Last news in Fakti

4 Юни, 2023 20:59 3 319 85

Преговори с ГЕРБ и ДПС, струва ли си? Христо Иванов пред ДВ:

  • христо иванов-
  • демократична българия-
  • продължаваме промяната-
  • румен радев-
  • герб-
  • бойко борисов

Задачата на този парламент е да рестартира парламентарната република, казва лидерът на "Демократична България"

Преговори с ГЕРБ и ДПС, струва ли си? Христо Иванов пред ДВ: - 1
Снимка: БГНЕС

ДВ: Господин Иванов, ще има ли конституционна реформа?

Христо Иванов: Трябва да има.

ДВ: Какво точно ще променяте в Конституцията?

Христо Иванов: Очертава се минимален консенсус в две насоки. Първата е преструктурирането на ВСС, така че да гарантираме, от една страна, структурната независимост на българския съд в съзвучие с европейските стандарти. А от друга - да преформатираме кадровия орган, който управлява прокуратурата, така че да гарантираме ефективна отчетност пред обществото за функционирането на тази институция.

Втората позиция е премахването на функцията на главния прокурор като център на власт. В зависимост от това как ще се осъществи консенсусът ни, може тази позиция да се премахне изцяло или да бъде максимално лишена от всички онези правомощия и йерархично функциониране, породили настоящата система, в която главният прокурор концентрира у себе редица формални и неформални лостове на влияние, превърнали го в параполитически играч.

ДВ: Други дефекти на Конституцията, които спешно се нуждаят от ремонт?

Христо Иванов: Има още две теми. Първата е въвеждането на пряката конституционна жалба, а втората е свързана с дискусията около възможностите на конституционно ниво да бъде преосмислен моделът на служебните управления, така че занапред да не се допуска възникването на такъв квази президентски режим.

ДВ: Включва ли това и някакви промени в правомощията на президента по отношение на тайните служби?

Христо Иванов: Това се решава на законодателно равнище, не на конституционно. Но във Вашия въпрос се крие обстоятелството, че ние разглеждаме конституционната реформа само като върха на айсберга от всички онези мерки, които трябва да бъдат взети за рестарта на парламентарната република. Ние трябва да разбираме, че в момента политически се намираме в криза на парламентарната република. Тази криза започна заради високите нива на корупция, които предизвикаха големи публични сътресения. Тя се изрази в политическо разделение и блокаж и така доведе до президентски управления по един всъщност непредвиден в Конституцията модел. Така че, за да решим политическата криза, ние трябва да отстраним дефицитите в политическия модел на управление на парламентарната република.

ДВ: Това ли е Вашият отговор към всички онези привърженици, които са недоволни и огорчени от решението да седнете на една маса с ГЕРБ и с Борисов?

Христо Иванов: Ние трябва да приложим цялостна програма от мерки, която да възстанови институциите на парламентарната република, да ги рестартира. В момента всички те са в криза: законодателната, изпълнителната и съдебната власт. В криза са службите, в криза са регулаторите. И всъщност задачата на този парламент - при положение, че бъде излъчена изпълнителна власт - е да използва това време, за да рестартира всички тези елементи на парламентарната република. Тоест, да бъде направена конституционната реформа като върхова изява, а заедно с това да се проведе поредица от други реформи, свързани както със статута на службите, така и с партийното финансиране.

Трябва да бъде преразгледан и Изборният кодекс, така че да имаме консенсус как ще гласуваме в България, за да имаме доверие в изборния процес. Трябва да се преразгледа антикорупционното законодателство, да се преразгледа и допълни статутът на регулаторите, така че да гарантираме висок интегритет и професионализъм на екипите.

Всичко това, което Ви изброявам, е де факто един мини политически преход, един институционален преход, насочен към това България да се рестартира и модернизира, за да се изчисти от корупцията моделът на парламентарната република, който имаме. Без това ние не можем да решим политическия проблем. Това налага търсенето на възможност за разговор с широк периметър политически сили, така че това усилие да интегрира широки обществени слоеве. На практика става дума за предоговаряне на ключови параметри от обществения договор в България.

