5 Септември, 2023 09:25 1 476 29

Настимир Ананиев: Когато видим, че някой е пил, да му вземем ключа от колата и да го качим на такси

  • кръвни тестове-
  • нарушители на пътя

Бързите кръвни тестове и бързото връчване на глоби и фишове са сред предложенията за улесняване на работата на институциите по проблема, отбеляза депутатът

Настимир Ананиев: Когато видим, че някой е пил, да му вземем ключа от колата и да го качим на такси - 1

Институциите са една част от проблема с нарушителите на пътя, другата е обществото. Това заяви пред БНР Настимир Ананиев, депутат от ПП-ДБ и член на Комисията по транспорт в парламента. Той е сред участниците в проведената извънредна среща по проблемите на пътната безопасност. В нея се включиха представители на пряко ангажираните институции, прокуратурата, Националното сдружение на общините, Столичната община, депутати и родители на загинали в катастрофи деца. Повод за това стана убийството на 15-годишно момче на пешохдна пътека в София, причинено от пиян шофьор.

"Идеята беше да видим какво всъщност не работи. Искахме да чуем родителите на загинали деца, които са се сблъсквали със самата система и през делата, които водят, виждат къде държавата се е провалила.

Премиерът лично се ангажира с проблема и даде знак, че е приоритет на правителството. Но ние, като общество, също трябва да се включим. Когато видим, че някой е пил, да му вземем ключа от колата и да го качим на такси. Много от хората подминават темата, защото не са се сблъсквали с нея. Тя обаче засяга цялото общество".

Бързите кръвни тестове и бързото връчване на глоби и фишове са сред предложенията за улесняване на работата на институциите по проблема, отбеляза Ананиев.

"Има идея за електронно връчване на фишове". Хората очакват и бързо правораздаване, подчерта депутатът. Ананиев обясни също, че са внесени за обществено обсъждане 40-50 поправки в Закона за движение по пътищата.

"Например за средната скорост. Става въпрос за спазване на ограниченията". Той смята, че би помогнало, ако се намали скоростта в населените места.

Настимир Ананиев коментира и твърденията за ролята на Алексей Петров около съставянето на кабинета.

"Никога не е имало среща между Кирил Петков, Бойко Борисов и Алексей Петров, което беше внушено от много медии и говорители. Трябва да се фокусираме върху важните неща, а не да отделяме толкова време на пропаганда".


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 смешник

    19 0 Отговор
    Разбира се, че е имало среща между Кирил Петков, Бойко Борисов и Алексей Петров и спрете да отричате факти. Да не почне Бойко ви с доказателствата.
  • 2 честен ционист

    15 0 Отговор
    Има си алкозамоци за тая работа, Настимире. Не се прави на чукнат, още малко и сервитьорките ще събират ключовете на посетителите.
  • 3 ТаУмВзе

    15 0 Отговор
    А когато умнокрасивитет на Сорос, къде да ви качваме?
  • 4 Българин

    18 0 Отговор
    Тоя Настимир винаги има вид на дрогиран, затова когато го срещнете веднага му взимате ключовете!
  • 5 Орел

    9 0 Отговор
    Да му купим и едно шише ракия да си допие вкъщи на спокойствие.
  • 6 др Гей Билтс

    9 1 Отговор
    Само глупаците още не са се усетили, че всички тия случаи са само за прокарване на дигиталния концлагер.
  • 7 Този ще го возим все на такси

    4 0 Отговор
    Наздраве

    Коментиран от #9

  • 8 хихи®

    2 0 Отговор
    Онаниев, Онаниев......
  • 9 хихи®

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Този ще го возим все на такси":

    Ще го качим на Титаник на изборите.....
  • 10 Фейк Р

    7 0 Отговор
    Тези боклуци никога повече не трябва да бъдат допускани до властта
  • 11 Механик

    10 1 Отговор
    И как един мъж тежащ 40 кила ще вземе ключвете на 120 килограмов пиян до козирката змей?
    Да не говорим за някоя сервитьорка, например.
  • 12 Супер

    5 0 Отговор
    Ще се прочуем - депутатите ни ще се возят само на таксита:)
  • 13 Механик

    7 2 Отговор
    Вижте сега. нещата стоят по друг начин, но малко хора го осъзнават.
    Последните ПР акции с тия т. нар. "пътни войни" са нищо друго, освен опит да се отклони хорското недоволство от накадърното и откровено престъпно управление в последните 34 години. А най-вече от сегашните "парашутисти", назначени от едно посолство.
    Ако сега не отклонят насъбралата се енергия, то тя ще ги помете много скоро. За това и така много се шуми с разни "случаи". И пари се плащат за протестъри и манифестиращи, и на медиите се плаща да дават напън.
    Накарайте си мосъците да мислят. Задайте си въпроса, защо именно в последните 2 месеца така "неочаквано" зачестиха тия случаи, за които медиите така обилно ни заливат с информация. Мислите ли, че е случайно? Аз не.

