23 Декември, 2018 10:11 4 156 2

Милано: Имотният пазар тук се възстановява най-бързо

  • италия-
  • милано-
  • имоти-
  • цени-
  • пазар

Модната столица на света привлича все повече чужденци

Милано: Имотният пазар тук се възстановява най-бързо - 1
Снимка: Shutterstock

Милано се явява вторият по големина град в Италия и най-важен финансов център. Тези два факта му помогнаха да се превърне в лидер по темп на възстановяване в сектора на недвижимите имоти след световната криза от 2008 г.

„Подобряването на икономическата ситуация в града започна през 2015 г., при провеждането на международното изложение Expo Milano”, припомня изпълнителният директор на компанията Santandrea Luxury Houses Фабио Джулиелеми. „Милано е град на възможностите, столица на модата и спокойно може да бъде наречен мегаполис. Именно поради това и стойността на имотите се повишава със сравнително бързи темпове. Докато на имотния пазар в страната като цяло се отчита стабилност, то в Милано наблюдаваме постепенен ръст както на цените, така и на броят сключени сделки”, допълва Джулиелеми.

За първото полугодие на 2018-а средните цени в Милано са се увеличили с 0.5%, а цените на имотите от първичния пазар в централните райони, както и в предградията отчитат ръст от 0.8%.

Що се отнася до чуждестранните купувачи акцентът е върху имоти в центъра на Милано и кварталът на модата Quadrilatero della Moda, както и Brera и Castello. Към търговския квартал CityLife също има силен интерес.

Средностатистическият наемател обръща внимание на по-малки жилища в близост до спирка на градския транспорт и наличие на добра инфраструктура като цяло. Що се отнася до купувачите на луксозни имоти, то те се насочват към имоти с площ минимум 180 кв.м. Средната цена на квадратен метър жилищна площ в Милано е 3450 EUR, а при луксозните имоти тя варира в широкия диапазон между 10 000 и 16 000 EUR/кв.м. колкото по-далеч от центъра е имотът, толкова повече се понижава цената. Малко жилище в покрайнините на Милано може да се купи и срещу 60 000 EUR, а мезонетите се търгуват срещу 230 000 EUR.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хихихи

    6 4 Отговор
    Наскоро бях за седмица в Милано и наистина ужасно много ми хареса.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.