ДВ: За тази цел трябваше да седнете и с ДПС край масата за преговори, така ли? Много Ваши привърженици са недоволни, че преговаряте с човек като Делян Пеевски, над когото висят доста съмнения…

Христо Иванов: За тази цел, за това, което описвам като програма за рестартиране на парламентарната република и предоговаряне на обществено-политическия договор в България, ние наистина трябва да седнем на една маса с максимално широко представени слоеве от българското общество през партиите, представени в парламента. То не е просто аритметичен проблем на събиране на гласове, без които това не може да се случи. Не, става дума за устойчивостта на това наше усилие. Нека пак да подчертая: в момента тук върви преход, за който е необходимо голямо усилие.

ДВ: С всички партии, представени в парламента, така ли?

Христо Иванов: Ние от "Демократична България" винаги сме казвали, че за рестартиране на парламентарната демокрация в България ние ще разговаряме с всички политически партии, с изключение на "Възраждане", които са явно антидемократична формация и със своята реторика се самоизключват от това усилие.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 59 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    95 6 Отговор
    Христо Иванов и Пеевски ще правят заедно съдебната реформа.Абсурд!

    Коментиран от #15

  • 2 Излъганите български гласоподаватели

    92 8 Отговор
    Иванов подайте си оставката заедно с останалите подменили нашият вот.
    Съжаляваме че гласувахме за вас.
    Ние вашите гласоподаватели не заслужаваме да ни лъжете.

    Коментиран от #20

  • 3 Мнение

    91 6 Отговор
    Каква конституционна реформа бе, мухльо смотан? Откраднати са милиарди лева държавна пара за последните 34 години. Има си прекрасен Наказателен кодекс на Република България, който никой не спазва. Как не Ви е гнус да се прегръщате с бившите крадци от ГЕРБ! ПОЗОРИЩЕ СОРОСОИДНО!
  • 4 Нещо

    58 3 Отговор
    нещата не вървят!Правителство май,нанай както казват французите!

    Коментиран от #25

  • 5 Тото

    82 5 Отговор
    Как си позволявате да давате трибуна на този национален предател!!🤬🤬🤬🤬🤬
  • 6 Майна

    59 5 Отговор
    Това щяло да ,,рестартира парламентарната република..
    Ха ха ха..
    Радев, само да си посмял да ги ,, узакониш,, в парламента!
    После ми разправяй ,че нямаш избор!
    ИМАШ!
    И ТОЙ ТРЯБВА ДА Е БЪЛГАРСКИЯ НАРОД , КОЙТО СИ ДЛЪЖЕН ДА ЗАЩИТИШ КАТО НЕГОВ ПРЕЗИДЕНТ!

    Коментиран от #51, #54, #56, #61, #65

  • 7 Тоя мравояд

    70 4 Отговор
    Се търкаляше в росенец.срещу Доган и бибитко келеш и накрая едно нищо.боклук от класа

    Коментиран от #14

  • 8 Анонимен

    75 4 Отговор
    По всички национални телевизии сега са пуснали гербаджии и ппдебейци за пропаганда. И не виждат колко са смешни и гнусни. Сачева, Бориславова, Томислав Дончев, Христо Иванов едновременно оправдават престъпното си правителство. А тази Лена измисли, че не можела да откаже на Пеевски като го пратят от ДПС да преговаря, защото не било учтиво???! Влиза в съюз с мафията и търси да се оправдае. Гнусотия! Ще правят престъпници конституционна реформа в угода на мафията!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 нено

    54 3 Отговор
    Достойни заместници на наглите, с тази разлика, че мутрите се избиваха един друг, а тези мутри ще приключат народа ни !
  • 12 Пинокио видна краварска марионетка

    48 3 Отговор
    Този защото мисли, че някой му вярва или иска да чуе лъжите му!
  • 13 ХХХХ

    22 5 Отговор
    Като ти бутнат един чувал и ще забравуте за рестартиране. Това е от османско, рушвета. Спомням си, как след1944, ице, от селата торбички на управителката в България, ливкооп, поръчки с матвриал плат копчета и сие от клиента и на тая от селото с торбите, на леко и меко и нормата ок и заплата висока, а др от града нищо и мало пари, оплакваше се на съпруга си, а деца малки. Справедливост дали има на оня свят, не са се върали да ни кажат, като отида ице, ще ти звънна
  • 14 хъ хъ

    46 1 Отговор

    До коментар #7 от "Тоя мравояд":

    Кога ще честваме годишнина от десантс в Росенец?
  • 15 катран

    43 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Христьо е господар на абсурди...Никога нямаше да преговаря с Дпс и герб..но на всички ясно че той НИКОГА не държи на думата..
  • 16 Милен

    33 2 Отговор
    Платена реклама: за подсилен имунитет използвайте Христо Иванов (имунобора) 😉
  • 17 Тоя защо

    39 3 Отговор
    ощще не е в затвора?! А мисирето медиен комфорт му осигурява.
  • 18 Фъшо фъшиста

    41 2 Отговор
    Този е национален предателллл
  • 19 Уса

    48 2 Отговор
    Този човек не мисли за доброто на българите.ДВ И Свободна Европа са врагове на България.Плюеха по живота на българите и завиждаха,че всички българи имаха работа,жилища и вила за отдих.Ползваха безплатни медицински услуги и училища с евтин транспорт и битови сметки.Огромна завист,че бяхме независими със собствена валута и независими от чуждите.Инфлацията не се командваше от запада и вървеше плавно и безболезнено без рязко обедняване,задължения и загуба на пари и домове
  • 20 нпо агент

    33 2 Отговор

    До коментар #2 от "Излъганите български гласоподаватели":

    Така е..но има още да ви изненадат тези соросоидни кърлежи..
  • 21 Анонимен

    38 1 Отговор
    "Кирил Петков: Свалиха ни Пеевски, Борисов, Трифонов и Митрофанова" ( 22.06.2022 г.). И така, нека лудата продажница Лена и кривоустия предател Петков ни обяснят следната работа: Митрофанова заедно с Борисов ги свалиха от власт, според техните думи. Тоест Бойко е руски човек. А сега те се борят с руското влияние посредством прегръдка с човека, работещ с Митрофанова, т.е. Борисов!??? Също така, как се борят с руския човек Радев при положение, че са в съюз с Борисов?!!! Всъщност цялата тази опорка за борба с Русия и че Радев е човек на Русия, е маска за оправдание на безсрамната им, престъпна и козяшка коалиция.

    Коментиран от #50, #52

  • 22 ПП + ГЕРБ +ДБ + ДПС +СД = Платена любов

    46 1 Отговор
    Мутри, неофашисти и еничари в едно !!! Нали затова скачахте по площадите?!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 А50

    41 2 Отговор
    Иначе казано измислил си как да изперете Боко и да приберете европари.

    Коментиран от #28

  • 25 Тикви и Кратуни ☻

    32 3 Отговор

    До коментар #4 от "Нещо":

    Ще направят правителство, политическия боклук се обедини за да може да краде още повече. Щом при това което се пусна да се чуе и никаква реакция от народа, значи тия отдавна са ни предали и ще ни ограбват до последно.
    Надежда има все още само във Възраждане, ако ганьовците прогледнат по-масово.
  • 26 БАЙ КУРТИ

    33 1 Отговор
    Ристьо, Ристьо , щом взе да се обясняваш пред СОРОС /DW жив т......к си . Клюна нали продължава да расте / триполовите пак да прочетат приказката за ПИНОКИО . Абе важното е КИНТИ да падат
  • 27 Торбалъжите

    39 1 Отговор
    Извинявайте избиратели , но десантния кораб с който акостирахме на Росенец потъна в Одеса и затова не можем да направим нова ПР акция срещу ДПС и решихме да минем директно през портала за да влезем в спалнята на ДПС.
  • 28 Милен

    29 2 Отговор

    До коментар #24 от "А50":

    Е па само Боко ли? Сещам се и за двама деляновци, Влади и още куп знайни и незнайни "борци за освобождението" на България.
  • 29 Майна

    25 1 Отговор
    Радев, който ТРЪБИ, че е длъжен по ,,Конституция,,
    Той има права, които може да спасят българите!
    ,,Съгласно Конституцията, президентът възглавява Консултативния съвет за национална сигурност, чийто статут се определя със закон. Съставът на Съвета се определя при условията и по реда на Закона за Консултативен съвет за национална сигурност. Съветът е съвещателен орган по въпросите на националната сигурност и обсъжда въпроси, свързани с външната и вътрешната политика на страната във връзка с националната сигурност; гарантирането на гражданския мир, обществения ред, правата и интересите на българските граждани и действията по пресичане или предотвратяване на възникнала опасност за националната сигурност. ,,
  • 30 бойкикев,

    36 1 Отговор
    как беше?!? никога с герб и дпс, борисов на съд и ...бля, бля! лъжци долни!
  • 31 дедо

    32 1 Отговор
    бла... бла... бла... важното е да съм във влатта пък обикновените хора да.....
  • 32 Айде

    33 1 Отговор
    Христо, корупцията е следствие, а не причина! Следствие е от калпавата политическа система, която искате да запазите така, че властта на партийните вождове да се запази!
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Майна

    15 2 Отговор
    Радев връчи МАДАРСКИ КОННИК на
    Херо Мустафа
    На украинския посланник
    На папа Франциск..
    Радев не може да направи нищо за нас, нали..
    Ненавиждам подмолните лицемери..
  • 35 Вувузела

    18 1 Отговор
    само и само да е в лапачката
  • 36 САТЪРА НА ХАНА

    17 1 Отговор
    КАТО НАПРАВЯТ ПРАВИТЕЛСТВОТО ,
    АЛ РАПОНЕ СТАВА НЕНУЖЕН И ЩЕ ГО ОЧИСТЯТ
    ...
    ХАХАХА КУЧЕШКА СЪДБА
  • 37 Мдааа Дааа

    27 1 Отговор
    Фирма ППДБ чисти, пере, препира и избелва... мърсотии секакви
  • 38 Коалиция Ала-Бала портокала

    29 1 Отговор
    Плеснахме с ръце па се прегърнахме ! Пеевски ще го направим шеф на ДАНС!
  • 39 Така така

    23 1 Отговор
    Намерили сте с кой да говорите, точно тая ли пеперуда може да дава насока на България

    Коментиран от #64

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Симо

    2 8 Отговор
    Надявам се другата седмица да се сложи край на диктатурата!
  • 43 Хахаха

    16 1 Отговор
    Значи за всеки става ясно КОЯ Е БЪЛГАРСКАТА ПАРТИЯ
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 дон

    11 1 Отговор
    За да отговорим на този въпрос трябва да знаем цената.

    За съжаление още не знаем цената, но знаем че ние ще платим.
  • 46 Бегай бе комуне

    5 2 Отговор

    До коментар #44 от "Последния Софиянец":

    оди Киро да те ваксинира с бустер.
  • 47 Тикви и Кратуни ☻

    5 22 Отговор
    Импийчмънт и затвор за рублофатмака и бандите му!

    Коментиран от #49

  • 48 Изчезвайте

    22 1 Отговор
    бе национални предатели и мафия ПП и ДБ, жалкото дойче драскащо пропаганда за грантовете на америка за България!
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 дедото

    19 1 Отговор
    Христо Иванов се е изпънал така, гачели цела България му е у краката

    Коментиран от #62

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Грантаджиев соросоид

    21 1 Отговор
    Дойче зеле почнали да рекламират перилни препарати. Перат всякаква мръсотия. И са одобрени от посолствата...
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 мдда

    2 16 Отговор
    Браво Христо!! Изключително належащи реформи. Трябва ви конституционно мнозинство..
  • 58 подмяна на статуквото

    4 5 Отговор
    Същината на конституционната реформа е подмяната на политическата система, на п олитическите партии, които са сега, в това число такива като Ичо, неговата секретарка, Гнома, Кокорчо, Нинова, Израждане да изчезнат от политическата сцена. Да се съзмдадат нови партии, с нови хора-честни неопетнени, европейски настроени, модерни, неналапали се от властта. Славо- като правосъден министър- няма капацитет да направи реформа, а Ичо иска да запази статуквото.
  • 59 на чисто

    6 2 Отговор
    Сегашните политици трябва да се изметат и да дойдат нови. да се приеме нова тконституция и всичко да тръгне наново, да се рестартира държавата.На чисто да се започне.
  • 60 Кокорчо Кирев

    11 2 Отговор
    Ако не се извършат радикални реформи, все по-малко хора ще гласуват, на следващите избори ще гласуват 35%, от които 4-5% с "не подкрепятм никого" и още толкова невалидни, т.е. надраскани бюлетини.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 79 години едни и същи

    17 0 Отговор

    До коментар #53 от "дедото":

    И той е от паразитната п олитическа класа.- Син на комунисти, мамино синче на комунистическата номенклатура, човек на всяка власт, нищо не е работил през живота си, не е влизал в съдебна зала, а ще прави съдебна реформа. Нови хора трябват! Стига с тия - едни и същи от 79 години!

    Коментиран от #69

  • 63 Лелееееее

    14 1 Отговор
    Т.е. конституционна реформа ще прави посолствоТО.., жална и майка ни България..
  • 64 вън!

    11 0 Отговор

    До коментар #39 от "Така така":

    Този няма право да се изказва, той е един от виновниците за сегашната криза.Тури секретарката си за министър, покрой него невзрачни , но послушни хора.
  • 65 И как да го защити

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "Майна":

    Да не вземе мандата, да наруши конституцията и тия национални предатели само това чакат! Така ли ще го защити, като го няма и него! Само глупости драскаш!

    Коментиран от #77

  • 66 Циник

    13 1 Отговор
    "Тази криза започна заради високите нива на корупция, които предизвикаха големи публични сътресения" - и вие се съюзихте точно с тях за да оправите държавата. Ице, Ице... колко си прозрачен, не е истина
  • 67 Начев

    4 8 Отговор
    Иванов да подбере нови хора, стига вече едни и същи. Те са неспособни за конституционна реформа. Да извика професори, изтъкнати юристи, ерудирани и честни хора, а не службогонци!
  • 68 Спи спи юнак балкански

    16 0 Отговор
    Вече открито ни се подиграват. Както беше казал Бойко и магаре да сложа, магаре ще изберат. В смисъл, че каквото и да реши, избирателите и партията му пак ще го харесват. В момента пепейцидебейци ни говорят абсолютно същото. А ние хората пак се надяваме някой да направи нещо и да ни оправи. Ами няма нужда, тия ни "оправиха" добре. Не ни ли е мила България на нас българите, няма на кого друг да е мила

    Коментиран от #71

  • 69 Не си прав

    3 4 Отговор

    До коментар #62 от "79 години едни и същи":

    По твоята логика Малък Тошко, трябва да държи поне 2/3 от България, оти деда му държеше 3/3.
    Тоя Ицо не е ползвал целата резиденция навремето и вилите на големците, не си спомням да съм си играл с него.
  • 70 Тираджията от клипчето

    2 0 Отговор
    Р У К за всички
  • 71 Юнакът замина

    11 0 Отговор

    До коментар #68 от "Спи спи юнак балкански":

    Нормалните хора се изселиха, измряха или затъпяха. Останаха единици, които са обезверени и пасивни. Перспективата е от мрачна по-мрачна. В деня на позорната коалицоя имаше протест ... срещу Радев. Каква жалка ирония!
  • 72 Ала бала портукала

    5 0 Отговор
    Казвав НЕ на опита за изпирането на разследвани за корумпция политици! Казвам НЕ на опити за подмяна на конституцията от разследвани за корупция политици! Казвам НЕ на опита за съставяне на правителство, което явно има за цел основно да саботира разследванията за корупция на българските политици и да овладее българските служби и регулатори в съгласуван интерес на чужди посолства! Казвам НЕ и ще го казвам колко трябва, където трябва и както трябва.
    НЕ на съгласуваното ала бала. НЕ, НЕ и НЕ!
  • 73 Алооо

    10 0 Отговор
    Какви големи боклуци излязохте от ДБ и ПП. Не знам какво ще разтартирате с тези бандити от ГЕРБ и ДПС. Май всичките сте едни и същи, алчни за власт и пари.

    Коментиран от #75

  • 74 123456

    8 0 Отговор
    тоя е отвратеняк - ъъъъъ- ка един час и нищо не казва , ама върти и суче мазното въже ......
  • 75 Ичо Ицев

    7 0 Отговор

    До коментар #73 от "Алооо":

    Как да не са алчни за власт ? Иначе какво ще работят? Този е във властта, т. е. на държавната хранилка от 10 и повече години. Няма нито един ден като адвокат, а се води "адвокат".Трябват нови хора!
  • 76 Бойкуков

    6 0 Отговор
    Преди бяха против Б. Борисов, сега ще бранят имунитета му. Вижте им акъла, вижте им морала, вижте им почтенността! И приеха калпавите законови изменения на несретника Зарков.....Това ли е промяната?
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Доцентино Слабовати

    3 0 Отговор
    Щом Бойкикев, секретарката му, Слабов и онзи от Крушари , ще правят реформи, значи съдебна реформа няма да има
  • 79 вятър и мъгла

    2 0 Отговор
    Сега основната им задача на новото парламентарно мнозинство е орпизването на имунитета на Б. Борисов, а не съдебна реформа, подобряване на икономиката, създаването на ред, повишаването на заплати и пенсии, привличане на инвестици, растеж, конституционни промени. Вятър и мъгла!
  • 80 За протокола

    5 0 Отговор
    Забъркалите кашата се представят за спасители и си гарантират известно време във властта и на софрата, договаряйки се с другите мафиоти.
    Превзетата държава, която вече 33г е изграждала структури и е приемала закони в полза на управляващите я в сянка, няма да се оправи с някакви козметични конституционни промени.
    Трябва да се пресекат паричните потоци към мафията за да бъде ликвидирана. А това изисква:
    - Лустрация,
    - Изриване на корумпираните в съдебната власт, прокуратурата и МВР,
    - Възстановяване на държавния монопол върху стратегически области
    - Осигуряване на наистина независими власти.
    - Ограничаване на политическото вмешателство е службите за сигурност, силовите органи и държавнатаа администрация,
    - Забрана на дейността на офшорни компании в България,
    - Пълна публичност на имотните регистри,
    - Мажоритарен избор депутати, полицейски шефове и магистрати.
    - Реформа на избирателния закон и дейността на Парламента, ограничаваща влизането на случайници, калинки, послушковци, авантюристи, мошеници, морално нечистоплътни, начинаещи политици и всякакви други непригодни и недостойни да бъдат народни представители.
    И т.н.
  • 81 Българин

    2 0 Отговор
    На следавщите избори много от тези мастити приятелчета ще ронят горчиви сълзи и ще видят парламент през крив макарон.Това ,че излъгахте избирателите си, си се пише на вашата сметка.

    Коментиран от #82

  • 82 За Българин

    1 0 Отговор

    До коментар #81 от "Българин":

    Какви следващи избори,Българино? Не виждаш ли какъв юридически капан подготвят с тази Конституционна Реформа? Целта им е,да отпадне опцията" Служебно правителсто" изобщо.Успеят ли( със сигурност ще успеят, щом дпс ги подпира) може да се окажем в ситуация, в която дори да бъде свалено от власт дадено правителство ( без значение, коалиция,или самостоятелно) при липса на Служебен кабинет, свалените от власт ще продължат да управляват, до новите избори.Който те самите трябва да провеждат!? В комплект със Парламента,който няма да бъде разпуснат.Как мислиш- при подобен сценарий,нямаше ли Бойко и до момента на практика да управлява цялата държава .Отпадне ли опцията " Служебен кабинет,назначен пряко от Президента ( който и да бъде) ще си правят вътрешни врътки и ала- бала с години.А заслепения от медиите народ,си мисли,че е за негово добро!
  • 83 Стефан

    1 0 Отговор
    Христо Иванов би се хванал с всеки, и го прави, стига това да му гарантира повече време държавни пари и облаги.
  • 84 бай Даньо

    0 0 Отговор
    Ристьо , жалко че удобно не са те питали от Дойчето най интересното как ще перете Бойко , по какъв европейски механизъм ... на следващите избори падате в канала заедно с Промяната, Радев ви сготви и ви поднесе за закуска на Бойко ....
  • 85 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Убеден съм, че коментар № 80 "За протокола" е изключително точен ! Ако искаме " парламентарна република " и една "демократична държава" е нужна преди всичко МАНДАТНОСТ и МАЖОРИТАРЕН ИЗБОР за редица отговорни длъжности !!
    Корекция на Конституцията може да се прави само от ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ !! Не бива шепа политически избраници в Политическото събрание на площад Народно събрание да си позволяват промени в Основния закон на Държавата. Те и сега с редица закони на практика игнорират написаното в Конституцията. Корупцията в страната е по високите етажи на властта, т.е. "рибата се вмирисва откъм главата". За да я има , условията са създадени и се поддържат именно от хора, които си мислят, че са вечни във властта и са в нея десетилетия !!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове