Last news in Fakti

1 Декември, 2014 11:47 3 619 1

Къде се строи най-много

  • строителство-
  • активност-
  • европа

Испания изненада Европа след като стана ясно, че в страната отново кипи активна строителна дейност. С 9.1% повишаване в сектора през този септември в сравнение със същия месец на миналата година, тя оглавява класацията на страните с най-силен ръст в строителството. Днес Испания е един от основните двигатели в сектора на Стария континент, сочат данните на Eurostat. Очакванията са през 2015 г. именно строителството да извади Испания от кризата.

В южната страна няколко поредни месеца вече се отчита повишаване темпа на изграждане на жилища и инфраструктура. Най-силен месечен ръст беше отчетен през август – 22%. Сравнението е спрямо август 2013 г.

От държавите членки на ЕС повишена строителна активност се отчита още в Чехия – 8.2%, Унгария – 7.3%, Словения – 6.2% и България 5.8%. В другия край на класацията е Италия, където секторът се е свил с 10.6% през септември тази година в сравнение със същия месец на миналата. Португалия и Франция също отчитат спад, съответно с 5.2% и 3.4%. В тази група попадат и Холандия и Германия, с 3.1% и 1.5%. Средните нива на строителна активност в еврозоната и Европейския съюз остават отрицателни, съответно -1.7% и -0.4%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 спасен

    0 0 Отговор
    Също тъй,както беше и в Лотови дни:ядяха,пиеха,купуваха,садяха,градяха;
    но,в който ден Лот излезе из Содом,от небето заваля огън и жупел и погуби всички; Лука17-28,29.