Last news in Fakti

21 Март, 2017 11:21 2 226 0

Скок от 23% при новите жилища в Китай

  • китай-
  • цени-
  • жилища-
  • ново строителство
Скок от 23% при новите жилища в Китай - 1
Снимка: АР/БТА

За първите два месеца на текущата година в Китай са продадени имоти ново строителство на обща стойност 132 млрд. USD. Това е с 23% повече в сравнение със същия период на 2016 г. Високият ръст на продажби показва, че правителството не успява да охлади пазара на недвижими имоти, коментират анализатори. С 24% се е увеличила покупателната активност през януари и февруари 2017-а на годишна база. Още през декември 2016 г. този показател е бил с 10% по-висок спрямо последния месец на 2015 г. Инвестициите в имоти в етап на строителство са се увеличили с 8.9% в сравнение с януари-февруари 2016 г.

За пръв път от април 2016 г. запасите от непродадени жилища са отчели ръст. Общата площ на подобни имоти е достигнала 407 млн. кв.м.

Властите на по-големите китайски градове ще продължат да повишават изискванията към отпускането на ипотечни заеми с цел предпазване на пазара от „спукването” на имотния балон.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА