ПРЕВЗВМАНЕТО НА МОСКВА СМЕЛИТЕ УКРАИНСКИ ГЕРОЙ ТРЪГВАТ КЪМ ПЕКИН СЛАВА НА УКРАЙНА УРАААА
  • 132 Голям залък лапни,голяма дума не казвай

    0 5 Отговор

    До коментар #42 от "Гого":

    Знайно е това с ядрената сила,а дали ще дойде времето на продажбата?Как ще продават руснаците,а!За разпада да не приказваме.Тогава една република за Китай,друга за СъШъА,за Корея,за Япония,Турция-с други думи подвижна лудница.
  • 133 Урюрвкос

    6 1 Отговор
    как така САЩ не нападнаха Русия след като само през 2021г 106 полета на Галакси С-5 са доставили оръжия в Киев безплатно. Ако оръжието беше с пари щяхме да разбираме търговия печалби и т.н. а тук става дума за безплатни доставки плюс от декември Байдън постоянно пееше че Путин утре напада и така два-три месеца го канеше на война а Путин се ослушваше и не обръщаше внимание.
  • 134 ЛАО ДЗЪ 2000 ПРЕДИ ХРИСТА

    5 0 Отговор
    КОГАТО ИМАШ ВРАГОВЕ ЗАСТАНИ КРАЙ БРЕГА НА РЕКАТА И ИЗЧАКАЙ ТРУПОВЕТЕ ИМ ДА МИНАТ КРАЙ ТЕБЕ /ПУТИН ЧАКА ГОДИНИ КИТАЙ ДА СТАНЕ ФАКТОР ЧИЕТО МНЕНИЕ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРЕНЕБРЕГВА НО ТАКЪВ Е ИЗТОКА БЕЗ ИСТЕРИИ
  • 135 стоян

    2 5 Отговор

    До коментар #62 от "Иван":

    До 62 ком - другар - САЩ отиват да помагат на законните правителства където руските кумунисти правят опити за преврат - или тъй наречените ,,революции,,- или малцинството да вземе власта с оръжие - всички тия дето си ги изредил - първо там са стъпили кумунистите от русия и правят преврати с оръжие- забравил си Ангола Испания

    Коментиран от #136

  • 136 Алооооооо

    3 1 Отговор

    До коментар #135 от "стоян":

    ТИ ДА НЕ СИ СЛЪНЧАСАЛ В ИСПАНИЯ РПУБЛИКАНЦИТЕ ПЕЧЕЛЯТ ИЗБОРИТЕ КАКТО И В АНГОЛА ЩО СИ МИСЛИШ ЧЕ САМО НОВОРОДЕНИ ЧЕТАТ КОМЕНТАРИТЕ ЗА РАЗЛИКА ОТ КОРЕЯ КУБА ЧИЛИ ВЕНЕЦУЕЛА ГРЕНАДА ЛИБИЯ ИРАК СИРИЯ АФГАНИСТАН ТАДЖИКИСТАН СЪРБИЯ КОЛКО ОЩЕ ДА ИЗБРОЯВАМ АРЕ ЧИБААААА
  • 137 Оги

    4 1 Отговор
    Четеш заглавието, автор Мара и долу Бесарабски фронт - ясно.

    Коментиран от #139

  • 138 Чичак

    6 6 Отговор
    „Украйна не нападна Русия, НАТО не нападна Русия, САЩ не нападнаха Русия. Тази война беше започната от Путин“, каза Джейк Съливан.=======глупости предназначени за елементарни и първо сигнални индивиди. САЩ и НАТО и нарушаването на Минските споразумения и какво ли още не е причината. Китай е гласа на разума и мира а САЩ са бесните кучета на войната, както впрочем винаги е било.
  • 139 Даааа но

    3 1 Отговор

    До коментар #137 от "Оги":

    Мара не е от Бесарабски фронт а от Карлуковският
  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 Оххххххх

    1 1 Отговор

    До коментар #44 от "Офффф":

    Норвегия има нефт и газ, това е. Венецуела има повече, ей я къде е. Мадуро рано или късно ще фърли топа. Сибир има за пет века запда да си попръцква и китайците да му бачкат е идеята.
  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 Сизипин

    2 4 Отговор
    Слава Украйна
  • 144 Адам Хилтън

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Вашето Мнение":

    клошааааариииии, ватирани
  • 145 Надежда

    0 0 Отговор
    Искам някой да ми обясни, какво значи"славаУкраина".
  • 146 укри нацист

    0 0 Отговор
    ФАЩ към Китай- никакъв мир иначе ще ви спретнем една войничка в Тайван,ние американците най много печелим от войните ...
Новини по държави: