28 Октомври, 2018 13:37 1 964 1

Носител на Оскар под ударите на закона

  • италия-
  • мирън-
  • строеж

По света

Британската филмова, театрална и телевизионна актриса, носителка на Оскар Хелън Мирън, попадна под ударите на закона. Италианските власти обвиняват актрисата в нарушение на строителните норми. Заедно с партньора си през миналата година Мирън купува каменна къща на върха на скала в Тиджино, южна Италия. Идеята й е да я възстанови. Днес властите обаче я обвиняват „в опит да разруши природната красота” в района в резултат на ремонта.

Наскоро полицията е спряла реновационните дейности на морския бряг с обвинението, че не само се възстановяват липсващите елементи от къщата, но се и допълват нови такива. Новите собственици също така са съборили част от стените. Те са ги възстановили като обаче са използвали цимент, което в случая е нарушение.

В същото време Мирън е известна с това, че отдавна участва в различни кампании по опазване на околната среда и местната флора в района. Именно поради това новината, че е потенциален нарушител на строителните правила е била шокираща за актрисата, каза адвокатът й. Той уточнява, че Мирън само е възстановила разрушените камъни и укрепила околните стени. Ако има нарушения, то те в най-скоро време ще бъдат отстранени, увери адвокатът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 цък цък

    8 1 Отговор
    Тия власти да дойдат да видят, как "реновираха" цялото ни черноморие и тогава пак да мрънкат за два камъка в повече !