6 Юли, 2017 12:06 1 742 3

Дончев: Ремонтът на НДК сериозно закъснява

  • томислав дончев-
  • ндк-
  • ремонт-
  • полицаи

При всички случаи полицаите, които работят на терен, са приоритет

Дончев: Ремонтът на НДК сериозно закъснява - 1
Снимка: БТА

Ремонтът на НДК за целите на българското председателство сериозно закъснява. За това предупреди пред БНР вицепремиерът Томислав Дончев.

"Има относително ниска степен на физическо изпълнение. Първостепенна цел е дейностите по ремонта да се ускорят, защото остава половин година. Въпрос на оперативно майсторство е нещата да се случат по най-добрия начин. Факт е, че има генерирано много сериозно закъснение", уточни Томислав Дончев.

Той подчерта, че когато беше принципал на НДК беше увеличен капиталът за целите на председателството и на ремонта, но дефицити са трупан и през предишни години.

По повод парламентарната комисия, която проверява фактите около скандала с оттеглянето на като директор на НДК на Мирослав Боршош, в която най-вероятно ще бъде викан, Дончев каза: "Нека да ме викат, стига да съм в състояние, ще отговарям".

Той коментира и протеста в МВР, като по думите му исканията им са справедливи, но трябва да се мислим и за възможностите, защото едно искане предполага допълнителен паричен ресурс.

"При всички случаи полицаите, които работят на терен, са приоритет. МВР има доста голяма администрация, не твърдя, че по дефиниция тя е неефективна. Там има и звена, свързани с информационно осигуряване, информационна сигурност", добави вицепремиерът.

По повод друга тема, която ГЕРБ изведе като приоритет, той каза, че ако има инвестиция, която е дългосрочна и с твърда възвръщаемост, не само пари, това са инвестициите в наука и образование.

"Ако се оказва, че много българчета не попадат или отпадат от системата, не са в клас, а някъде другаде, това е дългосрочен проблем, защото след 10-15 години един човек, който не може да чете и да пише, да смята, шансовете му за реализация на пазара на труда са нулеви, шансовете му за адекватна интеграция в обществото също са почти нулеви. Вариантите са или той да бъде клиент на социалната система, или да бъде клиент на полицията и на прокуратурата", коментира Дончев.

По повод идеята на управляващите да "връща" деца в училище, като "внимателно" принуждава родителите им, той каза:

"Има държави, в които при нежелание на дадено семейство да праща детето си на училище, то се извозва с полицейски патрул. Така беше и в България по времето на зрелия социализъм. Аз не съм убеден, че трябва да прилагаме точно тази мярка, но има ситуации, в които представителите на държавата, на Министерството на образованието – директор, учител, социални работници, когато трябва да влязат в дадено домакинство да видят защо децата не ходят на училище, да не могат да го направят, ако не са ескортирани от полицейски патрул".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 на бъчвата чепа

    3 2 Отговор
    Духайте борша сега ! Цялата ви герберастка работа такава !!!
  • 2 1234

    0 0 Отговор
    Що са фащате да правите нещо дето не разбирате бе холан.Май не се разбрахте кой колко ще вземе,и колко да останат за ремонта.Сега вече ще се изложите и пред целия свят,да ви видят колко пари струвате.Като слагате такива ЛАКОМНИЦИ дето са виждали строителство само по рекламите по телевизията така ще е.То не е като да караш скъпи коли,и друг да ти плаща бензина,а ти само да се надуваш...сега се вижда кой колко струва.
  • 3 1234

    1 0 Отговор
    Има една приказка,че със свои хора ходи на трапеза,а за работа вземи майстор да ти я свърши.