22 Юли, 2014 13:51 2 197 1

България е №1 сред руските чиновници

  • руснаци-
  • чиновници-
  • ваканционни имоти

България определено е една от предпочитаните от руснаците дестинация за придобиване на недвижим имот. Именно на тях разчитат предприемачите, които са изградили ваканционни имоти по Черноморието и се опитват да ги продадат.

Справка в данъчните декларации на руските чиновници показва, че те купуват имоти от Южна Корея до Република Конго. На първо място в класацията обаче се нарежда България. От 469 висши държавни чиновници 176 са купили имот у нас през 2013 г.

На второ място по популярност се нарежда Испания – 61 от чиновниците са декларирали придобиване на апартамент или къща там. Бронзовият медал е за Черна гора с 34 служители купили през миналата година имот. На четвърто и пето място са Латвия и Германия, в които съответно 32 и 24 руски чиновници са придобили недвижим имот. В Топ 10 влизат още Италия (20), Франция (18), Турция (17), Финландия (15) и Кипър(13).

През 2013 г. със закон на руските чиновници им беше забранено да разполагат с банкови сметки и акции зад граница. Ограничението обаче не касае недвижимите имоти, но се изисква те да бъдат декларирани.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пламен Бакърджиев

    1 0 Отговор
    По добре Русия отколкото Турция. Турция ни е владяла достатъчно дълго. През това време сме били в пълен заостой. Избирайте сами .