    Коментиран от #15

  • 14 Голям умник

    4 0 Отговор
    Този умник лобира за зъболекарите Много счупени ченета и избити зъбаци ще има
  • 15 честен ционист

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Механик":

    Искаш да кажеш, че пацанът е жив, а П.Т. въображаем персонаж?
  • 16 А кой таксиметров шофьор

    5 0 Отговор
    Ще качи в колата си пиян и агресивен гражданин. Май ще трябва да се върнат изтрезвителните центрове
  • 17 ха ха

    3 1 Отговор
    Абе, приберете го този народен представител да не се излага! Нарушават конституцията с конфискация на частна собственост, сега и насилие над пиян човек!?!?!? Да го издавт роднините, да му отнемат принудително клюовете и едва ли не да са задължени да го задържат... Това и на ченгетата от ДС по комунизма не беше хрумвало. Безсилието накара отрочетата им ги надскочат.
  • 18 Опа

    5 0 Отговор
    Оооо, г-н Ананиев! Ще ми се да ви видя как ще го направите самият вие😁. И тези са били хората с нов морал? Не тези са същите некадърнищи като предишните но с Нова безгранична наглост.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 жокера

    2 0 Отговор
    Една тъпотия изречана от един тъп човек. За пияни шофьори трябва да са ефективен затвор а не празни приказки . Ако лежи на топло и да чука камъни далеч в планината на място без обхат на телефони и интернет. дори и 1 месец на такова място ще е с голям ефект и рязко ще увеличи оборота на такситата и автобусите.
  • 24 Умник

    1 0 Отговор
    Да помислим върху този призив на законотвореца и член на Комисията по транспорт: ".... Когато видим, че някой е пил, да му вземем ключа от колата и да го качим на такси.....". Какво всъщност ще стане например ако видим пиян който си отключва и влиза в колата и постъпим както ни казва Настимир? Вариант 1 : Шофьора казва на таксито карай към най близкото РПУ и там подава жалба, че насилствено сме го извели от автомобила му и сме го принудили за заплати пари на определен от нас таксиметров шофьор за курс който насилствено е принуден да използва. Идват полицайте и какво се случва с нас? Обясняваме им, че даваме своя обществен принос и спазваме стриктно призива на Настимир и те си тръгват и не ни водят в РПУто? Вариант 2 : Човека започва да се съпротивлява и се обажда на тел 112, че го нападат и се опитват да му направят грабеж и да му вземат колата и той се защитава, като със сила се опитва да запази да не му вземем ключовете. Пак идват полицайте и ние и в този вариянт обясняваме за спазването на призива на Настимир и очакваме те да си тръгнат или да го арестуват защото не ни е позволил да му вземем ключовете? Вариант 3. Хващаме пияния и той неадекватно вади пистолет и ни застрелва или нож и ни наръгва, защото решава с пияната си глава, че го нападаме. В този вариант ще очакваме ли Настимир да призове живите да прибират ножовете и пистолетите на пияните по улиците? Вариант 4 За да не ни извъртат в горните 3 варианта ще изчакаме пияния да тръгне и да извърши з

    Коментиран от #25

  • 25 Умник продължение

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Умник":

    Вариант 4 За да не ни извъртат в горните 3 варианта ще изчакаме пияния да тръгне и да извърши закононарушението и чак тогава ще му направям граждански арест, като сме сигурни, че няма да има пистолет или нож. Така обаче попадаме под колата или ни блъска или влачи с колата докато се опитваме да го спрем. Не знам защо все ми изкачат варианти в които Настимир с този призив ни вкарва само в бели при положение, че можем да подадем сигнал на тел 112 и полицита да поеме пияния шофьор, и да не се поставя в риск живота и здравето ни, защото Настимир законодателя не познава законите и призовава към насилствени правонарушения?
  • 26 Дрън дрън та пляс

    1 0 Отговор
    ще има доста сигнали за побой
  • 27 Цецко

    0 0 Отговор
    Я предлагам, като види, тъп, продажен Дупедав-депутат да яде бой, после едно, две Тричания и в затвора.
  • 28 пенко

    3 0 Отговор
    САМО ИМЕТО МУ -НАСТИМИР - ВИ ПОКАЗВА ЯСНО КРЕТЕНИЗМА МУ !!! КАК ЩЕ ВЗЕМЕШ КЛЮЧА НА ПЕТ ПЪТИ ПО ЯК - ОТКАЧАЛНИК ?????????? ПРОСТО ВЕДНАГА СЕ СЪОБЩЕВЕ НА МВР И СЕ УКАЗВА ПОСОКАТА МУ НА ДВИЖЕНИЕ !!!! НО ТОЗИ Е--- ОТ " Де Бе - Дай Бе - Де Бе Дай Бе " !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове